Punem mai intai gelatina la hidratat 10 minunte in 100 ml apa, apoi o dizolvam pe baie de aburi.
Batem frisca impreuna cu iaurtul si adaugam si gelatina topita. Incorporam bine.
Tapetam o tava cu folie alimentara si punem pe fundul acesteia piersici din compot sau ce fructe aveti la...
Taiem ceapa rondele si o punem la calit in ulei incins. Adaugam orezul si mai lasam 4-5 minute sa se patrunda putin, adaugam apa si sare dupa gust si lasam la fiert.
Carnea de miel o punem intr-o tava, adaugam usturoiul taiat rondele si bulionul dizolvat in apa. Presaram sare si dam la cuptor...
Ouale fierte le taiem cuburi si le punem intr-un bol.
Adaugam ceapa si mararul tocate marunt si ridichile taiate felii. Adaugam si iaurtul, mustar si sare si amestecam bine.
Dam intr-un clocot broccoli, iar separat fierbem pieptul de pui.
Taiem cubulete pieptul de pui fiert, iar broccoli il desfacem in manunchiuri mai mici.
Intr-un vas de yenna punem broccoli, iar printre el adaugam cubuletele de piept de pui.
Batem ouale cu iaurt. Sare si piper...
Pestele proaspat il spalam bine, il crestam pe ambele parti si-l punem intr-o tava.
Ceapa o taiem julienne si o punem peste peste. Adaugam si bulionul dizolvat intr-o cana de apa, tarhonul si busuiocul. Punem cate putin bulion nedizolvat in apa si deaspra pestilor.
Presaram un praf de sare...
Punem carnea de miel la fiert, impreuna cu maruntaiele si o dam intr-un clocot.
Ceapa si morcovii le tocam cubulete si le punem la fiert in apa cu sare. Adaugam si carnea de miel prefiarta impreuna cu maruntaiele si lasam la fiert 40-50 de minute.
Adaugam si telina taiata...
Mai intai punem la fiert carnea de miel, doar cat sa dea in cateva clocote.
Punem carnea fiarta intr-un vas de yenna sau intr-o tava, adaugam usturoiul tocat, bulionul dizolvat in apa si punem peste carne. Adaugam foi de dafin, sare si piper. Dam stufatul la cuptor pana cand carnea se...
Punem branza proaspata intr-un bol incapator si o pasam cu blenderul vertical sau cu furculita.
Batem cu telul ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam untul de la temperatura camerei si batem bine. Adaugam apoi branza, faina si apoi grisul. Incorporam bine. La final adaugam...
Punem faina intr-un bol incapator si ii facem o adancitura in mijloc in care vom pune maiaua. Facem maiaua din 6 linguri de lapte caldut, 1 lingura de zahar si drojdia, amestecam bine pana cand drojdia este topita si punem peste faina. Adaugam si zaharul, untul si coaja de lamaie...
Mai intai fierbem carnea de miel si ficatul in 2 cratite separat.
Fierbem si 4-5 oua.
Taiem cat mai marunt ficatul si carnea sau se pot pot da prin masina de tocat, cum preferati.
Batem ouale cu sare si le adaugam peste carnea tocata. Nu va faceti griji ca sunt oua multe, si...
Punem biscuitii intr-un bol mare si-i rupem in 2-3. Adaugam rahatul taiat cubulete si nesquik sau cacao.
Punem apa intr-un ibric, adaugam zaharul si untul si o punem pe foc pana cand fierbe, iar untul este topit. Turnam siropul fierbinte peste biscuiti si amestecam bine cu o lingura.
Punem...
Dam morcovul pe razatoarea mica. Faina o amestecam cu praful de copt, cu scortisoara si ghimbirul.
Batem ouale cu telul, adaugam uleiul si apoi iaurtul si batem bine dupa fiecare dintre ele. Adaugam faina, apoi morcovul si incorporam bine. La final adaugam si nuca. Compozitia...
Mixam albusurile, adaugam zaharul si continuam sa mixam pana cand devin o spuma ferma si lucioasa.
Adaugam treptat faina si praful de copt si incorporam cu o spatula. Rahatul il taiem cubulete mici, la fel si nuca si le adaugam peste albusuri.
