![Bucataras](/templates/default/v3/img/bucataras-new.png)
publicat la 28.12.2021
publicat la 13.12.2021
publicat la 12.12.2021
Se anunţă zile toride. Cuptorul în care te coace destinul e mai mult decât strâmt şi lipsit de comfort. Putea şi ei să te frăgezească într-un spaţiu mai generos. În altă ordine de idei, nu uita că joia viitoare ai repetiţie la teatrul de păpuşi. Ţi-au luat sfori noi.
Bucataras.ro
[email protected]
Chec cu visine
Am separat albusurile de galbenusuri si am mixat albusurile spuma impreuna cu zaharul. Galbenusurile le-am amestecat cu o lingura de lemn si am adaugat treptat uleiul, apoi le-am pus usor peste albusuri. Am amestect cu lingura de lemn. Am adaugat praful de copt si cacao, iar la final faina,...
Pandispan cu ciocolata
Am facut budinca din 2 plicuri : 1 de ciocolata si 1 de caramel. Am pus 800 g de lapte la fiert. Am adaugat peste laptele fiert praful de budinca amestecat cu 50 g lapte si 6 linguri de zahar. Am lasat pe foc pana cand s-a ingrosat suficient de mult. Am pus pe un platou o foaie de pandispan...
Desert Prajitura Ecler
Preparare coji: se pune apa cu uleiul pe foc, iar cand clocoteste se adauga faina toata odata si se amesteca bine. Se ia compozitia de pe foc, se lasa sa se racoreasca (trebuie sa reziste degetul la atingerea aluatului, sa fie doar caldut) si se adauga ouale unul cate unul, pe rand, si...
Placinta cu dovleac cu foi de casa
Se da dovleacul pe razatoare si se caleste cu o cana de zahar si 2 lingurite de scortisoara pana cand se evapora zeama lasata de el. Se framanta aluatul: punem intr-un bol apa si untura si apoi adaugam faina. Aluatul rezultat nu este prea tare si este nelipicios. Impartim aluatul in 5-6 parti...
Prajitura cuburi de ciocolata
Se pregateste budinca: se pun 600 ml lapte la fiert. 100 ml lapte se vor amesteca cu cele doua plicuri de budinca si cu 8 linguri de zahar si se vor adauga peste laptele pus la fiert. Se lasa la foc mic si se amesteca continuu pana cand se ingroasa suficient de mult. Se ia de pe foc, se adauga...
Poale-n brau
Punem faina toata intr-un bol mare. Laptele il incalzim putin, nu il fierbem. In laptele incalzit adaugam uleiul si untul topit, zaharul si drojdia si o dizolvam bine. Turnam laptele usor peste faina si amestecam. Adaugam si galbenusurle, praful de sare si coaja rasa de la o portocala si...
Mini pateuri cu dulceata de capsuni
Mai intai se lasa aluatul la dezghetat. Se intinde putin cu sucitorul, apoi se taie aluatul de foietaj in fasii lungi de aprox 3 cm si late de aprox. 2 cm sau de dimensiunea dorita de voi( eu le-am vrut mai mici). Se pune pe fiecare fasie cate o jumatate de lingurita de gem si se unesc...
Cornulete cu mac
1.Se topeste margarina cu zaharul intr-o cratita, la foc mic . Dupa ce s-a topit untul, se ia de pe foc si se amesteca bine. 2. Se amesteca bine ouale cu drojdia intr-un castron. 3.Se adauga ouale peste margarina topita, iar apoi laptele. 4.Se adauga faina si se framanta bine....
Tort cu crema de frisca si ciocolata
Incepem prin pregatirea blatului. Se mixeaza albusurile spuma. Adaugam treptat zaharul si mixam pana cand bezeaua se intareste. Adaugam galbenusurile si le incorporam usor cu o lingura de lemn. Adaugam faina treptat, praful de copt si cacao si amestecam usor. Taptetam o tava de aragaz cu...
Briose cu ciocolata si portocala
Se amesteca oul cu uleiul, apa si zaharul si se amesteca. Adaugam treptat faina si praful de copt. Omogenizam bine si adaugam si coaja de portocala. Tapetam tava pentru briose cu hartii pe care le vom umple 3/4 cu compozitie. Punem ciocolata in mijlocul fiecare briose, cam de...
Placinta cu dulceata de pere
Se topeste untul cu zaharul intr-o cratita, la foc mic . Dupa ce s-a topit untul, se ia de pe foc si se amesteca bine.Se amesteca bine ouale cu drojdia intr-un castron.Se adauga ouale peste margarina topita, iar apoi laptele.Se adauga faina si se framanta bine. Aluatul rezultat este moale,...
