Preparare reteta de Panna Cotta :
Laptele si smantana dulce se pun intr-un bol si se amesteca dupa care se pun pe foc si se amesteca la foc mic pana se incalzeste un pic. Se adauga zaharul vanilat si zaharul si se lasa sa fiarba un pic pana se topeste zaharul.
Separat intr-un vas punem...
Se ia foietajul si se taie in patrate potrivite, cand uleiul este incins(facem proba uleiului, rupem o mica bucatica de foietaj si o punem in ulei cand se ridica la suprafata, uleiul este incins) punem pe rand cate un patrat de foietaj si vom apasa usor cu polonicul deasupra pentru a se forma...
Intr-o tigaie se pune un pic de ulei, se taie baconul julien, se adauga pieptul de pui care in prealabil a fost taiat cubulete, se soteaza doar in ulei fara a se adauga nici un pic de apa, se adauga ceapa si dupa 5 minute adaugam si ciupercile taiate lamele.
Dupa ce am adaugat...
Se ia un ou care se va fierbe, dupa urmatorul tipar, se pune apa cu sare la foc cand aceasta da in clocot se va adauga otetul, se da focul mai mic si se va sparge un ou cat mai aproape de apa care fierbe, se va cautta ca galbenusul sa se inveleasca in albus(un fel de ou romanesc) se lasa 3 minute...
Fileurile se taie in doua sau in trei in functie de marimea lui, dupa care introducem bucatile de peste in lapte in care am adaugat, sare, piper si praf de rosii uscate la soare, lasam 10 minute. Dupa care scoatem bucatile de peste le tamporam de surplusul de lapte, dupa care batem...
Se decojesc perele.
Se pune vinul la fiert, se adauga 3 linguri de zahar, stelutele de anason si se lasa sa fiarba, dupa care se introduc perele si se lasa sa fiarba, pana sunt patrunse.
Intr-o tigaie caramelizam 4-5 linguri de zahar, cand acesta incepe sa se lege...
Se ia fiecare bucata de muschi in parte, se fac mici incizii in care se vor introduce bucatele de sunculita si catei de usturoi taiati in jumatati sau sferturi.
Se unge bine cu ulei.
Se vor adauga alte feliute de sunculita(bacon taiat longitudinal) ,se presara cimbru, sare piper si un...
Se va prepara marinada din ingredientele mentionate.
Se va tine carnea in aceasta marinada peste noapte, dupa aceea ne apucam de pregatirea carnii pentru friptura de miel la cuptor.
Luam o tava de aragaz unsa cu ulei in care adaugam bucatile de carne si coastele de miel,...
Ouale se spala, dupa care cu un cutit cu varf se face o mica crapatura si cu ajutorul unei forfecute se va cauta sa se taie in capacel din partea de sus a oului.
Se va taia de jur imprejur si se va goli oul de continut, va ramane doar coaja(ambalajul) care se va spala bine pe dinauntru...
Se curata leguminoasele si se toaca marunt, la fel se procedeaza si cu ceapa. Carnea se spala si se va portiona corespunzator, se spala din nou dupa care se va pune la fiert.
Se va spumui dupa care se continua fierberea, se va arunca apa murdara si punem din nou la fiert intr-o oala cu...
Se ia pieptul de pui din care se vor taia doua bucati rotunde ca in imaginile alaturate, se sareaza si pipereaza si se soteaza in putin unt in tigaie pana prinde culoare pe ambele parti, aproximativ 6-7 minute in total(pe ambele fete), dupa care se scot si se aseaza pe servetele absorbante. Dupa...
Se curata radacinoasele si ceapa si se vor pune la fiert, pentru a se face o supa de legume in care vom pune orezul la fiert dupa ce l-am curatat si l-am spalat, proportia este 1 la 3.
Simultan ne vom apuca de pieptul de pui, care se va bate pentru a se obtine o felie cat mai mare si...
Se iau fileurile de somon, se depieleaza, se ung cu zeama de lamaie si se pipereaza.
Intr-o tigaie se pune 1 cub de unt si se adauga ulei de masline, dupa ce untul s-a topit se vor adauga bucatile de peste si se vor lasa la foc 5-7 minute doar pe o parte dupa care se vor scoate si se vor...
