Ptr.aluat :
Facem maiaua: amestecam drojdia cu 2 lgt zahar pana se lichefiaza apoia adaugam putin apa calduta si lasam la dospit pentru 10-15 minute
Intr-un castron mai mare cernem faina, facem un cuib in ea si adaugam maia-ua crescuta, uleiul, sarea, rom-ul, coaja rasa de portocala si apa...
Curatam dovleceii de coaja si ii dam pe razatoarea mare, ii stropim cu sucul de la jumatatea de lamaie si ii lasam sa stea pana ce calim ceapa
Intr-o cratita punem uleiul si ceapa curatata si taiata bucatele si o calim putin, apoi luam cratita deoparte si punem lingura de boia .
Punem...
Intr-un castron amestecam faina cu plicul de zahar vanilat, sarea, lingurita de bicarbonat, apoi laptele de soia, uleiul si mierea iar la sfasit adaugam marul dat pe razatoarea mare; obtinem o compozitie mai groasa.
Intr-o tigaie punem ulei la incins si turnam din compozitie cu un...
Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
Strecuram pastele si le dam sub jet de apa rece.
Topim margarina intr-o cratita, adaugam macaroanele, mierea, nuca macinata si zaharul vanilat si amestecam.
Spalam bine cartofii si ii fierbem in apa; ii lasam sa se raceasca, apoi ii curatam de coaja si ii taiem cubulete.
Curatam ceapa si o taiem feliute.
Intr-un castron asezam cubuletele de cartofi, ceapa taiata, maslinele, sarea, otetul, uleiul de masline si putin piper.
O mancarea...
Cernem faina intr-un castron mai mare, adaugam drojdia si amestecam bine de tot.
Adaugam uleiul de masline, sarea, zaharul si apa calduta treptat, amestecand.
Framantam si daca aluatul este lipicios il lasam sa stea 15 minute apoi continuam sa framanatam; daca mai este necesar...
Calim ceapa in ulei, apoi adaugam ciupercile taiate marunt si spanacul fiert si tocat; lasam pe foc pentru 2 minute.
Aluatul il taiem in 15 dreptunghiuri si pe fiecare asezam putin din compozitia de mai sus formand pachetele ca si in imagini. ...
Humus reteta
Nautul se tine o noapte in apa rece.A doua zi il punem la fiert in apa pana se inmoaie, apoi adaugam sare; dupa ce s-a fiert nautul il punem sub jet de apa rece intr-o strecuratoare,apoi il tocam cu blenderu .Se amesteca cu pasta de susan (eu am pus 2 lg susan in rasnita de cafea...
Intr-un bol amestecam faina, zaharul, zaharul vanilat, nuca de cocos si praful de copt, apoi adaugam laptele soia treptat amestecand; dupa ce s-a omogenizat compozitia, turnam cam trei sferturi in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt ;
...
Ptr. aluat: facem maiaua astfel : drojdia o amestecam cu zaharul intr-o canita cu 3 lg apa calduta; amestecam bine apoi punem 3 lg faina si amestecam din nou; daca este prea gros mai adaugam apa calduta; lasam la dospit pe calorifer cam 10-15 min.
Intr-un castron mai mare cernem faina, facem...
Ptr. foi :
Intr-un bol mixam ouale cu zaharul pudra, apoi adaugam uleiul si laptele; in aceasta compozitie turnam pe rand si mixam cam 400 g faina amestecata cu praful de copt si sarea; framantam cu mana si mai adaugam faina pana ce obtinem un aluat ce se desprinde de pe maini .
Din acest...
Ptr. cele 3 foi :
Se imparte compozitia in 3 si se coc 3 foi astfel: 2 albusuri se bat spuma tare cu foarte putina sare, apoi adaugam cele 2 lg de zahar si mixam pana se intareste spuma ; amestecam 40 g nuci cu 1/2 lg faina si o turnam peste albusurile batute spuma tare , amestecand cu o...
Se rade cascavalul pe razatoarea mica si se amesteca cu cele 2 oua, 4 lg faina, putin piper si sare dupa gust.
