Se pun într-un castron 70 ml apă caldă, 15 g zahăr, 5 g drojdie uscată şi 50 g făină. Se amestecă bine şi se lasă la odihnit 15 minute.
După cele 15 minute, peste maia se adaugă laptele, uleiul, sarea şi făina cernută cu praful de copt. Se frământă cu mâna...
Se taie muşchiuleţii de pui în jumătăţi.
Se pun la prajit în ulei, se presară cu piper şi se întorc de vreo două ori până îşi schimbă culoarea.
Se scot pe o farfurie şi se lasă deoparte.
În acelaşi ulei se căleşte întâi...
Limba se pune la fiert în apă cu sare.
Se ia spuma de câte ori e nevoie.
Se lasă să fiarbă cca.1 ora şi jumătate, adăugând apă când scade.
Se scoate la răcit şi se curăţă de pieliţă.
Se taie bucăţele.
Prazul tăiat rondele subţiri se...
Carnea se porţionează şi se condimentează cu sare, piper, cimbru, oregano şi boia.
Bucăţile se pun la prăjit la foc mic şi se întorc pe toate părţile până sunt bine pătrunse.
Separat se călesc ceapa şi usturoiul verde tocate mărunt.
Se adaugă...
Bucăţile de pui se spală şi se şterg cu şervete de hârtie.
Într-un castron se pun uleiul, condimentele, sare, piper, cimbru uscat, boiaua, usturoiul ras fin şi zeama de lămâie. Se amestecă bine.
Se pune carnea în castron şi se unge bine pe toate...
Se fac câteva tăieturi în bucăţile de piept.
Se ung uşor cu ulei, apoi se condimentează cu sare, piper, condimente speciale şi cimbru.
Se pune carnea la fript în tigaia grill, pentru 2 minute pe fiecare parte.
Se scoate pe o farfurie, apoi se...
Ficăţeii se spală bine, apoi se pun la fiert cu o ceapă uscată.
Toate verdețurile se toacă mărunt.
Când ficăţeii sunt fierţi, se scurg bine de apă şi se toacă la robot sau la cuţit.
Se amestecă cu verdețurile şi pateul, apoi se adaugă...
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt.
Se căleşte ceapa tocată mărunt în puţin ulei, apoi se adaugă carnea şi ciupercile feliate şi se mai lasă pe foc câteva minute.
Se potriveşte gustul cu sare şi piper.
Se pune compoziţia la răcit, apoi se adaugă...
Se taie pieptul în doi lobi. Se ung cu unt şi se presară cu condimente.
Dovlecelul se spală, se şterge şi se taie felii. Se pudrează cu sare şi piper.
Carnea se frige în tigaia grill, câte 5 minute pe fiecare parte.
Se taie două foi mai mari de...
Dezosăm pieptul şi pulpele de pui şi tăiem carnea cubuleţe.
Le călim în ulei, până se albesc, apoi le scoatem într-un castron.
În uleiul rămas, călim ceapa tocată mărunt, apoi turnăm puţină apă şi lăsăm să se înmoaie ceapa.
Adăugăm o...
Am reîncălzit friptura, apoi am rupt-o fâşii cu furculiţa.
Am făcut o maioneză rapidă cu mixerul vertical, dintr-un ou crud, ulei cam 200-250 ml, o linguriţă de muştar, puţină zeamă de lămâie şi sare. Evident că nu o vom folosi pe toată, pentru că iese destul...
Punem un vas la foc mediu şi adăugăm untul şi uleiul.
Călim ceapa şi tulpina de ţelină tocate mărunt, apoi adăugăm cubuleţe de carne, morcov şi cartof.
Se lasă pe foc câteva minute, amestecând bine, apoi se adaugă supa şi se lasă să fiarbă timp de 10-12...
Se taie carnea în bucăţi. Se presară cu condiment special pentru pui şi se pune la rumenit într-un vas termorezistent cu ulei, în cuptorul încins.
