Se pun pastele la fiert in apa cu uleiul de masline, usturoiul, busuiocul si sarea. Cand sunt fierte le strecuram bine si dam sub un jet de apa rece, apoi le punem in castron si punem untul peste ele le amestecam. Taiem rosiile in doua si le stoarcem bine pana se scurge tot sucul din ele si...
Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilat si 3 linguri din cele 100 gr. Separat punem apa impreuna cu restul de zahar la fiert si amestecam pana se formeaza un sirop si il luam de pe foc. Cand laptele a inceput a fierbe se adauga treptat faina de paste obtinuta la masina de zahar si...
Se spala rosia ,se taie in patru si se pune in robotul de bucatarie impreuna cu restul ingredientelor si mixam bine pana se formeaza asa zisa salasa.Se mai pot adauga mirodenii dupa placul fiecaruia ,asta in functie de platoul la care se foloseste aceasta salsa (eu am...
In primul rand punem la blender cuburile de gheata,cand e bine sfaramata o punem intr-un pahar si o lasam la congelator. Separat punem restul de ingrediente in blender si mixam bine, apoi adaugam gheata din congelator si mai mixam 2 secunde. Rezultatul va fi ceva mai gros si se poate servi la...
Se curata cartofii de coaja si se pun la fiert impreuna cu sare .
Separat punem la robot baconul si salamul la viteza mare (sa fie ca o pasta). Dupa ce s-au fiert cartofii ii lasam la racit si apoi ai pisam cu furculita. Adaugam untul ,condimentele si faina,amestecam pana se va forma un fel de...
Se separa ouale, galbenusurile se mixeaza cu zaharul brun si cel vanilat, pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul ,cacaua, apa si faina treptat. Lasam o lingura din faina deoparte pe care o amestecam cu praful de copt si stingem cu sucul de ananas. Se adauga la restul de...
Punem toate ingredientele uscate intr-un castron, apoi adaugam laptele treptat si amestecam pana se formeaza o pasta vascoasa si lipicioasa. Adaugam migdalele si modelam pasta in forme de bilute pe care le punem intr-o tava plata (tava de la cuptor) tapetata cu hartie. Aplatizam bilutele cu o...
BLAT
Amestecam biscuitii sfaramati cu untul si laptele condensat. Separat batem spuma albusurile cu sarea, apoi turnam peste biscuiti si amestecam bine. Se pune compozitia intr-o forma de tort cu inel de 26 cm si tasam bine cu un pahar inclusiv pe margini. Turnam cele 6 linguri de crema de...
Preparare pasta de modelat din trufe
Se pune laptele la incalzit, apoi se toarna trufele si se lasa sa se topeasca. Se amesteca pana se evapora laptele si ramane ca si o pasta vascoasa, o luam de pe foc si o frecam bine pana devine o pasta ceva mai lichida (aici s-a taiat si...
Se spala bine brocoli si se pune la fiert in apa impreuna cu sarea si uleiul de masline si se fierbe la foc mic ,apoi se scurge bine de apa si se piseaza cu o lingura de lemn dupa care, se adauga usturoiul si patrunjelul taiat marunt ,se freaca bine pana se formeza o pasta...
Preparare Tort Trenulet:
Separam ouale ,galbenusurile se mixeaza cu zaharul si se amesteca cu ingredientele uscate si apa. Separat albusurile si sarea se bat spuma si se toarna peste cealalta compozitie amestecand de sus in jos. Ungem tava cu unt si tapetam cu faina, apoi turnam...
Preparare Batido de ciocolate
In primul rand trebuie sa inghetam 100 ml de lapte ,apoi cand este inghetat se scoate de la congelator si se sparge in bucatii mari ,separat se pune in blender ciocolata de casa impreuna cu laptele neinghetat. Se amesteca la viteza mare pana se formeaza o spuma,...
