Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste tot zaharul. Pe urma, punem galbenusurile unul cate unul, pana le incorporam bine, dupa care adaugam uleiul, coaja de lamaie si esenta de...
Cum se prepara Bilute din biscuiti umplute cu visine din visinata - Reteta delicioasa a copilariei
Biscuitii ii maruntim la blender sau masina de tocat.
Intr-un bol, amestecam nuca, biscuitii si cacaua.
Intr-un ibric, punem laptele cu...
Pentru inceput, separam ouale, iar albusurile le dam la frigider.
Crema de branza o mixam cu zaharul pana devine fina, adaugam si untul, mixam pana omogenizam bine compozitia. Pe urma, adaugam galbenusurile, batute foarte putin, smantana pentru frisca, esenta de vanilie si continuam sa...
Amestecam carnea tocata cu usturoiul pisat, ceapa taiata foarte marunt, oul si painea, condimentam dupa gust cu sare si piper si amestecam bine, pana obtinem o compozitie omogena, apoi formam chiftelutele.
Intr-o tava unsa cu ulei, asezam chiftelutele,...
Pieptul de pui il spalam si il taiem cubulete. Ceapa o curatam si o taiem rondele.
Intr-un bol, asezam carnea, peste punem si ceapa, apoi condimentam cu sare, piper, ierburi uscate si sosul de soia. Amestecam cu mana pana sa patrunda peste tot condimentele, apoi turnam vinul si acoperim...
Dovleceii si morcovii ii dam pe razatoare mica, apoi presaram putina sare deasupra.
Intr-un bol, adaugam ouale cu uleiul, mixam pana omogenizam bine ambele ingrediente, pe urma adaugam faina cu praful de copt, trecute prin sita,...
Legumele le spalam, le stergem si le taiem rondele, doar ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele, la fel ca celelalte legume.
Intr-o tava rotunda, asezam hartie de copt, punem uleiul de masline si incepem sa asezam legumele de jur imprejur, pana umplem tava. Presaram cu sare si...
Ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele. Restul legumelor le spalam, le stergem cu servet de bucatarie si le taiem si pe acestea rondele, cu tot cu coaja.
In vasul de la slow cooker Crock-Pot 2.4 l, punem uleiul de masline, apoi asezam legumele de jur imprejur, iar la sfarsit, presaram...
In vasul de la slow cooker Crock-Pot 2.4 l adaugam pe rand, toate ingredientele: pastele, dovlecelul curatat de coaja si taiat felii subtiri, ardeiul iute taiat marunt, rosiile cherry taiate in 4, sosul de rosii, apoi condimentam dupa gust cu rozmarin si sare.Acoperim totul cu apa, punem capacul...
Separam ouale, galbenusurile le amestecam intr-un vas cu uleiul, spanacul, smantana, faina, bicarbonatul si putina sare, iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Cu ajutorul unei spatule, unim si amestecam usor cele 2 compozitii pana omogenizam bine totul.
...
Pentru inceput, dizolvam drojdia cu 1 lingura de zahar, pana devine o pasta.
Intr-un vas mare, cernem faina impreuna cu sarea, iar in centrul vasului,facem o gropita si rasturnam drojdia dizolvata, presaram putina faina deasupra si lasam vreo 10 minute, pana...
Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam toate legumele in vasul de la slow cooker-ul Crock-Pot 2.4 l, condimentam cu sare si putin piper, apa si uleiul, amestecam putin si punem capacul.
Conectam...
Pentru blat:
Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa se lase pe mijloc!
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute, adaugam zaharul si zaharul vanilat, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le...
Pentru blat:
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam si zaharul cu laptele, si zaharul vanilat, continuam sa mixam pana se topeste tot zaharul. Adaugam si galbenusurile unul cate unul pana le incorporam bine in aluat, apoi uleiul si aromele,...
Drojdia o amestecam cu 2 linguri de zahar pana ce devine o pasta, pe urma adaugam 3-4 linguri de faina, amestecam bine, dupa care o lasam la crescut cca.15 minute.
Intr-un vas mare, cernem faina, presaram putina sare, iar in centrul vasului, facem o gropita pentru...
Pentru inceput taiem bagheta in 2 si o scobim de miez, dar cu grija sa nu o rupem.
Intr-un bol, punem crema de branza, impreuna cu branza sarata pe care am dat-o prin razatoare, untul si smantana, iar peste lactate adaugam, patrunjelul tocat marunt, maslinele, ardeiul copt si sunca de pui...
Branza sarata o dam pe razatoare mica si o amestecam cu oul.
