Pregatim blatul. Mixam ouale intregi aflate la temperatura camerei cu sarea si zaharul pana capata consistenta unei smsantani groase. Cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor cu o spatula. Turnam amestecul in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt. Coacem la...
Pregatim mai intai blatul.Mixam albusurile aflate la temperatura camerei cu sarea pana incepe sa formeze moturi. Adaugam ambele tipuri de zahar si zaharul vanilat si mixam pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam untul de cocos,nuca de cocos, apoi omogenizam. Cernem faina amestecata...
Pregatim blatul. Mixam ouale intregi aflate la temperatura camerei cu sarea si zaharul pana isi mareste volumul si zaharul este topit. Adaugam faina alba si faina de cocos si amestecam usor cu o spatula. Turnam compozitia intr-o tava pe hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de...
Intr-un castron punem bananele descojite si cu ajutorul unei furculite le maruntim bine. Adaugam zaharul, ouale, pudra de roscove, sarea si mixam bine compozitia pana devine spumoasa si isi mareste volumul. Adaugam uleiul, scortisoara, zaharul vanilat si le incorporam. Adaugam faina alba si cea...
Radem pe razatoarea mare pulpa de dovleac.
Intr-o cratita punem untul, pulpa de dovleac si zaharul pudra si o asezam la foc mic. Amestecam ocazional pana dovleacul se inmoaie bine. Dam cratita la o parte, apoi adaugam scortisoara si pesmetul si omogenizam.
Ungem o forma cu ulei....
Iata cat de simplu se prepara Reteta de chec cu dovleac si nuci:
Punem piureul de dovleac intr-un castron impreuna cu sarea, ouale si zaharul. Mixam bine compozitia pana devine fina si isi mareste volumul. Adaugam uleiul si omogenizam. Adaugam scortisoara, cuisoarele, zaharul vanilat , pudra...
Intr-un castron punem banana si cu ajutorul unei furculite o facem piure. Adaugam scortisoara, zaharul, sarea, zaharul vanilat si omogenizam bine. Adaugam faina si turnam apa minerala amestecand. Daca este nevoie mai adaugam apa pana obtinem o compozitie subtire pe care o lasam jumatate de ora....
Asezam fructele intr-o sita si le trecem printr-un jet de apa rece, dupa care le scurgem si le punem intr-o craticioara, nu inainte de a le curata de eventualele resturi de frunze. Adaugam semintele de chia si mixam bine compozitia. Adaugam si zaharul, omogenizam si lasam vasul in asteptare...
Curatam merele,scoatem cotoarele si le taiem cubulete. Stropim cu zeama de lamaie si le lasam deoparte. Samburii de nuca ii punem intr-o tava pe hartie de copt si ii rumenim usor in cuptor, apoi ii lasam sa se raceasca. Intr-un vas punem ouale, sarea, zaharul brun si mixam pana obtinem o...
Intr-un castron mixam albusurile la temperatura camerei cu sarea pana face moturi. Adaugam zaharul si mixam pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam nuca macinata pe care am rumenit-o in prealabil in cuptor pentru a-i intensifica gustul. Cernem cacaua si faina. Amestecam usor cu o...
Amestecam intr-un vas sucul proaspat stors de portocala cu zaharul si Campari. Amestecam cu frisca.
Pornim aparatul de inghetata. Turnam amestecul. Peste 20 de minute inghetata va fi gata.
Transferam inghetata intr-un vas cu capac. O pastram la congelator pana in momentul servirii....
Intr-o craticioara punem zaharul, amidonul, sare si cacao si incepem sa turnam cate putin lapte caldut amestecand continuu.
Punem vasul la foc mic si fierbem pana se ingroase. Dam jos vasul si incorporam ciocolata rupta cubulete, apoi romul.
Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi...
Descojim fructul de mango si il taiem cubulete. Il punem intr-o craticioara impreuna cu apa si dam cateva clocote, dupa care il mixam bine. Daca vrem un piure fin putem sa il trecem prin sita. Il lasam la racit la temperatura camerei, apoi il dam la frigider pentru jumatate de ora....
