Mixam pentru inceput zaharul cu ouale si iaurtul ,adaugam amoniacul stins,omogenizam, dupa care incepem sa adaugam faina pana obtinem un aluat tare.Impartim aluatul obtinut in 4 bucati pe care le vom intinde intava unsa cu ulei
pentru crema se procedeaza in felul urmator: intr-o cana de...
Se face un aluat mai vartos din cele enumerate mai sus pe care-l vom lasa 30 min la crescut.
Se intinde foaie de subtire pe care,dupa ce am uns-o cu ou batut,presaram ,susan,mac si sare dupa gust, se taie fasii ingustesi sise asaza in tava in care am presarat putina faina. Se coc in...
-se separa galbenusurile de albus
-zaharul se mixeaza cu galbenusurile
-se adauga iaurtul si uleiul si se continua mixarea -se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si se omogenizeaza bine compozitia obtinuta -albusurile batute spuma cu putina sare se incorporeaza si ele incet in...
Drojdia o dizolvam in putina apa calduta dupa care se va face un aluat din cele enumerate mai sus pe care-l lasam la crescut
Merele ( cam 1 kg) le curatam si taiem in cubulete ,peste ele punem 3 lg zahar iar cand au lasat destula zeama adaugam 1 lg scortisoara si 1 de amidon...
se freaca bine galbenusurile cu zaharul si smantana, se amesteca bine pana ce zaharul este dizolvat complet dupa care se adauga albusul batut spuma cu putina sare ,iar dupa ce s-a omogenizat bine se adauga si faina,
Se toarna compozitia in tava unsa cu unt sau ulei si tapetata cu faina se...
Cantitatile pentru aceasta reteta sunt ochiometrice ,dupa gustul fiecaruia
(pentru 500 g fasole:1 ceapa mare,2-300 g carnati proaspeti,3-4 lg bulion)
Fasolea se spala si se fierbe ,schimband la inceput apa de 3 ori,se tine pana se inmoaie,
-Separat se prajesc carnatii dupa care...
Mai intai preparam aluatul din ingredientele de mai sus ,framantam cat sa iasa un aluat potrivit de tare
-calim ceapa in cateva linguri de ulei dupa care adaugam si carnea si tinem pana scade lichidul care-l va lasa,saram si piperam
-aluatul il portionam in opt bucati pe care le vom intinde...
Am amestecat piureul de dovleac ,cu ouale ,zaharul,uleiul
-separat ,faina ,condimentele sarea
-cele doua compozitii se vor amesteca
-se formeaza fursecurile in tava cu hartie de copt
-se dau la cuptor pana se rumenesc frumos.
Incepem cu prepararea piureului de dovleac: -dovleacul se spala ,se taie in doua si se da la cuptor pana se inmoaie, -se curata de pe coaja cu ajutorul unei linguri si se paseaza. Incepem prepararea aluatului: -dovleacul se amesteca pe rand cu: uleiul,ouale si sucul de portocale, -faina se...
Se face un aluat potrivit de tare in ingredientele de mai sus pe care-l impartim in doua:intr-unul adaugam esenta de vanilie in celalalt adaugam 1 lg cacao
-intindem aluatul in 2 foi pe care le vom suprapune ,rulam strans dupa care rupem cu mana bucati pe care dezordonat le vom transforma...
-se bate untul la temp camerei cu zaharul pana devine pufos,se adauga galbenusul si esenta de vanilie
-faina se amesteca cu sarea dupa care se adauga in untul omogenizat
-daca aluatul este prea moale se da la rece pentru 30 min
-albusul se bate putin iar dupa ce am format fursecurile ,se...
Se caramelizeaza zaharul direct in tava si se lasa la racit
-se taie subtirel merele si se aseaza pe toata suprafata tavii
-se separa ouale,albusul mixandu-se bine cu zaharul iar galbenusurile cu ulei
-faina se cerne impreuna cu praful de copt si putina sare peste galbenus dupa care...