Pentru primul strat de ciocolata de casa cu migdale si arahide
Amestecam laptele praf cu colacao ,intre timp punem apa la fiert cu zaharul brun si amestecam pana se dizolva si se formeaza un sirop mai gros,cand e gata il luam de pe foc si adaugam laptele praf in cateva transe pana se...
Mod de preparare pentru cuiburi de viespi cu stafide si nuca
Se pune faine intr-un castron mai mare si intr-un colt se adauga sarea ,drojdia si laptele caldut si se lasa la dospit 10 minute,apoi se amesteca cu faina si restul de ingrediente si se framanta pana se dezlipeste de pe degete...
Pregatim sosul de condimente prin amestecare lor impreuna cu uleiul de masline ,separat punem pulpitele intr-un vas de ceramica si turnam jumatate de sos peste ele si le amestecam cu grija,apoi turnam restul de sos si adaugam apa,cateii de usturoi si frunzele de busuioc. Acoperim cu...
Amestecam nuca cu zaharul brun si cel vanilat si o punem peste albusul bine batut si amestecam pana se formeaza o pasta .
Separat se taie foietajul in fasii lungi si se umplu cu pasta de nuci ,se rasucesc si da forma unui melc .
Pregatim tava cu hartie si asezam melcisorii cu nuca...
Se pun melcisorii la fiert impreuna cu uleiul, vegeta si sarea iar cand sunt gata fierti se strecoara si se pun din nou in cratita la foc mic si se mai adauga o lingura de ulei masline(optional) un pic de sare si branza topita taiata cubulete, apoi se amesteca pana se topeste...
Se pun toate condimentele si mirodeniile in uleiul de masline ,inclusiv catelul de usturoi si se lasa de seara pana dimineata.
Se taie bagheta in 3 buc. iar fiecare buc .se taie pe din doua.Separat se injumatatesc rosiile si ungem cu ele fiecare buc. in asa fel in cat pulpa...
Se fierbe laptele impreuna cu 80 gr de zahar intr-un vas mai mare ,iar cand a inceput sa fiarba se ia de pe foc si se introduce cornul flakes-ul, esenta de vanilie si telemeaua bine sfaramata.
Se amesteca bine iar compozitia astfel obtinuta se aseaza intr-o tava unsa cu...
Se amesteca faina cu sarea si untul la temperatura camerei ,apoi se adauga cascavalul ras si smantana si se framanta bine pana se formeaza un aluat gros care se intinde pe planseta .
Se taie in betisoare lungi si se ung cu galbenus si deasupra se...
Se pune la fiert apa impreuna cu zaharul pana se topeste ,apoi se introduc bucatelele de kiwi si sucul de portocale si se fierbe trei minute la foc incet ,separat dizolvam amidonul in putina apa si il turnam peste compozitie ,se amesteca cu grija si se mai lasa un minut.Se...
Spalam gogosari si ai pregatim pt umplere,separat preparam carnea care vine amestecata cu condimentele .
Orezul si oul si umplem gogosari pe care ai tapam cu faina si ai asezam intr-o cratita mai adanca de ceramica sau fonta.(sa aiba capac)
Prepararea sosului picant
Se...
Se spala legumele bine si se toaca ,eu le-am facut la robot .
Punem la incins uleiul intr-o cratita potrivita si cand este cald punem la calit ceapa, morcovul si gogosarul apoi turnam apa si adaugam orezul, condimentele si mirodenile .
Cand este pe jumatate fiert orezul...
Se ung feliutele de painica cu pateu de peste si deasupra se pune o feliuta de rosie rondea.
Separat prajim ouale (ochiurui )pe care le presaram cu sare si sunt gata se pun peste feliuta de rosie.
Pregatirea brioselor :
Incepem cu amestecarea fainii cu cacaua ,praful de copt si zaharul vanilat. Separat mixam oul cu zaharul, laptele si uleiul pana se formeaza o pasta, apoi o incorporam la compozitia de faina si amestecam bine. Se toarna continutul in forme pt briose (grija nu umpleti...
