Carnea tocata se pune intr-un castron inalt,se adauga condimentele,ceapa tocata marut si usturoiul pisat.
Paine se taie cu un cutit cat mai marunt,la fel si mararul,punem si oul si amestecam ingredientele.
Cartoful se curata de coaja,si se da pe razatoarea mare,se lasa cateva minute dupa...
Fileul de pangasius se taie in bucati potrivite,se condimenteaza pe ambele parti si se pune intr-o tigaie cu putin ulei de masline si putina apa.
Se lasa sa scada zeama si sa se rumeneasca ptuin pe ambele parti.
Pentru sos:
Punem intr-un bol inalt iaurtul,mustarul,condimentele,frunzele...
Spalam varza,aruncam primele foi si o tocam fideluta,o punem intr-un castron,punem sare si o frecam cu mainiile.Se lasa deoparte 15 minute.
Ceapa se taie marunt sau solzisori,se pune la calit in ulei de masline intr-un ceaun,adaugam si morcovul rondele si ardeiul kapia taiat bucati mai mari....
Pulpele se taie in doua,se cresteaza,se clatesc bine si se lasa deoparte sa se scurga apa.
Intr-o tigaie wok punem ulei si pulpele sa se prajeasca,sa lasa cateva minute bune pe ambele parti dupa care se scot pe o farfurie.
Uleiul se arunca,se lasa doar putin pentru a calii ceapa alba tocata...
Branza se decupeaza cu niste forme mici pentru ornat,iar restul de branza se taie cuburi.
Frunzele de ceapa verde se taie feliute subtiri,se pasreaza cateva pentru decor.
Intr-o tigaie de Tefal punem putin unt,punem ouale,branza cuburi si frunzele de ceapa verde,punem condimentele si...
Carnea de porc se taie cuburi si se pune la fiert in oala de ciorba.
Dupa aproximativ 30 minute taiem ceapa marunt,morcovii rondele,iar ardeiul kapia cuburi si le punem la calit in ulei de masline,adaugam si orezul,se calesc cateva minute dupa care se pune in oala de ciorba.
Adaugam si...
Bucata de ciolan afumat se taie bucati (dupa placul fiecaruia) si se pune intr=o craticioara cu apa la fiert pentru circa 40 minute.
Cand a trecut timpul mentinat scurgem de zeama bucatiile si le punem intr-o tigaie wok cu ulei de masline la prajit pentru cateva minute pe ambele parti, dupa...
Punem intr-un bol untul taiat cuburi, zaharul, sarea, oul, coaja de portocala si bicarbonatul stins in zeama de portocala.
Amestecam ingredientele cu mana,punem treptat faina. Daca nu se mai lipeste de mana aluatul ne oprim si nu mai punem faina.
Invelim aluatul in folie alimentara si dam...
Ficateii de pui se spala,se curata de pielite si se pun intr-un castron impreuna cu laptele.
Se da la frigider pentru circa 30-40 minute pentru a se fragezii.
Se scot din lapte si se pun intr-o strecuratoare,se tamponeaza cu un servet de bucatarie pentru a se usca.
Intr-o tigaie wok...
Rubarba se spala bine si daca este nevoie se decojeste si se taie felii.
Zaharul se amesteca cu untul la temperatura camerei.
Se mixeaza cu mixerul,se adauga cate un ou si se continua sa se mixeze.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt, sarea si esenta de vanilie.
Se mixeaza...
Se lasa bucatiile de calamar sa se decongeleze si se pun pe un servet de hartie pentru a absorbi apa.
Intr-un castron amestecam cele 2 oua, punem faina cat cuprinde pentru a forma o compozitie nu foarte groasa, punem sare si piper.
Punem inelele de calamar in compozitie, le scurgem si le...
Bucatile de peste se condimenteaza pe ambele parti.
Intr-o farfurie punem faina si malaiul, amestecam bine, punem putina sare si piper in compozitie.
Trecem bucatile de file de peste prin malai si punem la prajit in ulei incins.
Se scot pe un servet de bucatarie.
Se servesc cu mujdei...
Intr-un castron adanc punem mustarul, 2 lingurite de apa si patrunjelul tocat marunt, se amesteca compozitia, se pun feliile de cotlet de porc, se ung pe ambele parti si se lasa la marinat timp de 2 ore in frigider.
