Preparam sosul vinegreta:
Intr-un borcan mic cu capac punem toate ingredientele. Inchidem capacul si agitam bine de tot, pana obtinem un amestec omogen.
Salatele se spala, se scurg bine de apa si se taie in bucati potrivite pentru spatiul de taiere al aparatului.
Boabele de porumb se...
Salata rupta bucati cu mana se pune intr-un castron, impreuna cu morcovul ras, rosiile taiate in 4 si ceapa tocata. Adaugam branza Miez de lapte si amestecam.
In momentul servirii salata se stropeste cu sosul ce l-am facut din zeama de lamaie si uleiul de masline, se sareaza si pipereaza dupa...
Sfecla se coace in cuptor, la foc mediu, pentru cca 1 ora, pana se inmoaie putin.
Se poate si fierbe, dar isi va pierde din culoare si chiar din gust, parerea mea!
Se lasa sa se raceasca, apoi se curata si se da pe razatoare.
Mie imi place data pe razatoarea cu ochiuri...
Intai de toate pregatim carnea. O feliem si o asezam pe un platou. Condimentam dupa gust cu sare, piper cu usturoi si ierburi de Provence. Stropim cu ulei de masline si sos de soia, acoperim cu folie alimentara si dam la rece.
Pastele le punem la fiert in apa cu sare. Se fierb conform...
Cartofii se spala foarte bine sub jet de apa rece. Se pun la fiert in apa cu sare. Se probeaza cu furculita cand sunt fierti. Se trec sub un jet de apa rece si se curata de coaja, apoi se taie cuburi potrivite ca marime.
Usturoiul se piseaza, cu putina sare, apoi se adauga uleiul. Se...
Nu stiu voi cum sunteti, dar eu cand simt miros de vinete si ardei copti ma ia cu lesin. De pofta! :))) Asa se face ca zilele trecute cand am fost in vizita la o prietena n-am rezistat sa nu mananc putina salata de vinete, proaspat preparata. Era altceva fata de ceea ce faceam eu de obicei...
Toate condimentele le amestecam cu sarea si piperul. Pieptul de pui se feliaza, apoi se presara cu amestecul de condimente. Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pentru 1 ora. Dupa acest interval feliile de carne se prajesc pe gratar.
Intr-un bol amestecam salata, rupta bucati...
Este o salata ce se serveste in Basarabia la mesele festive, dupa cum zice Natalia , cea care m-a inspirat cu aceasta reteta.
Avem nevoie de o razatoare speciala ( multumesc Lena ) care taie morcovul in fasii subtiri, ca niste spaghete,daca morcovul este mai lung sau bete de chibrit,...
Cartofii se pun la fiert in coaja, in apa cu sare. Se fierb pana furculita intra bine in cartof.
Pentru maioneza , amestecam galbenusul de ou sfaramat cu putina sare si o lingura de mustar. Se amesteca incontinuu cu o lingura de lemn, punand la inceput cate putin ulei. Cand incepe sa se lege...
Vinetele se coc, se curata de coaja cat inca sunt calde si se pun la scurs intr-o sita, presarate cu sare.
Ceapa se toaca foarte marunt, iar usturoiul se piseaza. Se toarna cateva linguri de ulei deasupra si se omogenizeaza. Pasta obtinuta se pune peste vinetele tocate si frecate cu...
Rosiile, castravetii si ceapa verde se taie felii. Porumbul se fierbe, apoi se scurge de apa. Tonul se desface in bucati sau se faramiteaza, dupa preferinta. Oul se fierbe tare, apoi galbenusul se amesteca cu uleiul din conserva si cu otetul balsamic.
Toate ingredientele se amesteca si se...
Cartofii ii fierbem in coaja, in apa cu sare. Dupa ce au fiert, ii curatam de coaja si ii taiem cuburi.
Morcovul, telina, marul fara coaja si usturoiul le dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Sunca de pui si branza le taiem cubulete mici.