Pregatim mai intai blatul. Mixam intr-un castron albusurile impreuna cu sarea, apoi cu zaharul pana devine o bezea ferma. Adaugam uleiul, vanilia si ompgenizam compozitia. Cernem faina amestecata cu praful de copt si o incorporam cu ajutorul unei spatule cu miscari usoare.
Intindem compozitia...
Amestecam iaurtul cu smantana si zaharul pudra.
Pornim masina de inghetata si turnam amestecul.Peste 20 de minute va fi gata.
Montam turnuletele direct pe farfurii cu ajutorul unor discuri de inox. Pentru fiecare turnulet asezam un biscuite jos, turnam inghetata, apoi mai asezam un...
Merisoarele impreuna cu apa, zaharul si amidonul le punem la foc intr-o craticioara. Amestecam ocazional pana fructele se inmoaie si se leaga un sos.In acest moment fie mixam compozitia, fie presaram cu dosul unei linguri de lemn pe marginea craticioarei pentru a sfarama o parte din fructe,...
Taiem cozonacul in cuburi mici. Ungem o forma cu untul si asezam bucatile de cozonac. Separam ouale. Galbenusurile le amestecam cu laptele si le turnam peste cozonac. Lasam cozonacul 10 minute sa absoarba laptele. Dam forma la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 20 de minute. Intre timp...
Intr-un castron punem 2 linguri de faina. Turnam peste ea putin lapte clocotit si amestecam bine sa nu se faca cocoloase.Adaugam si o lingurita de zahar si o lasam sa se racoreasca. Adaugam drojdia sfaramata si amestecam bine. O lasam cateva minute sa creasca. Intre timp intr-un castron mixam...
Albusurile aflate la temperatura camerei le mixam cu sarea si zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam untul topit la temperatura camerei, iaurtul si zaharul vanilat. Omogenizam compozitia. Cernem ingredientele uscate si le adaugam peste bezea si le incorporam usor.
Turnam...
Sfaramam biscuitii si ii punem intr-un castron. Peste ei punem untul topit, racit la temperatura camerei. Amestecam pana obtinem un aspect nisipos. Punem biscuitii intr-o forma de tarta si cu ajutorul unui pahar presam bine pe fund si pe pereti. Daca nu avem o forma cu pereti detasabili din care...
Pregatim mai intai blatul. Mixam ouale intregi cu praful de sare si zaharul pana capata consistenta unei smantani groase si se decoloreaza. Cernem faina amestecata cu cacao si praf de copt. Cu o spatula amestecam usor pana se incorporeaza. Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si...
Pregatim mai intai crema care trebuie racita si tinuta la frigider cateva ore. Punem frisca intr-o craticioara si o lasam la foc sa se infierbante, fara a clocoti. Adaugam ciocolata rupta bucati si amestecam pana ciocolata se topeste bine. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi dam...
Punem intr-un castron ingredientele uscate. Adaugam oul, laptele si uleiul. Amestecam cu o lingura de lemn.
Punem cu ajutorul unei linguri compozitia in 12 forme de briose.
Presaram deasupra merisoarele congelate.
Dam forma la cuptor la 170 de grade pana se rumenesc usor(cam...
Ouale intregi la temperatura camerei, impreuna cu sarea si zaharul le mixam pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam vanilia, uleiul si omogenizam. Punem faina de cocos, amidonul si praful de copt si amestecam usor cu o spatula.
Tapetam o forma de copt cu diametrul de 20 cu hartie...
Albusurile aflate la temperatura camerei le mixam cu sarea, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam nuca de cocos, faina, vanilia si praful de copt. Amestecam usor cu o spatula, apoi incorporam merisoarele.
Asezam jumatate de compozitie in tava mare de...
Intr-un castron cernem 380 gr faina. Facem o adancitura in care punem sarea, bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie,100 gr margarina taiata cubulete si apa. Framantam un aluat elastic, nelipicios, pe care il strangem intr-o bila. Margarina ramasa o amestecam cu 100 gr faina. Intindem...
