Bya Ralu

9

Bucataras
Suprem

brasov /brasov

Bucataras din 01.06.2011

RETETE1151
PRIETENI371
Retete / Aperitive / Garnituri

Tartar de ton

In Aperitive / Garnituri la 16 Sep 2021

Bucata de ton se pune pe prosop de hartie pentru a absoarbe zeama in exces. Cu un cutit mare se toaca cat mai marunt, se apune intr-un bol, adaugam si ceapa rosie taiata marunt. Castravetii se taie cuburi mici, se adauga peste ton, se condimenteaza dupa gust, se pune uleiul de masline si...

Aperitiv gogosele de ton cu porumb

In Aperitive / Garnituri la 15 Oct 2020

Intr-un bol punem tonul scurs de uleiul din conserva, adaugam ceapa tocata marunt si porumbul scurs de zeama. Separat se bat cele 2 oua, se pun faina, apa minerala si se prepara un aluat ca cel de clatite. Se adauga compozitia de ton, se amesteca usor, daca este nevoie, se mai adauga faina...

Aperitiv crema de branza cu somon

In Aperitive / Garnituri la 2 Ian 2019

Somonul se taie bucati mici, se amesteca cu ceapa tocata, piper si ulei de masline, se lasa peste noapte la macerat. Pe o farfurie se pune un inel rotund pentru forma, punem crema de branza, o presam bine. Deasupra punem somonul macerat, dam la frigider pentru cateva ore, dupa care scoatem...

Zucchini cu mozzarella la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 3 Sep 2017

Dovleceii zucchini se spala bine si se dau pe razatoarea mare,se lasa putin si se storc de zeama. Deasupra punem cele 2 oua,parmezanul ras,usturoiul pisat,sare,piper si jumatate de mozzarella data tot pe razatoarea mare. Se amesteca bine,se pune 1 lingura de faina,amestecam din nou si punem...

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 26 Iul 2017

Castravetele se curata de coaja si se taie felii (nu foarte groase, dar nici subtiri). Intr-un castron, punem crema de branza cu somon, ceapa rosie tocata marunt, piper, putina zeama de lamaie si pasam cu blenderul, sa facem o pasta. Fiecare felie de castravete se orneaza cu pasta de somon....

Aperitiv oua umplute cu ansoa

In Aperitive / Garnituri la 26 Apr 2017

Ouale fierte se decojesc de coaja si se taie in jumatate. Galbenusul de la oua se pune intr-un castron, se piseaza cu o furculita, adaugam ceapa tocata marunt, mustarul si bucatiile de ansoa taiate. Se baga putin blenderul si se paseaza bine, daca este nevoie, se adauga si putina smantana....

Aperitiv bruschete mixte cu rosii si ansoa

In Aperitive / Garnituri la 4 Mar 2017

Rosiile se taie in bucati mai mari, se pun intr-un castron cu ulei de masline, sare si piper si se lasa deoparte. Franzela se taie felii mai groase si se pun la prajit. Bucatiile de paine prajita se freaca pe o parte cu usturoi, deasupra punem rosiile cu zeama care s-a format, iar deasupra,...

Aperitiv mic dejun cu bacon,crema de branza si ou posat

In Aperitive / Garnituri la 4 Mar 2017

Feliile de bacon se pun intr-o tigaie tefal si se lasa la foc mic, pana se rumenesc pe ambele parti. Feliile de paine le punem la prajit. Intr-o cratita, punem apa, o lasam sa fiarba bine, dupa care dam focul putin mai incet, amestecam cu o lingura pana se creeaza un vartej si adaugam un...

Biscuiti cu mac ornati cu mousse de ton

In Aperitive / Garnituri la 6 Ian 2017

Pentru mousse de ton:  Tonul se scurge bine de ulei, se pune intr-un castron, impreuna cu branza pufoasa si patrunjelul tocat marunt. Se paseaza totul cu un blender, pana devine o pasta. Pentru biscuiti: Punem faina intr-un bol, untul moale la temperatura camerei, cele 2...

Oua umplute cu crema de somon

In Aperitive / Garnituri la 27 Dec 2016

Ouale se pun la fiert in apa cu sare cateva minute. Se curata ouale fierte de coaja,se taie in doua(pe lung),se scoate cu grija galbenusul care se pune separat. Strivim galbenusuriile,punem crema de somon,maioneza,smantana si piperul si amestecam bine pana cand devine totul o pasta. Se...