Intr-un castron amestecam toate ingredientele,...
Sosul de mustar:
Pregatim un sos Bechamel : Untul il punem la topit, apoi adaugam faina si amestecam continuu, sa nu faca cocoloase. Punem si laptele,cate putin,apoi mustarul si verdeturile tocate. Potrivim gustul de sare si piper.
Cartofii se fierb in coaja, in apa cu sare. Dupa ce au...
Punem porumbul la fiert in apa cu sare. Intre timp fierbem si oul, tare.
Pieptul de pui se presara cu piper si boia de ardei, dupa care se frige pe gratarul bine incins. Dupa ce s-a fript se taie cubulete.
Punem intr-un castron cubuletele de carne, apoi adaugam porumbul bine scurs de apa si...
Carnea se pune la fiert in apa cu sare.Cand este aproape fiarta se adauga legumele spalate si curatate. Dupa ce au fiert se scot din supa si se lasa la racit,apoi se taie cubulete.La fel si castravetii murati. Se amesteca totul,se potriveste gustul de sare si piper.
Se prepara maioneza...
Pieptul de pui se pune la fiert impreuna cu radacinoasele. In timpul fierberii se condimenteaza dupa dorinta. Eu am pus sare, piper si putina nucsoara.
Dupa ce-au fiert se lasa la racit.
Intre timp marinam ciupercile. Se pun la fiert in jumatate de pahar cu apa, o lingura de otet si 2...
Sfecla in stare cruda am avut vreun kilogram si ceva. Dupa ce am copt-o, in cuptor la foc mic, cateva ore, si dupa ce-am curatat-o am ramas numa cu juma de kil. :)
Deci,sfecla coapta o dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Procedam intocmai si cu radacina e hrean, pe care o adaugam peste sfecla....
Vinetele se coc pe flacara de la aragaz.Pe jar vor iesi mult mai bune,pentru cine are posibilitatea sa faca foc de tabara. :))
Dupa ce s-au copt se pun pe un fund de lemn,putin inclinat,pentru ca in timp ce se racesc,sa se scurga zeama din ele.
Se curata cu mana inmuiata in apa rece in asa...
Intr-un vas de salata se amesteca otetul, sucul de portocala si stafidele,daca optati pentru ele.Eu n-am pus. Merele se curata si li se indeparteaza cotorul.Se taie cubulete,la fel si portocala.
Se sareaza si se pipereaza.
Se combina cu amestecul de otet si suc de portocala.Se adauga nuca...
Varza si ceapa le taiem fasii subtiri.
Telina si morcovul le dam pe razatoarea mica.
Taiem cate un capacel la rosii si cu o lingurita scobim miezul.
Amestecam legumele,saram si piperam.Adaugam si maioneza si asezonam cu zeama de lamaie.
Umplem rosiile cu acest amestec. Ornam cu...
Orezul se caleste in uleiul incins,se adauga apa si se introduce vasul la cuptor, timp de 30-40 de minute.
Ceapa se taie pestisori fini si se freaca cu putina sare. Adauga otetul balsamic.
Ciupercile se fierb in apa cu putina sare si o lingura de otet,sa nu se innegreasca.
Mazarea si...
Fasolea o punem la "infuriat" in apa rece pentru cateva ore.
O punem la fiert si schimbam apa de cateva ori.Dupa ce a fiert,scurgem de apa si lasam la racit.
Ceapa o taiem solzisori,o amestecam cu rosia taiata si ea cubulete si porumbul fiert.Punem tot acest amestec peste fasole si potrivim...
Salata Chef Smart
Preparam sosul vinegreta: Intr-un borcan mic cu capac punem toate ingredientele. Inchidem capacul si agitam bine de tot, pana obtinem un amestec omogen. Salatele se spala, se scurg bine de apa si se taie in bucati potrivite pentru spatiul de taiere al aparatului. Boabele de porumb se...
