Se fierb ouale 10-15 min,la foc mic.Se curata si se taie in 2 pe lungime.
Se face o maioneza foarte tare dintr-un galbenus,o lingura.de mustar si ulei cat cuprinde,pe care o subtiem cu smantana(de preferat peste 20%grasime).Adaugam in maioneza tarhon din otet,taiat marunt,sare,piper si cativa...
Ceapa se taie julienne si se caleste in putin ulei,se pune ardeiul taiat fasii(eu l-am taiat cubulete,ca am mofturosi in familie) Se caleste putin,se adauga rosiile,decojite si taiate cubulete si lasam pana scade bine zeama,dupa care adaugam ouale batute,in care adaugam sare,piper si verdeata....
Cernem faina,facem un "crater"in mijloc,unde punem,ouale,zaharul drojdiuta, incepem sa turnam laptele caldut si cu o furculita le incorporam incetul cu incetul.Cand nu se mai poate cu furculita,bagam mana si incepem sa framantam.Punem sarea.
Cand obtinem un aluat uniform si elestic,punem...
Se scoate din congelator aluatul de foietej ptr a se dezgheta.
Se pune putin la calit in 2 ling.ulei,usturoiul taiat feliute fine,se adauga ceapa,se lasa pana se inmoaie,dupa care punem frunzele de ceapa si ardeiul taiat cubulete.
Amestecam carnea tocata cu 200 ml apa si o punem in tigaie...
Cartofi se curata,se taie subtire ca ptr.cipsuri si se fierb(nu se prajesc)in mult ulei.
Se pun intr-un castron incapator(acolo o sa adaugam si ouale batute)
Dupa ce terminam cu cartofii(ii fierbem pe rand,nu toti o data)in acelasi ulei,calim ceapa taiata cum doriti.O luam cu o spumiera si...
Se pune apa la fiert.
Se spala bine orezul,se scurge,iar cand apa fierbe,se pune in apa,impreuna cu condimentele.Lasam sa fiarba acoperit la foc mic si cand vedem ca orezul e aproape de nivelul apei,adaugam un cub de unt,amestecam,oprim focul,punem o hartie peste tuci dupa care,capacul.Lasam...
Se fierb bine cartofi(musai albi si din aceeia vechi)in apa cu sare.Se scurg foarte bine,se zdrobesc dupa care se baga mixerul in ei.La inceput lucram cu treapta mica a mixerului...punem putin unt cat sa se mai omogenizeze cartofii(la 4 cartofi potriviti am pus 1 lg.unt)dupa care incepem sa...
Se calesc bine ciupercile intregi in putin ulei si dupa ce-si lasa apa,se pune capacul si se lasa sa fiarba.Cand sunt facute si scade toata apa se pune ceapa taiata pestisori si se calesc bine impreuna.Se pune sare dupa care se adauga ouale batute bine,in care am pus piper si marar.Se pune...
Am facut mamaliga din 1 parte malai si 3 de apa.
Un castronel de portelan l-am uns cu unt,am pus un strat subtire de mamaliga,am ras cascaval din belsug,am pus iara un strat de mamaliga,mozzarela taiata felii,iara mamaliga si cascaval ras peste.
Am bagat castronul in cuptorul cu microunde 2...
Cartofii spalati bine se fierb cu coaja in apa cu sare pana intra furculita (nu foarte usor)in ei.
Se pun la fiert si ouale,10-15 min din momentul in care fierbe apa.
Se unge o cratita bine cu unt(se poate tapeta peste cu pesmet)si se aseaza primul strat de cartofi(curatati de coaja) taiati...
Se curata ceapa si se taie pe lat felii de 1/2 cm.Se desface cu grija in rondele si sa pune faina pe ele.
Oul se bate bine se adauga putin lapte,sare,piper,marar si faina pana se ajunge la consistenta unei smantani mai groase.Se dau rondelele prin compozitia de mai sus si se prajesc in ulei...
Punem la fiert pulpele cu legumele ca ptr.supa.
Le lasam la racit si le taiem cubulete mici.Castravetii dupa ce-i taiem ii stoarcem bine
Facem o maioneza din ling.de mustar si 3 galbenuse si cand e tare,bat,adaugam un albus,sare,piper si mixam bine.
Peste legumele taiate adaugam mazarea...