O tigaie grill o ungem cu putin ulei de masline, punem feliile de cotlet cu...
Albusuriile se lasa la temperatura camerei,se bat spuma cu un varf de sare, se adauga treptat si zaharul pana devine o spuma de bezea, care nu curge din castron.
Bicarbonatul se stinge cu zeama de lamaie.
Ciocolata se topeste cu laptele si untul, se amesteca si se lasa sa se raceasca putin....
Fasolea se pune la fiert in 3 ape.
Ciolanul il punem la fiert separat pentru circa 1 ora.
In vasul roman punem fasolea, ceapa tocata marunt, morcovul taiat rondele si frunzele de ceapa verde taiate feliute.
Amestecam pune 1 polonic din zeama in care a fiert ciolanul, condimentele si...
Pieptul de pui se feliaza, se bat feliile de snitele pe ambele parti si se condimenteaza.
Amestecam cele 2 oua intr-o farfurie adaunca, punem faina cat cuprinde pentru a forma o compozitie potrivita pentru snitele, iar in alta farfurie adanca punem pesmetul, parmezanul ras si patrunjelul tocat...
Ciuperciile se curata,se spala bine si se taie feliute.
Ceapa se taie solzisori se pune in ulei de masline cateva minute la foc mic sa nu se arda.
Se adauga si ciuperciile taiate,amestecam frecvent,punem si dovlecelul zucchini care se da pe razatoare mare cu tot cu coaja.
Se pune apa cat...
Albusuriile se bat spuma cu un praf de sare pentru cateva minute.
Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devine consistenta si lucioasa.
Se pune uleiul si coaja de lamaie,se mixeaza la cea mai mica viteza a mixerului.
Se pune faina si praful de copt,esenta si se amesteca usor cu o...
Faina se pune intr-un bol, in mijloc punem drojdia, sare si zaharul si putina apa calda, amestecam putin si lasam 5 minute deoparte.
Untul se topeste, se pune peste faina, punem si restul de apa si incepem sa framantam cateva minute.
Acoperim bolul si lasam la foc cald pentru 30 minute....
Ardeii se pun la copt, se curata de coaja si se lasa la scurs.
Pieptul de pui se curata de pielite si se pune la fiert in apa cu sare.
Ciupercile se scurg bine si se toaca marunt, se pun intr-un bol inalt.
Castravetii se taie marunt si se pun peste ciuperci.
Pieptul de pui se lasa sa...
Nautul se scurge de zeama si se spala bine sub jet de apa rece.
Kaizerul se taie bucati potrivite, dupa placul fiecaruia, se pune in tigaie impreuna cu untul, dupa cateva minute se adauga si ceapa rosie taiata solzisori si condimentele.
Se acopera cu apa, punem nautul si lasam la foc mic sa...
Pulpele de pui se cresteaza, se ung cu mustar si se presara condimentele deasupra.
Fiecare pulpa de pui se inveleste cu 2 felii de bacon, de jur imprejur, daca aveti nevoie folositi scobitori.
Se pun intr-o tava de ceramica, se pune putina apa si vinul alb.
Usturoiul se taie feliute si...
Cartofii se spala foarte bine,si se pun la fiert in apa cu sare cu tot cu coaja.
Se lasa sa fiarba cam 15 minute,se scurg bine de apa si se scot intr-un castron.
Intr-o tigaie mai adanca punem ulei la incins si adaugam cartofii sa sa rumeneasca putin.
Spre final se adauga ceapa verde si...
Ouale fierte se curata de coaja, se taie in doua si se scoate cu grija galbenusurile si se pun deoparte.
Intr-un robot de bucatarie se pune branza burduf taiata felii, galbenusurile, tonul scurs de ulei, ceapa verde tocata marunt, untul si maioneza.
Se mixeaza cateva secunde.
Ouale se...
Ficatul de pui se pune la fiert intr-o craticioara cu apa si sare.
Pipotele de pui si pulpele superioare de pui se pun intr-o alta cratita la fiert cu apa si sare.
Se spumuiesc si se lasa pana sunt fierte bine.
Mararul si patrunjelul se spala bine si se toaca cat mai marunt,la fel si...
Ouale se spala bine cu detergent de vase,se clatesc foarte foarte bine ouale,se pun intr-o cratita acoperite cu apa si se pun la fiert pentru cateva minute.