Se iau cei doi ardei grasi rosii si se vor coace, celelalte legume se curata si se pun la fiert(morcov, telina), ardei si ultimul se adauga dovlecelul, putem adauga un strop de ulei nu prea mult. Dupa ce ardeii rosii sunt copti, se curata si se vor rupe in fasii, dupa care ii vom blenda la robot,...
Alegem doua bucati de file de salau mai late, pe fiecare le taiem pe jumatate, se ung cu zeama de lamaie se sareaza si pipereaza cu piper alb, dupa care pe trei dintre ele le facem rulouri si le prindem cu scobitori. Concomitent intr-o tigaie punem trei rondele de portocale foarte subtiri si le...
Se taie pieptul de pui jullien, se trage la tigaie in ulei de masline, dupa ce a prins un pic de culoare se adauga sosul de soia si sosul de stridii, juice-ul de ananas si susanul alb un praf de sare si se lasa aproximativ sapte minute. Dupa care se vor adauga: cuisoarele, piperul Sichuan,...
Se taie salata foarte fin, se taie sunca de curcan si baconul in fasii de 1 cm, se taie ardeii fin si se amesteca, se curate si se taie in cubulete portocala si grepfruitul, se taie ceapa verde in diagonala firului, se taie castravetele julien si se amesteca bine, dupa care se adauga branza...
Se pune apa la foc cu sare si un pic de otet de orez cand fierbe apa se adauga pastele care se vor fierbe in conformitate cu indicatiile de pe pachet, dupa care se scot, se scurg si se lasa in asteptare. Se taie ceapa julien, se taie si salata verde marunt. Se trece la montarea salatei...
Se taie muschiul pe jumatate dar nu pana la capat, se va adauga felia de sunca, branza topita si ceapa verde taiata in interior, se inchide muschiul dupa care se adauga a doua felie de branza topita pe deasupra, dupa care muschiul de porc se va inveli cu feliile de bacon, se sareaza si pipereaza...
Fructele de mare se dezgheata, se mai fierb in putina apa in care am pus sare si o frunza de dafin dupa care se vor trage la tigaie in unt. Legumele mexicane se vor fierbe 10-15 minute pentru a fi patrunse dar vor trebui sa fie fierte al-dente, dupa care se vor adauga peste fructele de mare...
Se ia bucata de muschi se taie in trei bucati dar nu pana sus, se lasa baza de unde se incepe impletitura.
Pe fiecare bucata de carne se pune un fir de ceapa verde si 2 fasii de bacon, dupa care se impleteste iar la final se va prinde cu o scobitoare.
Se unge cu ulei si se...
Se pune apa la fiert, in care se adauga sare si otet de orez.
Cand apa fierbe se adauga orezul(care se adauga la fiert in punga). Se lasa sa fiarba aproximativ 15-20 de minute, orezul trebuie sa fie mai lipicios, pentru a se putea modela.
Se curata morcovul si se taie...
Se mixeaza toate ingredientele, mai putin albusurile care se vor bate spuma si se vor agauga la sfarsit peste restul compozitiei, amestecandu-se cu mare grija.
Se-ntinde blatul in tava de la aragaz care a fost in prealabil unsa cu ulei dupa care se va adauga compozitia. Se adauga coaja...
Se iau pulpele se dezoseaza se sareaza si pipereaza, se vor aseza 3 felii de bacon iar deasupra se aseaza o pulpa, la fel se va proceda si cu cealalta. Pe carne se va aseza bucata de alga. Peste alga se va aseza un crenvusti care a fost taiat longitudinal iar in interiorul lui s-au introdus...
Se curata ficateii si se trec printr-un jet de apa rece se portioneaza si se lasa in asteptare, separat curatam legumele, le spalam si le taiem jullien. Intr-o tigaie se pune ulei de masline si se vor adauga ficateii peste care se adauga legumele, ceapa si adreii.
Dupa ce...
