Preparare Reteta de salata de icre preparata cu gris si ceapa
Pune intr-o craticioara apa la fiert. Cand a dat in clocot pune grisul, in ploaie, amestecand energic cu o furculita. Fierbe grisul pentru 1-2 minute, pana cand compozitia e ingrosata, amestecand mereu, apoi opreste focul si...
Iata cum se prepara Reteta de placinte foioase cu telemea la cuptor – genul de placinte pe care nu prea le refuza nimeni
Pune intr-un bol apa (nu trebuie nici calda, nici rece, ci la temperatura camerei). Pune in ea drojdia, sarea si omogenizeaza. Adauga un galbenus de ou, usor batut cu...
Intr-un bol am pus untul taiat cubulete, cascavalul ras, drojdia, o lingurita de sare si smantana. Am omogenizat putin apoi am pus faina si am inceput sa framant cu mana.
La inceput veti avea impresia ca aluatul nu se va lega dar continuati. Initial va fi nisipos, apoi, treptat, untul se va...
Mod de preparare Chiftelute cu ton
Da prin masina de tocat, pe rand, ceapa curatata, cartoful spalat si curatat, sunca si patrunjelul.
Pune-le pe toate intr-un bol.
Scurge bine tonul si adauga-l peste celelalte ingrediente.
Pune si painea stoarsa bine si condimentele – boiaua,...
Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Galbenusurile amesteca-le cu smantana si adauga-le peste albusuri. Pune si faina amestecata cu praful de copt si amidonul.
Omogenizeaza, amestecand de jos in sus, usor. Incorporeaza frunzulite de patrunjel verde....
Intr-un bol mai maricel sparge ouale si bate-le doua minute cu un tel para.
Adauga laptele si mai bate cu telul un minut.
E momentul sa pui uleiul si branza telemea pe care ai sfaramat-o intre degete si sa omogenizezi.
Adauga faina amestecata cu praful de copt si amesteca....
Amesteca intr-un bol galbenusurile cu sarea si smantana.
Adauga uleiul si omogenizeaza.
Pune apoi laptele, amesteca si adauga faina in ploaie amestecand energic cu un tel.
Lasa compozitia deoparte pentru 15 minute.
Intre timp cu ajutorul unui blender paseaza branza de vaci impreuna cu...
Ungi un vas termorezistent cu unt
Asezi in el 4 felii de paine, unse cu putin unt
Pe fiecare felie pui cate o felie de sunca afumata.
Asezi pe fiecare felie de sunca cate 2 felii rosie,2 felii dovlecel. (tai dovlecelul pe lung daca vrei sa fie doar o felie) si presari...
Scoate foaia de aluat din congelator si las-o sa se dezghete la frigider.
Pregateste cabanosul taindu-l felioare subtiri si rade cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari.
Cand foaia e decongelata (dar rece) o scoti pe blatul de lucru.
Presari peste ea cascaval apoi pui...
Pune intr-un vas 3 cani cu apa (cana de 250 ml), cu putina sare
Pune broccoli in apa cand clocoteste si lasa 5-7 minute.
Pune intr-o strecuratoare broccoli si pastreaza zeama in care a fiert .
Intr-un vas cu fund dublu infierbanta bine 30 ml ulei, pune legumele curatate, spalate si...
Dizolva drojdia in apa calduta. Adauga 100 gr faina, omogenizeaza si lasa 10 minute la loc cald.
Intr-un bol pune restul de faina, uleiul, oul, sarea si zaharul, adauga amestecul cu drojdie si omogeneazeaza.
Adauga treptat laptele caldut.
Daca e cazul mai adauga fie faina,...
Pune intr-un vas , la fiert, apa cu sare.
Cand da in clocot adauga creierul spalat si curatat.
Lasa sa dea doua – trei clocote apoi pune-l la scurs intr-o strecuratoare.
Curata ceapa si usturoiul, toaca-le marunt si caleste-le doua minute in ulei incins.
Chifla o...
Am pregatit intai sosul mixand un minut toate ingredientele. Am potrivit gustul de sare si piper si am impartit sosul egal in doua platouase.
Ouale fierte tari le-am decojit si le-am taiat in doua parti egale.
Am scos cu o lingurita galbenusurile, le-am pus intr-un bol si le-am...
