Coservele de naut se scurg de zeama, aceasta se pastreaza separat.
Se pune 1 conserva in robotul de bucatarie, cu 2-3 linguri de zeama, usturoiul pisat, zeama de lamaie, pasta de tahinii, putin ulei de masline, piper si se mixeaza bine pana devine totul o pasta; daca mai este nevoie, se mai...
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline.
Se adauga si orezul clatit sub jet de apa rece, punem apa cat sa acopere, iar cand scade, completam.
Cand e aproape gata, punem mazarea si porumbul, scurse de zeama si condimentele.
Pofta buna!
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit, cateva minute, in ulei de masline. Se adauga si morcovul taiat rondele.
Punem apa, cat sa acopere si lasam la foc mic sa fiarba. Cand morcovul e aproape fiert, se adauga dovleceii taiati cuburi.
Punem sare si piper, putina apa, acoperim...
Broccoli se spala bine, se rupe in buchetele mai mici si se pune in apa clocotita, la fiert, circa 10 minute.
Ceapa se taie feliute, la fel si morcovul si se pun intr-un wok, cu ulei de masline.
Se pune apa dupa ce s-au calit putin, cat sa acopere.
Punem fasolea scursa de zeama,...
Ceapa se toaca marunt, la fel si usturoiul si se pun in ulei de masline, la calit, pentru cateva minute.
Adaugam morcovul taiat rondele si ciuperciile curatate si taiate felii.
Punem condimentele, telina data pe razatoarea mare si acoperim cu apa, lasam la foc mic sa fiarba.
Dupa circa...
Ceapa se toaca marunt,se pune in vasul de la Multicooker cu ulei de masline si morcovul taiat rondele,se seteaza functia Fry pentru cateva minute,se adauga si ciuperciile curatate si taiate feliute mici,se lasa sa se caleasca cateva minute,se mai completeaza cu ulei daca mai este nevoie....
Cartofii se pun la fiert in coaja intr-o cratita cu apa si sare.
Separat punem la fiert dovlecelul zucchini in coaja, morcovul curatat de coaja si buchetelele de broccoli lasate intregi.
Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi.
Dovlecelul zucchini se taie in jumatate si feliute...
Ceapa se toaca marunt,se pune in ulei de masline la calit.
Se adauga dupa cateva minute morcovul taiat rondele.
Dovlecelul zucchini il spalam bine si il taiem rondele.
Punem si prazul taiet feliute,condimentele si apa cat sa acopere,se lasa la foc potrivit sa fiarba bine legumele.
Cam...
Dovlecelul zucchini se spala bine si se da pe razatoarea mare cu tot cu coaja,se pune intr-un bol si se lasa cateva minute sa isi lase zeama.
Ceapa se toaca marunt,morcovul si telina se da pe razatoarea mare,se pun intr.un castron,impreuna cu dovlecelul ras si scurs bine de zeama,porumbul...
Ceapa se taie solzisori si se pune la calit in ulei de masline.
Vanata se spala bine,se taie cuburi potrivite si se pune peste ceapa calita,punem apa cat sa acopere si lasam la foc potrivit sa fiarba.
Punem condimentele si dovlecelul zucchini, pune rosiile taiate in patru, pasta de...
Se spala bine frunzele de spanac(eu am avut direct la punga de la Lidl,nu era foarte murdar ca cel cumparat din piata),eu nu l-am separat de lujeri.
Se pune o oala cu apa la fiert cu putina sare,cand apa incepe sa fiarba se adauga pe rand frunzele de spanac,se oparesc 3-4 minute dupa care se...
Ceapa rosie o tocam marunt si o punem la calit in ulei de masline,dupa cateva minute adaugam si morcovul taiat rondele.Se pune apa si se lasa cateva minute sa fiarba la foc mic.
Cartofii ii taiem cuburi,ii adaugam peste morcov,adaugam apa cat sa acopere cartofii,punem condimentele si acoperim...
Ceapa o tocam marunt si o punem in vasul din multicooker.
Morcovul il taiem rondele,iar ardeiul gras cubulete si le adaugam peste ceapa cu putin ulei de masline.
Setam aparatul din meniu la Fry il punem la 5 minute.
Ridicam capacul cu grija,punem dovlecelul taiat felii sau cuburi,punem...
Cum se prepara Fasole pastai cu ceapa si usturoi o mancare ca la mama acasa
Fasolea pastai se curata de capete,se rupe in bucati potrivite si se spala.