Se face un aluat din apa,faina,sare si praf de copt ,potrivit de tare
-SE imparte in 8 bucati egale
-se intind foi subtiri,
-se insira dulmaua rasa pe jumatate de foaie,se presara zahar dupa gust peste ea,iar cealalta jumatate d efoaie se unge cu ulei
-se ruleazastrans
-se...
Se pune la calit ceapa impreuna cu ciupercile taiate subtirel,se tin pana se inmoaie dupa care adaugam faina,amestecand bine,apa,sare si piper ,
-tinem pe foc pana se ingroasa,la final adaugam patrunjel tocat fin.
Ciupercutele carora le-am inlaturat piciorusul se umplu cu branza si cascaval taiate cubulete,se sareaza ,pipereaza iar deasupra fiecarei ciuperci se va pune cate un cubulet mic de unt.
Se pun in tava ,adaugam putina apa,dupa care dam la cuptor pana se rumenesc frumos!
-laptele se pune la fiert ,se adauga zaharul si esenta de vanilie si se lasa sa se raceasca
-se amesteca zaharul,uleiul,si ouale in laptele racit
-faina se amesteca cu praful de copt,scortisoara ,nucsoara si sarea si se adauga peste compozitia de mai sus
--se amesteca bine...
-feliile de paine se ung cu branza topita,se asaza jumatati de rosii,-
-capul va fi format din bucatele de maslina
-decoram rosiile ca pe niste gargarite
-punem pe post de iarba ,salata sau frunze de patrunjel
Cureti carnea de pielite,o speli,apoi o pui la fiert cu zarzavaturilecuratate si spalate,taiate in jumatati.Dupa ce a fiert carnea,o dezosezi si o portionezi.Intr-un vas pui uleiul la incins,adaugi faina ,o amesteciapoi torni supa fierbinte,ramasa de la carne,pana se formeaza o compozitie putin...
Mazarea se curata si se spala bine in mai multe ape ,se pune in borcane , se adauga1 pastila de aspirina , sau 1 vf de lingurita de conservant se umplu cu apa si se capseaza , se aseaza intr-o oala pe fundul careia am asezat un prosop , se acopera cu apa iar deasupra am asezat alt prosop, le...
-puiul se spala bine si se parleste putin pe flacare de la aragaz dupa care i se va aplica un masaj ,si in interior,cu mustar si lasat intr-o punga cateva ore la frigider.
se stropeste cu putina bere ,se sareaza si condimenteaza .Se leaga bine aripile si copanele de pui dupa care se fixeaza in...
-cantitatile nu sunt fixe,fiecare dupa cum doreste
-se trec prin robot,sau masina de tocat,se amesteca cu sare dupa gust,se pune in borcan si se sterilizeaza,30-40 min calculat din momentul in care a inceput apa sa fiarba.
- astfel preparate vor tine ani buni...!
Am facut un aluat din cele enumerate mai sus pe care l- am impartit in 3
-am intins 2 foi in tava cu hartie de copt,inte ele turnand si uniformizand gemul de caise.
-am uns si ce-a de-a 2-a foaie cu gem iar cea-a de-a 3-a foaie am transformat-o in fasii pe care le-am repartizat...
-zaharul se topeste in laptele caldut in care se adauga coaja de lamaie si aromele
-drojdia se freaca cu o lingura de zahar peste care se toarna putin lapte si se lasa sa creasca( maia)
-intr-un castron se pune faina cernuta,la mijloc se sparg ouale,se pune sare,se adauga...
Se vor toca sau rade cat mai mare legumele
--se pune uleiul la incins se adauga ceapa si se caleste putin dupa care adaugam pe rand ,morcovul,ardeiul dovlecelul si vanata, si lasam pana ce se vor inmuia si vor lasa zeama
--in momentul in care sunt aproape fierte se adauga orezul inmuiat...
se pune apa ,sarea si uleiul la fiert iar in momentul in care au inceput sa fiarba se stinge focul si se adauga faina toata o data.
se mixeaza bine de tot si se lasa la racit
Cand este racita complet se incepe adaugarea oualelor unul cate unul mixand bine dupa fiecare.