Maruntaiele se spala ff bine,se curata de grasime si pielite se taie bucati mici si se pun la calit in putin ulei.Ficatul il lasam deoparte(nu-l calim)iar rinichii eu ii dau la pisica(am un fix cu ei...nu-mi plac si gata).
Le punem intr-un castron si in uleiul ramas calim putin,ceapa si...
Ouale se degreseaza bine cu un burete curat si se clatesc in mai multe ape.Nu se foloseste detergent,ptr.ca formeaza o pelicula pe coaja oului.
Se pun la fiert in apa cu sare,sa le acopere,la foc mic.Cand incepe sa fiarba le lasam 15 min.
Pregatim vopseaua dupa instructiunile de pe plic....
Urzicile se spala bine in mai multe apa si se pun la fiert in apa cu sare,pana se inmoaie coditele.Se scurg bine(nu aruncati toata apa)dupa care se toaca marunt(eu le toc manual,cu tocatorul de plastic)
Intr-o cratita se pune uleiul,faina,se amesteca putin dupa care se adauga urzicile...
Se lasa foile de placinta la temperatura camerei sa se dezghete.
Branza se marunteste cu o furculita ,se adauga 3 oua, iaurtul,boiaua iute,chimenul,mararul si se amesteca bine cu mixer-ul.
Se intind cate 2 foi de placinta unse cu ulei, se pune compozitia de branza,se intinde uniform,se...
Orezul se spala bine,pana ramane apa limpede.
Ceapa se taie marunt.
Sfecla se spala,se curata de coaja,se taie bucatele si se toaca fin cu robotul,punand si o cana de supa de legume sau apa.
Calim ceapa in putin ulei,punem orezul scurs bine,lasam 5 min(la foc mic) amestecand din cand in...
Carnea tocata am pregatit-o ca pentru piftele...ca aici http://www.bucataras.ro/retete/chiftele-piftele-14178.html si o lasam la rece o jumatate de ora.
Facem o omleta din 3 oua,amidonul desfacut cu putina apa minerala,sare,piper si patrunjel verde,
O punem intr-o tigaie...
Aluatul foietaj care mi-a ramas de la pizza si pateuri,l-am framantat putin ,l-am intins ,l-am taiat in fasii de 1,5 cm de late,am presarat cascaval ras,le-am rasucit,le-am asezat in tava,le-am uns cu galbenus si le-am bagat in cuptor ptr 15-25 min.
pofta buna!!!
Aluatul de foietaj se lasa la dezghetat la temperatura camerei,dupa cere se taie cu in pahar,se pune putin branha in mijloc,se umezesc marginile interioare cu apa,se indoaie si se apasa bine sa se lipeasca.
Se ung cu galbenus,se presara sare si susan.
Se pun pateurile intr-o tava in care am...
Aluatul il lasam la dezghetat la temp.camerei.
Taiem cubulete mezelurile,branza,cascavalul,legumele,maslinele rondele.
Ceapa o punem la calit cateva minute dupa care adaugam ciupercile taiate marunt(eu am avut din conserva)si le lasam 10 min pe foc,adaugam 1 lingurita boia iute sau...
In apa rece punem malaiul si amestecam cand incepe sa se incalzeasca apa.Din cantitatile astea iese o mamaliga mai vartoasa,pe care o scoatem pe un tocator sa se raceasca putin sa putem "umbla"cu ea.
Pana se raceste mamaliga,cu o furculita zdrobiti branza de burduf intr-o farfurie....
Punem intr-un ceaun o cana malai,3 cani apa rece,sare dupa gust si amestecam pana incepe sa fiarba si dupa,din cand in cand,pana e gata mamaliga.
Intre timp taiem feliute carnatul afumat si il prajim in ulei(sau untura).
Branza de burduf o zdrobim bine...
Batem ouale bine,adaugam sarea si piperul.
Feliile de franzela le inmuiem bine in oua si le prajim pe ambele parti in ulei.
Cand le scoatem le punem pe servetele absorbante.
Le putem manca simple sau cu mancare de mazare.
Pofta buna!!!
Morcovii i-am spalat,i-am curatat,i-am taiat bucati mari asa incat sa intre de-a lungul in robotul de bucatarie.I-am ras cat mai mare si i-am pus intr-o tigaie adanca cu o lg de unt.I-am calit putin si am adaugat 2-3 lg.apa am pus capacul si am dat focul mic.Numai cand scade apa de tot se...
