publicat la 25.06.2019
publicat la 23.11.2017
publicat la 07.08.2017
Activitatea ta de astazi tine de elucidarea misterelor, motiv pentru care vei fi gasit cu buletinul de identitate deschis invers, incercand (nu fara dificultati) sa-ti afli numele.
Bucataras.ro
[email protected]
Pui Kievskaia
Pentru a fi mai proaspata carnea si a se prepara maii repede trebuie sa se marineze, exista diferite tipuri de marinare a carnurilor , pentru carnea de pui eu procedez astfel: iau bucatile de piept de pui le taie longitudinal si le pun 15 minute intr-o marinada dupa cum urmeaza: ulei,...
Porc in stil chinezesc
Preparare Porc in stil chinezesc Legumele se taie cat se poate de egale in fasii, ananasul poate fi taiat in cubulete sau triunghiuri, ceapa verde marunt. Intr-un wok se pune ulei de masline, se lasa sa se incinga bine wok dupa care se va adauga ceapa si carnea in cuburi mai...
Piept de pui in portofel
Intr-o tigaie se pune un pic de ulei, se taie baconul julien, se adauga pieptul de pui care in prealabil a fost taiat cubulete, se soteaza doar in ulei fara a se adauga nici un pic de apa, se adauga ceapa si dupa 5 minute adaugam si ciupercile taiate lamele. Dupa ce am adaugat...
Muschi de porc la tava
Se ia fiecare bucata de muschi in parte, se fac mici incizii in care se vor introduce bucatele de sunculita si catei de usturoi taiati in jumatati sau sferturi. Se unge bine cu ulei. Se vor adauga alte feliute de sunculita(bacon taiat longitudinal) ,se presara cimbru, sare piper si un...
Friptura de miel
Se va prepara marinada din ingredientele mentionate. Se va tine carnea in aceasta marinada peste noapte, dupa aceea ne apucam de pregatirea carnii pentru friptura de miel la cuptor. Luam o tava de aragaz unsa cu ulei in care adaugam bucatile de carne si coastele de miel,...
Rapsodie de Primavara
Se ia pieptul de pui din care se vor taia doua bucati rotunde ca in imaginile alaturate, se sareaza si pipereaza si se soteaza in putin unt in tigaie pana prinde culoare pe ambele parti, aproximativ 6-7 minute in total(pe ambele fete), dupa care se scot si se aseaza pe servetele absorbante. Dupa...
Rulouri din piept de pui cu brocolli branchat si diverse aranjamente din legume
Se curata radacinoasele si ceapa si se vor pune la fiert, pentru a se face o supa de legume in care vom pune orezul la fiert dupa ce l-am curatat si l-am spalat, proportia este 1 la 3. Simultan ne vom apuca de pieptul de pui, care se va bate pentru a se obtine o felie cat mai mare si...
Rulouri dietetice cu legume fierte si orez
Se iau cei doi ardei grasi rosii si se vor coace, celelalte legume se curata si se pun la fiert(morcov, telina), ardei si ultimul se adauga dovlecelul, putem adauga un strop de ulei nu prea mult. Dupa ce ardeii rosii sunt copti, se curata si se vor rupe in fasii, dupa care ii vom blenda la robot,...
Salata de radicchio cu piept de pui in stil asiatic a la Nico
Se taie pieptul de pui jullien, se trage la tigaie in ulei de masline, dupa ce a prins un pic de culoare se adauga sosul de soia si sosul de stridii, juice-ul de ananas si susanul alb un praf de sare si se lasa aproximativ sapte minute. Dupa care se vor adauga: cuisoarele, piperul Sichuan,...
Muschi de porc umplut
Se taie muschiul pe jumatate dar nu pana la capat, se va adauga felia de sunca, branza topita si ceapa verde taiata in interior, se inchide muschiul dupa care se adauga a doua felie de branza topita pe deasupra, dupa care muschiul de porc se va inveli cu feliile de bacon, se sareaza si pipereaza...
Muschiulet de porc impanat, cu diferite feluri de piureuri
Se ia bucata de muschi se taie in trei bucati dar nu pana sus, se lasa baza de unde se incepe impletitura. Pe fiecare bucata de carne se pune un fir de ceapa verde si 2 fasii de bacon, dupa care se impleteste iar la final se va prinde cu o scobitoare. Se unge cu ulei si se...
Rulouri din pulpa de pui
Se iau pulpele se dezoseaza se sareaza si pipereaza, se vor aseza 3 felii de bacon iar deasupra se aseaza o pulpa, la fel se va proceda si cu cealalta. Pe carne se va aseza bucata de alga. Peste alga se va aseza un crenvusti care a fost taiat longitudinal iar in interiorul lui s-au introdus...
Ficatei de pui cu legume
Se curata ficateii si se trec printr-un jet de apa rece se portioneaza si se lasa in asteptare, separat curatam legumele, le spalam si le taiem jullien. Intr-o tigaie se pune ulei de masline si se vor adauga ficateii peste care se adauga legumele, ceapa si adreii. Dupa ce...
Rulouri de porc umplute cu smochine
Se iau bucatile de carne de porc(poate fi si carne de pui sau curcan) se bate cu mare grija sa nu rupem fibra carnii, dupa ce carnea are deja dimensiunea dorita se va unge cu branza de vaci peste care punem putin sos de ardei iute. Separat luam 10 smochine, daca sunt mari le putem taia...
Piftie de porc a la Nico
Soriciul si picioarele se trec prin flacara pentru a se-ndeparta urmele de par, dupa care se spala si se pun la foc, se adauga si capatana si se lasa sa fiarba aproximativ 30 de minute dupa care se va schima apa si se lasa sa fiarba o ora fara a pune capacul la oala. Dupa aceasta ora se...