Se coc cam 20-30...
Ceapa taiata solzisori si morcovii bastonase si ardeiul se calesc in cateva lg de ulei impreuna cu usturoiul zdrobit
--vinetele si dovlecelul se taie cubulete si se adauga si ele dar si 1/2 cana apa
-se adauga rosiile ( decojite daca se poate )sare si piper si o lg de delicat ,se tine...
Din untura,iaurt,ou,drojdie si sare se face un aluat potrivit de tare
-se intinde o foaie subtire ,cam 0,5 cm,dupa care cu ajutorul sucitorului se asaza frumos in tava, se inteapa cu furculita si se incepe asezarea prunelor,spalate i taiate in sferturi
-dupa ce am acoperit toata tarta...
Vinetele se curata de coaja ( optional,cine vrea le poate lasa cu coaja) se feliaza si se prajesc in ulei pe ambele parti
-ceapa se taie marunt si se caleste si ea in 2-3 lg de ulei iar cand a devenit sticloasa se adauga carnea tocata si rosia taiata cubulete ,se tine pe foc pana scade...
-galbenusurile ,zaharul vanilat si zaharul se freaca pana se albesc si-si dubleaza volumul
-albusurile se bat spuma
-peste galbenusuri se adauga pesmetul si se amesteca bine
-dupa care incepem sa adaugam cate o lingura de albus amestecand usor
-am uns forma de briose cu unt si am...
Alba ca zapada
Mixam pentru inceput zaharul cu ouale si iaurtul ,adaugam amoniacul stins,omogenizam, dupa care incepem sa adaugam faina pana obtinem un aluat tare.Impartim aluatul obtinut in 4 bucati pe care le vom intinde intava unsa cu ulei pentru crema se procedeaza in felul urmator: intr-o cana de...
Saratele
Se face un aluat mai vartos din cele enumerate mai sus pe care-l vom lasa 30 min la crescut. Se intinde foaie de subtire pe care,dupa ce am uns-o cu ou batut,presaram ,susan,mac si sare dupa gust, se taie fasii ingustesi sise asaza in tava in care am presarat putina faina. Se coc in...
Prajitura cu iaurt si nuca
-se separa galbenusurile de albus -zaharul se mixeaza cu galbenusurile -se adauga iaurtul si uleiul si se continua mixarea -se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si se omogenizeaza bine compozitia obtinuta -albusurile batute spuma cu putina sare se incorporeaza si ele incet in...
Spirale cu mere
Drojdia o dizolvam in putina apa calduta dupa care se va face un aluat din cele enumerate mai sus pe care-l lasam la crescut Merele ( cam 1 kg) le curatam si taiem in cubulete ,peste ele punem 3 lg zahar iar cand au lasat destula zeama adaugam 1 lg scortisoara si 1 de amidon...
Prajitura cu visine
se freaca bine galbenusurile cu zaharul si smantana, se amesteca bine pana ce zaharul este dizolvat complet dupa care se adauga albusul batut spuma cu putina sare ,iar dupa ce s-a omogenizat bine se adauga si faina, Se toarna compozitia in tava unsa cu unt sau ulei si tapetata cu faina se...
Fasole scazuta cu carnati
Cantitatile pentru aceasta reteta sunt ochiometrice ,dupa gustul fiecaruia (pentru 500 g fasole:1 ceapa mare,2-300 g carnati proaspeti,3-4 lg bulion) Fasolea se spala si se fierbe ,schimband la inceput apa de 3 ori,se tine pana se inmoaie, -Separat se prajesc carnatii dupa care...
Cocktail cu lapte si capsuni
-puse in blender cu putina gheata si gata...!
