publicat la 09.07.2021
publicat la 09.07.2020
publicat la 15.05.2020
Astăzi e ziua în care scoţi la plimbare conţinutul buzunarelor de la pantaloni. În sfîrşit, îţi vei reîntâlni verişorul despre care toată lumea credea că s-a înecat în râu. Sigur, nu mai e nici el tânăr, dar cu puţin ajutor s-ar putea să se pună pe picioare. A doua revelaţie va fi pe cântar, când vei afla că, de fapt, nu eşti obez.
Bucataras.ro
[email protected]
Ciorba de legume cu zeama de varza
Mai întâi pregătim toate legumele curățându-le și tocându-le cuburi de dimensiuni aproximativ egale. Punem uleiul la încins și călim ușor ceapa, doar atât cât să-și schimbe culoarea. Apoi adăugăm morcovul și albiturile și le amestecăm bine...
Supa crema de legume cu bacon crocant
Spălăm bine roșiile și le opărim în apă clocotită cu puțină sare, apoi le lăsăm să se tempereze și le curățăm. Curățăm restul legumelor și le tocăm cuburi. Punem uleiul la încins și călim în el mai întâi ceapa și un cățel de usturoi....
Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumata
Spălăm bine sfecla roșie și o punem la fiert în apă cât să fie acoperită. Porționăm costița, o spălăm bine în apă caldă și o punem la fiert în 2 l de apă. În alt vas punem borșul la fiert. Curățăm ceapa, o tocăm solzișori, iar morcovul și...
Ciorba din legume de vara dreasa cu iaurt
Curățăm păstăile de fasole de capete, le spălăm bine în apă rece și le rupem în două. Curățăm ceapa și o tocăm solzișori. Curățăm morcovul, păstârnacul și țelina și le tăiem în franjuri cu ustensila de curățat, sau le putem da pe răzătoarea...
Ciorba de loboda cu costita afumata, acrita cu corcoduse
Spălăm bine costița cu apă fierbinte și o porționăm. Punem o oală cu apă la fiert. Alegem frunzele de lobodă și le clătim bine în 2-3 ape, pentru a îndepărta toate impuritățile. Când apa începe să fiarbă, opărim frunzele de lobodă pentru câteva...
Supa crema de urzici cu leurda
Alegem de la urzici doar frunzele și vârfurile, apoi le spălăm bine în 3-4 ape, pentru a se elimina tot nisipul și alte impurități. Spălăm leurda și o tocăm mărunt. Curățăm ceapa și o tocăm solzișori. Curățăm cartoful și rădăcina de pătrunjel și le tocăm...
Ciorba de rata cu galuste de gris
Punem carnea la fiert în apă cu puțină sare. Înlăturăm spuma care se formează pe parcurs și lăsăm carnea să fiarbă aproximativ 30 de minute, sau până începe să se pătrundă. Curățăm legumele, le tocăm în cuburi și le adăugăm în...
Supa crema de usturoi
Curățăm țelina, o spălăm și o tocăm în cuburi mari. Curățăm ceapa, o clătim și o tocăm în bucăți mai mici. De asemeni, curățăm cartoful, îl spălăm și îl tocăm în cuburi mari. Curățăm usturoiul, râșnim piperul și mărunțim...
Supa crema de dovleac cu ghimbir servita cu grisine in sunculita crud uscata
Mai întâi curățăm legumele, le tocăm grosier, le punem într-un vas și le acoperim cu apă. Adăugăm și o linguriță de sare și punem vasul la foc mediu, lăsând legumele să fiarbă până sunt bine pătrunse. Între timp, ne ocupăm de...
Supa crema de rosii cu dovlecel servita cu rulouri din foietaj
Punem ceapa tocată solzișori la călit în ulei, stropind-o din când în când cu apă fierbinte, să nu prindă acel gust intens de prăjeală. Adăugăm și 2 căței de usturoi curățați și tăiați în rondele subțiri. Când ceapa devine translucidă,...
Ciorba de rosii cu bacon afumat si cartofi
Curățăm ceapa și o tocăm solzișori, iar morcovul îl curățăm și îl dăm pe răzătoare. Baconul îl tăiem fie în cuburi mici, fie fideluță. Punem uleiul la încins și adăugăm toate aceste ingrediente. Le lăsăm la preparat,...
Ciorba de dovlecel cu rosii si scarita afumata
Spălăm scărița afumată, o porționăm și o punem la fiert în apă cât să fie acoperită. O lăsăm să fiarbă pentru 2-3 clocote, apoi scurgem apa, clătim carnea și o punem din nou la fiert în 2,5 l de apă și o lăsăm să fiarbă 30-40 de minute, până...
Ciorba de pasare cu multe legume
Punem la foc o oală cu puțină apă și un praf de sare, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm carnea porționată. O lăsăm să fiarbă 2-3 clocote, apoi scurgem apa și clătim carnea și vasul cu apă caldă. Punem din nou carnea la fiert în apă fierbinte,...
Ciorba de rosii cu dovlecel si crutoane aromatizate
Punem un vas cu apă la fiert, iar la primul clocot adăugăm o lingură sare și amestecăm intens până aceasta se dizolvă. Adăugăm apoi roșiile bine spălate și le lăsăm 2-3 minute, apoi stingem focul, scoatem roșiile și le lăsăm să se tempereze ușor, pentru a le putea...
Ciorba de fasole verde cu dovlecel si scarita afumata
Porționăm scărița, o clătim bine cu apă caldă și o punem la fiert, în apă cât să o acopere. Într-un alt vas, punem uleiul la încins și înăbușim ceapa și rădăcinoasele tocate în cuburi. Nu le călim, le înăbușim sub capac,...