Ciupercile se spala bine,se inlatura coditele si se taie bucati mai mari(in 2 sau 4).
Intr-o tigaie adanca se pun cateva lg.ulei si se pun ciupercile la calit.Se calesc usor,daca isi lasa zeama le lasam sa fiarba pana scade,daca nu(am patit o data de erau f seci,nu stiu de ce)adaugam cca.50 ml...
Ouale le fierbem in apa cu sare,15 min dupa care le punem sub apa rece.Dupa ce s-au racit la curatam si 10 le taiem in doua,scoatem galbenusurile si le punem intr-on castron.iar unul il lasam intreg curatat.
Din 2 galbenuse,1 ling.mustar si ulei facem o maioneza foarte tare pe care o...
Ciupercile se pun intr-o strecura si se lasa la scurs,se si apasa usor cu lingura.
Sunca se taie cubulete,da nu prea mici(sunca puneti cum va place...eu pun in mod egal).
Se face o maioneza foarte tare dintr-un galbenus si ulei pe care o lungim cu smantana dar aveti grije sa nu o faceti...
Am curatat bine piciorusele(eu am un big numai pt asa ceva, le rad bine iar intre degete tai cu un cutit f ascutit...sa nu simt vreun par nici macar la mana ca o iau razna) le-am spalat, le-am asezat cate 3 suprapuse in oala Kukta, printre ele carnea taiata felii groase, am pus sare, cuburile de...
Cum se prepara Chiftele pufoase din carne, reteta casei
Am pus miezul de franzela la inmuiat in lapte, am curatat usturoiul, cartofii, am taiat patrunjelul marunt, am batut ouale bine.
Carnea am pus-o intr-un castron si am adaugat usturoiul pisat, franzela stoarsa bine si data pe...
Oua umplute II-varianta simpla
Se fierb ouale 10-15 min,la foc mic.Se curata si se taie in 2 pe lungime. Se face o maioneza foarte tare dintr-un galbenus,o lingura.de mustar si ulei cat cuprinde,pe care o subtiem cu smantana(de preferat peste 20%grasime).Adaugam in maioneza tarhon din otet,taiat marunt,sare,piper si cativa...
Omleta de vara
Ceapa se taie julienne si se caleste in putin ulei,se pune ardeiul taiat fasii(eu l-am taiat cubulete,ca am mofturosi in familie) Se caleste putin,se adauga rosiile,decojite si taiate cubulete si lasam pana scade bine zeama,dupa care adaugam ouale batute,in care adaugam sare,piper si verdeata....
Placinta cu varza
Cernem faina,facem un "crater"in mijloc,unde punem,ouale,zaharul drojdiuta, incepem sa turnam laptele caldut si cu o furculita le incorporam incetul cu incetul.Cand nu se mai poate cu furculita,bagam mana si incepem sa framantam.Punem sarea. Cand obtinem un aluat uniform si elestic,punem...
Placinta cu carne
Se scoate din congelator aluatul de foietej ptr a se dezgheta. Se pune putin la calit in 2 ling.ulei,usturoiul taiat feliute fine,se adauga ceapa,se lasa pana se inmoaie,dupa care punem frunzele de ceapa si ardeiul taiat cubulete. Amestecam carnea tocata cu 200 ml apa si o punem in tigaie...
Tortilla
Cartofi se curata,se taie subtire ca ptr.cipsuri si se fierb(nu se prajesc)in mult ulei. Se pun intr-un castron incapator(acolo o sa adaugam si ouale batute) Dupa ce terminam cu cartofii(ii fierbem pe rand,nu toti o data)in acelasi ulei,calim ceapa taiata cum doriti.O luam cu o spumiera si...
Orez salbatic-garnitura
Se pune apa la fiert. Se spala bine orezul,se scurge,iar cand apa fierbe,se pune in apa,impreuna cu condimentele.Lasam sa fiarba acoperit la foc mic si cand vedem ca orezul e aproape de nivelul apei,adaugam un cub de unt,amestecam,oprim focul,punem o hartie peste tuci dupa care,capacul.Lasam...
Piure de cartofi foarte pufos
Se fierb bine cartofi(musai albi si din aceeia vechi)in apa cu sare.Se scurg foarte bine,se zdrobesc dupa care se baga mixerul in ei.La inceput lucram cu treapta mica a mixerului...punem putin unt cat sa se mai omogenizeze cartofii(la 4 cartofi potriviti am pus 1 lg.unt)dupa care incepem sa...