Intr-un bol bate bine ouale cu sare si piper (nu pune multa sare, ca-i sarat si cascavalul)
Adauga untul topit si racit, cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari, faina, praful de copt, laptele, ciupercile si ceapa verde, tocata.
Omogenizeaza totul.
Tapeteaza o tava de chec cu...
Pune uleiul la incins intr-un vas cu fund dublu (eu folosesc vas de tuci)
Ceapa curatata si spalata o tai juliene. Cand uleiul e incins adaugi ceapa si cateii de usturoi, intregi.
Caleste-le pana se rumenesc frumos apoi scoate-le cu o paleta.
Adauga orezul si caleste-l in uleiul ramas,...
Pune intr-un vas , la fiert, 2 l apa cu putina sare si 3 linguri otet.
Intre timp pregateste in alt vas s osul Bechamel : Pune o lingura de unt la topit, adauga faina, omogenizeaza si caleste 2 minute.Adauga putin cate putin laptele rece amestecand incontinuu sa nu faca cololoase.Pune...
Conecteaza aparatul la sursa de curent.
Seteaza din meniu functia Fry.
Pune putin ulei la incins.
Adauga sunca si ardeiul, taiate cubulete.
Caleste 2 minute si adauga ouale batute cu putina sare. Inchide capacul aparatului si lasa 8 minute.
Pune pe suprafata omletei cascaval taiat...
Topeste untul. Lasa-l sa se raceasca.
Intr-un bol rade casul/telemeaua si amesteca-l cu branza burduf, spanacul, o lingura smantana, doua oua, zaharul si sare doar daca e cazul
Pregateste foile. Intinde o foaie si pensuleaz-o cu unt topit, aseaza inca o foaie deasupra , pensuleaza...
Cerneti faina intr-un bol. Puneti in vas oul, smantana, sarea, zaharul, drojdia faramata cu mana. Amestecati iaurtul cu smantana si incalziti-le usor. Adaugati peste faina si incepeti sa amestecati, omogenizand, apoi incepeti sa framantati. In functie de puterea de absorbtie a fainii va trebui,...
Simplu, simplu, simplu!
Conecteaza aparatul la sursa de curent.
Selecteaza din MENIU programul Fry.
Pune ulei si lasa doua minute sa se infierbante.
Bate bucatile de carne cu ciocanul de batut carne, condimenteaza cu sare, trece fiecare bucata prin faina, apoi prin oul batut iar la...
Pune intr-un bol faina, impreuna cu drojdia, sarea si uleiul de masline si omogenizeaza.Adauga treptat apa calduta, omogenizand cu mana, framantand, pana obtii un aluat ferm, elastic, usor de modelat. Daca e prea tare mai adaugi apa, daca e prea moale adaugi faina.Framanta 10 minute.Acopera bolul...
Se topeste untul si se amesteca cu branza data pe razatoare.
Se adauga iaurtul, ouale , faina si drojdia.
Se framanta un aluat elastic si se imparte in bucati de marimea unei mingi de ping-pong .(asa o zis Ruxy! :)) )
Se ia fiecare bucata si se intinde cu sucitorul,...
Punem ouale la fiert. Le lasam minim 10 minute, le scoatem in apa rece apoi le curatam.
Taiem ouale in doua pe lungime si scoate intr-un bol galbenusurile.
Strecuram tonul, il amestecam cu galbenusurile , putin unt, patrunjel tocat, zeama de lamaie dupa gust, sare si piper.
Umplem...
De data asta am folosit cartofi noi, iese grozav de bun preparatul.
Am spalat si curatat cartofii. I-am taiat in 4 si i-am pus la fiert in apa cu sare.
Cand au fost fierti bine de tot am scurs toata apa, am adaugat smantana, untul, mararul proaspat tocat, si am pus cratita inapoi pe foc....
In ordinea de pe (tricouri ) platou:
-Betisoare cu felii de castravete, bucati de branza de capra Delaco si jumatate de rosie Cherry.
-Felii de miez de lapte, un cub de salam italian si ardel rosu. Decor-putin patrunjel
-Bilute din branza de capra modelate usor in mana si date prin...
Aluat
Intr-un bol puneti faina de grau, faina de porumb, untul rece taiat cubulete si sarea si framantati rapid cu mana un aluat uscat, sfaramicios.