Aluatul de foietaj il intindem putin, il taiem in 2 pe lungime, apoi il ungem cu galbenusul de ou amestecat cu apa/lapte.
Umplutura de branza o asezam pe marginea dreptunghiurilor, sa fie uniforma, apoi rulam usor pana obtinem...
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, iar cand au inceput sa se intareasca adaugam zaharul putin cate putin si mixam pana se topeste, pe urma adaugam si galbenusurile, unul cate unul, pana le incorporam si pe acestea in aluat.
Crema de branza o amestecam cu...
Separam ouale, albusurile le batem bine cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat, pe urma adaugam galbenusurile, pe care le-am amestecat bine inainte cu uleiul, mai mixam putin si adaugam aromele (vanilia cu romul).
Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam in compozitia de oua,...
Batem ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pana capata o culoare albicioasa, pe urma adaugam uleiul, esenta de vanilie si laptele, mai amestecam putin si la final adaugam ingredientele uscate, omogenizam si lasam aluatul un sfert de ora sa se odihneasca.
Intr-o tigaie teflonata,...
Iata cum se prepara Lasagna cu foi de casa - Reteta savuroasa cu sos ragu
Pentru sosul Ragu:
Intr-o tigaie, calim in uleiul incins ceapa taiata marunt si usturoiul taiat felii, adaugam carnea si lasam pe foc amestecand din cand in cand pana observam ca s-a separat carnea. Pe urma...
Pentru inceput curatam ceapa, o taiem marunt si o calim cateva minute cu putina sare in 2-3 linguri de ulei, pe urma adaugam carnea si calim totul impreuna pana cand carnea s-a inmuiat suficient (cca.20-25 minute), condimentam dupa gust cu sare,piper si cimbru apoi o dam deoparte si lasam...
Intr-un vas amestecam untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana la omogenizare, pe urma adaugam esenta de vanilie si oul, amestecam si nou, iar la sfarsit faina cu praful de copt. Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios, fara sa se sfarame si usor de manevrat.
Pregatim intr-un bol mai...
Intr-o oala mai mare punem apa cu sare, iar din momentul cand a inceput sa fiarba, adaugam spaghetele pe care le lasam sa fiarba cca.8-10 minute conform intructiunilor de pe ambalaj.
Intre timp, punem uleiul la incins si prajim baconul (pe care...
Spalam ardeii, ii curatam de seminte si ii taiem bucati mai mari. Cu ajutorul unui robot de bucatarie dam bucatile de ardei, iar pasta obtinuta o punem la fiert, la foc mic pana cand scade toata apa lasata de ardei.
Dupa ce a scazut apa, adaugam uleiul, un praf de sare si...
Pentru inceput dizolvam drojdia cu o lingurita zahar pana obtinem o pasta, adaugam 1 lingura de faina si lasam cateva minute pana incepe sa se umfle putin.
Intre timp pregatim restul ingredientelor: Faina impreuna cu sarea o cernem cu ajutorul unei site intr-un bol,...
Intr-un bol punem faina, drojdia (fara a o dilua), sarea si zaharul si adaugam apa putin cate putin pana obtinem un aluat omogen si la sfarsit uleiul (tot putin cate putin). Framantam bine pana obtinem un aluat elastic si usor de manevrat. Lasam la crescut...
Pentru inceput dovlecelul il spalam si il curatam de coaja, apoi il dam pe razatoare. Presaram putina sare si il lasam sa se scurga intr-o sita.
Intre timp, batem ouale cu un praf de sare si cand s-au albit putin punem smantana, mai mixam cateva minute, apoi adaugam...
Spalam pulpele si le curatam de piele (daca va plac cu piele le puteti lasa asa), apoi le taiem in jumatate si le condimentam cu sare si piper.
Intr-o tigaie punem uleiul, iar cand s-a incins asezam pulpele si le prajim...
Spalam dovleceii, ii spergem si ii taiem rondele subtiri.
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, iar galbenusurile le mixam cu un praf de sare pana se deschid la culoare, dupa care adaugam untul topit si racit (sau ulei, daca nu aveti...
Desert chec cu lamaie
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste tot zaharul. Pe urma, punem galbenusurile unul cate unul, pana le incorporam bine, dupa care adaugam uleiul, coaja de lamaie si esenta de...
Bilute din biscuiti umplute cu visine din visinata - Reteta delicioasa a copilariei
Cum se prepara Bilute din biscuiti umplute cu visine din visinata - Reteta delicioasa a copilariei Biscuitii ii maruntim la blender sau masina de tocat. Intr-un bol, amestecam nuca, biscuitii si cacaua. Intr-un ibric, punem laptele cu...
