miremirc

1

Bucataras
incepator

TIMISOARA

Bucataras din 23.02.2010

RETETE229
PRIETENI283
Retete

Tort cu ricotta si zmeura

In Torturi la 1 Aug 2011

  Pentru blat : mixam intr-un bol untul moale cu zaharul pudra si zaharul vanilat, apoi adaugam pe rand cele doua galbenusuri.   Albusurile le batem spuma cu cele 50 g de zahar si le incorporam in crema de oua. Peste aceasta compozitie turnam arahidele si macul macinat....

Prajitura turnata cu branza de vaci si stafide

In Prajituri la 31 Iul 2011

 Pentru blat : mixam ouale cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul lingura cu lingura, laptele treptat si el, iar la final faina amestecata cu praful de copt.   Turnam jumatate din aceasta compozitie intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (sau...

Pandispan cu caise si biscuiti

In Prajituri la 10 Iul 2011

  Tava (23*31 cm) o ungem cu unt si o tapetam cu biscuitii sfaramati (eu i-am sfaramat cu robotul de bucatarie), apoi asezam jumatati de casie cu miezul in sus; in fiecare jumatate de caisa punem putin unt ; cine doreste prajitura mai dulce poate sa puna pe fiecare caise cate o lingurita...

Prajitura cu caise si bezea

In Prajituri la 6 Iul 2011

  Pentru aluat : mixam untul cu zaharul pudra, adaugam pe rand cate un galbenus de ou, laptele si faina amestecata cu drojdia granule.   Turnam compozitia in tava (25*35 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt si o lasam sa stea 1 ora.  Intre timp spalam caisele;...

Prajitura Londoni

In Prajituri la 3 Iul 2011

  Pentru aluat : amestecam toate ingredientele bine de tot , intindem aluatul obtinut pe masa de lucru, cu sucitorul si il punem in tava neunsa si fara faina; foaia se poate rupe, dar nu e nici o problema deoarece o asezam frumos in tava (25*35 cm) cu ajutorul mainilor. Aluatul din...

Chec simplu

In Prajituri la 26 Iun 2011

Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc si se topeste zaharul, adaugam apoi uleiul cate o lingura pe rand, zeama stoarsa de la lamaie, coaja rasa, iar la final incorporam faina.  Turnam compozitia intr-o tava de chec (d=11*30cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de...

Salata de castraveti cu kefir

In Salate la 24 Iun 2011

Curatam castravetii de coaja, ii taiem rondele intr-un castron. Cateii de usturoi dati prin presa de usturoi se adauga la castraveti, apoi sare, piper, kefir si marar proaspat Aceasta salata se poate servi langa un gratar de pui cu cartofi prajiti sau gratar de miel, gratar de porc etc.

Tort cu kefir

In Torturi la 21 Iun 2011

  Pentru blat : mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si pliculetul de zahar vanilat, galbenusurilepe rand, uleiul lingura cu lingura, apa clocotita tot lingura cu lingura, iar la final incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacao.  ...

Pandispan cu visine

In Prajituri la 16 Iun 2011

 Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi incorporam uleiul pe rand, lingura cu lingura, apa clocotita tot pe rand, apoi faina amestecata cu praful de copt, tot treptat (folosim mixerul).  Albusurile le mixam spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam cele 3 linguri de...

Prajitura cu cacao si nuci

In Prajituri la 14 Iun 2011

 Intr-o craticioara punem margarina, zaharul, cacaoua si laptele sa fiarba (cam 5 minute) pana se omogenizeaza compozitia; daca cumva raman bulgarasi de cacao, folosim mixerul .   Punem deoparte 1 cana din aceasta compozitie ; restul lasam sa se raceasca complet.   Dupa...

Tort de cafea

In Torturi la 12 Iun 2011

Pentru blat : Topim ciocolata pe baie de aburi si lasam deoparte. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin spuma, adaugam lichiorul de cafea si ciocolata topita si racorita .Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare si le incorporam la crema de galbenusuri.   La final punem...