Se toacă mare legumele (în afară de roşiile cherry care se lasă întregi). Se călesc şi ele. Se pune o...
Se toacă mărunt ceapa şi usturoiul şi se călesc în puţin ulei.
Se adaugă spanacul decongelat şi scurs. Se lasă la foc mic amestecând continuu pentru câteva minute, după care se adaugă puţină apă şi se lasă să scadă.
Ouăle le batem ca pentru omletă şi...
Spălăm carnea şi o ştergem.
O condimentăm cu sare, piper şi condimente speciale.
O aşezăm în caserola de vidare, adăugăm leurdă tocată şi usturoi, apoi o ceaşcă de apă şi vidam.
Dăm la rece pentru 30 de minute.
Frigem cotletele pe grătarul încins....
Se spală carnea şi se şterge.
Se pune în caserola de marinare FoodSaver , se condimentează cu sare, piper, seminţe de mărar şi sos de soia cu ciuperci, după care se adaugă puţină apă sau supă de legume şi usturoiul tăiat pe jumătate şi se videază cu ajutorul...
Carnea o spălăm şi o ştergem.
O condimentăm cu sare, piper, condimente speciale şi o punem cu foaia de dafin, ceapa tocată, vin şi apă la marinat în caserola pentru marinat Food Saver .
Vidăm caserola cu ajutorul aparatului de vidat FoodSaver şi o dăm la frigider pentru...
Se spală carnea şi se şterge.
Se condimentează cu amestecul special pentru miel, se pune în caserola de marinare împreună cu ceapa tocată, foaia de dafin, piper, vin şi apă sau supă de legume. Se acoperă caserola de marinare FoodSaver , se conectează furtunul de vidare...
Carnea o spălăm şi o ştergem cu şervete de hârtie.
O condimentăm cu sare, piper şi condimente speciale, apoi o punem în caserolă alături de ceapa tocată, usturoiul tocat, foaia de dafin,vin şi apă sau supă de legume.
Închidem caserola, conectam furtunul...
Se curăţă cepele şi se taie juliene.
Pieptul de pui se taie făşii.
Se pun împreună la călit în ulei, apoi se adaugă apă, pastă de tomate, foaia de dafin şi tarhon şi se dă vasul la cuptor.
Când a scăzut bine se potriveşte gustul cu sare şi...
Fiecare bucată de carne se taie pe lungime, dar nu până în capete, astfel încât să obţinem câte un buzunar.
Ardeii se coc şi se decojesc.
În fiecare buzunar se pun căte un ardei copt umplut la rândul lui cu caşcaval.
Pacheţelele se prind...
Bucăţile de rasol se condimentează din abundenţă cu sare, piper şi boia afumată (smoked paprika).
Se pun în vas de cuptor cu apă, vin şi usturoi şi se dau la cuptor.
Se mai completează cu câte puţină apă şi vin până ce carniţa e moale .
Se ung cu o...
Se toacă ceapa şi morcovii se rad pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se călesc în ulei împreună cu cârnaţii mărunţiţi la robot ( să arate ca şi canea tocată). Se adaugă varza tocată, dafinul, cimbrul , trei sferturi din conserva de roşii cubuleţe,vinul, sare,...
Se toacă ceapa mărunt.
Carnea se curăţă , se spală, se şterge şi se taie bucăţele.
În cuva aparatului se pune puţin ulei, apoi se selectează programul FRY. Când s-a încins uleiul, se adaugă ceapa, apoi carnea. Când aceasta şi-a schimbat culoarea , se...
Ţelina şi cartofii se curăţă, se spală, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă cu sare.
Muşchiuleţul de porc se curăţă, apoi se unge cu ulei, se presară cu condimente din abundenţă şi nucă măcinată.
Se pune la fript rapid la foc iute pe toate părţile, apoi...
Mirodeniile, coaja de lămâie şi usturoiul ras fin,un praf de sare plus 2 linguri de ulei, se amestecă bine.