Facem bilute mici cu mana pe care le dam prin faina apoi le punem in uleiul incins; le lasam pana se rumenesc putin pe o parte, apoi le intoarcem si pe cealalta parte.
Le scoatem...
Amestecam apa, uleiul, oul, praful de copt stins cu otetul si pe rand adaugam faina amestecand bine de tot. intindem o foaie din acest aluat in strat subtire iar peste el ungem cu untul moale de la temperatura camerei. Rulam aluatul si il lasam sa stea putin.
Intr-o cratita punem 1 lg...
Intr-o tigaie punem 2 lg ulei masline si calim ceapa taiata marunt (eu am tocat ceapa cu robotul, la fel si ciupercile si baconul) apoi punem ciupercile si baconul, piper si sare; lasam sa se raceasca putin.
Aluatul il taiem in patratele si pe fiecare bucatica asezam din aceste amestec apoi...
Amestecam drojdia cu zaharul si putin lapte caldut si lsam sa dospeasca .
Cernem faina intr-un bol si facem un cuib in care punem ouale, sarea, untul topit si maiaua; framantam pana obtinem un aluat elastic.
Presaram faina pe masa de lucru si intindem aluatul obtinut in grosime de 0,5 cm si...
Pentru foi :
Galbenusurile le mixam cu zaharul, miere si zaharul vanilat bine de tot; amestecam faina cu grisul, praful de copt si cacao si o incorporam in galbenusuri, apoi adaugam laptele si uleiul treptat, pana se omogenizeaza.Batem albusurile spuma tare si le amestecam in compozitia de...
Intr-un bol punem apa fierbinte, mierea, zaharul si untul si mixam pana se dizolva untul si zaharul; Adaugam laptele praf treptat si mixam pana se transforma compozitia intr-o crema fina ; lasam la frigider sa se raceasca.
Se poate pastra la frigider maxim o saptamana. Delicioasa.
Ptr. aluat : Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam ouale unul cate unul pana se incorporeaza bine , apoi laptele si la urma faina amestecata cu praful de copt.
Tapetam cu ulei si hartie de copt o tava de chec si turnam jumatate din compozitie, cele 8...
Intr-un castron mai maricel amestecam faina cu drojdia si facem un cuib in care adaugam pe rand smantana, cei 40 ml uleiul de masline, sarea, zaharul si amestecam incet apoi punem putin cate putin apa calduta ;framantam bine pana ce aluatul nu se mai prinde de maini.Ungem tava (39*25) cu ulei de...
Ptr.aluat : amestecam bine toate ingredientele; impartim aluatul in 2 si intindem 2 foi.
Ptr.umplutura : merele curatate de coaja le dam pe razatoarea mare si le punem intr-o craticioara pe foc impreuna cu zaharul pana se calesc putin, apoi adaugam scortisoara si grisul; lasam sa se...
Ptr. foi : amestecam faina, praful de copt si cacao, zaharul si pliculetul de zahar vanilat, apoi incorporam galbenusul de ou si untul moale si framantam cu mana pana ce obtinem un aluat gras din care formam 2 bulgari pe care ii invelim in folie alimentara si ii asezam in congelator pana facem...
Dizolvam drojdia in 3 lg lapte caldut, putin zahar si lasam la dospit; intre timp dizolvam mierea si untul in laptele caldut ce a ramas, apoi amestecam cu faina aceste ingrediente si framantam pana ce obtinem un aluat moale si nelipicios; lasam aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumul(eu l-am...
Ptr.crema : pe aburi amestecam frisca , ciocolata si ness-ul si amestecam pana se topeste ciocolata, apoi inca 5 minute la foc mic si punem la rece pentru 3 ore.
Ptr.blat : mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, punem pe rand lingura cu lingura apa si mixam,apoi adaugam faina...