Intr-un castron amestecam branza cu ouale, vanilam coaja de lamaie, sarea, zaharul, smantana si stafidele.
Suprapunem cate 2-3 foi de placinta, intindem umplutura si rulam.
Asezam intr-o tava unsa cu unt sulurile rasucite, unul dupa celalalt, ca un melc, pana terminam foile si umplutura....
Pregatim mai intai jeleul. Hidratam gelatina in 3 linguri apa rece. Punem la foc visinele congelate cu zaharul si apa. Dupa ce dau cateva clocote dam vasul deoparte si adaugam gelatina hidratata. Omogenizam bine, lasam sa se racoreasca putin si turnam jeleul intr-o forma de tort tapetata cu...
Pregatim blatul framantand un aluat nelipicios din ingredientele pentru aluat(in afara de visine). Strangem aluatul intr-o bila, il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru jumatate de ora, dupa care il intindem intr-o foaie subtire in tava mare de la aragaz pe hartie de...
Intr-un vas punem ouale cu sarea si zaharul. Intr-un castron punem faina de cocos, amidonul, cacaua si praful de copt. Topim untul la bain marie sau la microunde.
Pornim cuptorul la 170 grade.
Tapetam forma cu hartie de copt pe fund si cu unt pe pereti.
Mixam ouale intregi cu...
Desert trunchi de copac
Pregatim blatul. Mixam ouale intregi aflate la temperatura camerei cu sarea si zaharul pana capata consistenta unei smsantani groase. Cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor cu o spatula. Turnam amestecul in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt. Coacem la...
Desert tort cu blat din albusuri si crema de merisoare- reteta nr 900
Pregatim mai intai blatul.Mixam albusurile aflate la temperatura camerei cu sarea pana incepe sa formeze moturi. Adaugam ambele tipuri de zahar si zaharul vanilat si mixam pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam untul de cocos,nuca de cocos, apoi omogenizam. Cernem faina amestecata...
Desert la pahar cu cocos si mango
Pregatim blatul. Mixam ouale intregi aflate la temperatura camerei cu sarea si zaharul pana isi mareste volumul si zaharul este topit. Adaugam faina alba si faina de cocos si amestecam usor cu o spatula. Turnam compozitia intr-o tava pe hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de...
Desert chec cu banane, nuci si fructe uscate
Intr-un castron punem bananele descojite si cu ajutorul unei furculite le maruntim bine. Adaugam zaharul, ouale, pudra de roscove, sarea si mixam bine compozitia pana devine spumoasa si isi mareste volumul. Adaugam uleiul, scortisoara, zaharul vanilat si le incorporam. Adaugam faina alba si cea...
Desert placinta cu dovleac
Radem pe razatoarea mare pulpa de dovleac. Intr-o cratita punem untul, pulpa de dovleac si zaharul pudra si o asezam la foc mic. Amestecam ocazional pana dovleacul se inmoaie bine. Dam cratita la o parte, apoi adaugam scortisoara si pesmetul si omogenizam. Ungem o forma cu ulei....
Reteta de chec cu dovleac si nuci
Iata cat de simplu se prepara Reteta de chec cu dovleac si nuci: Punem piureul de dovleac intr-un castron impreuna cu sarea, ouale si zaharul. Mixam bine compozitia pana devine fina si isi mareste volumul. Adaugam uleiul si omogenizam. Adaugam scortisoara, cuisoarele, zaharul vanilat , pudra...
Desert clatite cu banane si faina integrala
Intr-un castron punem banana si cu ajutorul unei furculite o facem piure. Adaugam scortisoara, zaharul, sarea, zaharul vanilat si omogenizam bine. Adaugam faina si turnam apa minerala amestecand. Daca este nevoie mai adaugam apa pana obtinem o compozitie subtire pe care o lasam jumatate de ora....
Gem de merisoare si chia
Asezam fructele intr-o sita si le trecem printr-un jet de apa rece, dupa care le scurgem si le punem intr-o craticioara, nu inainte de a le curata de eventualele resturi de frunze. Adaugam semintele de chia si mixam bine compozitia. Adaugam si zaharul, omogenizam si lasam vasul in asteptare...