Turnam compozitia in 2 tavi de chec, tapetate...
Taiem ceapa marunt, iar morcovul il dam pe razatoarea mica. Le punem la calit in ulei si le lasam 5-6 minute pana se patrund bine. Adaugam kaiserul taiat felii si mai lasam 7-8 minute la calit. Adaugam apa, cartofii si dovleacul dat pe razatorea mare. Eu am avut la congelator la punga...
Curatam cartofii si ii taiem felii mai mari.
Intr-un bol punem pasta de tomate, piperul, ghimbirul si ardeiul boia. Adaugam si apa si amestecam bine. Adaugam in bol si cartofii si mestecam bine. Ii punem in punga pentru cuptor, presaram rozmarin din abundenta, sigilam punga si dam la...
Calim ceapa in ulei incins. Adaugam o cana de apa si spanacul spalat si tocat. Lasam 15-20 de minute la fiert.
Transferam spanacul intr-un vas termorezistent, presaram sare si adaugam ouale de prepelita. Dam spanacul la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru inca 20-25 de minute....
Curatam urzicile frunza cu frunza si le spalam bine. Le punem la fiert pentru 25-30 de minute. Dupa ce au fiert, scurgem din zeama intr-un vas si pasam urzicile cu blenderul vertical. Punem intr-o tigaie uleiul impreuna cu faina, amestecam si imediat adaugam zeama de la urzici si urzicile pasate....
Curatam telina, cartoful si ceapa. Telina o taiem cuburi, la fel si cartoful. Ceapa o taiem in doua. Le punem impreuna la fiert.
Cand au fiert, le scurgem o parte din apa si le pasam cu mixerul vertical. Adaugam sare dupa gust.
Kaiserul il taiem feliute subtiri si il prajim in ulei...
Pregatim amestecul cu bulion, sare, piper, ardei boia si ghimbir cu care vom unge coastele de porc. Le punem in tava si adaugam 1 cana de supa de pui sau de apa.
Usturoiul il curatam de coaja si il taiem cat mai mic si-l presaram peste costite.
Dam coastele la cuptor pentru 45-50 de minute....
Taiem ceapa julienne si morcovul rondele sau cuburi. Le punem la fiert, iar dupa 10 minute, adaugam carnea taiata cuburi potrivite. Lasam 20-25 de minute la fiert, dupa care adaugam cartofii taiati in 4. Mai lasam 10 minute la fiert si adaugam sucul de rosii.
Lasam ciorba sa fiarba pana cand...
Punem faina intr-un bol.
Incalzim laptele impreuna cu untul, lasam pe foc pana cand se topeste untul. Adaugam peste lapte si uleiul ( trebuie sa fie o compozitie usor calduta, nu fierbinte) si dizolvam drojdia. Adaugam lichidul peste faina si amestecam. Adaugam si 2 galbenusuri si coaja rasa...
Taiem carnea de porc in fasii subtiri si o prajim in uleiul incins. Cand este prajita pe ambele parti, scurgem uleiul din tigaie si adaugam laptele, sare si piper dupa gust si lasam la fiert 10-15 minute.
Adaugam smantana, amestecam si mai lasam pe foc inca 1-2 minute. Presaram deasupra...
Pregatim prima data sosul: amestecam condimentele cu sare, ulei si cu zeama de la 1 lamaie.
Ungem fiecare scrumbie pe ambele parti si in interior cu condimente si le punem in tava.
Adaugam 1 pahar de apa si rondele de lemaie si dam la cuptor la 200 de grade C, pentru 35 -40 de minute....
Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia in el.
Punem faina intr-un bol si adaugam laptele cu drojdia si incepem sa framantam usor. Adaugam sarea si zaharul si framantam bine aluatul.
Lasam aluatul acoperit cu un prosop de bucatarie pentru 1 ora la dospit in loc calduros ( eu il pun fie...
Incalzim laptele amestecat cu zaharul foarte putin.
Trecem fiecare piscot pentru cateva secunde prin laptele incalzit si punem intr-un vas de yenna un strat de piscoturi.
Mixam frisca lichida cu zaharul pudra si cu mascarponele. Ciocolata o taiem cu cutitul cubulete cat mai mici si o...