Salata cu "Miez de lapte"
Salata rupta bucati cu mana se pune intr-un castron, impreuna cu morcovul ras, rosiile taiate in 4 si ceapa tocata. Adaugam branza Miez de lapte si amestecam. In momentul servirii salata se stropeste cu sosul ce l-am facut din zeama de lamaie si uleiul de masline, se sareaza si pipereaza dupa...
Salata de sfecla rosie cu hrean
Sfecla se coace in cuptor, la foc mediu, pentru cca 1 ora, pana se inmoaie putin. Se poate si fierbe, dar isi va pierde din culoare si chiar din gust, parerea mea! Se lasa sa se raceasca, apoi se curata si se da pe razatoare. Mie imi place data pe razatoarea cu ochiuri...
Salata de paste cu piept de pui
Intai de toate pregatim carnea. O feliem si o asezam pe un platou. Condimentam dupa gust cu sare, piper cu usturoi si ierburi de Provence. Stropim cu ulei de masline si sos de soia, acoperim cu folie alimentara si dam la rece. Pastele le punem la fiert in apa cu sare. Se fierb conform...
Salata de cartofi cu smantana
Cartofii se spala foarte bine sub jet de apa rece. Se pun la fiert in apa cu sare. Se probeaza cu furculita cand sunt fierti. Se trec sub un jet de apa rece si se curata de coaja, apoi se taie cuburi potrivite ca marime. Usturoiul se piseaza, cu putina sare, apoi se adauga uleiul. Se...
Salata de vinete cu rosii si usturoi
Nu stiu voi cum sunteti, dar eu cand simt miros de vinete si ardei copti ma ia cu lesin. De pofta! :))) Asa se face ca zilele trecute cand am fost in vizita la o prietena n-am rezistat sa nu mananc putina salata de vinete, proaspat preparata. Era altceva fata de ceea ce faceam eu de obicei...
Salata cu piept de pui
Toate condimentele le amestecam cu sarea si piperul. Pieptul de pui se feliaza, apoi se presara cu amestecul de condimente. Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pentru 1 ora. Dupa acest interval feliile de carne se prajesc pe gratar. Intr-un bol amestecam salata, rupta bucati...
Salata de morcov marinat
Este o salata ce se serveste in Basarabia la mesele festive, dupa cum zice Natalia , cea care m-a inspirat cu aceasta reteta. Avem nevoie de o razatoare speciala ( multumesc Lena ) care taie morcovul in fasii subtiri, ca niste spaghete,daca morcovul este mai lung sau bete de chibrit,...
Salata de cartofi cu maioneza
Cartofii se pun la fiert in coaja, in apa cu sare. Se fierb pana furculita intra bine in cartof. Pentru maioneza , amestecam galbenusul de ou sfaramat cu putina sare si o lingura de mustar. Se amesteca incontinuu cu o lingura de lemn, punand la inceput cate putin ulei. Cand incepe sa se lege...
Salata de vinete cu usturoi
Vinetele se coc, se curata de coaja cat inca sunt calde si se pun la scurs intr-o sita, presarate cu sare. Ceapa se toaca foarte marunt, iar usturoiul se piseaza. Se toarna cateva linguri de ulei deasupra si se omogenizeaza. Pasta obtinuta se pune peste vinetele tocate si frecate cu...
Salata de vara cu ton
Rosiile, castravetii si ceapa verde se taie felii. Porumbul se fierbe, apoi se scurge de apa. Tonul se desface in bucati sau se faramiteaza, dupa preferinta. Oul se fierbe tare, apoi galbenusul se amesteca cu uleiul din conserva si cu otetul balsamic. Toate ingredientele se amesteca si se...
Salata California
Cartofii ii fierbem in coaja, in apa cu sare. Dupa ce au fiert, ii curatam de coaja si ii taiem cuburi. Morcovul, telina, marul fara coaja si usturoiul le dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Sunca de pui si branza le taiem cubulete mici. Intr-un castron amestecam toate ingredientele,...