Desert prajitura cu mere si nuci
Curatam merele,scoatem cotoarele si le taiem cubulete. Stropim cu zeama de lamaie si le lasam deoparte. Samburii de nuca ii punem intr-o tava pe hartie de copt si ii rumenim usor in cuptor, apoi ii lasam sa se raceasca. Intr-un vas punem ouale, sarea, zaharul brun si mixam pana obtinem o...
Desert rulada din bezea si nuci cu crema de mascarpone si cafea instant
Intr-un castron mixam albusurile la temperatura camerei cu sarea pana face moturi. Adaugam zaharul si mixam pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam nuca macinata pe care am rumenit-o in prealabil in cuptor pentru a-i intensifica gustul. Cernem cacaua si faina. Amestecam usor cu o...
Desert inghetata Orange-Campari
Amestecam intr-un vas sucul proaspat stors de portocala cu zaharul si Campari. Amestecam cu frisca. Pornim aparatul de inghetata. Turnam amestecul. Peste 20 de minute inghetata va fi gata. Transferam inghetata intr-un vas cu capac. O pastram la congelator pana in momentul servirii....
Desert inghetata de ciocolata cu rom
Intr-o craticioara punem zaharul, amidonul, sare si cacao si incepem sa turnam cate putin lapte caldut amestecand continuu. Punem vasul la foc mic si fierbem pana se ingroase. Dam jos vasul si incorporam ciocolata rupta cubulete, apoi romul. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi...
Desert inghetata de mango si vanilie
Descojim fructul de mango si il taiem cubulete. Il punem intr-o craticioara impreuna cu apa si dam cateva clocote, dupa care il mixam bine. Daca vrem un piure fin putem sa il trecem prin sita. Il lasam la racit la temperatura camerei, apoi il dam la frigider pentru jumatate de ora....
Desert rulada cu blat din albusuri, jeleu de merisoare si crema de lamaie
Pregatim mai intai blatul. Mixam intr-un castron albusurile impreuna cu sarea, apoi cu zaharul pana devine o bezea ferma. Adaugam uleiul, vanilia si ompgenizam compozitia. Cernem faina amestecata cu praful de copt si o incorporam cu ajutorul unei spatule cu miscari usoare. Intindem compozitia...
Desert turnulete cu inghetata de iaurt si biscuiti cu jeleu de portocale
Amestecam iaurtul cu smantana si zaharul pudra. Pornim masina de inghetata si turnam amestecul.Peste 20 de minute va fi gata. Montam turnuletele direct pe farfurii cu ajutorul unor discuri de inox. Pentru fiecare turnulet asezam un biscuite jos, turnam inghetata, apoi mai asezam un...
Desert inghetata de merisoare
Merisoarele impreuna cu apa, zaharul si amidonul le punem la foc intr-o craticioara. Amestecam ocazional pana fructele se inmoaie si se leaga un sos.In acest moment fie mixam compozitia, fie presaram cu dosul unei linguri de lemn pe marginea craticioarei pentru a sfarama o parte din fructe,...
Desert prajitura de joi a Octaviei
Taiem cozonacul in cuburi mici. Ungem o forma cu untul si asezam bucatile de cozonac. Separam ouale. Galbenusurile le amestecam cu laptele si le turnam peste cozonac. Lasam cozonacul 10 minute sa absoarba laptele. Dam forma la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 20 de minute. Intre timp...
Desert cozonac cu aluat oparit si smantana
Intr-un castron punem 2 linguri de faina. Turnam peste ea putin lapte clocotit si amestecam bine sa nu se faca cocoloase.Adaugam si o lingurita de zahar si o lasam sa se racoreasca. Adaugam drojdia sfaramata si amestecam bine. O lasam cateva minute sa creasca. Intre timp intr-un castron mixam...