Desert pasca super fina
Pentru inceput, separam ouale, iar albusurile le dam la frigider. Crema de branza o mixam cu zaharul pana devine fina, adaugam si untul, mixam pana omogenizam bine compozitia. Pe urma, adaugam galbenusurile, batute foarte putin, smantana pentru frisca, esenta de vanilie si continuam sa...
Chiftelute cu cartofi la cuptor
Amestecam carnea tocata cu usturoiul pisat, ceapa taiata foarte marunt, oul si painea, condimentam dupa gust cu sare si piper si amestecam bine, pana obtinem o compozitie omogena, apoi formam chiftelutele. Intr-o tava unsa cu ulei, asezam chiftelutele,...
Frigarui de pui la cuptor
Pieptul de pui il spalam si il taiem cubulete. Ceapa o curatam si o taiem rondele. Intr-un bol, asezam carnea, peste punem si ceapa, apoi condimentam cu sare, piper, ierburi uscate si sosul de soia. Amestecam cu mana pana sa patrunda peste tot condimentele, apoi turnam vinul si acoperim...
Aperitiv tarta cu dovlecei si morcovi
Dovleceii si morcovii ii dam pe razatoare mica, apoi presaram putina sare deasupra. Intr-un bol, adaugam ouale cu uleiul, mixam pana omogenizam bine ambele ingrediente, pe urma adaugam faina cu praful de copt, trecute prin sita,...
Ratatouille la cuptor
Legumele le spalam, le stergem si le taiem rondele, doar ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele, la fel ca celelalte legume. Intr-o tava rotunda, asezam hartie de copt, punem uleiul de masline si incepem sa asezam legumele de jur imprejur, pana umplem tava. Presaram cu sare si...
Ratatouille la slow cooker Crock-Pot
Ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele. Restul legumelor le spalam, le stergem cu servet de bucatarie si le taiem si pe acestea rondele, cu tot cu coaja. In vasul de la slow cooker Crock-Pot 2.4 l, punem uleiul de masline, apoi asezam legumele de jur imprejur, iar la sfarsit, presaram...
Paste cu dovlecel la slow cooker Crock-Pot
In vasul de la slow cooker Crock-Pot 2.4 l adaugam pe rand, toate ingredientele: pastele, dovlecelul curatat de coaja si taiat felii subtiri, ardeiul iute taiat marunt, rosiile cherry taiate in 4, sosul de rosii, apoi condimentam dupa gust cu rozmarin si sare.Acoperim totul cu apa, punem capacul...
Aperitiv rulada de spanac umpluta cu crema de branza
Separam ouale, galbenusurile le amestecam intr-un vas cu uleiul, spanacul, smantana, faina, bicarbonatul si putina sare, iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Cu ajutorul unei spatule, unim si amestecam usor cele 2 compozitii pana omogenizam bine totul. ...
Desert cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Pentru inceput, dizolvam drojdia cu 1 lingura de zahar, pana devine o pasta. Intr-un vas mare, cernem faina impreuna cu sarea, iar in centrul vasului,facem o gropita si rasturnam drojdia dizolvata, presaram putina faina deasupra si lasam vreo 10 minute, pana...
Mancare de legume la slow cooker Crock-Pot
Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam toate legumele in vasul de la slow cooker-ul Crock-Pot 2.4 l, condimentam cu sare si putin piper, apa si uleiul, amestecam putin si punem capacul. Conectam...
Tort cu iaurt si caise
Pentru blat: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa se lase pe mijloc! Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute, adaugam zaharul si zaharul vanilat, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le...
Tort cu crema de vanilie si piure de fructe de padure
Pentru blat: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam si zaharul cu laptele, si zaharul vanilat, continuam sa mixam pana se topeste tot zaharul. Adaugam si galbenusurile unul cate unul pana le incorporam bine in aluat, apoi uleiul si aromele,...
Cozonac pufos umplut cu branza dulce
Drojdia o amestecam cu 2 linguri de zahar pana ce devine o pasta, pe urma adaugam 3-4 linguri de faina, amestecam bine, dupa care o lasam la crescut cca.15 minute. Intr-un vas mare, cernem faina, presaram putina sare, iar in centrul vasului, facem o gropita pentru...
Bagheta umpluta
Pentru inceput taiem bagheta in 2 si o scobim de miez, dar cu grija sa nu o rupem. Intr-un bol, punem crema de branza, impreuna cu branza sarata pe care am dat-o prin razatoare, untul si smantana, iar peste lactate adaugam, patrunjelul tocat marunt, maslinele, ardeiul copt si sunca de pui...
