Legumele se spală, se curăţă şi se taie în bucăţi mai mari. Se pun la fiert.
Când sunt gata se scurg de zeama în care au fiert, fără ca aceasta să se arunce, şi se pasează cu blenderul. Se adaugă zeamă câte puţină până se obţine consistenţa...
Se prepară întâi aluatul pentru tăiţei pentru că trebuie să stea puţin să se usuce : se bate bine oul cu sare şi apoi se adaugă făină până obtinem o bilă de aluat nelipicios. Se întinde în foaie subţire pe masa înfăinată, apoi se taie la...
Punem cărniţa tăiată bucăţele la fiert în apă rece. Când e pe jumătate fiartă punem legumele,în afară de cartofi, tăiate cubuleţe. Lăsăm să fiarbă împreună. După 15 minute adăugăm şi cubuleţele de cartof.
Cănd totul a fiert bine, se...
Iata cum am preparat acest Bors cu perisoare de pui!
Radacinoasele se curata , se spala si se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Ceapa se toaca marunt. Se pun impreuna la calit in putin ulei. Se adauga apa si se lasa sa fiarba la foc mic.
Carnea se condimenteaza cu sare si piper,se...
Ceapa se toaca marunt si se pune in apa la fiert impreuna cu morcovul.
Carnea tocata se amesteca cu orezul spalat si scurs, sare, piper si marar tocat. Se formeaza perisoare care se pun peste legume la fiert. Se mai adauga apa daca e nevoie. La jumatatea fierberii perisoarelor se adauga...
Se pune osul al fiert in apa rece. In timpul fierberii se ia spuma care se ridica deasupra.
Cand e bine fiert, se scoate din supa si se pun atunci legumele curatate si taiate mare. Tot acum se prepara si compozitia pentru galuste : se bat ouale ,se pune putina sare, apoi se adauga grisul in...
Se curata toate legumele, se spala si se taie cubulete. Se pun toate la fiert in apa cat sa fie acoperite. Se picura si putin ulei.
Cand sunt bine fierte se strecoara de zeama, fara ca aceasta sa se arunce. Legumele se paseaza la robot si daca rezulta o supa prea groasa se mai...
Coasta se portioneaza si se pune la fiert.
Ceapa se toaca amrunt, morcovii si telina se dau pe razatoare, apoi se pun toate la calit in putin ulei. Apoi se adauga peste carnita si se lasa sa fiarba impreuna. La jumatatea fierberii se pun si cartofii cubulete si orezul spalat.
Aproape de...
Oasele se spala bine, se portioneaza si se pun la fiert in apa rece. In timp ce fierb se ia spuma care se formeaza deasupra.
Ceapa si ardeiul capia se toaca marunt, morcovii se dau pe razatoarea mare , iar cartofii se taie cubulete.
Se pun si legumele tocate peste carnita aproape...
Toate legumele se curata, se spala si se taie cubulete. Se pun la calit in putin ulei ,mai putin rosiile, apoi se acopera cu apa si se lasa sa fiarba. Cand sunt aproape gata, se adauga borsul dat intr-un clocot, rosiile, pasta de tomate, iaurtul si sarea. Se mai lasa la foc mic 15 minute,...
Se curata aripioarele de varfuri, se spala si se pun la fiert in apa rece.
Ceapa se toaca marunt si morcovii se taie rondele. Se pun la fiert peste carnita la jumatatea fierberii ei.
Cand carnita si legumele sunt gata, se adauga rosiile curatate de coaja si taiate bucatele, borsul si pasta...
Se pregatesc legumele : ceapa se toaca marunt, morcovii, pastarnacul si telina se rad pe razatoarea mare. Se pun la calit in putin ulei impreuna cu orezul spalat si scurs bine de apa, apoi se adauga apa cam 2 l si se lasa sa fiarba la foc mic.
Dupa aceea se adauga cartofii si dovleceii...
Pulpele se pun la fiert in apa rece.