Placinta cu dovlecei si morcovi

In Aperitive / Garnituri la 18 Dec 2016

Ouale se amesteca bine cu uleiul care se toarna treptat. Faina se amesteca cu praful de copt, se pune peste oua si se amesteca bine. Dovlecelul se da pe razatoarea mare si se lasa deoparte cateva minute. Morcovul si cascavalul se dau tot pe razatoarea mare, iar ceapa o tocam marunt....

Chiftele de legume la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 24 Aug 2016

Dovlecelul zucchini il spalam bine si il dam pe razatoarea mare,lasam deoparte sa isi lase zeama, la fel si cartofii. Ceapa se toaca marunt, morcovul il dam pe razatoarea mare. Stoarcem bine dovlecelul si cartofii, punem condimentele, oul si 2 linguri de pesmet si amestecam bine. Se...

Sticksuri de cascaval pane

In Aperitive / Garnituri la 6 Iul 2016

Cascavalul se taie in felii groase de 1 cm,apoi in bastonase ,tot de 1 cm grosime. Se pun sticksuriile pe o farfurie si se da la frigider pentru toata noaptea. Pesmetul se amesteca cu patrunjelul tocat marunt si condimentele intr-o punga. Se bate oul,se trec sticksuriile prin ou,se pun...

Chiftele de dovlecei la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 23 Iun 2016

Dovleceii se curata de coaja ,se dau pe razatoarea mare si se lasa 15 minute deoparte. Se storc bine de apa si se pun intr-un castron impreuna cu morcovul ras,ceapa tocata marunt si usturoiul pisat. Punem condimentele,cascaveaua rasa,ouale si pesmetul. Se formeaza chiftelutele si se dau...

Chec aperitiv cu piept de pui afumat si porumb

In Aperitive / Garnituri la 17 Iun 2016

Faina se amesteca cu praful de copt. Ouale se mixeaza bine,se pune faina,condimentele si uleiul Sunca si pieptul de pui se taie cuburi, ceapa verde se taie feliute, porumbul se scurge de zeama,iar cascavalul se da pe razatoarea mare. Se amesteca toate ingredientele. Intr-o tava de...

Inele de ceapa cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 1 Iun 2016

Ceapa se curata de coaja,se taie capetele si se taie in trei(adica feliile sa fie groase),se scot cu grija rondelele si se lasa deoparte. Cascavalul se taie felii subtiri,dupa care taiem in jumatate. Luam rondele de ceapa care se potrivesc(1 mai mare si 1 putin mai mica) si intre ele punem...

Ciuperci cu zucchini cu unt

In Aperitive / Garnituri la 10 Mai 2016

Ciuperciile se curata,se spala bine si se taie feliute. Ceapa se taie solzisori se pune in ulei de masline cateva minute la foc mic sa nu se arda. Se adauga si ciuperciile taiate,amestecam frecvent,punem si dovlecelul zucchini care se da pe razatoare mare cu tot cu coaja. Se pune apa cat...

Cartofi noi cu ceapa verde si praz

In Aperitive / Garnituri la 3 Mai 2016

Cartofii se spala foarte bine,si se pun la fiert in apa cu sare cu tot cu coaja. Se lasa sa fiarba cam 15 minute,se scurg bine de apa si se scot intr-un castron. Intr-o tigaie mai adanca punem ulei la incins si adaugam cartofii sa sa rumeneasca putin. Spre final se adauga ceapa verde si...

Aperitiv oua umplute cu ton si branza de burduf

In Aperitive / Garnituri la 2 Mai 2016

Ouale fierte se curata de coaja, se taie in doua si se scoate cu grija galbenusurile si se pun deoparte. Intr-un robot de bucatarie se pune branza burduf taiata felii, galbenusurile, tonul scurs de ulei, ceapa verde tocata marunt, untul si maioneza. Se mixeaza cateva secunde. Ouale se...

Drob de pui cu verdeturi

In Aperitive / Garnituri la 30 Apr 2016

Ficatul de pui se pune la fiert intr-o craticioara cu apa si sare. Pipotele de pui si pulpele superioare de pui se pun intr-o alta cratita la fiert cu apa si sare. Se spumuiesc si se lasa pana sunt fierte bine. Mararul si patrunjelul se spala bine si se toaca cat mai marunt,la fel si...