Intr-o cratita punem apa cu sare la fiert,cand incepe sa dea in clocot se adauga fasolea pastai.
Se lasa cam 20-30 minute(pana cand...
Conopida o rupem buchetele mici si o punem in apa rece cu sare 10 minute.
Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in ulei de masline.Punem putina apa si lasam sa se inmoaie putin.
Adaugam buchetelele de conopida,punem rosiile taiate in patru,putin apa si acoperim.
Dupa 10 minute punem...
Intr-o tigaie punem ulei de masline si ceapa tocata marunt la calit. Ciuperciile se scurg de zeama si se taie mai marunt. Intr-o craticioara se pune apa la fiert cu un praf de sare, cand incepe sa clocoteasca se adauga praful de cous cous. Se pun condimentele si se amesteca frecvent (altfel...
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline,se adauga dupa cateva minute
si tonul scurs de ulei.
Se pune vinul rose,se lasa pana scade,punem nautul scurs de zeama,bulionul
si lasam la foc mic sa fiarba pana scade putin sosul.
Adauga si usturoiul taiat feliute subtiri si...
Feliile de paine de taie cubulete,nu foarte mici.
Se pun intr-un castron,se stropesc cu ulei de masline si condimentele.Se amesteca incet cu mana.
Intr-o tava se pune hartie de copt,iar deasupra se pun cuburile de paine.Se lasa la cuptor timp de 15 minute.
Morcovul si telina se dau pe razatoarea mare si se pun in tigaie, se taie si ceapa verde rondele si se pun la calit in ulei de masline.
Ciuperciile se clatesc foarte bine cu apa rece si se taie fasii potrivite (fiecare cum doreste) si se pun in tigaie. Orezul se clateste, se strecoara de apa...
Se taie ceapa solzisori si se pune la calit in ulei de masline,adaugam si ciuperciile taiate mai marunt si morcovul taiat felii subtiri.Se caleste putin dupa care se stinge cu vin alb,iar cand scade zeama se adauga 2 linguri de bulion subtiat cu apa si se lasa la fiert la foc mic.Cand e aproape...
Ceapa verde se taie marunt, la fel si ciuperciile. Morcovul il dam pe razatoarea mare, iar telina o taiem fasii subtiri si le punem la calit in ulei de masline. Se adauga si mazarea scursa de apa. Se stinge cu putin vin rose, se adauga orezul, dupa care adaugam cca 200 ml de zeama de supa. Se...
Fasolea se scurge de apa, se clateste bine sub jet de apa rece si se pune intr-o craticioara cu putin ulei de masline si usturoiul taiat feliute subtiri. Se calesc cateva minute dupa care stingem cu vin rosu si cateva linguri de bulion. Se lasa sa fiarba pana scade sosul, adaugam sare si piper....
Se spala vine vanata,se taie capetele si se arunca,si se taie felii potrivite.Se prepara pasta din ouale batute bine,sare,piper si adaugam faina cat cuprinde,pana avem o pasta omogena.Se da fiecare felie prin pasta si se pune la cuptor intr-o tava cu hartie de copt.Dupa circa 10 minute se intorc...
Cartofii se taie in cubulete mici si se lasa in apa rece. Ceapa se taie marunt, morcovul il dam pe razatoarea mica si le punem la calit in ulei de masline. Se adauga si condimentele si conserva de ciuperci. Cartofii ii adaugam intr-un vas termorezistent, Se adauga tot ce am calit si se amesteca....
Punem apa la incalzit, adaugam cubul maggi, dupa gust se pune si vegeta si piper. Morcovul, telina, cartofii se taie cubulete mici, iar ceapa se pune intreaga si se scoate cand e fiarta.
Cand e aproape gata, se adauga patrunjelul.
Fasolea o punem in apa si o lasam peste noapte. O clatim si o punem la foc sa dea un clocot, dupa care o scurgem de apa si o punem la fiert. Adaugam si legumele taiate cubulete mici si 1 lingura de sare. Se adauga si o ceapa taiata marunt si foi de dafin. Se lasa timp de 1 ora la fiert. Cand e...
Humus in 2 culori
Coservele de naut se scurg de zeama, aceasta se pastreaza separat. Se pune 1 conserva in robotul de bucatarie, cu 2-3 linguri de zeama, usturoiul pisat, zeama de lamaie, pasta de tahinii, putin ulei de masline, piper si se mixeaza bine pana devine totul o pasta; daca mai este nevoie, se mai...