Ceapa si ardeiul se toaca marunt. Morcovul si telina se dau pe razatoarea mare. Se pun toate la calit in ulei, iar cand carnea e pe jumatate fiarta se pun si ele in oala. Se adauga si orezul spalat si se lasa la foc mic . Cand carnea e fiarta se...
Ceapa se toaca marunt, iar morcovul si pastarnacul se rad mare. Se pun la calit in putin ulei, apoi se acopera cu apa. Se taie si cartofii cubulete si se adauga peste celelalte legume.
La jumatatea fierberii , se adauga stevia taiata fasiute si borsul fiert in prealabil. Se lasa sa...
Fasolea se spala bine si se lasa de cu seara la inmuiat in apa rece. A doua zi se arunca apa in care a stat , se spala din nou si se pune la fiert la foc mic.
Morcovii, telina si pastarnacul se curata , se spla si se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Ceapa se toaca si ea mai mare. Se pun...
Pulpele se pun la fiert in apa rece. La jumatatea fierberii se adauga legumele curatate, spalate si taiate mare.
Se prepara pastele : din ou, faina si putina sare se framanta un aluat . Se intinde o foaie subtire si se taie bastonase fine. Se lasa putin la uscat, apoi se adauga in supa....
Spatele de rata se curata de pielea ramasa, se spala si se pune la fiert in apa rece. Cand s-a fiert se scoate la racit.
Ceapa verde se toaca marunt, iar morcovii , telina si pastarnacul se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Cartofii se taie cubulete. Se pun toate in zeama...
Cum prepar eu supa de galuste :
Se curata legumele si se toaca marunt sau se dau pe razatoare apoi se pun la calit in putin ulei. Se acopera cu apa si se lasa sa fiarba.
Intre timp se prepara compozitia pentru galuste: se bat ouale ca pentru omleta cu putina sare, apoi se adauga grisul si...
Ceapa uscata si coditele verzi se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei impreuna cu morcovul taiat rondele. Dupa 5 minute se adauga apa si se lasa sa fiarba la foc mic.
Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Se adauga peste celelalte legume, se mai pune apa si cand sunt gata...
Ciocanelele se spala bine si se pun la fiert in apa rece. La jumatatea fierberii se adauga toate legumele taiate cubulete si se lasa sa fiarba impreuna. Spre sfarsit se adauga zeama de varza data in clocot in prealabil, cuburile concentrate si sucul de rosii. Cand e gata ciorbita, se da deoparte...
Radacinoasele se curata, se spala si se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Impreuna cu ceapa tocata marunt se pun la calit putin in ulei, apoi se adauga apa si orezul spalat si se lasa sa fiarba bine. La jumatatea fierberii se adauga cartoful taiat cubulete. Cand totul e fiert se...
Ceapa se toaca marunt. Morcovul, telina si pastarnacul se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun legumele la calit in putin ulei, se adauga si orezul , apoi se pune apa cat sa le acopere. Se fierb la foc mic cam 20-25 minute, apoi se adauga dovleceii taiati cubulate. Dupa inca 10 minute se...
Legumele curatate, spalate si taiate cubulete se pun la fiert impreuna cu carnita si cubul concentrat. Cand sunt gata se scot cu o spumiera din supa, iar aceasta se pastreaza. Legumele si carnea se fac piure cu ajutorul robotului , adaugandu-se putin cate putin din zeama pana se termina...
Se pune carnita taiata cubulete la fiert in apa rece. Spre jumatatea fierberii se adauga ceapa tocata marunt, morcovul , pastarnacul si telina rase si fasolea verde. Se lasa sa fiarba toate la foc mic. Cand sunt bine fierte se se adauga mazarea cu tot cu zeama din conserva, taiteii, pasta de...
Carnita se spala si se pune la fiert in apa rece la foc mic. Spre jumatatea fierberii punem legumele tocate si orezul spalat si lasam sa fiarba pana cand sunt gata. Se pune borsul dat intr-un clocot in prealabil si pasta de tomate. Se potriveste gustul cu delikat si se mai fierbe ciorbita...
Legumele se curata si se spala. Ceapa se toaca marunt, iar morcovul si pastarnacul se rad pe razatoarea cu ochiuri mari.
