lucy2002

1

Bucataras
incepator

Suceava

Bucataras din 17.10.2012

RETETE151
PRIETENI141
Retete / Mancaruri de legume

Mancarica de ardei copti in sos de smantana si branza de burduf

In Mancaruri de legume la 29 Feb 2020

Ceapa si usturoiul se curata se spala si se taie julien sau asa cum va place voua. Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul, ceapa si usturoiul, un pic de sare si lasam  la calit ( inmuiat). Adaugam din cand in cand cate putina apa si zeama de la ardei. Dupa ce s-a inmuiat bine ceapa,...

Ciulama de ciuperci pleurotus

In Mancaruri de legume la 8 Dec 2019

Ciupercile se curata, se spala si se taie fideluta. Ceapa curatata se toaca marunt si se pune la calit in ulei. Cand ceapa devine translucida, adaugam ciupercile, apa si un pic de sare. Lasam pe foc pana ciupercile sunt facute. La final adaugam smantana, potrivim de gust cu sare, piper, mai...

Dovlecei in crusta din fulgi de porumb

In Mancaruri de legume la 28 Sep 2019

Dovlecelul spalat si curatat de coaja se feliaza si se presara cu sare. Il vom pune intr-o strecuratoare sa se scurga de apa.( dureaza aproximativ 30-40 minute) Fulgi de porumb i-am maruntit la robot si i-am amestecat ce cele doua linguri de faina alba. Ouala le-am mixam bine cu condimente,...

Chiftelute din dovlecei si telemea

In Mancaruri de legume la 29 Iun 2019

Dovleceii spalati se dau pe razatoarea cu ochiuri mici, se sareaza si se lasa sa stea cat sa-si lase lichid. Dupa ce si-au lasat lichid, i-am stors cat de bine am putut in maini.( cu cat vor fi mai storsi de lichid cu atata mai putina faina va intra in compozitie) Peste dovleceii scursi de...

Mancarica de ardei copti cu smantana

In Mancaruri de legume la 28 Iun 2019

Ardeii spalati i-am pus la copt. Dupa ce s-au copt, i-am pus intr-un vas si i-am presarat cu sare, lasandu-i sa stea 10-15 minute la aburit cu capacul deasupra, apoi i-am curatam de pielita. Am curata ardeii de seminte si cotor si i-am taiat fasii si i-am pus intr-un bol.( zeama de la ardei o...

Aperitiv tarta cu zucchini

In Mancaruri de legume la 29 Mai 2019

Am spalat zucchini si i-am taiat felii subtiri. Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care adaugam galbenusurile pe rand, untul topit, laptele si faina amestecata cu praful de copt, iar la final adaugam cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri...

Vinete umplute cu carne tocata de pui

In Mancaruri de legume la 18 Mai 2019

Se spala vinetele si se taie in doua pe lung si se scobeste miezul cu ajutorul unei linguri. Miezul scobit il vom toca marunt si-l vom folosi la umplutura. Vinetele scobite se presara cu sare si sa lasa sa se elimine apa. Punem la calit ceapa si morcovul dat pe razatoare intr-o cratita cu...

Varza dulce cu smantana si marar

In Mancaruri de legume la 18 Mai 2019

 Curatam varza de primele foi si o taiem fideluta si o frecam cu putina sare pana se inmoaie un pic. Ceapa tocata si morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici se pun la calit cu 5 linguri de ulei. Dupa ce s-a inmuiat ceapa, adaugam varza si amestecam bine, completam cu apa calduta si o...

Mancarica de mazare cu cartofi

In Mancaruri de legume la 17 Apr 2019

Punem o oala pe foc cu apa, cand incepe sa fiarba, adaugam mazarea, un pic de sare si lasam sa fiarba pentru 10 minute. Ceapa curatata o tocam marunt si o punem cu ulei la calit. Morcovul, cartofii se curata, se spala si se taie bucatele. Peste ceapa calita adaugam,morcovii, cartofii,...

Fasole verde cu ou

In Mancaruri de legume la 14 Apr 2019

  Se pune fasolea (congelata) intr-o oala cu apa la fiert cu putina sare, bineinteles dupa ce a fost curatata de codite si spalata inainte.       Ceapa curatata o tocam marunt si o punem la calit in ulei( sa se inmoaie)   Verificam fasolea sa fie fiarta asa cum ne...

Chiftelute din legume la cuptor

In Mancaruri de legume la 20 Iul 2014

Curatam legumele si le spalam . Morcovii ,cartofii si dovlcelul se dau pe razatoarea cu ochiuri mici si se pun la scurs intr-o strecuratoare. Tocam ceapa , legatura de patrunjel, usturoiul il pisam . Amestecam legumele de mai sus cu faina, pesmet, adaugam ouale batute cu sare,...

Afisate 1 - 11 din 11 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Doare? Lasă, că trece. Din decembrie n-o să te mai doară nimic. Se usucă toate şi cad, ai să vezi.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]