Orez cu mazare si porumb
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline. Se adauga si orezul clatit sub jet de apa rece, punem apa cat sa acopere, iar cand scade, completam. Cand e aproape gata, punem mazarea si porumbul, scurse de zeama si condimentele. Pofta buna!
Dovlecei cu morcovi si ceapa
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit, cateva minute, in ulei de masline. Se adauga si morcovul taiat rondele. Punem apa, cat sa acopere si lasam la foc mic sa fiarba. Cand morcovul e aproape fiert, se adauga dovleceii taiati cuburi. Punem sare si piper, putina apa, acoperim...
Fasole sote cu broccoli
Broccoli se spala bine, se rupe in buchetele mai mici si se pune in apa clocotita, la fiert, circa 10 minute. Ceapa se taie feliute, la fel si morcovul si se pun intr-un wok, cu ulei de masline. Se pune apa dupa ce s-au calit putin, cat sa acopere. Punem fasolea scursa de zeama,...
Mancare de ciuperci cu mazare si cartofi
Ceapa se toaca marunt, la fel si usturoiul si se pun in ulei de masline, la calit, pentru cateva minute. Adaugam morcovul taiat rondele si ciuperciile curatate si taiate felii. Punem condimentele, telina data pe razatoarea mare si acoperim cu apa, lasam la foc mic sa fiarba. Dupa circa...
Mancare de dovlecei cu ciuperci la Multicooker
Ceapa se toaca marunt,se pune in vasul de la Multicooker cu ulei de masline si morcovul taiat rondele,se seteaza functia Fry pentru cateva minute,se adauga si ciuperciile curatate si taiate feliute mici,se lasa sa se caleasca cateva minute,se mai completeaza cu ulei daca mai este nevoie....
Salata de legume-Reteta nr. 900
Cartofii se pun la fiert in coaja intr-o cratita cu apa si sare. Separat punem la fiert dovlecelul zucchini in coaja, morcovul curatat de coaja si buchetelele de broccoli lasate intregi. Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Dovlecelul zucchini se taie in jumatate si feliute...
Mancare de post
Ceapa se toaca marunt,se pune in ulei de masline la calit. Se adauga dupa cateva minute morcovul taiat rondele. Dovlecelul zucchini il spalam bine si il taiem rondele. Punem si prazul taiet feliute,condimentele si apa cat sa acopere,se lasa la foc potrivit sa fiarba bine legumele. Cam...
Chiftele de legume cu telina si porumb
Dovlecelul zucchini se spala bine si se da pe razatoarea mare cu tot cu coaja,se pune intr-un bol si se lasa cateva minute sa isi lase zeama. Ceapa se toaca marunt,morcovul si telina se da pe razatoarea mare,se pun intr.un castron,impreuna cu dovlecelul ras si scurs bine de zeama,porumbul...
Vinete cu rosii si zucchini
Ceapa se taie solzisori si se pune la calit in ulei de masline. Vanata se spala bine,se taie cuburi potrivite si se pune peste ceapa calita,punem apa cat sa acopere si lasam la foc potrivit sa fiarba. Punem condimentele si dovlecelul zucchini, pune rosiile taiate in patru, pasta de...
Mancare de spanac cu ceapa verde
Se spala bine frunzele de spanac(eu am avut direct la punga de la Lidl,nu era foarte murdar ca cel cumparat din piata),eu nu l-am separat de lujeri. Se pune o oala cu apa la fiert cu putina sare,cand apa incepe sa fiarba se adauga pe rand frunzele de spanac,se oparesc 3-4 minute dupa care se...
Tocana de cartofi cu mazare si naut
Ceapa rosie o tocam marunt si o punem la calit in ulei de masline,dupa cateva minute adaugam si morcovul taiat rondele.Se pune apa si se lasa cateva minute sa fiarba la foc mic. Cartofii ii taiem cuburi,ii adaugam peste morcov,adaugam apa cat sa acopere cartofii,punem condimentele si acoperim...
Legume la Multicooker
Ceapa o tocam marunt si o punem in vasul din multicooker. Morcovul il taiem rondele,iar ardeiul gras cubulete si le adaugam peste ceapa cu putin ulei de masline. Setam aparatul din meniu la Fry il punem la 5 minute. Ridicam capacul cu grija,punem dovlecelul taiat felii sau cuburi,punem...
Fasole pastai cu ceapa si usturoi o mancare ca la mama acasa
Cum se prepara Fasole pastai cu ceapa si usturoi o mancare ca la mama acasa Fasolea pastai se curata de capete,se rupe in bucati potrivite si se spala. Intr-o cratita punem apa cu sare la fiert,cand incepe sa dea in clocot se adauga fasolea pastai. Se lasa cam 20-30 minute(pana cand...