Suberec
Mai intai preparam aluatul din ingredientele de mai sus ,framantam cat sa iasa un aluat potrivit de tare -calim ceapa in cateva linguri de ulei dupa care adaugam si carnea si tinem pana scade lichidul care-l va lasa,saram si piperam -aluatul il portionam in opt bucati pe care le vom intinde...
Fursecuri cu dovleac
Am amestecat piureul de dovleac ,cu ouale ,zaharul,uleiul -separat ,faina ,condimentele sarea -cele doua compozitii se vor amesteca -se formeaza fursecurile in tava cu hartie de copt -se dau la cuptor pana se rumenesc frumos.
Chec din dovleac
Incepem cu prepararea piureului de dovleac: -dovleacul se spala ,se taie in doua si se da la cuptor pana se inmoaie, -se curata de pe coaja cu ajutorul unei linguri si se paseaza. Incepem prepararea aluatului: -dovleacul se amesteca pe rand cu: uleiul,ouale si sucul de portocale, -faina se...
Biscuiti tigrati
Se face un aluat potrivit de tare in ingredientele de mai sus pe care-l impartim in doua:intr-unul adaugam esenta de vanilie in celalalt adaugam 1 lg cacao -intindem aluatul in 2 foi pe care le vom suprapune ,rulam strans dupa care rupem cu mana bucati pe care dezordonat le vom transforma...
Fursecuri cu nuca
-se bate untul la temp camerei cu zaharul pana devine pufos,se adauga galbenusul si esenta de vanilie -faina se amesteca cu sarea dupa care se adauga in untul omogenizat -daca aluatul este prea moale se da la rece pentru 30 min -albusul se bate putin iar dupa ce am format fursecurile ,se...
Prajitura cu mere caramelizate
Se caramelizeaza zaharul direct in tava si se lasa la racit -se taie subtirel merele si se aseaza pe toata suprafata tavii -se separa ouale,albusul mixandu-se bine cu zaharul iar galbenusurile cu ulei -faina se cerne impreuna cu praful de copt si putina sare peste galbenus dupa care...
Placinta de dulma
Se face un aluat din apa,faina,sare si praf de copt ,potrivit de tare -SE imparte in 8 bucati egale -se intind foi subtiri, -se insira dulmaua rasa pe jumatate de foaie,se presara zahar dupa gust peste ea,iar cealalta jumatate d efoaie se unge cu ulei -se ruleazastrans -se...
Ciulama cu ciuperci
Se pune la calit ceapa impreuna cu ciupercile taiate subtirel,se tin pana se inmoaie dupa care adaugam faina,amestecand bine,apa,sare si piper , -tinem pe foc pana se ingroasa,la final adaugam patrunjel tocat fin.
Ciuperci umplute
Ciupercutele carora le-am inlaturat piciorusul se umplu cu branza si cascaval taiate cubulete,se sareaza ,pipereaza iar deasupra fiecarei ciuperci se va pune cate un cubulet mic de unt. Se pun in tava ,adaugam putina apa,dupa care dam la cuptor pana se rumenesc frumos!
Briose cu gem si vanilie
-laptele se pune la fiert ,se adauga zaharul si esenta de vanilie si se lasa sa se raceasca -se amesteca zaharul,uleiul,si ouale in laptele racit -faina se amesteca cu praful de copt,scortisoara ,nucsoara si sarea si se adauga peste compozitia de mai sus --se amesteca bine...
Gargarite
-feliile de paine se ung cu branza topita,se asaza jumatati de rosii,- -capul va fi format din bucatele de maslina -decoram rosiile ca pe niste gargarite -punem pe post de iarba ,salata sau frunze de patrunjel
Ciulama de pui
Cureti carnea de pielite,o speli,apoi o pui la fiert cu zarzavaturilecuratate si spalate,taiate in jumatati.Dupa ce a fiert carnea,o dezosezi si o portionezi.Intr-un vas pui uleiul la incins,adaugi faina ,o amesteciapoi torni supa fierbinte,ramasa de la carne,pana se formeaza o compozitie putin...