Carnea se taie cubuleţe şi se trece prin amestecul aromat. Se lasă la rece 15 minute.
Ceapa tocată mai mare se pune la călit. Se adaugă şi bucăţelele...
Ceapa se toacă şi se căleşte în ulei până devine sticloasă.
Morcovul curăţat se pune la fiert.
Ambele tipuri de carne tăiate cubuleţe se pun în vasul robotului, se adaugă ceapa călită, oul, pâinea înmuiată în apă sau lapte şi...
Se toacă cepele şi usturoiul,după gust, şi se pun la călit în cuva aparatului cu puţin ulei, selectând funcţia FRY.
Se adaugă apoi cubuleţele de carne şi se călesc împreună până ce carnea şi-a schimbat culoarea.
Se adaugă apă şi se selectează...
Morcovul se curăţă, se spală şi se pune la fiert.
În cuva aparatului se pune ulei, apoi se setează programul FRY.Când uleiul s-a încins, se adaugă carnea tăiată bucăţele şi condimentată bine cu sare şi piper. Se lasă să se rumenească un pic, apoi se adaugă o...
În cuva aparatului se pune ulei. Se asezonează bucăţile de carne cu sare şi piper, apoi se pudrează cu făină şi se vor pune la prăjit în uleiul încins, setând funcţia FRY. Când s-au rumenit frumos, se scot pe o farfurie, iar în uleiul rămas se...
Placinta cu pui si pate de ficat
Se pun într-un castron 70 ml apă caldă, 15 g zahăr, 5 g drojdie uscată şi 50 g făină. Se amestecă bine şi se lasă la odihnit 15 minute. După cele 15 minute, peste maia se adaugă laptele, uleiul, sarea şi făina cernută cu praful de copt. Se frământă cu mâna...
Orez cu pui si rosii la cuptor
Se taie muşchiuleţii de pui în jumătăţi. Se pun la prajit în ulei, se presară cu piper şi se întorc de vreo două ori până îşi schimbă culoarea. Se scot pe o farfurie şi se lasă deoparte. În acelaşi ulei se căleşte întâi...
Mancare de praz cu limba si masline
Limba se pune la fiert în apă cu sare. Se ia spuma de câte ori e nevoie. Se lasă să fiarbă cca.1 ora şi jumătate, adăugând apă când scade. Se scoate la răcit şi se curăţă de pieliţă. Se taie bucăţele. Prazul tăiat rondele subţiri se...
Pui cu ciuperci in sos cremos
Carnea se porţionează şi se condimentează cu sare, piper, cimbru, oregano şi boia. Bucăţile se pun la prăjit la foc mic şi se întorc pe toate părţile până sunt bine pătrunse. Separat se călesc ceapa şi usturoiul verde tocate mărunt. Se adaugă...
Pui marinat la cuptor
Bucăţile de pui se spală şi se şterg cu şervete de hârtie. Într-un castron se pun uleiul, condimentele, sare, piper, cimbru uscat, boiaua, usturoiul ras fin şi zeama de lămâie. Se amestecă bine. Se pune carnea în castron şi se unge bine pe toate...
Pui cu sunca si mozzarella
Se fac câteva tăieturi în bucăţile de piept. Se ung uşor cu ulei, apoi se condimentează cu sare, piper, condimente speciale şi cimbru. Se pune carnea la fript în tigaia grill, pentru 2 minute pe fiecare parte. Se scoate pe o farfurie, apoi se...
Drob de pui
Ficăţeii se spală bine, apoi se pun la fiert cu o ceapă uscată. Toate verdețurile se toacă mărunt. Când ficăţeii sunt fierţi, se scurg bine de apă şi se toacă la robot sau la cuţit. Se amestecă cu verdețurile şi pateul, apoi se adaugă...