Se scurg de apa cu atentie sa nu se sparga,se lasa putin sa se raceasca, important e sa nu friga la degete.
Vopseaua de oua se pune...
Untul moale se amesteca cu zaharul,esenta de vanilie si un praf de sare.
Se mixeaza totul cu un mixer,se adauga si galbenusul de ou.
Faina se amesteca cu parful de copt si se adauga peste crema de unt,punem bomboanele si ciocolata.
Amestecam cu mana,pana cand se amesteca ingredientele,nu...
Ceapa se toaca marunt,se pune in vasul de la Multicooker cu ulei de masline si morcovul taiat rondele,se seteaza functia Fry pentru cateva minute,se adauga si ciuperciile curatate si taiate feliute mici,se lasa sa se caleasca cateva minute,se mai completeaza cu ulei daca mai este nevoie....
Carnea de porc se taie cuburi si se pune in oala de ciorba cu apa la fiert pentru circa 30 minute.
Ceapa o tocam marunt, morcovul il taiem rondele,iar ardeiul kapia cubulete (am taiat cateva felii mari), le punem intr-o tigaie cu ulei de masline la calit pentru cateva minute, dupa care se pun...
Pentru chiftele:
Amestecam carnea cu morcovul dat pe razatoarea mare si ceapa taiata marunt, vegeta si piper.
Cu palmele umede formam chiftelele, se trec prin faina si se pun la prajit in ulei incins.
Se scot pe un servet de hartie.
Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt, cu ulei de...
Chiftele de porc cu cartof si susan
Carnea tocata se pune intr-un castron inalt,se adauga condimentele,ceapa tocata marut si usturoiul pisat. Paine se taie cu un cutit cat mai marunt,la fel si mararul,punem si oul si amestecam ingredientele. Cartoful se curata de coaja,si se da pe razatoarea mare,se lasa cateva minute dupa...
File de pangasius cu sos de iaurt
Fileul de pangasius se taie in bucati potrivite,se condimenteaza pe ambele parti si se pune intr-o tigaie cu putin ulei de masline si putina apa. Se lasa sa scada zeama si sa se rumeneasca ptuin pe ambele parti. Pentru sos: Punem intr-un bol inalt iaurtul,mustarul,condimentele,frunzele...
Varza cu sorici de porc
Spalam varza,aruncam primele foi si o tocam fideluta,o punem intr-un castron,punem sare si o frecam cu mainiile.Se lasa deoparte 15 minute. Ceapa se taie marunt sau solzisori,se pune la calit in ulei de masline intr-un ceaun,adaugam si morcovul rondele si ardeiul kapia taiat bucati mai mari....
Pulpe de pui cu dovlecei
Pulpele se taie in doua,se cresteaza,se clatesc bine si se lasa deoparte sa se scurga apa. Intr-o tigaie wok punem ulei si pulpele sa se prajeasca,sa lasa cateva minute bune pe ambele parti dupa care se scot pe o farfurie. Uleiul se arunca,se lasa doar putin pentru a calii ceapa alba tocata...
Oua amestecate cu telemea si frunze de ceapa verde
Branza se decupeaza cu niste forme mici pentru ornat,iar restul de branza se taie cuburi. Frunzele de ceapa verde se taie feliute subtiri,se pasreaza cateva pentru decor. Intr-o tigaie de Tefal punem putin unt,punem ouale,branza cuburi si frunzele de ceapa verde,punem condimentele si...
Ciorba de porc cu dovlecei si ciuperci
Carnea de porc se taie cuburi si se pune la fiert in oala de ciorba. Dupa aproximativ 30 minute taiem ceapa marunt,morcovii rondele,iar ardeiul kapia cuburi si le punem la calit in ulei de masline,adaugam si orezul,se calesc cateva minute dupa care se pune in oala de ciorba. Adaugam si...
Ciolan afumat cu cartofi noi
Bucata de ciolan afumat se taie bucati (dupa placul fiecaruia) si se pune intr=o craticioara cu apa la fiert pentru circa 40 minute. Cand a trecut timpul mentinat scurgem de zeama bucatiile si le punem intr-o tigaie wok cu ulei de masline la prajit pentru cateva minute pe ambele parti, dupa...