Lasam foile de placinta la dezghetat. Tapetam o tava cu ulei si apoi punem una dintre foile de placinta. Batem ouale cu 180 g de zahar, adaugam uleiul, apoi iaurtul. Foile de placinta le rupem in fasii mici si le adaugam peste compozitia de oua. Adaugam si praful de copt, stafidele si...
Taiem carnea in bucati potrivite si o punem intr-un vas de yenna.
Adagam pasta de tomate, 1 cana de apa, telina tocata cuburi si ardeiul taiat julienne.
Usturoiul il tocam marunt si il adaugam si pe el deasupra si presaram sare, piper si oregano.
Dam friptura pentru 90 de minute la...
Punem faina intr-un bol, adaugam untura, zaharul si apa calduta si framanta alatul. Trebuie sa fie moale si nelipicios alatul.
Punem folie alimentara sau hartie de copt pe blatul de lucru si presaram faina din abundenta. Intindem alatul intr-un dreptunghi subtire si presaram ciocolata, apoi...
Mai intai facem blatul maro. Mixam albusurile spuma cu zaharul. Adaugam galbenusurile si treptat faina si cacao si amestecam cu o lingura de lemn. Punem compozitia intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 10-12 min.
Intre timp...
Mai intai fierbem ouale.
Tocam salata verde si o punem pe fundul bolului. Adaugam rosiile tocate si castravetii, ceapa tocata rondele si boabele de porumb.
Punem apoi maslinele, ouale fierte curatate de coaja si taiate in 4 sau in 6. La final adaugam si tonul.
Facem dressingul din zeama...
Desert tort diplomat cu compot de piersici- reteta nr. 400
Punem mai intai gelatina la hidratat 10 minunte in 100 ml apa, apoi o dizolvam pe baie de aburi. Batem frisca impreuna cu iaurtul si adaugam si gelatina topita. Incorporam bine. Tapetam o tava cu folie alimentara si punem pe fundul acesteia piersici din compot sau ce fructe aveti la...
Friptura de miel cu garnitura de orez
Taiem ceapa rondele si o punem la calit in ulei incins. Adaugam orezul si mai lasam 4-5 minute sa se patrunda putin, adaugam apa si sare dupa gust si lasam la fiert. Carnea de miel o punem intr-o tava, adaugam usturoiul taiat rondele si bulionul dizolvat in apa. Presaram sare si dam la cuptor...
Salata de oua fierte cu ceapa si marar
Ouale fierte le taiem cuburi si le punem intr-un bol. Adaugam ceapa si mararul tocate marunt si ridichile taiate felii. Adaugam si iaurtul, mustar si sare si amestecam bine.
Budinca de broccoli cu piept de pui
Dam intr-un clocot broccoli, iar separat fierbem pieptul de pui. Taiem cubulete pieptul de pui fiert, iar broccoli il desfacem in manunchiuri mai mici. Intr-un vas de yenna punem broccoli, iar printre el adaugam cubuletele de piept de pui. Batem ouale cu iaurt. Sare si piper...
Peste la cuptor cu busioc si tarhon
Pestele proaspat il spalam bine, il crestam pe ambele parti si-l punem intr-o tava. Ceapa o taiem julienne si o punem peste peste. Adaugam si bulionul dizolvat intr-o cana de apa, tarhonul si busuiocul. Punem cate putin bulion nedizolvat in apa si deaspra pestilor. Presaram un praf de sare...
Ciorba de miel la ceaun
Punem carnea de miel la fiert, impreuna cu maruntaiele si o dam intr-un clocot. Ceapa si morcovii le tocam cubulete si le punem la fiert in apa cu sare. Adaugam si carnea de miel prefiarta impreuna cu maruntaiele si lasam la fiert 40-50 de minute. Adaugam si telina taiata...
Stufat de miel
Mai intai punem la fiert carnea de miel, doar cat sa dea in cateva clocote. Punem carnea fiarta intr-un vas de yenna sau intr-o tava, adaugam usturoiul tocat, bulionul dizolvat in apa si punem peste carne. Adaugam foi de dafin, sare si piper. Dam stufatul la cuptor pana cand carnea se...