Ptr.aluat : frecam drojdia cu zaharul si amestecam cu laptele caldut ;lasam la dospit cam 15 minute, apoi o amestecam cu celelalte ingrediente din lista si framanatam bine; daca cumva aluatul e prea gros mai putem adauga lapte caldut si framanatam pana obtinem un aluat elastic care nu se prinde...
ptr.blat: mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam faina amestecata cu cacao; impartim compozitia in 3 si coacem 3 foi.
ptr.crema: amestecam zaharul cu amidonul si turnam peste cca 100 ml lapte amestecand sa nu se faca cocoloase; punem intr-o craticioara laptele...
Ptr.aluat : frecam zaharul cu drojdia pana cand se lichefiaza si amestecam cu apa calduta apoi lasam la dospit cam 15 minute; dupa ce a dospit punem intr-un castron mai mare faina apoi toate ingredientele din lista impreuna cu drojdia dospita si framanatam cam 5 minute; formam din aluat o bila...
Punem macaroanele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj;dupa ce s-au fiert le dam sub jet de apa rece.
Fierbem si mazarea in apa cu putina sare.
Intre timp, facem maioneza : cele 2 galbenusuri le amestecam cu 1 lgt mustar si psare dupa gust si ulei;la sfarsit adaugam putin...
Ptr.blat : mixam albusurile spuma tare apoi adaugam zaharul, macul, cocosul si faina amestecata cu praful de copt si punem in tava (22*32) unsa cu ulei si tapetata cu hartie cerata
Ptr.foaie dobos : Batem albusurile spuma , punem zaharul, apa, galbenusurile si la sfarsit faina; se pune in...
Mod preparare : Ouale le mixam cu zaharul apoi adaugam untul topit cu uleiul, esenta de vanilie iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt; se formeaza un aluat mai moale; vasul cu aluat il acoperim cu o folie alimentara si il lasam la frigider pentru 1 ora.
Scoatem aluatul de la...
Cozonac cu nuca de post
Ptr.aluat : Facem maiaua: amestecam drojdia cu 2 lgt zahar pana se lichefiaza apoia adaugam putin apa calduta si lasam la dospit pentru 10-15 minute Intr-un castron mai mare cernem faina, facem un cuib in ea si adaugam maia-ua crescuta, uleiul, sarea, rom-ul, coaja rasa de portocala si apa...
Mancare de dovlecei
Curatam dovleceii de coaja si ii dam pe razatoarea mare, ii stropim cu sucul de la jumatatea de lamaie si ii lasam sa stea pana ce calim ceapa Intr-o cratita punem uleiul si ceapa curatata si taiata bucatele si o calim putin, apoi luam cratita deoparte si punem lingura de boia . Punem...
Pancakes cu mere
Intr-un castron amestecam faina cu plicul de zahar vanilat, sarea, lingurita de bicarbonat, apoi laptele de soia, uleiul si mierea iar la sfasit adaugam marul dat pe razatoarea mare; obtinem o compozitie mai groasa. Intr-o tigaie punem ulei la incins si turnam din compozitie cu un...
Paste cu nuca
Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Strecuram pastele si le dam sub jet de apa rece. Topim margarina intr-o cratita, adaugam macaroanele, mierea, nuca macinata si zaharul vanilat si amestecam.
Salata orientala
Spalam bine cartofii si ii fierbem in apa; ii lasam sa se raceasca, apoi ii curatam de coaja si ii taiem cubulete. Curatam ceapa si o taiem feliute. Intr-un castron asezam cubuletele de cartofi, ceapa taiata, maslinele, sarea, otetul, uleiul de masline si putin piper. O mancarea...
Focaccia
Cernem faina intr-un castron mai mare, adaugam drojdia si amestecam bine de tot. Adaugam uleiul de masline, sarea, zaharul si apa calduta treptat, amestecand. Framantam si daca aluatul este lipicios il lasam sa stea 15 minute apoi continuam sa framanatam; daca mai este necesar...
Pachetele cu spanac si ciuperci
Calim ceapa in ulei, apoi adaugam ciupercile taiate marunt si spanacul fiert si tocat; lasam pe foc pentru 2 minute. Aluatul il taiem in 15 dreptunghiuri si pe fiecare asezam putin din compozitia de mai sus formand pachetele ca si in imagini. ...