Conserva de mazare
Mazarea se curata si se spala bine in mai multe ape ,se pune in borcane , se adauga1 pastila de aspirina , sau 1 vf de lingurita de conservant se umplu cu apa si se capseaza , se aseaza intr-o oala pe fundul careia am asezat un prosop , se acopera cu apa iar deasupra am asezat alt prosop, le...
Pui la rotisor
-puiul se spala bine si se parleste putin pe flacare de la aragaz dupa care i se va aplica un masaj ,si in interior,cu mustar si lasat intr-o punga cateva ore la frigider. se stropeste cu putina bere ,se sareaza si condimenteaza .Se leaga bine aripile si copanele de pui dupa care se fixeaza in...
Zarzavat pentru iarna
-cantitatile nu sunt fixe,fiecare dupa cum doreste -se trec prin robot,sau masina de tocat,se amesteca cu sare dupa gust,se pune in borcan si se sterilizeaza,30-40 min calculat din momentul in care a inceput apa sa fiarba. - astfel preparate vor tine ani buni...!
Prajitura cu gem de caise
Am facut un aluat din cele enumerate mai sus pe care l- am impartit in 3 -am intins 2 foi in tava cu hartie de copt,inte ele turnand si uniformizand gemul de caise. -am uns si ce-a de-a 2-a foaie cu gem iar cea-a de-a 3-a foaie am transformat-o in fasii pe care le-am repartizat...
Melcisori cu cacao ,rahat si stafide
-zaharul se topeste in laptele caldut in care se adauga coaja de lamaie si aromele -drojdia se freaca cu o lingura de zahar peste care se toarna putin lapte si se lasa sa creasca( maia) -intr-un castron se pune faina cernuta,la mijloc se sparg ouale,se pune sare,se adauga...
Tocana de legume
Se vor toca sau rade cat mai mare legumele --se pune uleiul la incins se adauga ceapa si se caleste putin dupa care adaugam pe rand ,morcovul,ardeiul dovlecelul si vanata, si lasam pana ce se vor inmuia si vor lasa zeama --in momentul in care sunt aproape fierte se adauga orezul inmuiat...
Choux a la creme
se pune apa ,sarea si uleiul la fiert iar in momentul in care au inceput sa fiarba se stinge focul si se adauga faina toata o data. se mixeaza bine de tot si se lasa la racit Cand este racita complet se incepe adaugarea oualelor unul cate unul mixand bine dupa fiecare. Se coc cam 20-30...
Munte de legume
Ceapa taiata solzisori si morcovii bastonase si ardeiul se calesc in cateva lg de ulei impreuna cu usturoiul zdrobit --vinetele si dovlecelul se taie cubulete si se adauga si ele dar si 1/2 cana apa -se adauga rosiile ( decojite daca se poate )sare si piper si o lg de delicat ,se tine...
Tarta cu prune
Din untura,iaurt,ou,drojdie si sare se face un aluat potrivit de tare -se intinde o foaie subtire ,cam 0,5 cm,dupa care cu ajutorul sucitorului se asaza frumos in tava, se inteapa cu furculita si se incepe asezarea prunelor,spalate i taiate in sferturi -dupa ce am acoperit toata tarta...
Musaca din vinete ( varianta mea)
Vinetele se curata de coaja ( optional,cine vrea le poate lasa cu coaja) se feliaza si se prajesc in ulei pe ambele parti -ceapa se taie marunt si se caleste si ea in 2-3 lg de ulei iar cand a devenit sticloasa se adauga carnea tocata si rosia taiata cubulete ,se tine pe foc pana scade...
Savarine
-galbenusurile ,zaharul vanilat si zaharul se freaca pana se albesc si-si dubleaza volumul -albusurile se bat spuma -peste galbenusuri se adauga pesmetul si se amesteca bine -dupa care incepem sa adaugam cate o lingura de albus amestecand usor -am uns forma de briose cu unt si am...