Prajitura cu crema de vanilie
Se mixeaza albusurile spuma, iar galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana cand se albesc. Se amesteca galbenusurile cu albusurile si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacao si se amesteca usor pana cand se incorporeaza.Se pune compozitia intr-o...
Choux a la creme facute acasa
Se pune apa cu uleiul pe foc, iar cand clocoteste se adauga faina toata odata si se amesteca bine. Se ia compozitia de pe foc si se adauga ouale unul cate unul, pe rand, si se amesteca bine dupa fiecare ou cu o lingura de lemn. Este acelasi procedeu ca si la eclere. Tava se tapeaza cu...
Desert tort ciocolatos fara coacere
Biscuitii se faramiteaza, se adauga margarina topita, cele 2 linguri de cacao si se omogenizeaza bine. Compozitia se pune pe fundul unei cratite cu peretii detasabili si se preseaza bine. Se da la rece si pregatim crema de ciocolata. 400 g smantana pentru frisca o mixam pana devine ferma....
Desert placinta cu iaurt si sirop de portocala
Se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, apoi iaurtul si esenta si se amesteca bine. Se opreste 1 foaie de placinta, iar restul se vor rupe in fasii mici si se vor adauga peste compozitia de oua cu iaurt. Se unge o tava cu ulei si se pune foaia de placinta oprita. Compozitia cu...
Tort cu ciocolata
Mod de preparare blat: Am fiert apa si am amestecat-o cu cacao pana cand s-a omogenizat. Am batut albusurile spuma, dupa care am adaugat 150 g zahar si am batut in continuare pana cand au avut consistenta unei bezele. Galbenusurile se bat si ele cu 150 g zahar pana cand se topeste...
Briose colorate
Se mixeaza albusurile spuma, apoi se adauga zaharul treptat si se mixeaza in continuare pana devine o spuma lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza si se adauga peste albusuri. Se adauga faina cu praful de copt si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se toarna...
Prajitura pufoasa cu nuca de cocos
Se bat albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga usor peste albusuri. Amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam faina treptat amestecata cu praful de copt, esenta si amestecam usor. Tapetam o tava cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru...
Amandine
Se bat ouale cu zaharul pana cand se topeste zaharul. Se adauga faian, praful de copt si cacao si se mixeaza in continuare pana cand se omogenizeaza compozitia. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute sau pana cand blatul trece...
Chec pufos la tava
Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se adauga cate un galbenus pe rand si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se adauga laptele si faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza bine. Se adauga si coaja de portocala rasa. Se toarna 3/4 din compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de...
Biscuiti vanilati fragezi
Se mixeaza untul (moale, la temperatura camerei) cu zaharul. Se adauga oul si se mai mixeaza 1-2 minute sa se incorporeze. Adaugam faina, praful de copt si esenta de vanilie si framantam. Va rezulta un aluat mai tare si nelipicios. Intindem foi se aprox 1/2 cm grosime cu...
Chec cu lamaie
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul treptat si se mixeaza in continuare pana cand se incorporeaza bine, iar albusurile devin ca o bezea.Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza si se pun usor peste albusuri. Se amesteca usor cu o spatula. Se adauga faina, praful de copt si coaja...
Biscuiti cu ciocolata
Se mixeaza untul (moale, la temperatura camerei) cu zaharul. Se adauga oul si se mai mixeaza 1-2 minute sa se incorporeze. Adaugam faina, praful de copt si coaja de portocala si framantam. Va rezulta un aluat mai tare si nelipicios. Presaram faina pe suprafata de lucru si intindem poi...
Fursecuri cu arahide si ciocolata
Margarina moale, la temperatura camerei si amesteca cu zaharul pana cand acesta se topesete. Se adauga galbenusul , faina,esenta si sarea. Aluatul rezultat este moale. Albusul de ou se bate putin, iar arahidele se taie marunt sau se piseaza. Din aluat se fac bilute, se dau o parte...
Tort de biscuiti cu ciocolata
Mai intai faramitam biscuitii intr-un bol mare. Topim untul, adaugam zaharul si 50 ml apa. Adaugam untul topit peste biscuitii faramitati si amestecam bine cu o lingura. Adaugam si cacao, ciocolata topita, nuca faramitata si esenta si le incorporam bine. Va rezulta o pasta nu foarte...
Musuroi de cartita
Mixul pentru blat, untul, ouale si 30 ml lapte se mixeaza pentru 5 minute. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute. Se lasa la racit. Pe suprafata blatului se traseaza un cerc la o distanta la 1 cm de margine. Se...