publicat la 16.02.2015
publicat la 16.02.2015
publicat la 31.03.2014
Esti foarte sigur ca ceea ce simti este corect si nu accepti sa fii criticat pentru ceea ce spui. Inainte de a continua cu aceasta atitudine gandeste-te daca tie ti-ar face placere ca altcineva sa faca ceea ce pui tu in practica.
Bucataras.ro
[email protected]
Cornetti cu crema de vanilie
In primul rand scoatem aluatul din congelator cu vreo 2 ore inainte sa ne apucam de rulat conurile (sau cilindrii, depinde de formele pe care le avem. Mie mi-au placut conurile la magazin) Cand s-a dezghetat, pudram blatul de lucru cu faina si apoi punem una din foi pe care o pudram si...
Reteta de preparare a papanasilor fierti cu branza dulce
Reteta de preparare a papanasilor Batem bine cele 3 oua cu praful de sare apoi le adaugam peste branza si amestecam bine cu mixerul. Adaugam si vanilia, coaja de lamaie, grisul si faina si amestecam pana la omogenizare. Formama papanasii cu ajutorul unei linguri ori in forma de galusca ori ii...
Desert prajitura "Trufa"
Blat : Macinam biscuitii in robotul de bucatarie (eu am avut si niste piscoturi si le-am combinat cu biscuitii), apoi adaugam cacaua si zaharul pudra, omogenizam si apoi adaugam untul topit. Amestecam bine pana cand obtinem o compozitie sfaramicioasa. Rasturnam compozitia in tava cu inel...
Salata asortata de primavara
Fierbem cartofii in coaja, ii lasam sa se raceasca putin apoi ii curatam si-i taiem cubulete. Spalam salata verde si o punem taiata intr-un bol impreuna cu ouale fierte, ceapa rosie taiata subtire, mararul, fasolea galbena si rosiile. Pentru sosul vinaigrette pisam usturoiul si il punem...
Biscuiti spritati
Untul moale se freaca bine cu zaharul pudra pana se incorporeaza. Se adauga oul, aromele si praful de sare si se omogenizeaza, dupa care se alterneaza laptele cu faina si praful de copt (faina se amesteca cu praful de copt). optional putem sa adaugam coaja de la o lamaie sau portocala. Aluatul...
Trufe
Taiem ciocolata amaruie in bucatele mai mici si o punem intr-un bol. Punem frisca lichida intr-o craticioara pe foc si lasam sa se infierbante. Atentie : nu trebuie sa fiarba deloc! trebuie sa fie fierbinte, cand incepe sa faca mici bule de aer pe marginea craticioarei, o luam de pe foc...
Mini tarte cu fructe
Mod de preparare coji: Frecam untul cu zaharul pana se face spumos, apoi adaugam oul si cele 2 galbenusuri si mestecam dupa fiecare aditie. Adaugam faina treptat si sarea si formam o coca omogena, pe care o vom baga la frigider cca 30 de minute. O scoatem din frigider si pe blatul de...
Amandine
Pentru blat , am separat ouale, am batut albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adugam galbenusurile pe rand, uleiul, si apoi incorporam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt cu ajutorul unui tel. Tapetam o tava cu hartie de copt si coacem aproximativ 20 de minute pana cand...
Tort cu mousse de mango si ciocolata alba
Pe cat pare de complicat, nu este deloc asa. Intai facem siropul ca sa aiba timp sa se raceasca pana cand blatul este gata. Sirop: intr-o craticioara punem apa, zaharul si le fierbem pana cand acestea sunt dizolvate complet. Lasam sa se raceasca si adaugam romul si zaharul...
Prajitura cu cirese
1. Galbenusurile se freaca cu o cana de zahar pana se albesc, apoi se adauga 1/2 cana ulei si coaja de lamaie si se bat bine cu mixerul. 2. Separat se bat albusurile cu 1/2 cana zahar pana devin ca o bezea tare. Se amesteca 1 cu 2 , se pune praful de copt intr-un castron impreuna cu...
Placinta cu spanac si aluat de casa
Aluat Scoatem untul din frigider cu cel putin o ora inainte, ca sa se inmoaie (sau il punem 10-15 secunde in microunde…cum fac eu:-)), il punem intr-un castron si framantam putin cu faina pana aluatul devine sfaramicios. Adaugam praful de sare, oul batut putin apoi apa...
Paste cu carne de vita
Se fierb pastele in apa cu sare, se spala apoi intr-un jet de apa rece si se scurg bine in sita. Pentru sos, tocam ceapa marunt si o innabusim in ulei pana cand este aproape topita, adaugand din cand in cand supa de legume, sau apa fierbinte. Cand ceapa este gata, adaugam sucul de rosii...
Salata de fasole boabe cu cus cus
Am fiert cus cusul in apa cu un praf de sare,apoi l-am scurs bine. Morcovii i-am fiert separat intr-o carticioara. Am spalat patrunjelul si l-am taiat fin, am pus toate ingredientele intr-un bol si am asezonat cu sare si piper. Eu am pus zeama de la o jumatate de lamaie, dar se pune dupa...
Placinta cu mere
Intai pregatim merele, care se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoare. Se pun intr-o craticioara de inox impreuna cu zaharul (eu pun cam 6-8 linguri de zahar) si se calesc pe foc pana se inmoaie. La final dam cratita deoparte si punem scortisoara si zaharul vanilat. Aluatul:...
Desert tort cu crema de iaurt si piersici
In primul rand am pus gelatina la inmuiat intr-o cana cu apa rece (am pus apa peste ea atat cat sa o acopere cu 2 degete peste). Am pus o parte din lapte pe foc iar cealalta parte (nu mai mult de 100 ml) am amestecat-o cu praful de vanilie. Dupa ce am omogenizat, am pus praful amestecat cu...