Adaugati apoi apa rece, doar atat cat este nevoie pentru a abtine un aluat nelipicios, elastic, care sa poata fi usor intins cu sucitorul dar...
Pui putin unt la topit intr-o tigaie si cand s-a incalzit adaugi carnatul taiat cubulete si ceapa taiata rondele. Calesti 2-3 minute. Adaugi leusteanul si opresti focul.
Separi albusurile de galbenusuri. Mixezi spuma albusurile cu sare. Adaugi galbenusurile, amestecul din tigaie, potrivesti...
Amestecă într-un bol carnea cu ouăle bătute, untul topit şi răcit, sare şi piper. Iniţial veţi avea o compoziţie molcuţă dar pe măsură ce veţi amesteca energic, bătând cu palmele de multe ori compoziţia , aceasta va căpăta o consistenţă legată.
Cu mâinile...
Taie pieptul de pui in doua, pe mijoc. Pe fiecare bucata pune folie alimentara si bate-le usor cu ciocanul de carne pana obtii doua felii uniforme, ca si grosime.
Prepara un amestec din sosul de soia, otetul balsamic si uleiul cu busuioc. Unge bucatiile de carne, acopera-le cu folie alimentara...
Treceţi carnea prin maşina de tocat. Ceapa o tocaţi marunt. Puneţi pâinea la înmuiat în laptele rece, o lăsaţi câteva minute apoi o stoarceţi bine. Curăţaţi şi pisaţi usturoiul. Într-un bol amestecaţi carnea cu ceapa, usturoiul, pâinea stoarsă, un...
Reteta de salata de icre preparata cu gris si ceapa
Preparare Reteta de salata de icre preparata cu gris si ceapa Pune intr-o craticioara apa la fiert. Cand a dat in clocot pune grisul, in ploaie, amestecand energic cu o furculita. Fierbe grisul pentru 1-2 minute, pana cand compozitia e ingrosata, amestecand mereu, apoi opreste focul si...
Reteta de placinte foioase cu telemea la cuptor – genul de placinte pe care nu prea le refuza nimeni
Iata cum se prepara Reteta de placinte foioase cu telemea la cuptor – genul de placinte pe care nu prea le refuza nimeni Pune intr-un bol apa (nu trebuie nici calda, nici rece, ci la temperatura camerei). Pune in ea drojdia, sarea si omogenizeaza. Adauga un galbenus de ou, usor batut cu...
Aperitiv saratele cu branza
Intr-un bol am pus untul taiat cubulete, cascavalul ras, drojdia, o lingurita de sare si smantana. Am omogenizat putin apoi am pus faina si am inceput sa framant cu mana. La inceput veti avea impresia ca aluatul nu se va lega dar continuati. Initial va fi nisipos, apoi, treptat, untul se va...
Aperitiv chiftelute cu ton
Mod de preparare Chiftelute cu ton Da prin masina de tocat, pe rand, ceapa curatata, cartoful spalat si curatat, sunca si patrunjelul. Pune-le pe toate intr-un bol. Scurge bine tonul si adauga-l peste celelalte ingrediente. Pune si painea stoarsa bine si condimentele – boiaua,...
Aperitiv rulada cu sunca si branza
Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Galbenusurile amesteca-le cu smantana si adauga-le peste albusuri. Pune si faina amestecata cu praful de copt si amidonul. Omogenizeaza, amestecand de jos in sus, usor. Incorporeaza frunzulite de patrunjel verde....
Chec sarat
Intr-un bol mai maricel sparge ouale si bate-le doua minute cu un tel para. Adauga laptele si mai bate cu telul un minut. E momentul sa pui uleiul si branza telemea pe care ai sfaramat-o intre degete si sa omogenizezi. Adauga faina amestecata cu praful de copt si amesteca....
Clatite cu ton si crema de branza
Amesteca intr-un bol galbenusurile cu sarea si smantana. Adauga uleiul si omogenizeaza. Pune apoi laptele, amesteca si adauga faina in ploaie amestecand energic cu un tel. Lasa compozitia deoparte pentru 15 minute. Intre timp cu ajutorul unui blender paseaza branza de vaci impreuna cu...