Se pune tigaia la incalzit si se adauga lingura de ulei de masline in care prajim fileurile care trebuie crestate pe margini. Lasam 4-5 minute la foc mic fara condimente nici macar sare,cand se intoarce pe cealalta parte adaugam apa si si condimentele si mai lasam pana scade apa apropape de...
BLAT: se sfarama biscuiti foarte marunt si se amesteca cu untul la temperatura camerei,turnam compozitia in forma de tort si o intindem peste toata suprafata cu ajutorul uni pahar mai lung pana se taseaza bine,si se lasa la frigider 15 min.
CREMA DE BRANZA :batem galbenusele spuma cu...
Se spala bine orezul in mai multe ape si apoi se pune la fiert impreuna cu untul, vegeta si un pic de sare. Se fierbe la foc mic pana scade apa si se formeaza o pasta. Cand s-a racit se adauga tonul scurs de ulei, condimentele, ouale si faina si se amesteca bine. Compozitia trebuie sa fie...
CREMA DE CIOCOLATA
Se pune frisca la foc mic ( atentie sa nu fiarba ) si cand este calduta se adauga fulgii de ciocolata si se amesteca pana se topesc fulgii si se formeaza o crema ,apoi se ia de pe foc si se adauga untul.
SIROPUL
Se pune la incalzit apa impreuna cu zaharul si...
Inimioare cu cubulete de ton
Se pun pastele la fiert in apa cu uleiul de masline, usturoiul, busuiocul si sarea. Cand sunt fierte le strecuram bine si dam sub un jet de apa rece, apoi le punem in castron si punem untul peste ele le amestecam. Taiem rosiile in doua si le stoarcem bine pana se scurge tot sucul din ele si...
Crema (reteta proprie) pentru orice tip de prajitura
Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilat si 3 linguri din cele 100 gr. Separat punem apa impreuna cu restul de zahar la fiert si amestecam pana se formeaza un sirop si il luam de pe foc. Cand laptele a inceput a fierbe se adauga treptat faina de paste obtinuta la masina de zahar si...
Salsa de tomate al natural
Se spala rosia ,se taie in patru si se pune in robotul de bucatarie impreuna cu restul ingredientelor si mixam bine pana se formeaza asa zisa salasa.Se mai pot adauga mirodenii dupa placul fiecaruia ,asta in functie de platoul la care se foloseste aceasta salsa (eu am...
Freppe de la Coupe
In primul rand punem la blender cuburile de gheata,cand e bine sfaramata o punem intr-un pahar si o lasam la congelator. Separat punem restul de ingrediente in blender si mixam bine, apoi adaugam gheata din congelator si mai mixam 2 secunde. Rezultatul va fi ceva mai gros si se poate servi la...
DROBOCARTOFIN
Se curata cartofii de coaja si se pun la fiert impreuna cu sare . Separat punem la robot baconul si salamul la viteza mare (sa fie ca o pasta). Dupa ce s-au fiert cartofii ii lasam la racit si apoi ai pisam cu furculita. Adaugam untul ,condimentele si faina,amestecam pana se va forma un fel de...
Chec trufas
Se separa ouale, galbenusurile se mixeaza cu zaharul brun si cel vanilat, pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul ,cacaua, apa si faina treptat. Lasam o lingura din faina deoparte pe care o amestecam cu praful de copt si stingem cu sucul de ananas. Se adauga la restul de...
Milksake exotic
Se pun toate fructele si cubuletele de lapte intr-un blender si se mixeaza la viteza mare ...este un deliciu.
Biscuiti integrali cu tarate de ovaz si migdale
Punem toate ingredientele uscate intr-un castron, apoi adaugam laptele treptat si amestecam pana se formeaza o pasta vascoasa si lipicioasa. Adaugam migdalele si modelam pasta in forme de bilute pe care le punem intr-o tava plata (tava de la cuptor) tapetata cu hartie. Aplatizam bilutele cu o...