Pentru mamaliga
Se pune apa la fiert cu sare si se lasa sa de-a in clocot moment in care adaugam putin cate putin malaiul(in ploaie) si amestecam repede pentru a nu se crea cocoloase, daca vreti puteti sa adaugati si unt in mamaliga. Sfat: se amesteca foarte bine cu telul si nici...
Se iau bucatile de carne de porc(poate fi si carne de pui sau curcan) se bate cu mare grija sa nu rupem fibra carnii, dupa ce carnea are deja dimensiunea dorita se va unge cu branza de vaci peste care punem putin sos de ardei iute.
Separat luam 10 smochine, daca sunt mari le putem taia...
Pestele in prealabil a fost desolzat si i s-a curatat abdomenul, s-a taiat coada se va portiona, dupa care se spala, sterge si se sareaza un pic.
Pregatim crusta se amesteca ingredientele si vom unge pestele cu aceasta, dupa care ungem o forma de chec cu ulei si asezam hartia de...
1 bucata peste(Dorada) aproximativ 900 g
Se curate legumele, dupa care se taie:morcovul, rondele, prazul fasii iar celelalte legume cubulete, rosiile cherry se lasa intregi sau se taie in jumatate, ceapa se taie julien, dupa ce avem legumele pregatite se va unge tava aragazului in care...
Dupa ce s-au curatat legumele se pun la fiert, se fierb pana sunt patrunse, se va scurge supa intr-o alta oala, separat se va trece la pasarea legumelor, va rezulta o crema groasa peste care vom turna supa putin cate putin pana avem consistenta dorita. Cand se raceste crema o vom strecura...
Panna Cotta
Preparare reteta de Panna Cotta : Laptele si smantana dulce se pun intr-un bol si se amesteca dupa care se pun pe foc si se amesteca la foc mic pana se incalzeste un pic. Se adauga zaharul vanilat si zaharul si se lasa sa fiarba un pic pana se topeste zaharul. Separat intr-un vas punem...
Banana in foietaj (pentru 2 portii)
Se ia foietajul si se taie in patrate potrivite, cand uleiul este incins(facem proba uleiului, rupem o mica bucatica de foietaj si o punem in ulei cand se ridica la suprafata, uleiul este incins) punem pe rand cate un patrat de foietaj si vom apasa usor cu polonicul deasupra pentru a se forma...
Piept de pui in portofel
Intr-o tigaie se pune un pic de ulei, se taie baconul julien, se adauga pieptul de pui care in prealabil a fost taiat cubulete, se soteaza doar in ulei fara a se adauga nici un pic de apa, se adauga ceapa si dupa 5 minute adaugam si ciupercile taiate lamele. Dupa ce am adaugat...
Oua Frantuzesti (pentru o portie)
Se ia un ou care se va fierbe, dupa urmatorul tipar, se pune apa cu sare la foc cand aceasta da in clocot se va adauga otetul, se da focul mai mic si se va sparge un ou cat mai aproape de apa care fierbe, se va cautta ca galbenusul sa se inveleasca in albus(un fel de ou romanesc) se lasa 3 minute...
File de cod alb Alaska
Fileurile se taie in doua sau in trei in functie de marimea lui, dupa care introducem bucatile de peste in lapte in care am adaugat, sare, piper si praf de rosii uscate la soare, lasam 10 minute. Dupa care scoatem bucatile de peste le tamporam de surplusul de lapte, dupa care batem...
“Para Coquet”
Se decojesc perele. Se pune vinul la fiert, se adauga 3 linguri de zahar, stelutele de anason si se lasa sa fiarba, dupa care se introduc perele si se lasa sa fiarba, pana sunt patrunse. Intr-o tigaie caramelizam 4-5 linguri de zahar, cand acesta incepe sa se lege...
Muschi de porc la tava
Se ia fiecare bucata de muschi in parte, se fac mici incizii in care se vor introduce bucatele de sunculita si catei de usturoi taiati in jumatati sau sferturi. Se unge bine cu ulei. Se vor adauga alte feliute de sunculita(bacon taiat longitudinal) ,se presara cimbru, sare piper si un...