Sandwich cald cu sunca, rosii si dovlecel
Ungi un vas termorezistent cu unt Asezi in el 4 felii de paine, unse cu putin unt Pe fiecare felie pui cate o felie de sunca afumata. Asezi pe fiecare felie de sunca cate 2 felii rosie,2 felii dovlecel. (tai dovlecelul pe lung daca vrei sa fie doar o felie) si presari...
Melci din foietaj cu cabanos si cascaval
Scoate foaia de aluat din congelator si las-o sa se dezghete la frigider. Pregateste cabanosul taindu-l felioare subtiri si rade cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari. Cand foaia e decongelata (dar rece) o scoti pe blatul de lucru. Presari peste ea cascaval apoi pui...
Orez cu broccoli la cuptor
Pune intr-un vas 3 cani cu apa (cana de 250 ml), cu putina sare Pune broccoli in apa cand clocoteste si lasa 5-7 minute. Pune intr-o strecuratoare broccoli si pastreaza zeama in care a fiert . Intr-un vas cu fund dublu infierbanta bine 30 ml ulei, pune legumele curatate, spalate si...
Cornuri sarate, cu branza
Dizolva drojdia in apa calduta. Adauga 100 gr faina, omogenizeaza si lasa 10 minute la loc cald. Intr-un bol pune restul de faina, uleiul, oul, sarea si zaharul, adauga amestecul cu drojdie si omogeneazeaza. Adauga treptat laptele caldut. Daca e cazul mai adauga fie faina,...
Chiftelute de creier si cascaval
Pune intr-un vas , la fiert, apa cu sare. Cand da in clocot adauga creierul spalat si curatat. Lasa sa dea doua – trei clocote apoi pune-l la scurs intr-o strecuratoare. Curata ceapa si usturoiul, toaca-le marunt si caleste-le doua minute in ulei incins. Chifla o...
Oua umplute
Am pregatit intai sosul mixand un minut toate ingredientele. Am potrivit gustul de sare si piper si am impartit sosul egal in doua platouase. Ouale fierte tari le-am decojit si le-am taiat in doua parti egale. Am scos cu o lingurita galbenusurile, le-am pus intr-un bol si le-am...
Chec aperitiv
Intr-un bol bate bine ouale cu sare si piper (nu pune multa sare, ca-i sarat si cascavalul) Adauga untul topit si racit, cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari, faina, praful de copt, laptele, ciupercile si ceapa verde, tocata. Omogenizeaza totul. Tapeteaza o tava de chec cu...
Orez cremos cu parmezan
Pune uleiul la incins intr-un vas cu fund dublu (eu folosesc vas de tuci) Ceapa curatata si spalata o tai juliene. Cand uleiul e incins adaugi ceapa si cateii de usturoi, intregi. Caleste-le pana se rumenesc frumos apoi scoate-le cu o paleta. Adauga orezul si caleste-l in uleiul ramas,...
Ochiuri romanesti cu cascaval
Pune intr-un vas , la fiert, 2 l apa cu putina sare si 3 linguri otet. Intre timp pregateste in alt vas s osul Bechamel : Pune o lingura de unt la topit, adauga faina, omogenizeaza si caleste 2 minute.Adauga putin cate putin laptele rece amestecand incontinuu sa nu faca cololoase.Pune...
Omleta cu sunca si ardei la Multicooker
Conecteaza aparatul la sursa de curent. Seteaza din meniu functia Fry. Pune putin ulei la incins. Adauga sunca si ardeiul, taiate cubulete. Caleste 2 minute si adauga ouale batute cu putina sare. Inchide capacul aparatului si lasa 8 minute. Pune pe suprafata omletei cascaval taiat...
Placinta cu branza si spanac
Topeste untul. Lasa-l sa se raceasca. Intr-un bol rade casul/telemeaua si amesteca-l cu branza burduf, spanacul, o lingura smantana, doua oua, zaharul si sare doar daca e cazul Pregateste foile. Intinde o foaie si pensuleaz-o cu unt topit, aseaza inca o foaie deasupra , pensuleaza...
Briose aperitiv/ Briose sarate
Cerneti faina intr-un bol. Puneti in vas oul, smantana, sarea, zaharul, drojdia faramata cu mana. Amestecati iaurtul cu smantana si incalziti-le usor. Adaugati peste faina si incepeti sa amestecati, omogenizand, apoi incepeti sa framantati. In functie de puterea de absorbtie a fainii va trebui,...