Se pun la calit in putin ulei, apoi se acopera cu apa si se lasa sa fiarba la foc mic. Cand sunt aproape gata se mai pune apa,se pun rosiile din conserva taiate mai mici si...
Carnita se spala si se pune in apa rece la foc mic sa fiarba. Legumele se curata, se spala si se rad pe razatoarea mare. Cand carnita e gata se adauga legumele (mai putin rosia) si orezul. Se fierb la foc mic si cand s-a fiert orezul se pune zeama de varza data intr-un clocot in prealabil....
Aripa se taie in doua si se pune la fiert in apa rece. Se toaca legumele. Cand carnea e gata ( dureaza cam multicel) se scoate din supa si se da la racit. In supa ramasa se adauga orezul spalat si legumele tocate si se lasa sa fiarba. Cand sunt fierte se adauga galbenusurile frecate cu putina...
Ceapa si morcovii se curata, se spala si se toaca marunt, respectiv se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se pun la calit in ulei si apoi se adauga cam 2 l de apa. Se lasa sa fiarba la foc mic. Cand sunt gata se adauga ciupercile spalate si taiate fasii subtiri impreuna cu gogosarul murat...
Se curata legumele si se spala. Ceapa si pastarnacul se toaca marunt, iar morcovul se da pe razatoare.Cartoful se taie cubulete care se pun intr-un castron cu apa rece ca sa nu oxideze. Legumele tocate se pun la calit intr+un pic de ulei, apoi se pune cam 1 l de apa peste ele si se lasa sa...
Supă-cremă de legume
Legumele se spală, se curăţă şi se taie în bucăţi mai mari. Se pun la fiert. Când sunt gata se scurg de zeama în care au fiert, fără ca aceasta să se arunce, şi se pasează cu blenderul. Se adaugă zeamă câte puţină până se obţine consistenţa...
Supă de roşii cu tăiţei de casă
Se prepară întâi aluatul pentru tăiţei pentru că trebuie să stea puţin să se usuce : se bate bine oul cu sare şi apoi se adaugă făină până obtinem o bilă de aluat nelipicios. Se întinde în foaie subţire pe masa înfăinată, apoi se taie la...
Ciorbă de văcuţă
Punem cărniţa tăiată bucăţele la fiert în apă rece. Când e pe jumătate fiartă punem legumele,în afară de cartofi, tăiate cubuleţe. Lăsăm să fiarbă împreună. După 15 minute adăugăm şi cubuleţele de cartof. Cănd totul a fiert bine, se...
Bors cu perisoare de pui
Iata cum am preparat acest Bors cu perisoare de pui! Radacinoasele se curata , se spala si se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Ceapa se toaca marunt. Se pun impreuna la calit in putin ulei. Se adauga apa si se lasa sa fiarba la foc mic. Carnea se condimenteaza cu sare si piper,se...
Ciorba de perisoare cu zeama de varza
Ceapa se toaca marunt si se pune in apa la fiert impreuna cu morcovul. Carnea tocata se amesteca cu orezul spalat si scurs, sare, piper si marar tocat. Se formeaza perisoare care se pun peste legume la fiert. Se mai adauga apa daca e nevoie. La jumatatea fierberii perisoarelor se adauga...
Supa de vitel cu galuste
Se pune osul al fiert in apa rece. In timpul fierberii se ia spuma care se ridica deasupra. Cand e bine fiert, se scoate din supa si se pun atunci legumele curatate si taiate mare. Tot acum se prepara si compozitia pentru galuste : se bat ouale ,se pune putina sare, apoi se adauga grisul in...
Supa crema de legume cu dovleac
Se curata toate legumele, se spala si se taie cubulete. Se pun toate la fiert in apa cat sa fie acoperite. Se picura si putin ulei. Cand sunt bine fierte se strecoara de zeama, fara ca aceasta sa se arunce. Legumele se paseaza la robot si daca rezulta o supa prea groasa se mai...
