Merisor

9

Bucataras
Suprem

Pitesti

Bucataras din 09.07.2012

RETETE1005
PRIETENI398
Retete / Mancaruri cu carne

Piept de pui cu roșii și mozzarella la cuptor

In Pui la 16 Feb 2020

Presărăm sare și piper peste bucățile din piept de pui și le rumenim pe ambele părți, în tigaia încinsă, unsă cu foarte puțin ulei. Nu le lăsăm decât 1-2 minute pe fiecare parte, pentru a le sigila. Între timp, spălăm frunzele de busuioc, feliem roșiile...

Sarmale in foi de varza acra - reteta clasica

In Porc la 22 Dec 2019

Desfacem foile de varză și le ținem în apă rece 30-40 de minute. Dacă varza este foarte acră, mai schimbăm apa, odată. Amestecăm carnea tocată, în proporție de 2/3 carne de porc, împănată și 1/3 carne de vițel. O asezonăm cu puțină sare, puțin cimbru...

Perisoare de pui cu tortelloni in sos de legume

In Pui la 22 Mai 2019

Tocăm pieptul de pui împreună cu ceapa. Adăugăm condimentele, orezul și încorporăm ouăle. Omogenizăm bine compoziția de perișoare din piept de pui. Punem apa la fiert, iar când atinge punctul de fierbere adăugăm o linguriță de sare și amestecăm până se...

Chiftele de pui si cartofi noi in sos de rosii la cuptor

In Pui la 12 Mai 2019

Spălăm bine cartofii cu buretele de vase, pentru a îndepărta frumos coaja subțire de pe ei. Îi lăsăm la scurs. Pentru chiftele, tocăm carnea de pui amestecată cu șunculița afumată, împreună cu ceapa și usturoiul curățate. Dăm pe răzătoare morcovul curățat și...

Copanele cu cartofi noi la cuptor si sos de usturoi

In Pui la 10 Mai 2019

Clătim bine copănelele, apoi le tamponăm cu prosoape absorbante. Chiar dacă se spune că nu este bine să clătim carnea, eu nu pot să o las așa... Spălăm cartofii bine cu buretele de vase și îi lăsăm în coajă. Îi tamponăm și pe aceștia cu prosoape absorbante....

Piept de pui umplut cu branza si spanac

In Pui la 4 Mar 2019

 Porționăm pieptul de pui în jumătăți, apoi filetăm fiecare jumătate așa încât să obținem niște foi mai subțiri.Eu am avut 2 bucăți de piept de pui, deci mi-au ieșit 4 foi. Batem ușor cu ciocanul de șnițele fiecare bucată de carne, dar cu grijă să nu...

Copanele si piept de pui in sos bechamel picant

In Pui la 24 Feb 2019

Porționăm pieptul de pui în bucăți mai mici și le amestecăm cu copănelele de pui, apoi presărăm sare, piper și boia de ardei peste ele. Le pudrăm bine cu condimentele, pe toate părțile și le lăsăm la odihnit 15 minute. Le prăjim, apoi, în baie de ulei încins,...

Tarta cu carne tocata, mozzarella si legume

In Mancaruri cu carne la 4 Feb 2019

Preparăm mai întâi umplutura de carne tocată. Punem uleiul la încins și călim în el ceapa tocată solzișori, morcovul tocat cubulețe sau dat pe răzătoare și 2 căței de usturoi răzuiți. Stropim legumele și cu puțină apă pentru a nu căpăta acel gust...

Cartofi taranesti cu gogosari in sos de rosii

In Porc la 21 Ian 2019

Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în coajă, în apă cu puțină sare. Tocăm ceapa julien, kaizerul în bastonașe, scurgem gogoșarii și îi tocăm tot julien, curățăm usturoiul. Rupem rozmarinul, spălăm și scurgem pătrunjelul. Punem...

Chiftele in crusta de susan

In Porc la 22 Noi 2018

Curățăm legumele și le clătim cu apă rece. Tocăm carnea și presărăm peste ea: sare piper, boia de ardei, cimbru uscat și busuioc. Adăugăm ceapa tocată fin și usturoiul dat pe răzătoare, iar morcovul și cartofii, dați pe răzătoare, îi adăugăm storși bine de...

