oanapl

7

Bucataras
Top-Chef

Suceava

Bucataras din 24.02.2010

RETETE875
PRIETENI272
Retete

Desert tarta cu pere si branza

In Prajituri la 16 Oct 2017

  Pentru aluat, mixezi oul cu zahărul măcinat, apoi adaugi uleiul, sarea și brânza și le mixezi bine. Eu am folosit un mixer vertical pentru a mărunți brânza cât mai bine. Adaugi treptat făina cernută cu praful de copt și omogenizezi aluatul. Întinzi...

Conopida cu ardei si cascaval

In Mancaruri de legume la 15 Oct 2017

Desfaci conopida și o fierbi în apă cu sare, timp de 5 minute, apoi o scurgi bine de apă. Ungi cu ulei un vas și îl tapetezi cu pesmet. Bați ouăle cu smântâna și condimentezi după gust, cu sare și piper.  Speli ardeiul gras și îl tai felii. Pui...

Piept de rata cu legume la tigaie

In Rata la 13 Oct 2017

Începi prin a scoate pieptul de rață din frigider cu măcar o oră înainte de a-l pregăti. În felul acesta carnea va ajunge treptat la temperatura camerei. Crestezi cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit pielea pieptului de rață făcând tăieturi în...

Mancarica de naut cu afumatura

In Porc la 13 Oct 2017

Speli legumele, apoi tai cubulețe ceapa, roșia și ardeiul și dai morcovul pe răzătoare și le pui la călit în uleiul încins. Tai mușchiulețul felii și îl adaugi peste legume. Adaugi 2 căni de apă și condimentezi cu sare, piper și cimbru.  Lași să...

Desert tarta in doua culori cu prune si mere

In Prajituri la 12 Oct 2017

Într-un vas pui făina cernută, cacaua și sarea și omogenizezi, apoi adaugi untul rece și amesteci cu mâna până obții un aluat sfărâmicios, apoi adaugi oul bătut și apa. Frămânți până obții un aluat omogen pe care îl vei da pentru minim 30 de...

Deliciu cu pui, masline si branza

In Pui la 11 Oct 2017

Cureți și toci ceapa și usturoiul mărunt și le călești în uleiul încins. Adaugi pieptul de pui spălat, uscat cu un prosop absorbant și tăiat cubulețe. Adaugi sare și piper și 1/3 cană de apă fiartă și lași să scadă la foc potrivit. După ce a fiert pieptul de pui,...

Salata de fasole rosie cu avocado si rosii cherry

In Salate la 11 Oct 2017

Dacă folosești fasole uscată, o pui în apă pentru a se înmuia (timp de 6-8 ore), o clătești cu apă rece și o pui la fiert pentru aproximativ 1 h. După ce a fiert, o strecori și o transferi într-un bol. Eu am folosit o conservă de fasole roșie. Am clătit fasolea...

Desert tort cu urda si dovleac

In Torturi la 9 Oct 2017

Bati untul moale lasat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, pana obtii o crema spumoasa, dupa care adaugi ouale, unul cate unul. Inglobezi scortisoara si coaja de lamaie, apoi faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate. Ungi cu unt o forma de tort cu diametrul de 24 de cm si...

Desert briose cu gutui

In Prajituri la 9 Oct 2017

Caramelizezi zaharul si adaugi untul. Amesteci pana se omogenizeaza si adaugi gutuia curatata de coaja si taiata cubulete mici. Adaugi scortisoara dupa gust si lasi sa fiarba la foc mic pana se inmoaie  gutuile. Intr-un bol amesteci faina, zaharul si praful de copt.Adaugi untul moale,...

Desert tarta cu gutui

In Prajituri la 9 Oct 2017

Pentru aluat, amesteci faina cu zaharul, coaja de lamaie, untul si praful de sare , plus 2 linguri cu apa si framanti pana se obtii un aluat omogen. Intinzi aluatul in tava, ridicand si o margine de 3 cm si pui tava in frigider. Gutuile le speli, le cureti, si le tai in patru si scoti...

Fructe de mare cu paste

In Fructe de mare la 9 Oct 2017

Cureți gogoșarul de semințe și cotor și îl tai feliuțe. Usturoiul curățat îl feliezi. Speli roșiile.  Într-o tigaie, pui uleiul de măsline și călești ușor feliile de gogoșar, roșiile și usturoiul feliat. Când legumele încep să se...

Zacusca cu bureti

In Zacusca la 8 Oct 2017

Cureți opinticii de impurități, îi speli în 3-4 ape și îi pui la fiert într-o cratiță cu apă cât să-i cuprindă și o linguriță de sare. Cureți spuma care se ridică deasupra și lași la fiert bureții, la foc mijlociu, pentru aproximativ 30 de minute....

Aperitiv tarta cu spanac, branza si rosii cherry

In Aperitive / Garnituri la 7 Oct 2017

Într-un vas pui făina cernută și adaugi untul rece și amesteci până obții un aluat sfărâmicios, apoi adaugi ouăle bătute, apa și sarea. Frămânți până obții un aluat omogen pe care îl vei da pentru minim 30 de minute la frigider. Între...

Desert briose cu ciocolata

In Prajituri la 7 Oct 2017

Pui ouăle într-un bol înalt împreună cu zahărul măcinat și le mixezi câteva minute până când obții o spumă aerată. Adaugi esența de lămâie și mixezi. Ciocolata împreună cu untul le topești la bain marie, le lași la răcit...

Salata de toamna cu bureti

In Muraturi la 7 Oct 2017

Cureți opinticii de impurități, îi speli în 3-4 ape și îi pui la fiert într-o cratiță cu apă cât să-i cuprindă și o linguriță de sare. Cureți spuma care se ridică deasupra și lași la fiert bureții, la foc mijlociu, până când sunt fierți...