Tarta cu vanilie si capsuni
Punem intr-un bol untul taiat cuburi, zaharul, sarea, oul, coaja de portocala si bicarbonatul stins in zeama de portocala. Amestecam ingredientele cu mana,punem treptat faina. Daca nu se mai lipeste de mana aluatul ne oprim si nu mai punem faina. Invelim aluatul in folie alimentara si dam...
Ficatei de pui cu mazare si smantana
Ficateii de pui se spala,se curata de pielite si se pun intr-un castron impreuna cu laptele. Se da la frigider pentru circa 30-40 minute pentru a se fragezii. Se scot din lapte si se pun intr-o strecuratoare,se tamponeaza cu un servet de bucatarie pentru a se usca. Intr-o tigaie wok...
Prajitura cu rubarba
Rubarba se spala bine si daca este nevoie se decojeste si se taie felii. Zaharul se amesteca cu untul la temperatura camerei. Se mixeaza cu mixerul,se adauga cate un ou si se continua sa se mixeze. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, sarea si esenta de vanilie. Se mixeaza...
Calamar pane
Se lasa bucatiile de calamar sa se decongeleze si se pun pe un servet de hartie pentru a absorbi apa. Intr-un castron amestecam cele 2 oua, punem faina cat cuprinde pentru a forma o compozitie nu foarte groasa, punem sare si piper. Punem inelele de calamar in compozitie, le scurgem si le...
File de pangasius in crusta de malai
Bucatile de peste se condimenteaza pe ambele parti. Intr-o farfurie punem faina si malaiul, amestecam bine, punem putina sare si piper in compozitie. Trecem bucatile de file de peste prin malai si punem la prajit in ulei incins. Se scot pe un servet de bucatarie. Se servesc cu mujdei...
Cotlet de porc marinat cu mustar si patrunjel
Intr-un castron adanc punem mustarul, 2 lingurite de apa si patrunjelul tocat marunt, se amesteca compozitia, se pun feliile de cotlet de porc, se ung pe ambele parti si se lasa la marinat timp de 2 ore in frigider. O tigaie grill o ungem cu putin ulei de masline, punem feliile de cotlet cu...
Negresa din albusuri si ciocolata
Albusuriile se lasa la temperatura camerei,se bat spuma cu un varf de sare, se adauga treptat si zaharul pana devine o spuma de bezea, care nu curge din castron. Bicarbonatul se stinge cu zeama de lamaie. Ciocolata se topeste cu laptele si untul, se amesteca si se lasa sa se raceasca putin....
Fasole scazuta cu ciolan afumat la cuptor
Fasolea se pune la fiert in 3 ape. Ciolanul il punem la fiert separat pentru circa 1 ora. In vasul roman punem fasolea, ceapa tocata marunt, morcovul taiat rondele si frunzele de ceapa verde taiate feliute. Amestecam pune 1 polonic din zeama in care a fiert ciolanul, condimentele si...
Snitele de pui in crusta de parmezan si patrunjel
Pieptul de pui se feliaza, se bat feliile de snitele pe ambele parti si se condimenteaza. Amestecam cele 2 oua intr-o farfurie adaunca, punem faina cat cuprinde pentru a forma o compozitie potrivita pentru snitele, iar in alta farfurie adanca punem pesmetul, parmezanul ras si patrunjelul tocat...
Ciuperci cu zucchini cu unt
Ciuperciile se curata,se spala bine si se taie feliute. Ceapa se taie solzisori se pune in ulei de masline cateva minute la foc mic sa nu se arda. Se adauga si ciuperciile taiate,amestecam frecvent,punem si dovlecelul zucchini care se da pe razatoare mare cu tot cu coaja. Se pune apa cat...
Prajitura din albusuri de ou cu cacao si merisoare
Albusuriile se bat spuma cu un praf de sare pentru cateva minute. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devine consistenta si lucioasa. Se pune uleiul si coaja de lamaie,se mixeaza la cea mai mica viteza a mixerului. Se pune faina si praful de copt,esenta si se amesteca usor cu o...
Covridog cu cascaval
Faina se pune intr-un bol, in mijloc punem drojdia, sare si zaharul si putina apa calda, amestecam putin si lasam 5 minute deoparte. Untul se topeste, se pune peste faina, punem si restul de apa si incepem sa framantam cateva minute. Acoperim bolul si lasam la foc cald pentru 30 minute....