Muschi de porc in foetaj
Se spala ciupercile, se scurg si se toaca, se curata cele doua cepe, se toaca marunt si se pun in unt, cand ceapa este aurie se adauga si ciupercile si se lasa sa fiarba in sucul lor propriu, dupa ce acesta a fost absorbit se pune vinul alb si se continua fierberea adaugandu-se si putin...
Mancarica cu cartofi si bacon
Se curata cartofii, se spala se taie aproximativ in sase, se pun catofii la prajit in ulei in cantitate mare sa fie scufundati in ulei, se lasa sa se faca aproape total dupa care se scot pe hartie absorbanta pentru a indeparta surplusul de ulei. Separat se taie ceapa fin si se...
Cotlet de porc “Simfonia Culorilor” cu dressing de merisoare
Carnea se va decupa ca in imaginile alaturate, dupa care se va scoate si grasimea daca este prea multa dupa care se va face marinada cum este specificat(legumele se rad pe razatoare, ceapa se lasa mai mare si usturoiul doar se zdrobeste)) si se va pune intr-o punga etans pentru a pastra carnea in...
Cotlet de porc cu mazare
Se curata ceapa si se taie fin, se pune ulei in tigaie se adauga ceapa si se va sota, dupa care se adauga bucatile de carne, acestea se vor rumeni pe ambele parti de abia dupa aceasta operatiune, se va adauga zaharul in ploaie, amestecam repede pentru a nu se arde zaharul cat sa...
Chiftelute cu sos de smantana
Se trece la pregatirea carnii, se amesteca carnea cu usturoiu pisat si ceapa taiata marunt, franzela se pune la inmuiat in lapte, se stoarce bine si se adauga peste celelalte ingrediente, se adauga si ouale, se sareaza si pipereaza. Se amesteca bine si se trece la modelarea chiftelelor. Dupa ce...
Ficatei la tigaie in sos tomat
Se curata ficateii si se spala bine in mai multe ape. Separat se toaca ceapa foarte fin cubulete, usturoiul se zdrobeste, morcovul se curata si se rade pe razatoarea mica iar rosiile se taie cubulete mici. Se incinge o tigaie se pune ulei in care vom adauga pe rand: ceapa si usturoiul, morcovul...
Chiftelute marinate cu legume
Se trece la pregatirea carnii, se amesteca carnea cu usturoiu pisat si ceapa taiata marunt, franzela se pune la inmuiat in lapte, se stoarce bine si se adauga peste celelalte ingrediente, se adauga si ouale, se sareaza si pipereaza. Se amesteca bine si se trece la modelarea chiftelelor. Dupa ce...
Drob a la Nico
Se toaca verdeturile. Separat se curata organele si se taie in bucati mai mici, rinichii se pun pentru ½ de ora in otet sa le dispara mirosul dupa ce au fost curatati bine, dupa care se vor da prin masina de tocat, se sareaza, pipereaza si se amesteca cu verdeata. Separat se taie...
Rulouri de pui invelite in bacon cu garnitura de fasole verde
Pieptul de pui se pune intr-o marinata pentru fragezire, marinata este formata din : 1 ceapa, 2 catei de usturoi, cimbru, boia dulce, ulei de masline o lingura, 2 linguri de otet balsamic, 100 ml de vin alb sec, sare, se lasa 1 ora la marinat in frigider. Se scoate pieptul de pui, se pliaza...
Pui Shanghai
Puiul se taie in fasii subtiri longitudinale si se da prin amestecul rezultat din combinarea fainei cu laptele dupa care se adauga oualele. In faina se pune boia iute si se amesteca. Fasiile de pui se dau prin acest amestec si se pun la prajit intr-o tigaie in care este deja uleiul incins, se...
Pulpe de pui la gratar cu cartofi si mazare noua
Cartofii noii se curata dupa care se spala, mazarei i se curata boabele din pastai si se spala, se toaca tulpina de telina, se curata si se piseaza usturoiul, se curata si toaca ceapa pestisori, se adauga tarhonul tocat. Se unge tava cu ulei si se adauga legumele si...
Ficatei si gulii umplute
Guliile se spala si li se va scoate miezul pentru a fi umplut cu amestecul rezultat din: ceapa care se taie in cubulete mici si se pune la calit alaturi de ciuperci, orezul se pune la fiert 15 minute, cand observam ca este aproape fiert, se scurge si se adauga peste ceapa si ciuperci,...
Rulada de piept de pui cu dressing de visine si chiftelute de dovlecei
Pieptii de pui se bat sa se faca mai mari si mai subtiri, separat se pregateste dressingul din:150 gr de visine din dulceata, rosiile taiate cubulete, ceapa tocata fin. usturoiul zdrobit, se sareaza, pipereaza si se pune oregano, prima data se pune la sotat ceapa si usturoiul, dupa acea...
Piept de pui cu legume
Legumele se curata, spala si se taie in cubulete potrivite, dupa care se pun in ulei in tigaie separat unele fata de altele, primul se spala, taie si curata prazul in bucati de 3-4 cm si se pune la calit, se lasa pana se inmoaie prazul dupa care se scoate din tigaie si se aseaza pe hartie...
Rulouri din piept de pui, cu cartofi natur si salata de varza rosie caramelizata,
Reteta se prepara in 3 etape: 1. Pieptul de de pui, se taie aproape pe jumatate, fileul se sareaza si se va umple cu 4-5 curmale taiate pe jumatate, se va pune pe deasupra un strat fin de ceapa calita, deasupra se vor aranja feliile de ardei:rosu si galben precum si ceapa verde, se va face...