Paste cu ton si ciuperci

In Penne la 6 Oct 2017

Începi prin a pune o oală cu apă la fiert. Când apa a început să fiarbă, pui sare și apoi pastele. Fierbi pastele conform indicațiilor de pe ambalaj, amestecând din când în când, pentru a evita ca pastele să se lipească între ele....

Lasagna dulce, cu branza si visine

In Lasagna la 6 Oct 2017

Într-o oală pui apă, un praf de sare și o lingură de ulei. Când începe să clocotească apa, pui foile de lasagna. Le fierbi 6-7 minute, le scoți cu o paletă și le lași să se răcorească pe un prosop curat. Într-un bol pui brânza fărămițată,...

Frittata cu ardei, dovlecel si paste

In Fusilli la 5 Oct 2017

Pui apă cu sare la fiert într-o oală și când apa clocotește, pui pastele și le lași să fiarbă 5-6 minute, apoi le scurgi bine. Tai șunca și dovlecelul cubulețe, iar ardeiul îl tai feliuțe. Într-un bol, bați ouăle cu smântâna, cu puțin piper...

Desert prajitura rapida cu iaurt si banana

In Prajituri la 3 Oct 2017

Amesteci o cutie de iaurt grecesc cu una de mascarpone. Adaugi zahărul și mixezi. Hidratezi gelatina în 50 ml de compot de prune pentru 10 minute, iar apoi o încălzești pe baie de aburi. O lași să se răcească puțin și o amesteci cu o lingură din crema de iaurt, apoi o...

Gogosari si conopida in otet

In Muraturi la 30 Sep 2017

Alegi gogoșari mari, tari, frumoși, copți și fără defecte. Îi speli, îi ștergi cu un prosop de hârtie, îi feliezi în patru (sau mai mult) după care îi cureți de cotoare, semințe și șuvițele albe. Desfaci conopida în buchețele, o speli și...

Gogosari in otet

In Muraturi la 30 Sep 2017

Alegi gogoșari mari, tari, frumoși, copți și fără defecte. Îi speli, îi ștergi cu un prosop de hârtie, îi feliezi în patru (sau mai mult) după care îi cureți de cotoare, semințe și șuvițele albe.Într-o oală mare pui la fiert: apa, oțetul,...

Desert gogosi umplute cu mere

In Prajituri la 27 Sep 2017

Într-un castron, amesteci făina și drojdia uscată. Adaugi laptele încălzit în prealabil și frămânți bine. Adaugi zahărul, sarea și oul și frămânți 10 minute, până când aluatul se desprinde de castron. Adaugi untul în 2 etape și...

Carne de vitel in sos de legume

In Vita la 25 Sep 2017

Cureți și speli legumele. Tai ceapa, ardeii și roșia cubulețe mici, iar morcovul îl dai pe răzătoarea mică și le pui în oala în care ai pus puțin ulei de măsline. Adaugi condimentele: sarea, piperul și cimbru și amesteci. Carnea o tai cubulețe și o pui...

Desert tarta cu branza si dulceata de zmeura

In Prajituri la 23 Sep 2017

Pentru aluat, tai untul rece în cubulețe și îl amesteci cu făina și sarea până obții o textură nisipoasă. Adaugi zahărul măcinat și oul bătut cu apa și amesteci până se omogenizează compoziția. Lași aluatul la frigider pentru o oră. Între timp,...

Piept de pui umplut cu legume

In Pui la 22 Sep 2017

Speli pieptul de pui și îl usuci bine cu un prosop de hârtie, apoi crestezi pieptul de pui, pentru a obține niște buzunărele, fără a tăia până jos. Condimentezi carnea cu sare, piper si boia de ardei dulce, după gust, apoi feliezi legumele și le introduci în...

Desert tort Hello Kitty - rețeta cu nr. 400

In Torturi la 20 Sep 2017

Pentru ganache-ul de ciocolată, încălzești 100 ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi 100 g ciocolată cu lapte ruptă bucățele. După un minut, amesteci bine și vei obține o cremă fină. O lași să se răcească complet și o dai...

Deliciu cu ton si branza

In Ton la 18 Sep 2017

Cureți și toci ceapa și usturoiul mărunt și le călești în uleiul încins. Adaugi tonul scurs și marunțit. Adaugi ciupercile tăiate mărunt și le mai călești 2-3 minute. Lași compoziția să se răcească. Mixezi ouăle cu sare și piper, apoi adaugi laptele,...

Ardei copti cu smantana

In Mancaruri de legume la 18 Sep 2017

Pui ardeii la copt si apoi îi cureți de pielița arsă. Tai cotoarele, îndepărtez sâmburii și îi tai în fâșii late. Într-o cratiță cu fundul gros, pui untul și când s-a topit adaugi, în ploaie, o linguriță de făină....

Cous cous cu legume

In Mancaruri de legume la 18 Sep 2017

Cureți legumele, după care le speli și le tai cubulețe. Într-o tigaie încinsă, pui 2 linguri de ulei și adaugi legumele, cimbru, sare si piper și o cană cu apă și lași să fiarbă în vasul acoperit, până când legumele se înmoaie.  ...

Desert tarta cu mere, pere si mascarpone

In Prajituri la 18 Sep 2017

Cureți merele și perele de coajă, le tai cubulețe și le pui să fiarbă 5-7 minute cu 2 linguri de zahăr, scorțișoară și 30ml apă (până scade apa și se înmoaie fructele). Eu am pus perele spre final, doar 2 minute, deoarece erau moi. Le lași să se răcească....

Afisate 451 - 480 din 875 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Este bine sa lasi bautura….insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.

 
 
 

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]