Omleta cu ceapa, ciuperci si mozzarella
Se calesc bine ciupercile intregi in putin ulei si dupa ce-si lasa apa,se pune capacul si se lasa sa fiarba.Cand sunt facute si scade toata apa se pune ceapa taiata pestisori si se calesc bine impreuna.Se pune sare dupa care se adauga ouale batute bine,in care am pus piper si marar.Se pune...
Mamaliga cu doua feluri de branza
Am facut mamaliga din 1 parte malai si 3 de apa. Un castronel de portelan l-am uns cu unt,am pus un strat subtire de mamaliga,am ras cascaval din belsug,am pus iara un strat de mamaliga,mozzarela taiata felii,iara mamaliga si cascaval ras peste. Am bagat castronul in cuptorul cu microunde 2...
Cartofi frantuzesti
Cartofii spalati bine se fierb cu coaja in apa cu sare pana intra furculita (nu foarte usor)in ei. Se pun la fiert si ouale,10-15 min din momentul in care fierbe apa. Se unge o cratita bine cu unt(se poate tapeta peste cu pesmet)si se aseaza primul strat de cartofi(curatati de coaja) taiati...
Rondele de ceapa pane
Se curata ceapa si se taie pe lat felii de 1/2 cm.Se desface cu grija in rondele si sa pune faina pe ele. Oul se bate bine se adauga putin lapte,sare,piper,marar si faina pana se ajunge la consistenta unei smantani mai groase.Se dau rondelele prin compozitia de mai sus si se prajesc in ulei...
Salata de boeuf
Punem la fiert pulpele cu legumele ca ptr.supa. Le lasam la racit si le taiem cubulete mici.Castravetii dupa ce-i taiem ii stoarcem bine Facem o maioneza din ling.de mustar si 3 galbenuse si cand e tare,bat,adaugam un albus,sare,piper si mixam bine. Peste legumele taiate adaugam mazarea...
Drob
Maruntaiele se spala ff bine,se curata de grasime si pielite se taie bucati mici si se pun la calit in putin ulei.Ficatul il lasam deoparte(nu-l calim)iar rinichii eu ii dau la pisica(am un fix cu ei...nu-mi plac si gata). Le punem intr-un castron si in uleiul ramas calim putin,ceapa si...
Oua de Pasti
Ouale se degreseaza bine cu un burete curat si se clatesc in mai multe ape.Nu se foloseste detergent,ptr.ca formeaza o pelicula pe coaja oului. Se pun la fiert in apa cu sare,sa le acopere,la foc mic.Cand incepe sa fiarba le lasam 15 min. Pregatim vopseaua dupa instructiunile de pe plic....
Mancare de urzici
Urzicile se spala bine in mai multe apa si se pun la fiert in apa cu sare,pana se inmoaie coditele.Se scurg bine(nu aruncati toata apa)dupa care se toaca marunt(eu le toc manual,cu tocatorul de plastic) Intr-o cratita se pune uleiul,faina,se amesteca putin dupa care se adauga urzicile...
Placinta creata cu branza sarata si marar
Se lasa foile de placinta la temperatura camerei sa se dezghete. Branza se marunteste cu o furculita ,se adauga 3 oua, iaurtul,boiaua iute,chimenul,mararul si se amesteca bine cu mixer-ul. Se intind cate 2 foi de placinta unse cu ulei, se pune compozitia de branza,se intinde uniform,se...
Pilaf de orez cu sfecla rosie
Orezul se spala bine,pana ramane apa limpede. Ceapa se taie marunt. Sfecla se spala,se curata de coaja,se taie bucatele si se toaca fin cu robotul,punand si o cana de supa de legume sau apa. Calim ceapa in putin ulei,punem orezul scurs bine,lasam 5 min(la foc mic) amestecand din cand in...
Rulada de carne
Carnea tocata am pregatit-o ca pentru piftele...ca aici http://www.bucataras.ro/retete/chiftele-piftele-14178.html si o lasam la rece o jumatate de ora. Facem o omleta din 3 oua,amidonul desfacut cu putina apa minerala,sare,piper si patrunjel verde, O punem intr-o tigaie...