Desert pasca dulce vanilata
Punem branza proaspata intr-un bol incapator si o pasam cu blenderul vertical sau cu furculita. Batem cu telul ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam untul de la temperatura camerei si batem bine. Adaugam apoi branza, faina si apoi grisul. Incorporam bine. La final adaugam...
Desert cozonac pufos cu nuca si rahat
Punem faina intr-un bol incapator si ii facem o adancitura in mijloc in care vom pune maiaua. Facem maiaua din 6 linguri de lapte caldut, 1 lingura de zahar si drojdia, amestecam bine pana cand drojdia este topita si punem peste faina. Adaugam si zaharul, untul si coaja de lamaie...
Drob mixt cu tarhon
Mai intai fierbem carnea de miel si ficatul in 2 cratite separat. Fierbem si 4-5 oua. Taiem cat mai marunt ficatul si carnea sau se pot pot da prin masina de tocat, cum preferati. Batem ouale cu sare si le adaugam peste carnea tocata. Nu va faceti griji ca sunt oua multe, si...
Desert salam de biscuiti
Punem biscuitii intr-un bol mare si-i rupem in 2-3. Adaugam rahatul taiat cubulete si nesquik sau cacao. Punem apa intr-un ibric, adaugam zaharul si untul si o punem pe foc pana cand fierbe, iar untul este topit. Turnam siropul fierbinte peste biscuiti si amestecam bine cu o lingura. Punem...
Desert prajitura cu morcovi fara zahar
Dam morcovul pe razatoarea mica. Faina o amestecam cu praful de copt, cu scortisoara si ghimbirul. Batem ouale cu telul, adaugam uleiul si apoi iaurtul si batem bine dupa fiecare dintre ele. Adaugam faina, apoi morcovul si incorporam bine. La final adaugam si nuca. Compozitia...
Desert chec din albusuri cu rahat si nuca glazurat cu ciocolata
Mixam albusurile, adaugam zaharul si continuam sa mixam pana cand devin o spuma ferma si lucioasa. Adaugam treptat faina si praful de copt si incorporam cu o spatula. Rahatul il taiem cubulete mici, la fel si nuca si le adaugam peste albusuri. Turnam compozitia in 2 tavi de chec, tapetate...
Ciorba de legume cu afumatura
Taiem ceapa marunt, iar morcovul il dam pe razatoarea mica. Le punem la calit in ulei si le lasam 5-6 minute pana se patrund bine. Adaugam kaiserul taiat felii si mai lasam 7-8 minute la calit. Adaugam apa, cartofii si dovleacul dat pe razatorea mare. Eu am avut la congelator la punga...
Cartofi cu rozmarin la cuptor
Curatam cartofii si ii taiem felii mai mari. Intr-un bol punem pasta de tomate, piperul, ghimbirul si ardeiul boia. Adaugam si apa si amestecam bine. Adaugam in bol si cartofii si mestecam bine. Ii punem in punga pentru cuptor, presaram rozmarin din abundenta, sigilam punga si dam la...
Spanac cu oua de prepelita
Calim ceapa in ulei incins. Adaugam o cana de apa si spanacul spalat si tocat. Lasam 15-20 de minute la fiert. Transferam spanacul intr-un vas termorezistent, presaram sare si adaugam ouale de prepelita. Dam spanacul la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru inca 20-25 de minute....
Mancare de urzici cu oua de prepelita
Curatam urzicile frunza cu frunza si le spalam bine. Le punem la fiert pentru 25-30 de minute. Dupa ce au fiert, scurgem din zeama intr-un vas si pasam urzicile cu blenderul vertical. Punem intr-o tigaie uleiul impreuna cu faina, amestecam si imediat adaugam zeama de la urzici si urzicile pasate....
Piure de telina cu afumatura
Curatam telina, cartoful si ceapa. Telina o taiem cuburi, la fel si cartoful. Ceapa o taiem in doua. Le punem impreuna la fiert. Cand au fiert, le scurgem o parte din apa si le pasam cu mixerul vertical. Adaugam sare dupa gust. Kaiserul il taiem feliute subtiri si il prajim in ulei...
Coaste lipicioase la cuptor
Pregatim amestecul cu bulion, sare, piper, ardei boia si ghimbir cu care vom unge coastele de porc. Le punem in tava si adaugam 1 cana de supa de pui sau de apa. Usturoiul il curatam de coaja si il taiem cat mai mic si-l presaram peste costite. Dam coastele la cuptor pentru 45-50 de minute....