Salata de paste cu legume
Fierbem pastele cca 8 minute apoi le dam prin jet de apa rece si le punem intr-un bol. Spalam ciupercile, le taiem in 4 si le frigem in wok (sau tigaie) pana se rumenesc usor. Spalam celelalte legume si le taiem bucatele. Adaugam totul peste paste si asezonam cu sare si piper si zeama de...
Briose cu merisoare si lamaie
Modul de preparare este foarte simplu. In primul rand cernem faina si praful de copt si le amestecam intr-un castron. In alt bol mai inalt mixam foarte bine oualele cu zaharul pana se albesc. Adaugam uleiul, laptele, zeama de lamaie si praful de sare si amestecam bine pana se...
Sandwich pentru o dieta sanatoasa
Daca impartim sandwichul in doua , o jumatate va avea aproximativ 250 de calorii, ceea ce este suficient pentru un mic dejun hipocaloric! putem adauga in sandwich si alte verdeturi, salata, ridichi, masline , ce ne place dar hipocalorice. Avocadoul trebuie sa fie foarte bine copt , eu cand il...
Baclava
Mod de preparare sirop: Se fierbe apa cu zaharul, cu batonul de scortisoara si cu feliutele de lamaie, iar cand s-a dizolvat zaharul se pune mierea si zeama de lamaie. Se lasa la racit ( Atentie!!! siropul se toarna rece peste baclavaua fierbinte!) Asamblare: Se impart foile in 3...
Salam de biscuiti reteta
Salam de biscuiti reteta Amestecam laptele cu zaharul si cacaoa si le punem pe foc sa se incalzeasca si sa se topeasca zaharul.Cand s-au infierbantat punem si untul in craticioara si amestecam continuu apoi luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Adaugam si vanilia cand s-a racit. Faramam...
Supa cu taitei de casa
Spalam bine carnea in apa rece si o punem la fiert in 3 litri de apa. Cand a dat in fiert, adunam spuma de deasupra (o lasam sa fiarba pana cand iese tot sangele din ea) si apoi adaugam legumele spalate si curatate (intregi). Le fierbem cu un praf de sare si cateva linguri...
Chec pufos cu afine
Preparare: Chec Punem faina, praful de copt si sarea intr-un castron. Separat, frecam untul la temperatura camerei cu zaharul, apoi adaugam oul si smantana, mixand dupa fiecare aditie (vreau sa precizez ca in loc de lapte se poate pune numai smantana sau invers). Adaugam si coaja de la...
Budinca de vinete cu dovlecei
Se curata dovleceii si vinetele de coaja, si se coc putin pe gratar sau pe o tigaie de teflon . Se unge un vas de yena sau de ceramica cu unt (ulei) si se tapeteaza cu pesmet pentru a nu se lipi. Se aseaza un strat de vinete pe fundul vasului,presaram branza rasa, ou batut si marar,apoi...
Pui la cuptor cu sos de iaurt
Mai este nevoie de explicatii? Este cat se poate de simplu: Spalam ciocanele bine in apa rece, apoi le asezam intr-o tavita de jenna, le ungem cu ulei si le asezonam cu vegeta, boia, piper si cimbru dupa care le pensulam cu o pensula de silicon sa uniformizam. Le introducem in cuptorul...
Supa de rosii cu galusti
Mod de preparare: Este foarte simplu, intai curatam toate legumele, umplem oala cu apa doar pe jumatate si adaugam legumele taiate dupa cum va place. Eu inafara de pastarnac si telina, toc tot. Lasam supa la fiert cu un praf de sare apoi cand legumele sunt gata, adaugam sucul de rosii si...
Croissante cu nuca si scortisoara
Pregatim maiaua: Intr-o cana punem drojdia cu zaharul si apa calduta si lasam 5 minute pana cand aceasta incepe sa faca clabucei. Daca face clabucei inseamna ca drojdia este activa Pregatim coca astfel: Intr-un lighenas amestecam faina cu zaharul, sarea, laptele si uleiul si adaugam...
Varza a la Cluj
Intai tocam varza fideluta si o spalam in apa rece dupa care o stoarcem si o punem la calit cu ulei (eu am pus cam o ceasca pentru ca varza a fost multa). Daca considerati ca e mult, va sfatuiesc sa faceti jumatate din cantitate (carne si varza). Adaugam in varza o lingura de boia de ardei,...
Paine cu cartofi
Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii fierbem. Ii lasam sa se raceasca si apoi ii zdrobim cu furculita. Intr-un castron incapator, punem faina, drojdia uscata, zaharul si sarea. (Atentie, sarea nu trebuie sa fie in contact cu drojdia, intai amestecam cu zaharul si drojdia apoi punem...
Vinete cu parmezan
Este destul de simpla reteta si destul de dietetica. Eu nu am prajit deloc vinetele pentru ca au consistenta buretoasa si absorb foarte mult ulei. Bneinteles, daca va place mai mult cu ele prajite puteti sa le prajiti, eu le-am facut in felul urmator: Curatam vinetele de coaja, le...
Cinnamon rolls/ Rulouri cu scortisoara
Toate ingredientele trebuie scoase din frigider cu cel putin o ora inainte de a ne apuca de aluat. Ca sa elucidez chestia cu un ou si jumatate, vreau sa va zic ca se procedeaza asa: se ia un ou si se sparge, apoi se bate bine cu o furculita si se toarna jumatate din el in castronul in care...