publicat la 09.07.2021
publicat la 09.07.2020
publicat la 15.05.2020
Astăzi e ziua în care scoţi la plimbare conţinutul buzunarelor de la pantaloni. În sfîrşit, îţi vei reîntâlni verişorul despre care toată lumea credea că s-a înecat în râu. Sigur, nu mai e nici el tânăr, dar cu puţin ajutor s-ar putea să se pună pe picioare. A doua revelaţie va fi pe cântar, când vei afla că, de fapt, nu eşti obez.
Bucataras.ro
[email protected]
Ciorba de ciuperci pleurotus si piept de pui
Punem mai intai pieptul de pui, taiat julien, la fiert in apa cu putina sare, pana cand se formeaza spuma deasupra, apoi o inlaturam. Ciupercile spalate bine se taie julien si se adauga peste pieptul de pui. Legumele se dau pe razatoare si se calesc in putin ulei, apoi se adauga la ciorba,...
Ciorba de perisoare din piept de pui, dreasa cu smantana si lamaie
Punem un vas cu 3 l apa si putina sare, pe foc. Curatam legumele si le spalam. Ceapa o tocam solzisori, morcovul rondele si ardeiul cubulete. Cand apa atinge punctul de fierbere, adaugam legumele si acoperim vasul. Pregatim perisoarele astfel: trecem pieptul de pui prin robot, la fel...
Supa crema de dovlecel
Curatam legumele(mai putin usturoiul), le taiem cubulete si le punem la fiert in apa cu sare. Le lasam sa fiarba pana se patrund bine, apoi scurgem apa si le trecem prin robot sau blender. Dupa ce le pasam, le punem din nou la fiert in zeama scursa, la foc incet si adaugam condimentele....
Ciorba de vitel cu legume si tarhon
Portionam carnea si o spalam bine. Punem un vas cu apa si putina sare pe foc, iar cand atinge punctul de fierbere scufundam carnea in el. Lasam carnea sa fiarba 10-15 minute pana incepe sa se patrunda la testul cu furculita si inlaturam spuma care se formeaza. Adaugam apoi legumele...
Bors de cartofi cu scarita afumata
Punem intr-un vas putina apa la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam sacarita spalata si portionata. O lasam cateva minute sa se opareasca putin, apoi scurgem apa, clatim scarita si o punem din nou la fiert in apa calda. Inlaturam pe parcurs spuma care se formeaza deasupra....
Bors de perisoare
Pregatim toate ingredientele: curatam si spalam legumele, apoi le tocama sau le trecem prin robot cum procedez eu(mie imi plac legumele tocate marunt in ciorbe). Carnea tocata, predominanta fiind cea de vita, cam 2/3 din cantitate, o amestecam cu orezul, sare, ceapa trcuta prin robot, piper si...
Ciorba radauteana
Portionam puiul si il spalam bine apoi il vom pune la fiert in apa cu putina sare. Cand incepe apa sa fiarba, inlaturam spuma care se formeaza. Curatam si spalam bine legumele pe care le vom toca sau le vom trece prin razatoarea mare. O ceapa si 1/2 morcov le vom opri pentru a le cali in...
Supa de legume cu bacon afumat
Mai intai curatam toate legumele si le spalam. Ceapa o tocam solzisori, iar restul legumelor le trecem prin robot, dar nu le maruntim prea mult. Punem uleiul la incins si prajim in el bucatile mici de bacon, cateva minute, invartindu-le de pe o parte pe alta, apoi le scoatem cu o paleta,...
Ciorba de ciolan afumat cu galuste de cartofi si zeama de varza
Spalam carnea, o portionam si o punem intr-un vas la fiert cu un litru de apa. O lasam pana cand clocoteste de doua ori, apoi scurgem apa, clatim carnea cu putina apa calda si o punem din nou la fiert in apa calda(eu am pus 4 l de apa). Curatam si tocam legumele cubulete si le vom...