Ciorba de loboda
Spălăm bine frunzele de lobodă și le lăsăm la scurs. Tocăm ceapa, morcovul și rădăcina de pătrunjel și le călim ușor în uleiul încins, dar adăugăm și câțiva stropi de apă, pentru a evita acel gust de prăjeală, care e dăunător organismului. Când...
Ciorba de perisoare din pui si bacon afumat, dreasa cu smantana si usturoi
Pentru perisoare, tocam ceapa impreuna cu carnea si baconul afumat, apoi adaugam sare si condimente dupa gust, orezul bine hidratat si scurs si la final ouale, apoi omogenizam bine compozitia. Formam perisoarele si le scufundam in apa clocotita. Nu adaugam sare in apa, pentru ca vom adauga...
Ciorba de varza murata, cu rasol de porc afumat
Tocam varza marunt si o punem la fiert in 2 l de apa. Portionam rasolul de porc in bucati mai mari, pe care le spalam cu apa calda si le punem la fiert in apa cat sa fie acoperite. Le lasam sa fiarba 5 minute dupa ce au dat in clocot, apoi scurgem apa, le clatim bine cu apa calda si de...
Reteta traditional romaneasca de ciorba din oase de porc acrita, cu zeama de varza
Preparare Reteta traditional romaneasca de ciorba din oase de porc acrita, cu zeama de varza Oasele de porc, portionate in bucati mai mici, se pun la fiert in apa clocotita cu sare, pentru 5-6 minute de cum ating punctul de fierbere, apoi se scurge apa si se clatesc oasele si vasul bine, cu...
Ciorba de perisoare, acrita cu zeama de varza
Punem apa la fiert. Nu vom adauga sare pentru ca avem zeama de varza sarata. Curatam spalam si tocam legumele cuburi si le adaugam in vasul de pe foc, in momentul in care apa atinge punctul de fierbere. Ardeiul il vom adauga mai tarziu. Pregatim perisoarele. Trecem carnea...
Ciorba de perisoare din carne de vitel, cu tarhon
Punem intr-un vas, apa la fiert. Curatam si tocam legumele cubulete, iar cand apa incepe sa fiarba le adaugam in vas(mai putin ardeiul). Adaugam si putina sare si acoperim vasul, lasand supa sa fiarba la foc mediu. Intre timp pregatim perisoarele. Tocam carnea si ceapa, presaram peste...
Ciorba delicioasa de fasole cu ciolan afumat
Cum se prepara reteta Ciorba delicioasa de fasole cu ciolan afumat Fasolea se spala bine in doua ape, apoi se lasa in apa cat sa fie bine acoperita, de seara pana dimineata. A doua zi se adauga apa calda si se pune la foc pana cand incepe sa fiarba. Se scurge apa, se clateste...
Ciorba de rosii in supa de pui
Pentru ca am facut si o tocanita pe baza de pui, am fiert mai intai carnea in apa clocotita cu putina sare, pana cand aceasta si-a lasat o parte din grasime in supa, apoi am inlaturat carnea si am folosit supa la ciorba de rosii. Oparim rosiile in apa clocotita cu sare, pentru cateva secunde,...
Ciorba de rosii cu perisoare de pui
Tocam carnea si ceapa si le amestecam cu orezul, presaram condimentele, adaugam si ouale, apoi omogenizam bine totul. Eu nu concep perisoarele fara orez, o singura data am incercat si am avut impresia ca este o ciorba simpla de carne :D Punem apa cu o lingura de sare la fiert, iar cand...
Supa de rosii cu galuste bavareze
Mai intai pregatim galustele. Rupem chiflele in bucati mai mici si le punem intr-un vas. Tocam gogosarii marunt si il adaugam peste bucatile de chifle. Punem uleiul impreuna cu untul la incins si calim ceapa tocata solzisori, pana devine translucida, apoi adaugam totul peste...
Ciorba de varza cu oase de porc afumate
Curatam varza de primele foi si o tocam marunt. Presaram peste ea sare si piper si o lasam la odihnit pana pregatim restul ingredientelor. Curatam legumele, le spalam si le tocam cubulete. Spalam oasele de porc in apa calda si le punem pe foc in apa cat sa fie acoperite. Le lasam sa...
Ciorba de fasole boabe, de post
Spalam bine fasolea si o punem la fiert in apa cat sa fie acoperita. O lasam pana cand atinge punctul de fierbere, apoi scurgem apa, clatim fasolea si vasul cu apa calda, apoi punem din nou fasolea la fiert, in apa calda de data aceasta. Repetam procedeul inca odata, dupa care punem fasolea...
Ciorba de fasole cu afumatura de porc
Boabele de fasole, bine spalate le punem de cu seara intr-un vas si le acoperim cu apa in cantitate mai mare si dam vasul la frigider. A doua zi, schimbam apa si punem vasul la foc mediu si lasam fasolea sa fiarba 15-20 de minute, fara a acoperi vasul. Apoi, scurgem apa, clatim fasolea cu...
Reteta Ciorba de cartofi cu tarhon, un deliciu sanatos si hranitor pentru intreaga familie
Cum se prepara Reteta Ciorba de cartofi cu tarhon, un deliciu sanatos si hranitor pentru intreaga familie: Nu pot sa dau o cantitate la tarhon, pentru ca nu am o masura anume, eu il presar deasupra ciorbei, cat sa acopere toata suprafata vasului. Curatam legumele, le spalam bine si le...
Ciorba de burechite
Incepem cu aluatul care trebuie sa se odihneasca 20-30 de minute. Punem faina intr-un bol si facem o adancitura la mijloc unde vom sparge doua oua. Adaugam putina sare si incepem sa strangem faina de pe margini peste oua, amestecandu-le si formand astfel un aluat tare. Daca aluatul...