Tarta cu pui si ciuperci
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se căleşte ceapa tocată mărunt în puţin ulei, apoi se adaugă carnea şi ciupercile feliate şi se mai lasă pe foc câteva minute. Se potriveşte gustul cu sare şi piper. Se pune compoziţia la răcit, apoi se adaugă...
Pui cu dovlecei en papillote
Se taie pieptul în doi lobi. Se ung cu unt şi se presară cu condimente. Dovlecelul se spală, se şterge şi se taie felii. Se pudrează cu sare şi piper. Carnea se frige în tigaia grill, câte 5 minute pe fiecare parte. Se taie două foi mai mari de...
Papricas de pui
Dezosăm pieptul şi pulpele de pui şi tăiem carnea cubuleţe. Le călim în ulei, până se albesc, apoi le scoatem într-un castron. În uleiul rămas, călim ceapa tocată mărunt, apoi turnăm puţină apă şi lăsăm să se înmoaie ceapa. Adăugăm o...
Gustare cu friptura de curcan
Am reîncălzit friptura, apoi am rupt-o fâşii cu furculiţa. Am făcut o maioneză rapidă cu mixerul vertical, dintr-un ou crud, ulei cam 200-250 ml, o linguriţă de muştar, puţină zeamă de lămâie şi sare. Evident că nu o vom folosi pe toată, pentru că iese destul...
Placinta americana cu pui
Punem un vas la foc mediu şi adăugăm untul şi uleiul. Călim ceapa şi tulpina de ţelină tocate mărunt, apoi adăugăm cubuleţe de carne, morcov şi cartof. Se lasă pe foc câteva minute, amestecând bine, apoi se adaugă supa şi se lasă să fiarbă timp de 10-12...
Pulpe de pui cu legume la cuptor
Se taie carnea în bucăţi. Se presară cu condiment special pentru pui şi se pune la rumenit într-un vas termorezistent cu ulei, în cuptorul încins. Se toacă mare legumele (în afară de roşiile cherry care se lasă întregi). Se călesc şi ele. Se pune o...
Rulada de pui cu spanac si cascaval
Se toacă mărunt ceapa şi usturoiul şi se călesc în puţin ulei. Se adaugă spanacul decongelat şi scurs. Se lasă la foc mic amestecând continuu pentru câteva minute, după care se adaugă puţină apă şi se lasă să scadă. Ouăle le batem ca pentru omletă şi...
Saramura de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver
Spălăm carnea şi o ştergem. O condimentăm cu sare, piper şi condimente speciale. O aşezăm în caserola de vidare, adăugăm leurdă tocată şi usturoi, apoi o ceaşcă de apă şi vidam. Dăm la rece pentru 30 de minute. Frigem cotletele pe grătarul încins....
Cotlet de miel cu ciuperci pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver
Se spală carnea şi se şterge. Se pune în caserola de marinare FoodSaver , se condimentează cu sare, piper, seminţe de mărar şi sos de soia cu ciuperci, după care se adaugă puţină apă sau supă de legume şi usturoiul tăiat pe jumătate şi se videază cu ajutorul...
Frigarui de miel pregatite cu aparatul de marinat FoodSaver
Carnea o spălăm şi o ştergem. O condimentăm cu sare, piper, condimente speciale şi o punem cu foaia de dafin, ceapa tocată, vin şi apă la marinat în caserola pentru marinat Food Saver . Vidăm caserola cu ajutorul aparatului de vidat FoodSaver şi o dăm la frigider pentru...
Pulpa de miel cu mancarica de stevie si ou pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver
Se spală carnea şi se şterge. Se condimentează cu amestecul special pentru miel, se pune în caserola de marinare împreună cu ceapa tocată, foaia de dafin, piper, vin şi apă sau supă de legume. Se acoperă caserola de marinare FoodSaver , se conectează furtunul de vidare...
Coastă de miel la cuptor pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver
Carnea o spălăm şi o ştergem cu şervete de hârtie. O condimentăm cu sare, piper şi condimente speciale, apoi o punem în caserolă alături de ceapa tocată, usturoiul tocat, foaia de dafin,vin şi apă sau supă de legume. Închidem caserola, conectam furtunul...