Chiftele in crusta din fulgi de porumb

In Mancaruri cu carne la 12 Aug 2018

Trecem cele două tipuri de carne prin mașina de tocat și le amestecăm bine. Trecem tot prin mașina de tocat, ceapa și usturoiul, curățate și clătite cu apă rece. Curățăm cartofii și morcovii, îi spălăm și îi dăm pe răzătoare, apoi îi scurgem bine de...

Briose din cartofi cu bacon in sos de rosii

In Porc la 4 Iun 2018

Preparăm brioșele Rumenim ușor, în uleiul încins, baconul tăiat în fâșii subțiri, apoi îl lăsăm să se răcească. Tocăm pătrunjelul verde, mărunt. Dăm cașcavalul pe răzătoare. Cernem făina împreună cu praful de copt. Când baconul...

Ficatei de pui in sos de soia cu piure de cartofi

In Ficat la 17 Mar 2018

Curățăm ficățeii și îi punem în lapte cât să fie acoperiți, pentru 20 de minute. Acest procedeu ajută și la frăgezirea ficățeilor, dar și la coagularea sângelui, acestora. După acest interval, îî scurgem bine și îi tamponăm cu...

Chiftele in sos de maioneza cu iaurt si ceapa rosie

In Mancaruri cu carne la 8 Ian 2018

Trebuie să pregătim mai întâi ceapa roșie care trebuie să stea câteva ore bune în oțet cu apă și sare. Ideal ar fi să o lăsăm de seara până a doua zi, dar eu am lăsat-o 5 ore și a fost suficient. Se toacă ceapa solzișori sau julien și se pune...

Pulpe de pui in manta de sunculita la cuptor

In Pui la 15 Oct 2017

Curățăm usturoiul și îl pisăm cu foarte puțină sare. Nu punem sare multă pentru că șunculița este sărată. Frecăm usturoiul cu puțin ulei de măsline, apoi adăugăm zeama de lămâie și boiaua de ardei. Cu acest sos masăm pulpele de pui, apoi le...

Ciulama de pui cu ciuperci

In Pui la 22 Mai 2017

Condimentăm carnea cu sare și piper și o rumenim pe toate părțile, în tigaia wok, cu puțin ulei de măsline. Transferăm apoi carnea în alt vas, iar în locul ei, în wok, adăugăm ceapa tocată solzișori, o amestecăm intens, până devine sticloasă....

Coaste de porc dulci picante

In Porc la 30 Mar 2017

Condimentăm coastele de porc cu sare, piper, boia de ardei și cimbrișor și le tragem la tigaie, în puțin ulei, pentru 1-2 minute, până se rumenesc ușor pe toate părțile, apoi le transferăm într-o tavă de aragaz, unsă cu ulei. Le stropim cu jumătate din cantitatea...

Musaca din piure de cartofi cu varza si carne tocata

In Mancaruri cu carne la 24 Mar 2017

Pentru piureul de cartofi, curățăm cartofii, îi tăiem în cuburi și îi fierbem în apă clocotită cu sare, până încep să se sfărâme. Îi scurgem de apă, îi pasăm împreună cu untul, adăugând și laptele fierbinte....

Pui Kievskaia

In Pui la 12 Feb 2017

Preparăm mai întâi untul aromatizat care trebuie să stea la congelator o perioadă. Tocăm verdețurile mărunt, pisăm usturoiul, radem puțină coajă de lămâie și le adăugăm peste untul moale, ținut la temperatura camerei. Adăugăm și puțină sare și zeama de...

Papricas de pui, reteta gustoasa si usor de preparat

In Pui la 29 Ian 2017

Cum se prepara Papricas de pui, reteta gustoasa si usor de preparat: Porționăm carnea în bucăți mai mici, o condimentăm cu sare și piper și o rumenim în ulei încins, pe toate părțile. Transferăm apoi, carnea în alt vas și în locul ei adăugăm ceapa...

Ficatei de pui inveliti in bacon

In Ficat la 21 Ian 2017

Mai întâi, curățăm ficățeii de pui, îi spălăm și îi scurgem, apoi îi fierbem în apă clocotită cu puțină sare, doar până se pătrund cam trei sferturi. Nu îi fierbem definitiv, pentru că se vor mai prepara și împreună cu...