Ciorba cu coasta afumata si lapte batut
Coasta se portioneaza si se pune la fiert. Ceapa se toaca amrunt, morcovii si telina se dau pe razatoare, apoi se pun toate la calit in putin ulei. Apoi se adauga peste carnita si se lasa sa fiarba impreuna. La jumatatea fierberii se pun si cartofii cubulete si orezul spalat. Aproape de...
Ciorba de os
Oasele se spala bine, se portioneaza si se pun la fiert in apa rece. In timp ce fierb se ia spuma care se formeaza deasupra. Ceapa si ardeiul capia se toaca marunt, morcovii se dau pe razatoarea mare , iar cartofii se taie cubulete. Se pun si legumele tocate peste carnita aproape...
Ciorbita de vara
Toate legumele se curata, se spala si se taie cubulete. Se pun la calit in putin ulei ,mai putin rosiile, apoi se acopera cu apa si se lasa sa fiarba. Cand sunt aproape gata, se adauga borsul dat intr-un clocot, rosiile, pasta de tomate, iaurtul si sarea. Se mai lasa la foc mic 15 minute,...
Ciorba de pui cu rosii
Se curata aripioarele de varfuri, se spala si se pun la fiert in apa rece. Ceapa se toaca marunt si morcovii se taie rondele. Se pun la fiert peste carnita la jumatatea fierberii ei. Cand carnita si legumele sunt gata, se adauga rosiile curatate de coaja si taiate bucatele, borsul si pasta...
Ciorba de legume
Se pregatesc legumele : ceapa se toaca marunt, morcovii, pastarnacul si telina se rad pe razatoarea mare. Se pun la calit in putin ulei impreuna cu orezul spalat si scurs bine de apa, apoi se adauga apa cam 2 l si se lasa sa fiarba la foc mic. Dupa aceea se adauga cartofii si dovleceii...
Ciorba de pui a la grec
Pulpele se pun la fiert in apa rece. Ceapa si ardeiul se toaca marunt. Morcovul si telina se dau pe razatoarea mare. Se pun toate la calit in ulei, iar cand carnea e pe jumatate fiarta se pun si ele in oala. Se adauga si orezul spalat si se lasa la foc mic . Cand carnea e fiarta se...
Ciorbita de stevie
Ceapa se toaca marunt, iar morcovul si pastarnacul se rad mare. Se pun la calit in putin ulei, apoi se acopera cu apa. Se taie si cartofii cubulete si se adauga peste celelalte legume. La jumatatea fierberii , se adauga stevia taiata fasiute si borsul fiert in prealabil. Se lasa sa...
Ciorba de fasole uscata
Fasolea se spala bine si se lasa de cu seara la inmuiat in apa rece. A doua zi se arunca apa in care a stat , se spala din nou si se pune la fiert la foc mic. Morcovii, telina si pastarnacul se curata , se spla si se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Ceapa se toaca si ea mai mare. Se pun...
Supa de pui cu taitei de casa
Pulpele se pun la fiert in apa rece. La jumatatea fierberii se adauga legumele curatate, spalate si taiate mare. Se prepara pastele : din ou, faina si putina sare se framanta un aluat . Se intinde o foaie subtire si se taie bastonase fine. Se lasa putin la uscat, apoi se adauga in supa....
Bors de rata cu zdrente de ou
Spatele de rata se curata de pielea ramasa, se spala si se pune la fiert in apa rece. Cand s-a fiert se scoate la racit. Ceapa verde se toaca marunt, iar morcovii , telina si pastarnacul se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Cartofii se taie cubulete. Se pun toate in zeama...
Supa de galuste
Cum prepar eu supa de galuste : Se curata legumele si se toaca marunt sau se dau pe razatoare apoi se pun la calit in putin ulei. Se acopera cu apa si se lasa sa fiarba. Intre timp se prepara compozitia pentru galuste: se bat ouale ca pentru omleta cu putina sare, apoi se adauga grisul si...
Supa de cartofi
Ceapa uscata si coditele verzi se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei impreuna cu morcovul taiat rondele. Dupa 5 minute se adauga apa si se lasa sa fiarba la foc mic. Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Se adauga peste celelalte legume, se mai pune apa si cand sunt gata...