Friptura de miel
Se va prepara marinada din ingredientele mentionate. Se va tine carnea in aceasta marinada peste noapte, dupa aceea ne apucam de pregatirea carnii pentru friptura de miel la cuptor. Luam o tava de aragaz unsa cu ulei in care adaugam bucatile de carne si coastele de miel,...
Oua festive de Paste
Ouale se spala, dupa care cu un cutit cu varf se face o mica crapatura si cu ajutorul unei forfecute se va cauta sa se taie in capacel din partea de sus a oului. Se va taia de jur imprejur si se va goli oul de continut, va ramane doar coaja(ambalajul) care se va spala bine pe dinauntru...
Ciorba de miel reteta
Se curata leguminoasele si se toaca marunt, la fel se procedeaza si cu ceapa. Carnea se spala si se va portiona corespunzator, se spala din nou dupa care se va pune la fiert. Se va spumui dupa care se continua fierberea, se va arunca apa murdara si punem din nou la fiert intr-o oala cu...
Rapsodie de Primavara
Se ia pieptul de pui din care se vor taia doua bucati rotunde ca in imaginile alaturate, se sareaza si pipereaza si se soteaza in putin unt in tigaie pana prinde culoare pe ambele parti, aproximativ 6-7 minute in total(pe ambele fete), dupa care se scot si se aseaza pe servetele absorbante. Dupa...
Rulouri din piept de pui cu brocolli branchat si diverse aranjamente din legume
Se curata radacinoasele si ceapa si se vor pune la fiert, pentru a se face o supa de legume in care vom pune orezul la fiert dupa ce l-am curatat si l-am spalat, proportia este 1 la 3. Simultan ne vom apuca de pieptul de pui, care se va bate pentru a se obtine o felie cat mai mare si...
Somon in crusta de masline
Se iau fileurile de somon, se depieleaza, se ung cu zeama de lamaie si se pipereaza. Intr-o tigaie se pune 1 cub de unt si se adauga ulei de masline, dupa ce untul s-a topit se vor adauga bucatile de peste si se vor lasa la foc 5-7 minute doar pe o parte dupa care se vor scoate si se vor...
Rulouri dietetice cu legume fierte si orez
Se iau cei doi ardei grasi rosii si se vor coace, celelalte legume se curata si se pun la fiert(morcov, telina), ardei si ultimul se adauga dovlecelul, putem adauga un strop de ulei nu prea mult. Dupa ce ardeii rosii sunt copti, se curata si se vor rupe in fasii, dupa care ii vom blenda la robot,...
File de salau cu crusta de piure picant
Alegem doua bucati de file de salau mai late, pe fiecare le taiem pe jumatate, se ung cu zeama de lamaie se sareaza si pipereaza cu piper alb, dupa care pe trei dintre ele le facem rulouri si le prindem cu scobitori. Concomitent intr-o tigaie punem trei rondele de portocale foarte subtiri si le...
Salata de radicchio cu piept de pui in stil asiatic a la Nico
Se taie pieptul de pui jullien, se trage la tigaie in ulei de masline, dupa ce a prins un pic de culoare se adauga sosul de soia si sosul de stridii, juice-ul de ananas si susanul alb un praf de sare si se lasa aproximativ sapte minute. Dupa care se vor adauga: cuisoarele, piperul Sichuan,...
Salata “Bucuria Primaverii”
Se taie salata foarte fin, se taie sunca de curcan si baconul in fasii de 1 cm, se taie ardeii fin si se amesteca, se curate si se taie in cubulete portocala si grepfruitul, se taie ceapa verde in diagonala firului, se taie castravetele julien si se amesteca bine, dupa care se adauga branza...
Salata Happy Fish
Se pune apa la foc cu sare si un pic de otet de orez cand fierbe apa se adauga pastele care se vor fierbe in conformitate cu indicatiile de pe pachet, dupa care se scot, se scurg si se lasa in asteptare. Se taie ceapa julien, se taie si salata verde marunt. Se trece la montarea salatei...
Muschi de porc umplut
Se taie muschiul pe jumatate dar nu pana la capat, se va adauga felia de sunca, branza topita si ceapa verde taiata in interior, se inchide muschiul dupa care se adauga a doua felie de branza topita pe deasupra, dupa care muschiul de porc se va inveli cu feliile de bacon, se sareaza si pipereaza...