Tocăniţă de ceapă
Se curăţă cepele şi se taie juliene. Pieptul de pui se taie făşii. Se pun împreună la călit în ulei, apoi se adaugă apă, pastă de tomate, foaia de dafin şi tarhon şi se dă vasul la cuptor. Când a scăzut bine se potriveşte gustul cu sare şi...
Pacheţele de pui cu ardei copt şi caşcaval
Fiecare bucată de carne se taie pe lungime, dar nu până în capete, astfel încât să obţinem câte un buzunar. Ardeii se coc şi se decojesc. În fiecare buzunar se pun căte un ardei copt umplut la rândul lui cu caşcaval. Pacheţelele se prind...
Friptură porc glazurată cu sos BBQ
Bucăţile de rasol se condimentează din abundenţă cu sare, piper şi boia afumată (smoked paprika). Se pun în vas de cuptor cu apă, vin şi usturoi şi se dau la cuptor. Se mai completează cu câte puţină apă şi vin până ce carniţa e moale . Se ung cu o...
Rulouri de paste cu varză şi cârnaţi
Se toacă ceapa şi morcovii se rad pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se călesc în ulei împreună cu cârnaţii mărunţiţi la robot ( să arate ca şi canea tocată). Se adaugă varza tocată, dafinul, cimbrul , trei sferturi din conserva de roşii cubuleţe,vinul, sare,...
Gulaş de porc – Multicooker
Se toacă ceapa mărunt. Carnea se curăţă , se spală, se şterge şi se taie bucăţele. În cuva aparatului se pune puţin ulei, apoi se selectează programul FRY. Când s-a încins uleiul, se adaugă ceapa, apoi carnea. Când aceasta şi-a schimbat culoarea , se...
Muşchi de porc în crustă de nuci
Ţelina şi cartofii se curăţă, se spală, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă cu sare. Muşchiuleţul de porc se curăţă, apoi se unge cu ulei, se presară cu condimente din abundenţă şi nucă măcinată. Se pune la fript rapid la foc iute pe toate părţile, apoi...
Pui marocan
Mirodeniile, coaja de lămâie şi usturoiul ras fin,un praf de sare plus 2 linguri de ulei, se amestecă bine. Carnea se taie cubuleţe şi se trece prin amestecul aromat. Se lasă la rece 15 minute. Ceapa tocată mai mare se pune la călit. Se adaugă şi bucăţelele...
Ruladă de carne tocată
Ceapa se toacă şi se căleşte în ulei până devine sticloasă. Morcovul curăţat se pune la fiert. Ambele tipuri de carne tăiate cubuleţe se pun în vasul robotului, se adaugă ceapa călită, oul, pâinea înmuiată în apă sau lapte şi...
Gulaş de porc cu ardei
Se toacă cepele şi usturoiul,după gust, şi se pun la călit în cuva aparatului cu puţin ulei, selectând funcţia FRY. Se adaugă apoi cubuleţele de carne şi se călesc împreună până ce carnea şi-a schimbat culoarea. Se adaugă apă şi se selectează...
Porc cu morcovi şi piure – Multicooker
Morcovul se curăţă, se spală şi se pune la fiert. În cuva aparatului se pune ulei, apoi se setează programul FRY.Când uleiul s-a încins, se adaugă carnea tăiată bucăţele şi condimentată bine cu sare şi piper. Se lasă să se rumenească un pic, apoi se adaugă o...
Pui cu ciuperci şi mazăre – Multicooker
În cuva aparatului se pune ulei. Se asezonează bucăţile de carne cu sare şi piper, apoi se pudrează cu făină şi se vor pune la prăjit în uleiul încins, setând funcţia FRY. Când s-au rumenit frumos, se scot pe o farfurie, iar în uleiul rămas se...