Humus reteta
Humus reteta Nautul se tine o noapte in apa rece.A doua zi il punem la fiert in apa pana se inmoaie, apoi adaugam sare; dupa ce s-a fiert nautul il punem sub jet de apa rece intr-o strecuratoare,apoi il tocam cu blenderu .Se amesteca cu pasta de susan (eu am pus 2 lg susan in rasnita de cafea...
Prajitura cu cocos
Intr-un bol amestecam faina, zaharul, zaharul vanilat, nuca de cocos si praful de copt, apoi adaugam laptele soia treptat amestecand; dupa ce s-a omogenizat compozitia, turnam cam trei sferturi in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt ; ...
Mucenici moldovenesti
Ptr. aluat: facem maiaua astfel : drojdia o amestecam cu zaharul intr-o canita cu 3 lg apa calduta; amestecam bine apoi punem 3 lg faina si amestecam din nou; daca este prea gros mai adaugam apa calduta; lasam la dospit pe calorifer cam 10-15 min. Intr-un castron mai mare cernem faina, facem...
Prajitura Alba ca Zapada
Ptr. foi : Intr-un bol mixam ouale cu zaharul pudra, apoi adaugam uleiul si laptele; in aceasta compozitie turnam pe rand si mixam cam 400 g faina amestecata cu praful de copt si sarea; framantam cu mana si mai adaugam faina pana ce obtinem un aluat ce se desprinde de pe maini . Din acest...
Tort Egiptean
Ptr. cele 3 foi : Se imparte compozitia in 3 si se coc 3 foi astfel: 2 albusuri se bat spuma tare cu foarte putina sare, apoi adaugam cele 2 lg de zahar si mixam pana se intareste spuma ; amestecam 40 g nuci cu 1/2 lg faina si o turnam peste albusurile batute spuma tare , amestecand cu o...
Crochete de cascaval
Se rade cascavalul pe razatoarea mica si se amesteca cu cele 2 oua, 4 lg faina, putin piper si sare dupa gust. Facem bilute mici cu mana pe care le dam prin faina apoi le punem in uleiul incins; le lasam pana se rumenesc putin pe o parte, apoi le intoarcem si pe cealalta parte. Le scoatem...
Placinta cu dovleac
Amestecam apa, uleiul, oul, praful de copt stins cu otetul si pe rand adaugam faina amestecand bine de tot. intindem o foaie din acest aluat in strat subtire iar peste el ungem cu untul moale de la temperatura camerei. Rulam aluatul si il lasam sa stea putin. Intr-o cratita punem 1 lg...
Pachetele cu bacon si ciuperci
Intr-o tigaie punem 2 lg ulei masline si calim ceapa taiata marunt (eu am tocat ceapa cu robotul, la fel si ciupercile si baconul) apoi punem ciupercile si baconul, piper si sare; lasam sa se raceasca putin. Aluatul il taiem in patratele si pe fiecare bucatica asezam din aceste amestec apoi...
Pogacele cu cascaval
Amestecam drojdia cu zaharul si putin lapte caldut si lsam sa dospeasca . Cernem faina intr-un bol si facem un cuib in care punem ouale, sarea, untul topit si maiaua; framantam pana obtinem un aluat elastic. Presaram faina pe masa de lucru si intindem aluatul obtinut in grosime de 0,5 cm si...
Prajitura Milch Schnitte (Felie de Lapte)
Pentru foi : Galbenusurile le mixam cu zaharul, miere si zaharul vanilat bine de tot; amestecam faina cu grisul, praful de copt si cacao si o incorporam in galbenusuri, apoi adaugam laptele si uleiul treptat, pana se omogenizeaza.Batem albusurile spuma tare si le amestecam in compozitia de...
Lapte condensat
Intr-un bol punem apa fierbinte, mierea, zaharul si untul si mixam pana se dizolva untul si zaharul; Adaugam laptele praf treptat si mixam pana se transforma compozitia intr-o crema fina ; lasam la frigider sa se raceasca. Se poate pastra la frigider maxim o saptamana. Delicioasa.