Ciorba de porc
Taiem ceapa julienne si morcovul rondele sau cuburi. Le punem la fiert, iar dupa 10 minute, adaugam carnea taiata cuburi potrivite. Lasam 20-25 de minute la fiert, dupa care adaugam cartofii taiati in 4. Mai lasam 10 minute la fiert si adaugam sucul de rosii. Lasam ciorba sa fiarba pana cand...
Desert covrigi Polonezi
Punem faina intr-un bol. Incalzim laptele impreuna cu untul, lasam pe foc pana cand se topeste untul. Adaugam peste lapte si uleiul ( trebuie sa fie o compozitie usor calduta, nu fierbinte) si dizolvam drojdia. Adaugam lichidul peste faina si amestecam. Adaugam si 2 galbenusuri si coaja rasa...
Muschiulet de porc cu smantana
Taiem carnea de porc in fasii subtiri si o prajim in uleiul incins. Cand este prajita pe ambele parti, scurgem uleiul din tigaie si adaugam laptele, sare si piper dupa gust si lasam la fiert 10-15 minute. Adaugam smantana, amestecam si mai lasam pe foc inca 1-2 minute. Presaram deasupra...
Scrumbie la cuptor cu ierburi aromate
Pregatim prima data sosul: amestecam condimentele cu sare, ulei si cu zeama de la 1 lamaie. Ungem fiecare scrumbie pe ambele parti si in interior cu condimente si le punem in tava. Adaugam 1 pahar de apa si rondele de lemaie si dam la cuptor la 200 de grade C, pentru 35 -40 de minute....
Paine pufoasa cu susan
Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia in el. Punem faina intr-un bol si adaugam laptele cu drojdia si incepem sa framantam usor. Adaugam sarea si zaharul si framantam bine aluatul. Lasam aluatul acoperit cu un prosop de bucatarie pentru 1 ora la dospit in loc calduros ( eu il pun fie...
Desert tiramisu fara oua si fara cafea
Incalzim laptele amestecat cu zaharul foarte putin. Trecem fiecare piscot pentru cateva secunde prin laptele incalzit si punem intr-un vas de yenna un strat de piscoturi. Mixam frisca lichida cu zaharul pudra si cu mascarponele. Ciocolata o taiem cu cutitul cubulete cat mai mici si o...
Desert placinta cu iaurt si sirop de portocale
Lasam foile de placinta la dezghetat. Tapetam o tava cu ulei si apoi punem una dintre foile de placinta. Batem ouale cu 180 g de zahar, adaugam uleiul, apoi iaurtul. Foile de placinta le rupem in fasii mici si le adaugam peste compozitia de oua. Adaugam si praful de copt, stafidele si...
Friptura cu carne de vita si telina
Taiem carnea in bucati potrivite si o punem intr-un vas de yenna. Adagam pasta de tomate, 1 cana de apa, telina tocata cuburi si ardeiul taiat julienne. Usturoiul il tocam marunt si il adaugam si pe el deasupra si presaram sare, piper si oregano. Dam friptura pentru 90 de minute la...
Desert inimioare cu ciocolata
Punem faina intr-un bol, adaugam untura, zaharul si apa calduta si framanta alatul. Trebuie sa fie moale si nelipicios alatul. Punem folie alimentara sau hartie de copt pe blatul de lucru si presaram faina din abundenta. Intindem alatul intr-un dreptunghi subtire si presaram ciocolata, apoi...
Desert tort cu rulada Valentine's Day
Mai intai facem blatul maro. Mixam albusurile spuma cu zaharul. Adaugam galbenusurile si treptat faina si cacao si amestecam cu o lingura de lemn. Punem compozitia intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 10-12 min. Intre timp...
Salata de ton
Mai intai fierbem ouale. Tocam salata verde si o punem pe fundul bolului. Adaugam rosiile tocate si castravetii, ceapa tocata rondele si boabele de porumb. Punem apoi maslinele, ouale fierte curatate de coaja si taiate in 4 sau in 6. La final adaugam si tonul. Facem dressingul din zeama...