lucy2002

1

Bucataras
incepator

Suceava

Bucataras din 17.10.2012

RETETE151
PRIETENI141
Retete / Aperitive / Garnituri

Aperitiv minicroissante cu crenvursti in foietaj

In Aperitive / Garnituri la 14 Feb 2020

Lasam aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Crenvurestii se taie in doua sau in trei depinde cat de mari sau mici vreti sa fie minicroissantele. Batem oul cu sare, piper, boia si oregano. Cu acest amestec vom unge cu pensula minicroissantele. Luam o foaie de foietaj si o intindem...

Aperitiv saratele cu branza si chimen

In Aperitive / Garnituri la 10 Ian 2020

Punem drojdia la activat cu un praf de zahar. Intr-un bol punem faina, iar peste ea adaugam untul rece dat pe razatoare, branza de burduf maruntita, smantana, drojdia activata cu praful de zahar si semintele de chimen( una , doua lingurite, depinde de voi cat de mult va place gustul...

Aperitiv oua umplute cu pate de rata

In Aperitive / Garnituri la 9 Ian 2020

Ouale se spala, se pun intr-o cratita la fiert cu apa rece si sare pentru 7-10 minute. Dupa ce au fiert, se pun in apa rece pentru a se raci si a se curata usor. Curatam ouale de coji, le taiem in doua pe lungime si le scoatem cu atentie galbenusul fara ca albusul sa se rupa. Galbenusurile...

Covridog

In Aperitive / Garnituri la 12 Dec 2019

Din ingredientele de mai sus se face un aluat. Se cerne faina intr-un bol, drojdia se amesteca cu zaharul. Dupa ce a devenit lichida drojdia, o amestecam cu laptele caldut si incepem sa amestecam cu faina. Va rezulta un aluat omogen pe care il framantam cu mana iar la final adaugam uleiul...

Aperitiv pateuri cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 29 Noi 2019

Lasam foitajul sa se dezghete la temperatura camerei. Ceapa curatata, tocata marunt si presarata cu sare se caleste in ulei. Ciupercile curatate, spalate, se toaca potrivit si se adauga peste ceapa calita. Se lasa pe foc pana se evapora tot lichidul. Oprim focul si condimentam cu sare,...

Aperitiv melcisori din foitaj cu telemea

In Aperitive / Garnituri la 4 Oct 2019

Dupa ce s-a dezghetat foitajul, il desfacem cu grija si-l intindem, dar nu foarte mult, deasupra razuim telemeaua in strat generos dupa care rulam foaia si o taiem de un deget grosime, formand melcisori. Melcisorii ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Tava se da la cuptorul...

Aperitiv briose cu de toate

In Aperitive / Garnituri la 25 Sep 2019

Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare, adaugam laptele, faina amestecata cu praful de copt, adaugam casul dat pe razatoare, maslinele, gogosarul si ardeiul capia, preparatele taiate cubulete, amestecam bine si potrivim de gust cu sare, piper si oregano. Din toate aceste ingrediente a rezultat...

Aperitiv placinta turceasca

In Aperitive / Garnituri la 4 Iul 2019

Am razuit cas pe prima foaie de placinta, dupa care am adunat cu degetele in forma de evantai si am pus-o intr-o tava cu hartie de copt. Am continuat asa pana la ultima foaie. Din oua, lapte si ulei am facut un sos, l-am potrivit de sare si l-am turnat in tava peste foile de placinta. Am dat tava...

Aperitiv omleta de dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 2 Iul 2019

Dovleceii spalati si taiati felii (cat mai subtiri) se presara cu sare si se lasa la scurs. Ouale se bat bine cu sare si piper, se adauga telemeaua razuita si usturoiul pisat. Aceasta compozitie o turnam peste dovleceii scursi bine de apa si amestecam.  Intr-o tigaie fierbinte, adaugam...

Turte cu telemea, ceapa verde si marar

In Aperitive / Garnituri la 2 Iul 2019

Intr-un bol cernem faina. Dizolvam drojdia in laptele caldut, facem o gropita in mijlocul fainii si incepem a adauga cate un pic din lapte si framantam ...adaugam oul si zaharul framantam, incorporam tot laptele in faina, la urma se pune sarea si uleiul framantand foarte bine... pana se desprinde...

Aperitiv rulada cu spanac si branza

In Aperitive / Garnituri la 11 Iun 2019

Am ales spanacul, l-am spalat foarte bine si l-am pus la foc intr-o cratita cu apa si jumatate lingurita de sare. Dupa ce a fiert, l-am pus la scurs si l-am blenduit. Peste spanac am adaugat galbenusurile si smantana, faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu,  am amestecat...

Placinta cu urda si marar

In Aperitive / Garnituri la 12 Iul 2014

Urda se amesteca cu mararul tocat si se potriveste de sare. Foile unse cu ulei se suprapun cate patru si se adauga urda care se intinde pe toata suprafata foilor dupa care se ruleaza. Asezam rulourile intr-o tava unsa cu unt . Turnam peste rulouri smantana si ouale batute cu un praf de...

Mini-pateuri cu cas

In Aperitive / Garnituri la 28 Iun 2014

Tocam marunt ceapa , mararul si amestecam cu casul dat pe raztoarea mica, punem oul batut, potrivim de sare si amestecam foarte bine. Intindem foaia cu sucitorul iar cu ajutorul unui pahar decupam aluatul. Se cresteaza aluatul ca in imaginile de mai jos, se pune umplutura in mijloc ,...

Placinta cu carne si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 17 Iun 2014

Am dat carnea de pui prin robot. Ciupercile curatate si spalate le-am taiat fideluta, ceapa si prazul le-am pus la calit in ulei. Dupa ce s-au inmuiat am adaugat ciupercile, am potrivit de gust (delikat ,piper) dupa care am adaugat carnea si la urma verdeata (patrunjelul si mararul tocat) Dupa ce...

Piftele din piept de pui cu ciuperci si praz

In Aperitive / Garnituri la 10 Mai 2014

Se toaca ceapa,  prazul si se pun la calit in ulei. Ciupercile curatate le taiem cat de marunt dorim.  Dupa ce am calit ceapa si prazul punem o parte din marar si patrunjel, adaugam ciupercile si lasam compozitia pe foc pana se inmoaie toate si scade apa din ele .Pieptul de pui dat...

Hribi cu smantana

In Aperitive / Garnituri la 30 Apr 2014

Se toaca ceapa si se pune la calit in uleiul incins . Se adauga hribii fierti peste ceapa calita si se lasa 10 minute pe foc amestecand continuu. Batem ouale cu smantana si o lingura de faina, adaugam sare si piper ( dupa gustul fiecaruia )  dupa care turnam amestecul peste hribi. Lasam pe...

Afisate 1 - 16 din 16 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Doare? Lasă, că trece. Din decembrie n-o să te mai doară nimic. Se usucă toate şi cad, ai să vezi.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]