Tort vesel cu diferite arome si bomboane MM
BLAT Amestecam biscuitii sfaramati cu untul si laptele condensat. Separat batem spuma albusurile cu sarea, apoi turnam peste biscuiti si amestecam bine. Se pune compozitia intr-o forma de tort cu inel de 26 cm si tasam bine cu un pahar inclusiv pe margini. Turnam cele 6 linguri de crema de...
Pasta de modelat din trufe
Preparare pasta de modelat din trufe Se pune laptele la incalzit, apoi se toarna trufele si se lasa sa se topeasca. Se amesteca pana se evapora laptele si ramane ca si o pasta vascoasa, o luam de pe foc si o frecam bine pana devine o pasta ceva mai lichida (aici s-a taiat si...
Pasta de brocoli cu maioneza.
Se spala bine brocoli si se pune la fiert in apa impreuna cu sarea si uleiul de masline si se fierbe la foc mic ,apoi se scurge bine de apa si se piseaza cu o lingura de lemn dupa care, se adauga usturoiul si patrunjelul taiat marunt ,se freaca bine pana se formeza o pasta...
Tort trenulet Marcolino
Preparare Tort Trenulet: Separam ouale ,galbenusurile se mixeaza cu zaharul si se amesteca cu ingredientele uscate si apa. Separat albusurile si sarea se bat spuma si se toarna peste cealalta compozitie amestecand de sus in jos. Ungem tava cu unt si tapetam cu faina, apoi turnam...
Batido de ciocolate (Milkshake)
Preparare Batido de ciocolate In primul rand trebuie sa inghetam 100 ml de lapte ,apoi cand este inghetat se scoate de la congelator si se sparge in bucatii mari ,separat se pune in blender ciocolata de casa impreuna cu laptele neinghetat. Se amesteca la viteza mare pana se formeaza o spuma,...
Ciocolata de casa ( ca la mine acasa) cu migdale si arahide
Pentru primul strat de ciocolata de casa cu migdale si arahide Amestecam laptele praf cu colacao ,intre timp punem apa la fiert cu zaharul brun si amestecam pana se dizolva si se formeaza un sirop mai gros,cand e gata il luam de pe foc si adaugam laptele praf in cateva transe pana se...
Cuiburi de viespi cu stafide si nuca
Mod de preparare pentru cuiburi de viespi cu stafide si nuca Se pune faine intr-un castron mai mare si intr-un colt se adauga sarea ,drojdia si laptele caldut si se lasa la dospit 10 minute,apoi se amesteca cu faina si restul de ingrediente si se framanta pana se dezlipeste de pe degete...
Pulpite de pui picante in vas de ceramica la cuptor cu cartofi noi la ceaun
Pregatim sosul de condimente prin amestecare lor impreuna cu uleiul de masline ,separat punem pulpitele intr-un vas de ceramica si turnam jumatate de sos peste ele si le amestecam cu grija,apoi turnam restul de sos si adaugam apa,cateii de usturoi si frunzele de busuioc. Acoperim cu...
Melcisori din foietaj umpluti cu nuca
Amestecam nuca cu zaharul brun si cel vanilat si o punem peste albusul bine batut si amestecam pana se formeaza o pasta . Separat se taie foietajul in fasii lungi si se umplu cu pasta de nuci ,se rasucesc si da forma unui melc . Pregatim tava cu hartie si asezam melcisorii cu nuca...
Melcisori cu branza topita si smanatana
Se pun melcisorii la fiert impreuna cu uleiul, vegeta si sarea iar cand sunt gata fierti se strecoara si se pun din nou in cratita la foc mic si se mai adauga o lingura de ulei masline(optional) un pic de sare si branza topita taiata cubulete, apoi se amesteca pana se topeste...
Pannini cu tomate ,bacon ,cascaval si mirodenii
Se pun toate condimentele si mirodeniile in uleiul de masline ,inclusiv catelul de usturoi si se lasa de seara pana dimineata. Se taie bagheta in 3 buc. iar fiecare buc .se taie pe din doua.Separat se injumatatesc rosiile si ungem cu ele fiecare buc. in asa fel in cat pulpa...