Saratele
Aluatul foietaj care mi-a ramas de la pizza si pateuri,l-am framantat putin ,l-am intins ,l-am taiat in fasii de 1,5 cm de late,am presarat cascaval ras,le-am rasucit,le-am asezat in tava,le-am uns cu galbenus si le-am bagat in cuptor ptr 15-25 min. pofta buna!!!
Pateuri cu branza
Aluatul de foietaj se lasa la dezghetat la temperatura camerei,dupa cere se taie cu in pahar,se pune putin branha in mijloc,se umezesc marginile interioare cu apa,se indoaie si se apasa bine sa se lipeasca. Se ung cu galbenus,se presara sare si susan. Se pun pateurile intr-o tava in care am...
Briose si tarta aperitiv
Aluatul il lasam la dezghetat la temp.camerei. Taiem cubulete mezelurile,branza,cascavalul,legumele,maslinele rondele. Ceapa o punem la calit cateva minute dupa care adaugam ciupercile taiate marunt(eu am avut din conserva)si le lasam 10 min pe foc,adaugam 1 lingurita boia iute sau...
Bulz
In apa rece punem malaiul si amestecam cand incepe sa se incalzeasca apa.Din cantitatile astea iese o mamaliga mai vartoasa,pe care o scoatem pe un tocator sa se raceasca putin sa putem "umbla"cu ea. Pana se raceste mamaliga,cu o furculita zdrobiti branza de burduf intr-o farfurie....
Mamaliguta imbunatatita si etajata
Punem intr-un ceaun o cana malai,3 cani apa rece,sare dupa gust si amestecam pana incepe sa fiarba si dupa,din cand in cand,pana e gata mamaliga. Intre timp taiem feliute carnatul afumat si il prajim in ulei(sau untura). Branza de burduf o zdrobim bine...
Friganele sarate
Batem ouale bine,adaugam sarea si piperul. Feliile de franzela le inmuiem bine in oua si le prajim pe ambele parti in ulei. Cand le scoatem le punem pe servetele absorbante. Le putem manca simple sau cu mancare de mazare. Pofta buna!!!
Sote de morcovi
Morcovii i-am spalat,i-am curatat,i-am taiat bucati mari asa incat sa intre de-a lungul in robotul de bucatarie.I-am ras cat mai mare si i-am pus intr-o tigaie adanca cu o lg de unt.I-am calit putin si am adaugat 2-3 lg.apa am pus capacul si am dat focul mic.Numai cand scade apa de tot se...
Mancare de ciuperci
Ciupercile se spala bine,se inlatura coditele si se taie bucati mai mari(in 2 sau 4). Intr-o tigaie adanca se pun cateva lg.ulei si se pun ciupercile la calit.Se calesc usor,daca isi lasa zeama le lasam sa fiarba pana scade,daca nu(am patit o data de erau f seci,nu stiu de ce)adaugam cca.50 ml...
Oua umplute
Ouale le fierbem in apa cu sare,15 min dupa care le punem sub apa rece.Dupa ce s-au racit la curatam si 10 le taiem in doua,scoatem galbenusurile si le punem intr-on castron.iar unul il lasam intreg curatat. Din 2 galbenuse,1 ling.mustar si ulei facem o maioneza foarte tare pe care o...
Salata cu ciuperci si sunca
Ciupercile se pun intr-o strecura si se lasa la scurs,se si apasa usor cu lingura. Sunca se taie cubulete,da nu prea mici(sunca puneti cum va place...eu pun in mod egal). Se face o maioneza foarte tare dintr-un galbenus si ulei pe care o lungim cu smantana dar aveti grije sa nu o faceti...
Racituri
Am curatat bine piciorusele(eu am un big numai pt asa ceva, le rad bine iar intre degete tai cu un cutit f ascutit...sa nu simt vreun par nici macar la mana ca o iau razna) le-am spalat, le-am asezat cate 3 suprapuse in oala Kukta, printre ele carnea taiata felii groase, am pus sare, cuburile de...
Chiftele pufoase din carne, reteta casei
Cum se prepara Chiftele pufoase din carne, reteta casei Am pus miezul de franzela la inmuiat in lapte, am curatat usturoiul, cartofii, am taiat patrunjelul marunt, am batut ouale bine. Carnea am pus-o intr-un castron si am adaugat usturoiul pisat, franzela stoarsa bine si data pe...