Ciorba de ciocanele afumate
Ciocanelele se spala bine si se pun la fiert in apa rece. La jumatatea fierberii se adauga toate legumele taiate cubulete si se lasa sa fiarba impreuna. Spre sfarsit se adauga zeama de varza data in clocot in prealabil, cuburile concentrate si sucul de rosii. Cand e gata ciorbita, se da deoparte...
Ciorba de spanac cu smantana
Radacinoasele se curata, se spala si se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Impreuna cu ceapa tocata marunt se pun la calit putin in ulei, apoi se adauga apa si orezul spalat si se lasa sa fiarba bine. La jumatatea fierberii se adauga cartoful taiat cubulete. Cand totul e fiert se...
Bors de dovlecei cu iaurt
Ceapa se toaca marunt. Morcovul, telina si pastarnacul se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun legumele la calit in putin ulei, se adauga si orezul , apoi se pune apa cat sa le acopere. Se fierb la foc mic cam 20-25 minute, apoi se adauga dovleceii taiati cubulate. Dupa inca 10 minute se...
Supa - crema de pui cu legume
Legumele curatate, spalate si taiate cubulete se pun la fiert impreuna cu carnita si cubul concentrat. Cand sunt gata se scot cu o spumiera din supa, iar aceasta se pastreaza. Legumele si carnea se fac piure cu ajutorul robotului , adaugandu-se putin cate putin din zeama pana se termina...
Ciorba de vacuta
Se pune carnita taiata cubulete la fiert in apa rece. Spre jumatatea fierberii se adauga ceapa tocata marunt, morcovul , pastarnacul si telina rase si fasolea verde. Se lasa sa fiarba toate la foc mic. Cand sunt bine fierte se se adauga mazarea cu tot cu zeama din conserva, taiteii, pasta de...
Ciorba taraneasca de pui
Carnita se spala si se pune la fiert in apa rece la foc mic. Spre jumatatea fierberii punem legumele tocate si orezul spalat si lasam sa fiarba pana cand sunt gata. Se pune borsul dat intr-un clocot in prealabil si pasta de tomate. Se potriveste gustul cu delikat si se mai fierbe ciorbita...
Ciorba de rosii
Legumele se curata si se spala. Ceapa se toaca marunt, iar morcovul si pastarnacul se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit in putin ulei, apoi se acopera cu apa si se lasa sa fiarba la foc mic. Cand sunt aproape gata se mai pune apa,se pun rosiile din conserva taiate mai mici si...
Ciorba de potroace
Carnita se spala si se pune in apa rece la foc mic sa fiarba. Legumele se curata, se spala si se rad pe razatoarea mare. Cand carnita e gata se adauga legumele (mai putin rosia) si orezul. Se fierb la foc mic si cand s-a fiert orezul se pune zeama de varza data intr-un clocot in prealabil....
Ciorba de curcan cu tarhon
Aripa se taie in doua si se pune la fiert in apa rece. Se toaca legumele. Cand carnea e gata ( dureaza cam multicel) se scoate din supa si se da la racit. In supa ramasa se adauga orezul spalat si legumele tocate si se lasa sa fiarba. Cand sunt fierte se adauga galbenusurile frecate cu putina...
Ciorba falsa de burta
Ceapa si morcovii se curata, se spala si se toaca marunt, respectiv se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se pun la calit in ulei si apoi se adauga cam 2 l de apa. Se lasa sa fiarba la foc mic. Cand sunt gata se adauga ciupercile spalate si taiate fasii subtiri impreuna cu gogosarul murat...
Ciorba de perisoare cu taitei de casa
Se curata legumele si se spala. Ceapa si pastarnacul se toaca marunt, iar morcovul se da pe razatoare.Cartoful se taie cubulete care se pun intr-un castron cu apa rece ca sa nu oxideze. Legumele tocate se pun la calit intr+un pic de ulei, apoi se pune cam 1 l de apa peste ele si se lasa sa...