Snitel in crusta crocanta, la Multicooker
Simplu, simplu, simplu! Conecteaza aparatul la sursa de curent. Selecteaza din MENIU programul Fry. Pune ulei si lasa doua minute sa se infierbante. Bate bucatile de carne cu ciocanul de batut carne, condimenteaza cu sare, trece fiecare bucata prin faina, apoi prin oul batut iar la...
Scovergi de post cu cartofi
Pune intr-un bol faina, impreuna cu drojdia, sarea si uleiul de masline si omogenizeaza.Adauga treptat apa calduta, omogenizand cu mana, framantand, pana obtii un aluat ferm, elastic, usor de modelat. Daca e prea tare mai adaugi apa, daca e prea moale adaugi faina.Framanta 10 minute.Acopera bolul...
Placinte cu branza si cascaval la tigaie
Se topeste untul si se amesteca cu branza data pe razatoare. Se adauga iaurtul, ouale , faina si drojdia. Se framanta un aluat elastic si se imparte in bucati de marimea unei mingi de ping-pong .(asa o zis Ruxy! :)) ) Se ia fiecare bucata si se intinde cu sucitorul,...
Oua panirat
Punem ouale la fiert. Le lasam minim 10 minute, le scoatem in apa rece apoi le curatam. Taiem ouale in doua pe lungime si scoate intr-un bol galbenusurile. Strecuram tonul, il amestecam cu galbenusurile , putin unt, patrunjel tocat, zeama de lamaie dupa gust, sare si piper. Umplem...
Cartofi cu smantana si marar
De data asta am folosit cartofi noi, iese grozav de bun preparatul. Am spalat si curatat cartofii. I-am taiat in 4 si i-am pus la fiert in apa cu sare. Cand au fost fierti bine de tot am scurs toata apa, am adaugat smantana, untul, mararul proaspat tocat, si am pus cratita inapoi pe foc....
Aperitive cu legume si branzeturi Delaco
In ordinea de pe (tricouri ) platou: -Betisoare cu felii de castravete, bucati de branza de capra Delaco si jumatate de rosie Cherry. -Felii de miez de lapte, un cub de salam italian si ardel rosu. Decor-putin patrunjel -Bilute din branza de capra modelate usor in mana si date prin...
Tarta cu patru feluri de branza
Aluat Intr-un bol puneti faina de grau, faina de porumb, untul rece taiat cubulete si sarea si framantati rapid cu mana un aluat uscat, sfaramicios. Adaugati apoi apa rece, doar atat cat este nevoie pentru a abtine un aluat nelipicios, elastic, care sa poata fi usor intins cu sucitorul dar...
Omleta la cuptor
Pui putin unt la topit intr-o tigaie si cand s-a incalzit adaugi carnatul taiat cubulete si ceapa taiata rondele. Calesti 2-3 minute. Adaugi leusteanul si opresti focul. Separi albusurile de galbenusuri. Mixezi spuma albusurile cu sare. Adaugi galbenusurile, amestecul din tigaie, potrivesti...
Parjoale a la Chisinau
Amestecă într-un bol carnea cu ouăle bătute, untul topit şi răcit, sare şi piper. Iniţial veţi avea o compoziţie molcuţă dar pe măsură ce veţi amesteca energic, bătând cu palmele de multe ori compoziţia , aceasta va căpăta o consistenţă legată. Cu mâinile...
Rulada din piept de pui marinat, cu branza si spanac
Taie pieptul de pui in doua, pe mijoc. Pe fiecare bucata pune folie alimentara si bate-le usor cu ciocanul de carne pana obtii doua felii uniforme, ca si grosime. Prepara un amestec din sosul de soia, otetul balsamic si uleiul cu busuioc. Unge bucatiile de carne, acopera-le cu folie alimentara...
Crochete de pui cu caşcaval
Treceţi carnea prin maşina de tocat. Ceapa o tocaţi marunt. Puneţi pâinea la înmuiat în laptele rece, o lăsaţi câteva minute apoi o stoarceţi bine. Curăţaţi şi pisaţi usturoiul. Într-un bol amestecaţi carnea cu ceapa, usturoiul, pâinea stoarsă, un...