Bors de legume cu ciolan afumat
Pregatim intai ciolanul care fiind de la tara necesita mai multa fierbere decat cel din comert. Punem ciolanul la fiert in apa calda cat sa-l acopere si-l lasam sa fiarba pana da in 2-3 clocote, dupa care scurgem apa, il clatim bine si il punem din nou la fiert in 3 l de apa. Acoperim vasul...
Supa de rosii cu ardei copti si galuste
Incepem prin a curata si spala bine legumele. Pentru rosii, am pus 1/2 l apa la fiert, iar cand a atins punctul de fierbere am scufundat rosiile in ea pentru cateva minute, apoi le-am scos si le-am lasat sa se raceasca pentru a le decoji. Ardeiul l-am copt, l-am curatat apoi l-am trecut...
Ciorba de dovlecel cu fasole verde
Curatam dovlecelul de interior si de coaja, il spalam si il taiem cubulete. Fasolea verde o curatam de capete, o spalam si o rupem in trei bucati fiecare, sa fie mai micuta. Curatam ceapa, morcovul, le sapalm, le tocam marunt si le punem la calit in putin ulei de floarea soarelui, adaugam...
Ciorba din oase de porc si legume proaspete, o explozie de arome si savoare autentica
Cum se prepara Ciorba din oase de porc si legume proaspete, o explozie de arome si savoare autentica: Carnea am dezghetat-o, apoi am pus apa la fiert, iar cand a atins punctul de fierbere, am plonjat carnea, am lasat-o putin, apoi am scurs apa. Am trecut carnea asa oparita prin jet de apa...
Supa crema de rosii
Rosiile le-am pasat si le-am trecut prin sita pentru a indeparta cojile si semintele. Ceapa am tocat-o marunt si am pus-o la inabusit in uleiul de masline, punand treptat si apa. Eu de la un timp nu mai folosesc prajeli pentru ca avem probleme cu gastrita, mai ales eu si unul din baietii...
Ciorba de legume cu costita afumata si zeama de varza
Mai intai portionam costita, o spalam si o punem la fiert intr-un litru de apa. Lasam pana atinge punctul de fierbere, apoi o strecuram, clatim si o punem din nou la fiert in 3 L apa. Facem aceasta operatie pentru a indeparta toxinele accumulate in timpul afumarii. Curatam si spalam...
Supa de curcan cu galuste
Eu am avut niste pulpe de curcan pe care le-am pregatit la cuptor, dar fiind un curcan mai batraior l-am fiert putin si am folosit zeama la supa cu galuste. Am spalat pulpele si le-am pus la fiert cu apa si sare. Am luat spuma si am lasat la fiert pana au inceput sa se patrunda putin, apoi...
Ciorba de perisoare din carne de vitel , cu mult tarhon
Am trecut carnea prin masina de tocat, am trecut si 2 cepe si le-am amestecat. Am asezonat cu putin cimbru, sare si piper si am lasat la odihnit pana am fiert zarzavatul. Am pus o oala cu apa la fiert, iar cand a atins punctul de fierbere am pus legumele tocate, putina sare si am acoperit. Am...
Supa crema de legume cu smantana si crutoane
Am pus o oala cu apa la fiert cu putina sare. Am tocat legumele curatate si spalate si le-am adaugat in apa cand aceasta a inceput sa fiarba. Am acoperit si am lasat la fiert aproape o ora. De obicei legumele le inabus putin apoi adauga apa fiarta, dar de data asta am incercat sa vad...
Ciorba de rosii cu pui
Am spalat puiul, l-am taiat bucati si am dat de-oparte pieptul, pulpele si aripile pe care le voi folosi la friptura. Restul am pus la fiert cu apa. Prima apa obisnuiesc sa o arunc dupa ce da in fiert(pentru a indeparta toxinele). Am strecurat dupa prima fiertura, am spalat din nou si l-am pus...
Ciorba acrisoara de legume a la grec
Se toaca legumele (mai putin cartofii si rosiile) si se pun la calit in putin ulei si se inabusesc. Cand sunt aproape gata se pun rosiile decojite si trecute prin robot. Se fierb 10-15 minute si se adauga apa fiarta, apoi cartofii taiati cubulete. Se lasa la fiert pana se patrund cartofii,...