Cartofi umpluti cu mozzarella si ou fiert, inveliti in bacon

In Porc la 11 Dec 2016

Mai întâi fierbem cartofii, spălați bine și necurățați de coajă, în apă clocotită cu puțină sare. Îi fierbem definitiv, să se pătrundă bine, apoi îi trecem prin jet de apă rece și îi curățăm. Îi tăiem în jumătăți și le...

Zucchini rotunzi umpluti cu carne si legume

In Vita la 23 Iun 2016

Curățăm ceapa, morcovul și rădăcina de pătrunjel, le tocăm mărunt și le înăbușim în puțin ulei de măsline și câțiva stropi de apă. Când sunt ușor pătrunse, adăugăm carnea tocată peste ele, amestecăm intens, pentru câteva minute, apoi...

Piept de pui si ciuperci in sos de branzeturi

In Pui la 14 Mai 2016

Tăiem pieptul de pui în fâșii, pe care le condimentăm cu sare și piper, apoi le trecem prin făină. Într-o tigaie antiaderentă, topim untul în ulei de măsline, adăugăm un cățel de usturoi strivit și frunze de busuioc rupte și rumenim fâșiile din...

Cartofi umpluti cu carne tocata, in sos de rosii

In Porc la 7 Mai 2016

Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în apă clocotită cu sare și o linguriță de zahăr. Zahărul adăugat în apa fiartă, va conferi cartofilor un plus de dulceață. Nu lăsăm cartofii să fiarbă definitiv, ci doar să se pătrundă ușor. Curățăm...

Piept de pui in crusta din fulgi de porumb

In Pui la 7 Mai 2016

Feliem pieptul de pui în fâșii lungi pe care le masăm cu puțin ulei de măsline și zeamă de lămâie, apoi le condimentăm cu sare, pudră de ghimbir și boia de ardei dulce și le lăsăm să se odihnească așa 10-15 minute. Amestecăm ouăle cu un praf de sare, piper...

Coaste de miel cu mustar si miere, preparate cu ajutorul aparatului de marinat FoodSaver

In Oaie la 17 Apr 2016

Portionam coastele de miel in asa fel incat fiecare portie sa contina doua vertebre. Preparam marinata. Curatam usturoiul, il pisam in mojar impreuna cu sare, piper si ghimbirul ras si obtinem o pasta pe care o amestecam cu mustarul. Cu aceasta pasta vom masa carnea de pe coastele de...

Pizza turceasca din carne de miel marinata cu ajutorul aparatului de marinat FoodSaver

In Oaie la 17 Apr 2016

Pentru marinata, punem carnea taiata in bucati mai mici, in caserola pentru vidare si o condimentam cu sare, piper, boia dulce si ghimbir. O amestecam bine sa se pudreze uniform cu aceste condimente, apoi adaugam ceapa rosie tocata marunt, crengute de rozmarin si vinul. Punem vin atat cat...

Tocana de miel cu cartofi si dovlecel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

In Oaie la 14 Apr 2016

Preparam mai intai marinata. Amestecam otetul balsamic cu sosul de soia, adaugam condimentele si sarea si cu acest amestec masam bine carnea de pe oase, apoi punem oasele in caserola pentru vidare. Completam cu apa minerala, atat cat sa fie oasele acoperite si inchidem imediat capacul, sa...

Costita de miel cu legume la gratar pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

In Oaie la 13 Apr 2016

Mai intai curatam carnea, o pudram cu condimente si sare si o asezam in caserola pentru vidare. Curatam si taiem cateii de usturoi in rondele si ii adaugam in caserola, apoi completam cu vin spumant, atat cat sa se acopere costita. Inchidem capacul caserolei si comutam butonul de pe capac,...

Afisate 1 - 30 din 166 retete    

Postari recente

publicat la 15.05.2020

Desert mini tarte cu cirese

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Astăzi e ziua în care scoţi la plimbare conţinutul buzunarelor de la pantaloni. În sfîrşit, îţi vei reîntâlni verişorul despre care toată lumea credea că s-a înecat în râu. Sigur, nu mai e nici el tânăr, dar cu puţin ajutor s-ar putea să se pună pe picioare. A doua revelaţie va fi pe cântar, când vei afla că, de fapt, nu eşti obez.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos

de oanapl 7

ieri la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

ieri la 17:39

Dorada la cuptor - Reteta usoara si gustoasa

de Caty 3

ieri la 16:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]