Budinca cu branza telemea corn flakes si cascaval
Se fierbe laptele impreuna cu 80 gr de zahar intr-un vas mai mare ,iar cand a inceput sa fiarba se ia de pe foc si se introduce cornul flakes-ul, esenta de vanilie si telemeaua bine sfaramata. Se amesteca bine iar compozitia astfel obtinuta se aseaza intr-o tava unsa cu...
Saleuri cu cascaval si chimen
Se amesteca faina cu sarea si untul la temperatura camerei ,apoi se adauga cascavalul ras si smantana si se framanta bine pana se formeaza un aluat gros care se intinde pe planseta . Se taie in betisoare lungi si se ung cu galbenus si deasupra se...
Coulis de Kiwi
Se pune la fiert apa impreuna cu zaharul pana se topeste ,apoi se introduc bucatelele de kiwi si sucul de portocale si se fierbe trei minute la foc incet ,separat dizolvam amidonul in putina apa si il turnam peste compozitie ,se amesteca cu grija si se mai lasa un minut.Se...
Gogosari umpluti in sos de rosii picant la cuptor
Spalam gogosari si ai pregatim pt umplere,separat preparam carnea care vine amestecata cu condimentele . Orezul si oul si umplem gogosari pe care ai tapam cu faina si ai asezam intr-o cratita mai adanca de ceramica sau fonta.(sa aiba capac) Prepararea sosului picant Se...
Culori in farfurie
Se spala legumele bine si se toaca ,eu le-am facut la robot . Punem la incins uleiul intr-o cratita potrivita si cand este cald punem la calit ceapa, morcovul si gogosarul apoi turnam apa si adaugam orezul, condimentele si mirodenile . Cand este pe jumatate fiert orezul...
Aperitive cu oua de prepelita si pateu de peste
Se ung feliutele de painica cu pateu de peste si deasupra se pune o feliuta de rosie rondea. Separat prajim ouale (ochiurui )pe care le presaram cu sare si sunt gata se pun peste feliuta de rosie.
Briose umplute si glazurate
Pregatirea brioselor : Incepem cu amestecarea fainii cu cacaua ,praful de copt si zaharul vanilat. Separat mixam oul cu zaharul, laptele si uleiul pana se formeaza o pasta, apoi o incorporam la compozitia de faina si amestecam bine. Se toarna continutul in forme pt briose (grija nu umpleti...
Filete de vita cu salata dietetica(ai si un meniu de dieta )
Se pune tigaia la incalzit si se adauga lingura de ulei de masline in care prajim fileurile care trebuie crestate pe margini. Lasam 4-5 minute la foc mic fara condimente nici macar sare,cand se intoarce pe cealalta parte adaugam apa si si condimentele si mai lasam pana scade apa apropape de...
Tort cu crema de branza, banane si trufe
BLAT: se sfarama biscuiti foarte marunt si se amesteca cu untul la temperatura camerei,turnam compozitia in forma de tort si o intindem peste toata suprafata cu ajutorul uni pahar mai lung pana se taseaza bine,si se lasa la frigider 15 min. CREMA DE BRANZA :batem galbenusele spuma cu...
Chiftelute din orez cu ton
Se spala bine orezul in mai multe ape si apoi se pune la fiert impreuna cu untul, vegeta si un pic de sare. Se fierbe la foc mic pana scade apa si se formeaza o pasta. Cand s-a racit se adauga tonul scurs de ulei, condimentele, ouale si faina si se amesteca bine. Compozitia trebuie sa fie...
Inima salbatica
CREMA DE CIOCOLATA Se pune frisca la foc mic ( atentie sa nu fiarba ) si cand este calduta se adauga fulgii de ciocolata si se amesteca pana se topesc fulgii si se formeaza o crema ,apoi se ia de pe foc si se adauga untul. SIROPUL Se pune la incalzit apa impreuna cu zaharul si...