Salata calda de cartofi
Sosul de mustar: Pregatim un sos Bechamel : Untul il punem la topit, apoi adaugam faina si amestecam continuu, sa nu faca cocoloase. Punem si laptele,cate putin,apoi mustarul si verdeturile tocate. Potrivim gustul de sare si piper. Cartofii se fierb in coaja, in apa cu sare. Dupa ce au...
Salata de pui cu porumb
Punem porumbul la fiert in apa cu sare. Intre timp fierbem si oul, tare. Pieptul de pui se presara cu piper si boia de ardei, dupa care se frige pe gratarul bine incins. Dupa ce s-a fript se taie cubulete. Punem intr-un castron cubuletele de carne, apoi adaugam porumbul bine scurs de apa si...
Salata Zmeurel
Carnea se pune la fiert in apa cu sare.Cand este aproape fiarta se adauga legumele spalate si curatate. Dupa ce au fiert se scot din supa si se lasa la racit,apoi se taie cubulete.La fel si castravetii murati. Se amesteca totul,se potriveste gustul de sare si piper. Se prepara maioneza...
Poiana cu ciuperci
Pieptul de pui se pune la fiert impreuna cu radacinoasele. In timpul fierberii se condimenteaza dupa dorinta. Eu am pus sare, piper si putina nucsoara. Dupa ce-au fiert se lasa la racit. Intre timp marinam ciupercile. Se pun la fiert in jumatate de pahar cu apa, o lingura de otet si 2...
Salata de sfecla cu hrean
Sfecla in stare cruda am avut vreun kilogram si ceva. Dupa ce am copt-o, in cuptor la foc mic, cateva ore, si dupa ce-am curatat-o am ramas numa cu juma de kil. :) Deci,sfecla coapta o dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Procedam intocmai si cu radacina e hrean, pe care o adaugam peste sfecla....
Salata de vinete cu maioneza
Vinetele se coc pe flacara de la aragaz.Pe jar vor iesi mult mai bune,pentru cine are posibilitatea sa faca foc de tabara. :)) Dupa ce s-au copt se pun pe un fund de lemn,putin inclinat,pentru ca in timp ce se racesc,sa se scurga zeama din ele. Se curata cu mana inmuiata in apa rece in asa...
Salata cu nuca,mar si portocala
Intr-un vas de salata se amesteca otetul, sucul de portocala si stafidele,daca optati pentru ele.Eu n-am pus. Merele se curata si li se indeparteaza cotorul.Se taie cubulete,la fel si portocala. Se sareaza si se pipereaza. Se combina cu amestecul de otet si suc de portocala.Se adauga nuca...
Salata de cruditati
Varza si ceapa le taiem fasii subtiri. Telina si morcovul le dam pe razatoarea mica. Taiem cate un capacel la rosii si cu o lingurita scobim miezul. Amestecam legumele,saram si piperam.Adaugam si maioneza si asezonam cu zeama de lamaie. Umplem rosiile cu acest amestec. Ornam cu...
Salata cu orez,mazare,porumb si ciuperci
Orezul se caleste in uleiul incins,se adauga apa si se introduce vasul la cuptor, timp de 30-40 de minute. Ceapa se taie pestisori fini si se freaca cu putina sare. Adauga otetul balsamic. Ciupercile se fierb in apa cu putina sare si o lingura de otet,sa nu se innegreasca. Mazarea si...
Salata de fasole neagra
Fasolea o punem la "infuriat" in apa rece pentru cateva ore. O punem la fiert si schimbam apa de cateva ori.Dupa ce a fiert,scurgem de apa si lasam la racit. Ceapa o taiem solzisori,o amestecam cu rosia taiata si ea cubulete si porumbul fiert.Punem tot acest amestec peste fasole si potrivim...