Cocktail din fructe de mare servit cu legume mexicane si muguri de soia
Fructele de mare se dezgheata, se mai fierb in putina apa in care am pus sare si o frunza de dafin dupa care se vor trage la tigaie in unt. Legumele mexicane se vor fierbe 10-15 minute pentru a fi patrunse dar vor trebui sa fie fierte al-dente, dupa care se vor adauga peste fructele de mare...
Muschiulet de porc impanat, cu diferite feluri de piureuri
Se ia bucata de muschi se taie in trei bucati dar nu pana sus, se lasa baza de unde se incepe impletitura. Pe fiecare bucata de carne se pune un fir de ceapa verde si 2 fasii de bacon, dupa care se impleteste iar la final se va prinde cu o scobitoare. Se unge cu ulei si se...
Sushi Maki
Se pune apa la fiert, in care se adauga sare si otet de orez. Cand apa fierbe se adauga orezul(care se adauga la fiert in punga). Se lasa sa fiarba aproximativ 15-20 de minute, orezul trebuie sa fie mai lipicios, pentru a se putea modela. Se curata morcovul si se taie...
Placinta cu branza a la Nico
Se mixeaza toate ingredientele, mai putin albusurile care se vor bate spuma si se vor agauga la sfarsit peste restul compozitiei, amestecandu-se cu mare grija. Se-ntinde blatul in tava de la aragaz care a fost in prealabil unsa cu ulei dupa care se va adauga compozitia. Se adauga coaja...
Rulouri din pulpa de pui
Se iau pulpele se dezoseaza se sareaza si pipereaza, se vor aseza 3 felii de bacon iar deasupra se aseaza o pulpa, la fel se va proceda si cu cealalta. Pe carne se va aseza bucata de alga. Peste alga se va aseza un crenvusti care a fost taiat longitudinal iar in interiorul lui s-au introdus...
Ficatei de pui cu legume
Se curata ficateii si se trec printr-un jet de apa rece se portioneaza si se lasa in asteptare, separat curatam legumele, le spalam si le taiem jullien. Intr-o tigaie se pune ulei de masline si se vor adauga ficateii peste care se adauga legumele, ceapa si adreii. Dupa ce...
Mamaliga in straturi,
Pentru mamaliga Se pune apa la fiert cu sare si se lasa sa de-a in clocot moment in care adaugam putin cate putin malaiul(in ploaie) si amestecam repede pentru a nu se crea cocoloase, daca vreti puteti sa adaugati si unt in mamaliga. Sfat: se amesteca foarte bine cu telul si nici...
Rulouri de porc umplute cu smochine
Se iau bucatile de carne de porc(poate fi si carne de pui sau curcan) se bate cu mare grija sa nu rupem fibra carnii, dupa ce carnea are deja dimensiunea dorita se va unge cu branza de vaci peste care punem putin sos de ardei iute. Separat luam 10 smochine, daca sunt mari le putem taia...
Pastrav somonat cu sos exotic picant
Pestele in prealabil a fost desolzat si i s-a curatat abdomenul, s-a taiat coada se va portiona, dupa care se spala, sterge si se sareaza un pic. Pregatim crusta se amesteca ingredientele si vom unge pestele cu aceasta, dupa care ungem o forma de chec cu ulei si asezam hartia de...
Dorada umpluta pe pat de legume
1 bucata peste(Dorada) aproximativ 900 g Se curate legumele, dupa care se taie:morcovul, rondele, prazul fasii iar celelalte legume cubulete, rosiile cherry se lasa intregi sau se taie in jumatate, ceapa se taie julien, dupa ce avem legumele pregatite se va unge tava aragazului in care...
Supa-crema de mazare
Dupa ce s-au curatat legumele se pun la fiert, se fierb pana sunt patrunse, se va scurge supa intr-o alta oala, separat se va trece la pasarea legumelor, va rezulta o crema groasa peste care vom turna supa putin cate putin pana avem consistenta dorita. Cand se raceste crema o vom strecura...