Mini pateuri cu branza sarata
Branza sarata o dam pe razatoare mica si o amestecam cu oul. Aluatul de foietaj il intindem putin, il taiem in 2 pe lungime, apoi il ungem cu galbenusul de ou amestecat cu apa/lapte. Umplutura de branza o asezam pe marginea dreptunghiurilor, sa fie uniforma, apoi rulam usor pana obtinem...
Prajitura cu crema de branza invelita cu fructe de padure
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, iar cand au inceput sa se intareasca adaugam zaharul putin cate putin si mixam pana se topeste, pe urma adaugam si galbenusurile, unul cate unul, pana le incorporam si pe acestea in aluat. Crema de branza o amestecam cu...
Tarta cu mere
Separam ouale, albusurile le batem bine cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat, pe urma adaugam galbenusurile, pe care le-am amestecat bine inainte cu uleiul, mai mixam putin si adaugam aromele (vanilia cu romul). Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam in compozitia de oua,...
Pancake mic-dejun cu nuci, miere si banane
Batem ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pana capata o culoare albicioasa, pe urma adaugam uleiul, esenta de vanilie si laptele, mai amestecam putin si la final adaugam ingredientele uscate, omogenizam si lasam aluatul un sfert de ora sa se odihneasca. Intr-o tigaie teflonata,...
Lasagna cu foi de casa - Reteta savuroasa cu sos ragu
Iata cum se prepara Lasagna cu foi de casa - Reteta savuroasa cu sos ragu Pentru sosul Ragu: Intr-o tigaie, calim in uleiul incins ceapa taiata marunt si usturoiul taiat felii, adaugam carnea si lasam pe foc amestecand din cand in cand pana observam ca s-a separat carnea. Pe urma...
Musaca gratinata cu sos si cascaval
Pentru inceput curatam ceapa, o taiem marunt si o calim cateva minute cu putina sare in 2-3 linguri de ulei, pe urma adaugam carnea si calim totul impreuna pana cand carnea s-a inmuiat suficient (cca.20-25 minute), condimentam dupa gust cu sare,piper si cimbru apoi o dam deoparte si lasam...
Fursecuri vanilate umplute cu gem si nuca
Intr-un vas amestecam untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana la omogenizare, pe urma adaugam esenta de vanilie si oul, amestecam si nou, iar la sfarsit faina cu praful de copt. Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios, fara sa se sfarame si usor de manevrat. Pregatim intr-un bol mai...
Paste Carbonara
Intr-o oala mai mare punem apa cu sare, iar din momentul cand a inceput sa fiarba, adaugam spaghetele pe care le lasam sa fiarba cca.8-10 minute conform intructiunilor de pe ambalaj. Intre timp, punem uleiul la incins si prajim baconul (pe care...
Pasta de ardei rosii
Spalam ardeii, ii curatam de seminte si ii taiem bucati mai mari. Cu ajutorul unui robot de bucatarie dam bucatile de ardei, iar pasta obtinuta o punem la fiert, la foc mic pana cand scade toata apa lasata de ardei. Dupa ce a scazut apa, adaugam uleiul, un praf de sare si...
Covrigi polonezi
Pentru inceput dizolvam drojdia cu o lingurita zahar pana obtinem o pasta, adaugam 1 lingura de faina si lasam cateva minute pana incepe sa se umfle putin. Intre timp pregatim restul ingredientelor: Faina impreuna cu sarea o cernem cu ajutorul unei site intr-un bol,...
Batoane cu mac si susan
Intr-un bol punem faina, drojdia (fara a o dilua), sarea si zaharul si adaugam apa putin cate putin pana obtinem un aluat omogen si la sfarsit uleiul (tot putin cate putin). Framantam bine pana obtinem un aluat elastic si usor de manevrat. Lasam la crescut...
Chec aperitiv cu dovlecel verde
Pentru inceput dovlecelul il spalam si il curatam de coaja, apoi il dam pe razatoare. Presaram putina sare si il lasam sa se scurga intr-o sita. Intre timp, batem ouale cu un praf de sare si cand s-au albit putin punem smantana, mai mixam cateva minute, apoi adaugam...
Pui Vanatoresc (Cacciatore)
Spalam pulpele si le curatam de piele (daca va plac cu piele le puteti lasa asa), apoi le taiem in jumatate si le condimentam cu sare si piper. Intr-o tigaie punem uleiul, iar cand s-a incins asezam pulpele si le prajim...
Tarta rustica cu dovlecei
Spalam dovleceii, ii spergem si ii taiem rondele subtiri. Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, iar galbenusurile le mixam cu un praf de sare pana se deschid la culoare, dupa care adaugam untul topit si racit (sau ulei, daca nu aveti...