Desert prajitura cu faina de ovaz si visine
Albusurile aflate la temperatura camerei le mixam cu sarea si zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam untul topit la temperatura camerei, iaurtul si zaharul vanilat. Omogenizam compozitia. Cernem ingredientele uscate si le adaugam peste bezea si le incorporam usor. Turnam...
Desert cheesecake la rece cu visine si ciocolata
Sfaramam biscuitii si ii punem intr-un castron. Peste ei punem untul topit, racit la temperatura camerei. Amestecam pana obtinem un aspect nisipos. Punem biscuitii intr-o forma de tarta si cu ajutorul unui pahar presam bine pe fund si pe pereti. Daca nu avem o forma cu pereti detasabili din care...
Desert tort cu crema de ciocolata si unt
Pregatim mai intai blatul. Mixam ouale intregi cu praful de sare si zaharul pana capata consistenta unei smantani groase si se decoloreaza. Cernem faina amestecata cu cacao si praf de copt. Cu o spatula amestecam usor pana se incorporeaza. Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si...
Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800
Pregatim mai intai crema care trebuie racita si tinuta la frigider cateva ore. Punem frisca intr-o craticioara si o lasam la foc sa se infierbante, fara a clocoti. Adaugam ciocolata rupta bucati si amestecam pana ciocolata se topeste bine. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi dam...
Desert briose cu faina integrala
Punem intr-un castron ingredientele uscate. Adaugam oul, laptele si uleiul. Amestecam cu o lingura de lemn. Punem cu ajutorul unei linguri compozitia in 12 forme de briose. Presaram deasupra merisoarele congelate. Dam forma la cuptor la 170 de grade pana se rumenesc usor(cam...
Desert prajitura cu crema de branza
Ouale intregi la temperatura camerei, impreuna cu sarea si zaharul le mixam pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam vanilia, uleiul si omogenizam. Punem faina de cocos, amidonul si praful de copt si amestecam usor cu o spatula. Tapetam o forma de copt cu diametrul de 20 cu hartie...
Desert prajitura cu blat de bezea cu cocos si crema de iaurt
Albusurile aflate la temperatura camerei le mixam cu sarea, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam nuca de cocos, faina, vanilia si praful de copt. Amestecam usor cu o spatula, apoi incorporam merisoarele. Asezam jumatate de compozitie in tava mare de...
Desert rulouri de post cu visine
Intr-un castron cernem 380 gr faina. Facem o adancitura in care punem sarea, bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie,100 gr margarina taiata cubulete si apa. Framantam un aluat elastic, nelipicios, pe care il strangem intr-o bila. Margarina ramasa o amestecam cu 100 gr faina. Intindem...
Desert placinta cu branza dulce si stafide
Intr-un castron amestecam branza cu ouale, vanilam coaja de lamaie, sarea, zaharul, smantana si stafidele. Suprapunem cate 2-3 foi de placinta, intindem umplutura si rulam. Asezam intr-o tava unsa cu unt sulurile rasucite, unul dupa celalalt, ca un melc, pana terminam foile si umplutura....
Desert tort cu jeleu de visine si mousse de ciocolata neagra
Pregatim mai intai jeleul. Hidratam gelatina in 3 linguri apa rece. Punem la foc visinele congelate cu zaharul si apa. Dupa ce dau cateva clocote dam vasul deoparte si adaugam gelatina hidratata. Omogenizam bine, lasam sa se racoreasca putin si turnam jeleul intr-o forma de tort tapetata cu...
Desert prajitura Pani Walewska
Pregatim blatul framantand un aluat nelipicios din ingredientele pentru aluat(in afara de visine). Strangem aluatul intr-o bila, il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru jumatate de ora, dupa care il intindem intr-o foaie subtire in tava mare de la aragaz pe hartie de...
Desert prajitura cu faina de cocos si zahar brun
Intr-un vas punem ouale cu sarea si zaharul. Intr-un castron punem faina de cocos, amidonul, cacaua si praful de copt. Topim untul la bain marie sau la microunde. Pornim cuptorul la 170 grade. Tapetam forma cu hartie de copt pe fund si cu unt pe pereti. Mixam ouale intregi cu...