Salata de pui cu ciuperci si maioneza
Ardeii se pun la copt, se curata de coaja si se lasa la scurs. Pieptul de pui se curata de pielite si se pune la fiert in apa cu sare. Ciupercile se scurg bine si se toaca marunt, se pun intr-un bol inalt. Castravetii se taie marunt si se pun peste ciuperci. Pieptul de pui se lasa sa...
Naut cu ceapa si kaizer
Nautul se scurge de zeama si se spala bine sub jet de apa rece. Kaizerul se taie bucati potrivite, dupa placul fiecaruia, se pune in tigaie impreuna cu untul, dupa cateva minute se adauga si ceapa rosie taiata solzisori si condimentele. Se acopera cu apa, punem nautul si lasam la foc mic sa...
Pulpe de pui cu mustar invelite cu bacon la cuptor
Pulpele de pui se cresteaza, se ung cu mustar si se presara condimentele deasupra. Fiecare pulpa de pui se inveleste cu 2 felii de bacon, de jur imprejur, daca aveti nevoie folositi scobitori. Se pun intr-o tava de ceramica, se pune putina apa si vinul alb. Usturoiul se taie feliute si...
Cartofi noi cu ceapa verde si praz
Cartofii se spala foarte bine,si se pun la fiert in apa cu sare cu tot cu coaja. Se lasa sa fiarba cam 15 minute,se scurg bine de apa si se scot intr-un castron. Intr-o tigaie mai adanca punem ulei la incins si adaugam cartofii sa sa rumeneasca putin. Spre final se adauga ceapa verde si...
Aperitiv oua umplute cu ton si branza de burduf
Ouale fierte se curata de coaja, se taie in doua si se scoate cu grija galbenusurile si se pun deoparte. Intr-un robot de bucatarie se pune branza burduf taiata felii, galbenusurile, tonul scurs de ulei, ceapa verde tocata marunt, untul si maioneza. Se mixeaza cateva secunde. Ouale se...
Drob de pui cu verdeturi
Ficatul de pui se pune la fiert intr-o craticioara cu apa si sare. Pipotele de pui si pulpele superioare de pui se pun intr-o alta cratita la fiert cu apa si sare. Se spumuiesc si se lasa pana sunt fierte bine. Mararul si patrunjelul se spala bine si se toaca cat mai marunt,la fel si...
Oua vopsite
Ouale se spala bine cu detergent de vase,se clatesc foarte foarte bine ouale,se pun intr-o cratita acoperite cu apa si se pun la fiert pentru cateva minute. Se scurg de apa cu atentie sa nu se sparga,se lasa putin sa se raceasca, important e sa nu friga la degete. Vopseaua de oua se pune...
Fursecuri colorate
Untul moale se amesteca cu zaharul,esenta de vanilie si un praf de sare. Se mixeaza totul cu un mixer,se adauga si galbenusul de ou. Faina se amesteca cu parful de copt si se adauga peste crema de unt,punem bomboanele si ciocolata. Amestecam cu mana,pana cand se amesteca ingredientele,nu...
Mancare de dovlecei cu ciuperci la Multicooker
Ceapa se toaca marunt,se pune in vasul de la Multicooker cu ulei de masline si morcovul taiat rondele,se seteaza functia Fry pentru cateva minute,se adauga si ciuperciile curatate si taiate feliute mici,se lasa sa se caleasca cateva minute,se mai completeaza cu ulei daca mai este nevoie....
Ciorba de porc cu sorici
Carnea de porc se taie cuburi si se pune in oala de ciorba cu apa la fiert pentru circa 30 minute. Ceapa o tocam marunt, morcovul il taiem rondele,iar ardeiul kapia cubulete (am taiat cateva felii mari), le punem intr-o tigaie cu ulei de masline la calit pentru cateva minute, dupa care se pun...
Chiftele in sos de mazare cu smantana si parmezan
Pentru chiftele: Amestecam carnea cu morcovul dat pe razatoarea mare si ceapa taiata marunt, vegeta si piper. Cu palmele umede formam chiftelele, se trec prin faina si se pun la prajit in ulei incins. Se scot pe un servet de hartie. Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt, cu ulei de...