Budinca de vanilie cu spuma de capsuni si coacaze negre

In Prajituri la 7 Iun 2011

  Pentru spuma de fructe : punem toate ingredientele intr-un bol cu capac si mixam compozitia pana se transforma intr-o spuma de fructe delicioasa . Pentru budinca de vanilie : punem intr-o cratita pe foc mic 400 ml lapte sa dea intr-un clocot; intre timp mixam cele 4 galbenusuri cu...

Carnaciori in foietaj

In Aperitive / Garnituri la 7 Iun 2011

       Taiem aluatul in patratele egale, asezam bucatele de carnaciori pe el, rulam dupa cum dorim, ungem cu galbenus de ou si asezam in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt. Dam la cuptor pana se rumenesc.  O reteta super simpla, rapida si foarte buna.

Reteta de prajitura Petre Roman cu crema de vanilie si caramel

In Prajituri la 5 Iun 2011

Iata cum se prepara Reteta de prajitura Petre Roman cu crema de vanilie si caramel Pentru blat : mixam ouale cu zaharul pana se albesc, adaugam faina amestecata cu praful de copt si nucile si omogenizam bine. Turnam compozitia intr-o tava (25*35cm). Am folosit o tava mai mica si a iesit...

Pandispan cu capsuni si bezea

In Prajituri la 2 Iun 2011

 Intr-un castron mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat; adaugam uleiul treptat ca la maioneza, faina amestecata cu praful de copt, alternand cu laptele.Turnam in tava , iar deasupra punem din loc in loc capsuni. Puteti pune mult mai multi capsuni decat am pus eu pe prajitura.Capsunile le...

Prajitura de cocos cu vanilie si ciocolata

In Prajituri la 28 Mai 2011

 Pentru bezea de cocos : mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam in continuare pana se topeste tot zaharul, iar la final turnam nuca de cocos si amestecam cu o lingura de lemn.   Turnam compozitia obtinuta intr-o tava (25*38cm) unsa cu ulei si tapetata cu...

Desert tort polar cu banane

In Torturi la 25 Mai 2011

 Mixam galbenusurile cu 250 g zahar pana se albesc, adaugam laptele treptat, faina si punem pe foc mic , amestecand pana se ingroasa crema. Crema obtinuta o lasam sa se raceasca putin si punem in ea gelatina hidratata si topita. Intre timp, batem albusurile de ou cu cele 250 g zahar ramas...

Desert prajitura cu branza de vaci si bezea

In Prajituri la 24 Mai 2011

Amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat pe care il intindem cu degetele in tava, apoi turnam umplutura. Pentru umplutura: mixam oul cu galbenusurile, cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam uleiul treptat (ca la maioneza), branza de vaci si laptele amestecat cu...

Prajitura cu branza de vaci si capsuni

In Prajituri la 21 Mai 2011

  Pregatim blatul astfel : mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat bourbon pana se albesc , adaugam apa fierbinte, uleiul si faina amestecata cu cacaoua si praful de copt, iar la sfarsit ciocolata data pe razatoarea mica.  Compozitia obtinuta o turnam in tava unsa cu ulei si...

Tiramisu reţetă cu frisca

In Prajituri la 16 Mai 2011

  Tiramisu reţetă cu frisca Intr-un castron mixam ouale cu zaharul pudra pana se albesc, adaugam mascarpone si mixam pana la omogenizare completa.   Separat batem frisca, apoi o adaugam peste mascarpone. Asezam un strat de crema mascarpone, apoi piscoturile inmuiate in...

Tort in doua culori

In Torturi la 26 Apr 2011

Pentru blat 1: mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam faina; punem compozitia in tava ( 25*35 cm ) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor.Dupa ce s-a copt, taiem blatul in 2 pe lungime. Pentru blat 2 : mixam ouale cu zaharul...