Oua vopsite

In Aperitive / Garnituri la 30 Apr 2016

Ouale se spala bine cu detergent de vase,se clatesc foarte foarte bine ouale,se pun intr-o cratita acoperite cu apa si se pun la fiert pentru cateva minute. Se scurg de apa cu atentie sa nu se sparga,se lasa putin sa se raceasca, important e sa nu friga la degete. Vopseaua de oua se pune...

Chec aperitiv cu dovlecei si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 9 Apr 2016

Ciupercile se curata de coaja de deasupra, se spala bine si se taie feliute. Dovlecelul il curatam de coaja si il taiem cubulete,ceapa o tocam marunt iar morcovul il dam pe razatoarea mare. Amestecam legumele taiate, condimentele, punem cele 2 oua, faina, parmezanul si mararul tocat marunt....

Zucchini tondi ripieni di tonno (Dovlecei rotunzi umpluti cu ton)

In Aperitive / Garnituri la 5 Apr 2016

Dovleceii se spala bine si se pun in apa cu sare la fiert pentru circa 2-3 minute. Se scot pe o farfurie, se lasa putin sa se raceasca, dupa care se taie capacul cu grija si cu o lingura se scobeste miezul. Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt cu ulei de masline, adaugam si tonul scurs...

Chiftele de conopida

In Aperitive / Garnituri la 28 Mar 2016

Conopida se pune la fiert in apa cu sare pentru circa 15 minute,cand este bine fiarta se scurge si se paseaza cu o furculita,o lasam intr-o strecuratoare sa se raceasca si sa se scurga bine zeama. Dovlecelul zucchini il dam pe razatoarea mare cu tot cu coaja si il punem in strecuratoare langa...

Chiftele de broccoli cu parmezan

In Aperitive / Garnituri la 27 Mar 2016

Buchetelele de broccoli se pun la fiert in apa cu putina sare pentru circa 10-15 minute,se scurg de apa si se pun pe o farfurie. Cu un cutit tocam cat mai marunt broccoli fiert. Morcovul il dam pe razatoarea mare,ceapa o tocam marunt,amestecam cu broccoli taiat...

Chiftele de pangasius

In Aperitive / Garnituri la 22 Mar 2016

Bucatile de peste se condimenteaza pe ambele parti si se dau prin masina de tocat (eu nu am si am dat o parte prin blenderul Oster, dar il face pasta si o parte l-am taiat mai marunt). Ceapa se taie mai marunt, morcovul il dam pe razatoarea mare,iar mararul il tocam marunt si amestecam cu...

Salata de cartofi cu carnaciori si maioneza

In Aperitive / Garnituri la 6 Mar 2016

Cartofii se pun la fiert cu coaja in apa cu sare pentru 20-30 minute. Se pun sub apa rece pentru cateva minute,se curata de coaja si se lasa sa se raceasca si se taie cuburi. Carnatii se pun la prajit,iar cand sunt gata se scot pe un servet de hartie,dupa care se taie feliute. Ceapa se...

Salata orientala

In Aperitive / Garnituri la 2 Mar 2016

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare pentr 20-30 minute. Se scot pe o farfurie,se tin sub apa rece pentru cateva minute(pentru a se curata coaja mai usor),se curata de coaja si se lasa sa se raceasca dupa care se taie cuburi. Oul se pune la fiert pentru cateva minute,pana devine tare....

Omleta inima la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 25 Feb 2016

Ceapa verde se taie feliute si se pune in ulei de masline la calit, se adauga si cuburile de pancetta, se pune putina apa si se lasa sa fiarba pana scade zeama. Ouale se amesteca bine, se pun condimentele, porumbul scurs, bucatile de parmezan si ceapa si pancetta calite. Forma de silicon o...

Clatite umplute cu piept de pui si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 15 Feb 2016

Faina se amesteca cu oul,sarea si lapte,pana cand avem o compozitie subtire pentru clatite. Se prajesc clatitele si se scot pe o farfurie. Intr-o tigaie de ceramica punem ceapa tocata marunt si ciuperciile curatate de pielite,spalate si taiate feliute subtiri cu putin ulei de masline,punem...

Afisate 1 - 30 din 193 retete    

Postari recente

publicat la 16.09.2021

Tartar de ton

publicat la 16.09.2021

Desert tort Cifra

publicat la 24.01.2021

Desert papanasi moldovenesti

Horosmopul tau de astazi:

Rac

In capul tau e un talmes-balmes ca la nasu’! Norocul tau ca e bine insurubat pe gat, altfel cine stie pe unde l-ai pierde.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]