Ceapa si usturoiul se curata se spala si se taie julien sau asa cum va place voua.
Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul, ceapa si usturoiul, un pic de sare si lasam la calit ( inmuiat). Adaugam din cand in cand cate putina apa si zeama de la ardei.
Dupa ce s-a inmuiat bine ceapa,...
Ciupercile se curata, se spala si se taie fideluta.
Ceapa curatata se toaca marunt si se pune la calit in ulei.
Cand ceapa devine translucida, adaugam ciupercile, apa si un pic de sare. Lasam pe foc pana ciupercile sunt facute. La final adaugam smantana, potrivim de gust cu sare, piper, mai...
Dovlecelul spalat si curatat de coaja se feliaza si se presara cu sare. Il vom pune intr-o strecuratoare sa se scurga de apa.( dureaza aproximativ 30-40 minute)
Fulgi de porumb i-am maruntit la robot si i-am amestecat ce cele doua linguri de faina alba.
Ouala le-am mixam bine cu condimente,...
Dovleceii spalati se dau pe razatoarea cu ochiuri mici, se sareaza si se lasa sa stea cat sa-si lase lichid. Dupa ce si-au lasat lichid, i-am stors cat de bine am putut in maini.( cu cat vor fi mai storsi de lichid cu atata mai putina faina va intra in compozitie)
Peste dovleceii scursi de...
Ardeii spalati i-am pus la copt. Dupa ce s-au copt, i-am pus intr-un vas si i-am presarat cu sare, lasandu-i sa stea 10-15 minute la aburit cu capacul deasupra, apoi i-am curatam de pielita. Am curata ardeii de seminte si cotor si i-am taiat fasii si i-am pus intr-un bol.( zeama de la ardei o...
Am spalat zucchini si i-am taiat felii subtiri.
Albusurile se separa de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care adaugam galbenusurile pe rand, untul topit, laptele si faina amestecata cu praful de copt, iar la final adaugam cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri...
Se spala vinetele si se taie in doua pe lung si se scobeste miezul cu ajutorul unei linguri. Miezul scobit il vom toca marunt si-l vom folosi la umplutura.
Vinetele scobite se presara cu sare si sa lasa sa se elimine apa.
Punem la calit ceapa si morcovul dat pe razatoare intr-o cratita cu...
Curatam varza de primele foi si o taiem fideluta si o frecam cu putina sare pana se inmoaie un pic.
Ceapa tocata si morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici se pun la calit cu 5 linguri de ulei. Dupa ce s-a inmuiat ceapa, adaugam varza si amestecam bine, completam cu apa calduta si o...
Punem o oala pe foc cu apa, cand incepe sa fiarba, adaugam mazarea, un pic de sare si lasam sa fiarba pentru 10 minute.
Ceapa curatata o tocam marunt si o punem cu ulei la calit.
Morcovul, cartofii se curata, se spala si se taie bucatele.
Peste ceapa calita adaugam,morcovii, cartofii,...
Se pune fasolea (congelata) intr-o oala cu apa la fiert cu putina sare, bineinteles dupa ce a fost curatata de codite si spalata inainte.
Ceapa curatata o tocam marunt si o punem la calit in ulei( sa se inmoaie)
Verificam fasolea sa fie fiarta asa cum ne...
Curatam legumele si le spalam .
Morcovii ,cartofii si dovlcelul se dau pe razatoarea cu ochiuri mici si se pun la scurs
intr-o strecuratoare.
Tocam ceapa , legatura de patrunjel, usturoiul il pisam .
Amestecam legumele de mai sus cu faina, pesmet, adaugam ouale batute cu
sare,...
Mancarica de ardei copti in sos de smantana si branza de burduf
Ceapa si usturoiul se curata se spala si se taie julien sau asa cum va place voua. Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul, ceapa si usturoiul, un pic de sare si lasam la calit ( inmuiat). Adaugam din cand in cand cate putina apa si zeama de la ardei. Dupa ce s-a inmuiat bine ceapa,...
Ciulama de ciuperci pleurotus
Ciupercile se curata, se spala si se taie fideluta. Ceapa curatata se toaca marunt si se pune la calit in ulei. Cand ceapa devine translucida, adaugam ciupercile, apa si un pic de sare. Lasam pe foc pana ciupercile sunt facute. La final adaugam smantana, potrivim de gust cu sare, piper, mai...
Dovlecei in crusta din fulgi de porumb
Dovlecelul spalat si curatat de coaja se feliaza si se presara cu sare. Il vom pune intr-o strecuratoare sa se scurga de apa.( dureaza aproximativ 30-40 minute) Fulgi de porumb i-am maruntit la robot si i-am amestecat ce cele doua linguri de faina alba. Ouala le-am mixam bine cu condimente,...
Chiftelute din dovlecei si telemea
Dovleceii spalati se dau pe razatoarea cu ochiuri mici, se sareaza si se lasa sa stea cat sa-si lase lichid. Dupa ce si-au lasat lichid, i-am stors cat de bine am putut in maini.( cu cat vor fi mai storsi de lichid cu atata mai putina faina va intra in compozitie) Peste dovleceii scursi de...
Mancarica de ardei copti cu smantana
Ardeii spalati i-am pus la copt. Dupa ce s-au copt, i-am pus intr-un vas si i-am presarat cu sare, lasandu-i sa stea 10-15 minute la aburit cu capacul deasupra, apoi i-am curatam de pielita. Am curata ardeii de seminte si cotor si i-am taiat fasii si i-am pus intr-un bol.( zeama de la ardei o...
Aperitiv tarta cu zucchini
Am spalat zucchini si i-am taiat felii subtiri. Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care adaugam galbenusurile pe rand, untul topit, laptele si faina amestecata cu praful de copt, iar la final adaugam cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri...
Vinete umplute cu carne tocata de pui
Se spala vinetele si se taie in doua pe lung si se scobeste miezul cu ajutorul unei linguri. Miezul scobit il vom toca marunt si-l vom folosi la umplutura. Vinetele scobite se presara cu sare si sa lasa sa se elimine apa. Punem la calit ceapa si morcovul dat pe razatoare intr-o cratita cu...
Varza dulce cu smantana si marar
Curatam varza de primele foi si o taiem fideluta si o frecam cu putina sare pana se inmoaie un pic. Ceapa tocata si morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici se pun la calit cu 5 linguri de ulei. Dupa ce s-a inmuiat ceapa, adaugam varza si amestecam bine, completam cu apa calduta si o...
Mancarica de mazare cu cartofi
Punem o oala pe foc cu apa, cand incepe sa fiarba, adaugam mazarea, un pic de sare si lasam sa fiarba pentru 10 minute. Ceapa curatata o tocam marunt si o punem cu ulei la calit. Morcovul, cartofii se curata, se spala si se taie bucatele. Peste ceapa calita adaugam,morcovii, cartofii,...
Fasole verde cu ou
Se pune fasolea (congelata) intr-o oala cu apa la fiert cu putina sare, bineinteles dupa ce a fost curatata de codite si spalata inainte. Ceapa curatata o tocam marunt si o punem la calit in ulei( sa se inmoaie) Verificam fasolea sa fie fiarta asa cum ne...
Chiftelute din legume la cuptor
Curatam legumele si le spalam . Morcovii ,cartofii si dovlcelul se dau pe razatoarea cu ochiuri mici si se pun la scurs intr-o strecuratoare. Tocam ceapa , legatura de patrunjel, usturoiul il pisam . Amestecam legumele de mai sus cu faina, pesmet, adaugam ouale batute cu sare,...