Desert prajitura "Furtuna in desert" reteta de prajitura festiva

In Prajituri la 25 Apr 2011

Cum se prepara Desert prajitura "Furtuna in desert" reteta de prajitura festiva Blat 1:  Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam apa clocotita, apoi amestecul de faina, cacao si praf de copt, turnam in tava (25x39 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de...

Prajitura deliciu

In Prajituri la 24 Apr 2011

 Intr-o tava (25*39cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, presaram 300 g nuca prajita si taiata.   Peste aceasta nuca, asezam blatul : batem albusurile spuma tare, adaugam zaharul si mixam pana ce acesta se topeste; separat amestecam pesmetul, faina si nucile macinate si...

Desert Prajitura "tavalita"

In Prajituri la 22 Apr 2011

Mixam intr-un castron oul cu zaharul, apoi punem margarina si mierea topite, adaugam laptele, faina iar la sfarsit bicarbonatul stins cu putin otet sau zeama de lamaie. Tapetam o tava cu hartie de copt (25*35cm) si turnam compozitia. Dupa ce s-a copt blatul il lasam sa se raceasca si il taiem...

Painici cu ceapa

In Piine la 16 Apr 2011

Pregatim maiaua : amestecam zaharul cu drojdia pana se lichefiaza , apoi adaugam putin apa calduta si lasam la dospit; intr-un castron mare cernem faina si punem maia-ua, sarea, uleiul si apa calduta treptat, framantand pana ce obtinem un aluat ce se desprinde de pe maini si lasam la dospit 1...

Baclava

In Prajituri la 12 Apr 2011

  Ungem o tava de dimensiunea foilor de placinta cu ulei; punem 5 foi, unse bine fiecare, una peste cealalta, apoi nuci macinate, inca 4 foi unse fiecare cu ulei , inca un strat de nuca, ultimele 5 foi unse si ele fiecare.Am avut 14 foi de placinta in pachet.   Dupa ce am uns si...

Scovergi cu cartofi

In Mancaruri de post la 11 Apr 2011

Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata.  Adaugam sarea, zaharul si apa calduta treptat, framantand bine pana ce obtinem un aluat ce se desprinde de maini.  Lasam la dospit 1 ora, timp in care isi dubleaza volumul.  Pentru umplutura : curatam cartofii, ii spalam si...

Cornulete fragede

In Prajituri la 24 Mar 2011

 Cernem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia, sarea si zaharul. Adaugam apoi apa, uleiul si framantam un aluat potrivit. Lasam sa creasca cam 20-30 minute; Formam 2 bile din aluat si intindem 2 foi; fiecare foaie o taiem in 8 triunghiuri si punem magiun de prune la baza...

Tocanita de cartofi cu orez

In Mancaruri de post la 23 Mar 2011

  Spalam orezul in 2-3 ape; il lasam in apa rece pentru 20 minute.   Taiem ceapa si o calim in ulei, intr-o craticioara, cam 2-3 minute.   Luam de pe foc si adaugam boia, sare si frunza de dafin rupta in doua.   Punem si cartofii curatati, spalati si taiati cubulete,...

Strudel cu mere

In Dulciuri la 23 Mar 2011

  Curatam merele si le dam pe razatoarea mare.   Desfacem aluatul de foietaj si ungem foaia cu ulei, punem merele (le stoarcem in pumn ca sa scoatem sucul de mere inainte de a le aseza pe foaie), 3 lg de zahar, 1 lgt gris si scortisoara dupa gust.   Rulam cate 2 foi ( in...

Afisate 151 - 180 din 229 retete    

Postari recente

publicat la 30.01.2013

Desert prajitura Kinder

publicat la 27.01.2013

Chiftele in aluat

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

In capul tau e un talmes-balmes ca la nasu’! Norocul tau ca e bine insurubat pe gat, altfel cine stie pe unde l-ai pierde.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]