Conopida cu rosii
Conopida o rupem buchetele mici si o punem in apa rece cu sare 10 minute. Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in ulei de masline.Punem putina apa si lasam sa se inmoaie putin. Adaugam buchetelele de conopida,punem rosiile taiate in patru,putin apa si acoperim. Dupa 10 minute punem...
Cous Cous cu ciuperci
Intr-o tigaie punem ulei de masline si ceapa tocata marunt la calit. Ciuperciile se scurg de zeama si se taie mai marunt. Intr-o craticioara se pune apa la fiert cu un praf de sare, cand incepe sa clocoteasca se adauga praful de cous cous. Se pun condimentele si se amesteca frecvent (altfel...
Mancare de naut cu ton si rosii cherry
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline,se adauga dupa cateva minute si tonul scurs de ulei. Se pune vinul rose,se lasa pana scade,punem nautul scurs de zeama,bulionul si lasam la foc mic sa fiarba pana scade putin sosul. Adauga si usturoiul taiat feliute subtiri si...
Crutoane de paine
Feliile de paine de taie cubulete,nu foarte mici. Se pun intr-un castron,se stropesc cu ulei de masline si condimentele.Se amesteca incet cu mana. Intr-o tava se pune hartie de copt,iar deasupra se pun cuburile de paine.Se lasa la cuptor timp de 15 minute.
Ciuperci pleurotus cu legume de post
Morcovul si telina se dau pe razatoarea mare si se pun in tigaie, se taie si ceapa verde rondele si se pun la calit in ulei de masline. Ciuperciile se clatesc foarte bine cu apa rece si se taie fasii potrivite (fiecare cum doreste) si se pun in tigaie. Orezul se clateste, se strecoara de apa...
Tocanita de pleurotus cu mamaliguta
Se taie ceapa solzisori si se pune la calit in ulei de masline,adaugam si ciuperciile taiate mai marunt si morcovul taiat felii subtiri.Se caleste putin dupa care se stinge cu vin alb,iar cand scade zeama se adauga 2 linguri de bulion subtiat cu apa si se lasa la fiert la foc mic.Cand e aproape...
Orez cu legume
Ceapa verde se taie marunt, la fel si ciuperciile. Morcovul il dam pe razatoarea mare, iar telina o taiem fasii subtiri si le punem la calit in ulei de masline. Se adauga si mazarea scursa de apa. Se stinge cu putin vin rose, se adauga orezul, dupa care adaugam cca 200 ml de zeama de supa. Se...
Mancare de fasole cu usturoi in sos tomat
Fasolea se scurge de apa, se clateste bine sub jet de apa rece si se pune intr-o craticioara cu putin ulei de masline si usturoiul taiat feliute subtiri. Se calesc cateva minute dupa care stingem cu vin rosu si cateva linguri de bulion. Se lasa sa fiarba pana scade sosul, adaugam sare si piper....
Vinete pane la cuptor
Se spala vine vanata,se taie capetele si se arunca,si se taie felii potrivite.Se prepara pasta din ouale batute bine,sare,piper si adaugam faina cat cuprinde,pana avem o pasta omogena.Se da fiecare felie prin pasta si se pune la cuptor intr-o tava cu hartie de copt.Dupa circa 10 minute se intorc...
Tocana de cartofi cu ciuperci la cuptor
Cartofii se taie in cubulete mici si se lasa in apa rece. Ceapa se taie marunt, morcovul il dam pe razatoarea mica si le punem la calit in ulei de masline. Se adauga si condimentele si conserva de ciuperci. Cartofii ii adaugam intr-un vas termorezistent, Se adauga tot ce am calit si se amesteca....
Supa de vara cu cartofi
Punem apa la incalzit, adaugam cubul maggi, dupa gust se pune si vegeta si piper. Morcovul, telina, cartofii se taie cubulete mici, iar ceapa se pune intreaga si se scoate cand e fiarta. Cand e aproape gata, se adauga patrunjelul.
Fasole batuta
Fasolea o punem in apa si o lasam peste noapte. O clatim si o punem la foc sa dea un clocot, dupa care o scurgem de apa si o punem la fiert. Adaugam si legumele taiate cubulete mici si 1 lingura de sare. Se adauga si o ceapa taiata marunt si foi de dafin. Se lasa timp de 1 ora la fiert. Cand e...