Chec Bounty
Ptr. aluat : Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam ouale unul cate unul pana se incorporeaza bine , apoi laptele si la urma faina amestecata cu praful de copt. Tapetam cu ulei si hartie de copt o tava de chec si turnam jumatate din compozitie, cele 8...
Foccacia rapida cu smantana
Intr-un castron mai maricel amestecam faina cu drojdia si facem un cuib in care adaugam pe rand smantana, cei 40 ml uleiul de masline, sarea, zaharul si amestecam incet apoi punem putin cate putin apa calduta ;framantam bine pana ce aluatul nu se mai prinde de maini.Ungem tava (39*25) cu ulei de...
Placinta cu mere
Ptr.aluat : amestecam bine toate ingredientele; impartim aluatul in 2 si intindem 2 foi. Ptr.umplutura : merele curatate de coaja le dam pe razatoarea mare si le punem intr-o craticioara pe foc impreuna cu zaharul pana se calesc putin, apoi adaugam scortisoara si grisul; lasam sa se...
Prajitura Rudy
Ptr. foi : amestecam faina, praful de copt si cacao, zaharul si pliculetul de zahar vanilat, apoi incorporam galbenusul de ou si untul moale si framantam cu mana pana ce obtinem un aluat gras din care formam 2 bulgari pe care ii invelim in folie alimentara si ii asezam in congelator pana facem...
Cornuri cu gem
Dizolvam drojdia in 3 lg lapte caldut, putin zahar si lasam la dospit; intre timp dizolvam mierea si untul in laptele caldut ce a ramas, apoi amestecam cu faina aceste ingrediente si framantam pana ce obtinem un aluat moale si nelipicios; lasam aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumul(eu l-am...
Prajitura Rigo-Jancsi
Ptr.crema : pe aburi amestecam frisca , ciocolata si ness-ul si amestecam pana se topeste ciocolata, apoi inca 5 minute la foc mic si punem la rece pentru 3 ore. Ptr.blat : mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, punem pe rand lingura cu lingura apa si mixam,apoi adaugam faina...
Pogacele cu jumari
Ptr.aluat : frecam drojdia cu zaharul si amestecam cu laptele caldut ;lasam la dospit cam 15 minute, apoi o amestecam cu celelalte ingrediente din lista si framanatam bine; daca cumva aluatul e prea gros mai putem adauga lapte caldut si framanatam pana obtinem un aluat elastic care nu se prinde...
Cuburi cu lapte
ptr.blat: mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam faina amestecata cu cacao; impartim compozitia in 3 si coacem 3 foi. ptr.crema: amestecam zaharul cu amidonul si turnam peste cca 100 ml lapte amestecand sa nu se faca cocoloase; punem intr-o craticioara laptele...
Cuib de viespi ( Pumni )
Ptr.aluat : frecam zaharul cu drojdia pana cand se lichefiaza si amestecam cu apa calduta apoi lasam la dospit cam 15 minute; dupa ce a dospit punem intr-un castron mai mare faina apoi toate ingredientele din lista impreuna cu drojdia dospita si framanatam cam 5 minute; formam din aluat o bila...
Paste cu sunca
Punem macaroanele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj;dupa ce s-au fiert le dam sub jet de apa rece. Fierbem si mazarea in apa cu putina sare. Intre timp, facem maioneza : cele 2 galbenusuri le amestecam cu 1 lgt mustar si psare dupa gust si ulei;la sfarsit adaugam putin...
Prajitura cocomac
Ptr.blat : mixam albusurile spuma tare apoi adaugam zaharul, macul, cocosul si faina amestecata cu praful de copt si punem in tava (22*32) unsa cu ulei si tapetata cu hartie cerata Ptr.foaie dobos : Batem albusurile spuma , punem zaharul, apa, galbenusurile si la sfarsit faina; se pune in...
Fursecuri cu vanilie
Mod preparare : Ouale le mixam cu zaharul apoi adaugam untul topit cu uleiul, esenta de vanilie iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt; se formeaza un aluat mai moale; vasul cu aluat il acoperim cu o folie alimentara si il lasam la frigider pentru 1 ora. Scoatem aluatul de la...