elucubratiiculinare

5

Bucataras
senzational

Bucureşti

Bucataras din 06.02.2012

RETETE485
PRIETENI191
Retete / Mancaruri de post

Chiftelute de legume

In Mancaruri de post la 9 Dec 2014

Cartofii se spala de pamant si se pun la fiert cu tot cu coaja in apa rece . Dovlecelul se curata de coaja si se da pe razatoarea mare. Usturoiul si ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea mica. Dupa ce s-au fiert cartofii se curata de...

Chiftelute de cartofi cu sos de rosii

In Mancaruri de post la 9 Dec 2014

Cartofii se spala si se fierb in coaja. Cand s-au racit ori se vor pisa cu o furculita, ori se vor da pe razatoare (cea mare). Se adauga usturoiul pisat, o lingurita de vegeta, piper dupa gust si mararul tocat marunt. Se fac chiflute, se dau prin faina si se prajesc in ulei incins. Intre...

Cartofi cu rozmarin

In Mancaruri de post la 9 Dec 2014

Cartofii se curata de coaja si se taie bucatele potrivite. (eu un cartof il tai in 12 bucati). Intr-o tava se pun 5 linguri ulei de masline, bucatelele de cartofi, rozmarinul. Cateii de usturoi se curata de coaja si se preseaza un pic cu lama cutitului, sa plesneasca un pic si sa-si lase mai...

Cartofi noi cu marar

In Mancaruri de post la 9 Dec 2014

Cartofii se curata de coaja si se taie in patru. Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in uleiul incins. Adaugam cartofii si lasam pe foc pentru 5 minute amestecand usor din cand in cand. Acoperim cartofii cu apa si lasam sa fiarba pentru 20-30 minute. Cand sunt fierti...

Cartofi cu castraveti acri si marar

In Mancaruri de post la 9 Dec 2014

Pentru inceput se taie rondele castravetii murati si se lasa in apa rece la desarat. Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cubulete, fasii, rondele (cum doriti). Se curata ceapa si se caleste in putin ulei si apa. Se adauga cartofii peste ceapa si se lasa ~ 5 minute amestecand...

Cartofi brutaresti cu ceapa

In Mancaruri de post la 9 Dec 2014

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie in felii cat mai subtiri. Ceapa se curata, se spala si se taie fideluta. Punem uleiul la incins si calim ceapa pana devine aurie. Cartofii se pun intr-o tava unsa cu ulei, adaugam ceapa peste ei (impreuna cu uleiul in care am prajit-o) si...

Bame cu sos de rosii

In Mancaruri de post la 9 Dec 2014

In caz ca aveti bame proaspete, ele se curata de codite, se spala foarte bine. Se pun intr-un vas  cu apa rece peste care se adauga ~ 50 ml otet de vin si apa cat sa le acopere. Se dau in cateva clocote, dupa care se clatesc cu multa apa rece. Dupa aceasta operatiune se pot pune in...

Ardei umpluti cu orez si ciuperci

In Mancaruri de post la 9 Dec 2014

Curatam ardeii de cotor si seminte, se spala bine si se lasa la scurs. Ardeii se cresteaza la capat, ca sa patrunda fierberea si prin umplutura. Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se pune la calit intr-o cratita cu ulei. Ciupercile se curata, se spala bine, se taie bucatele mici...

Tocană de dovleac

In Mancaruri de post la 4 Dec 2014

Pregătim legumele. Curățăm, spălăm și tăiam cubulețe toate legumele. Călim ceapa și usturoiul tocate mărunt. Adăugăm ghimbirul curățat de coajă și dat pe răzătoare, praful de curry și scorțișoara măcinată. Amestecăm bine și gătim pentru 1 minut. Adăugăm legumele...

Fasole bătută

In Mancaruri de post la 18 Aug 2014

Fasolea se alege de eventualele impurități, se spală în câteva ape și se lasă la înmuiat peste noapte. Punem apă la fiert 2-3 litri. Când apa a început să fiarbă, se toarnă peste fasolea scursă de apa în care a stat peste noapte. Se pune la...

Tocăniţă mediteraneeană de năut

In Mancaruri de post la 8 Apr 2014

Într-o crăticioară călim orezul în o lingură ulei de măsline. Stingem cu 2 căni de apă și fierbem conform instrucțiunilor de pe ambalaj.   Într-o tigaie călim ceapa verde tocată mărunt. Adăugăm usturoiul tocat și ardeiul iute tăiat rondele. Călim 2-3...

Hummus

In Mancaruri de post la 27 Mar 2014

Pentru că încercăm să mâncăm sănătos, vom evita conservele, deci vom fierbe chiar noi năutul. Punem năutul în apă rece cu o seară înainte să-l fierbem. Apa trebuie să depășească boabele de năut cu 10-15 cm, pentru că el va absorbi multă apă, aproape...

Tocăniță de linte cu legume

In Mancaruri de post la 24 Mar 2014

Curățăm și tocăm mărunt ceapa și usturoiul. Călim ceapa cu usturoiul în uleiul de măsline, adăugăm lintea și 500 ml apă fiartă. Cei ce evită prăjelile adaugă apa de la început. Adăugăm morcovul curățat și tăiat cubulețe, prazul și țelina tăiate rondele,...

Tahini - pastă de susan

In Mancaruri de post la 24 Mar 2014

Preîncălzim cuptorul la 180 grade C. Împrăștiem semințele de susan  într-un strat subțire într-o tavă tapetată cu hârtie pergament. Se dă la cuptor tava pentru 6-8 minute, amestecând din 2 în 2 minute. Nu lăsați semințele să se facă maro...

Năut cu curry

In Mancaruri de post la 23 Mar 2014

Prazul se curăță și se taie rondele fine. Ghimbirul se curăță și se dă pe răzătoarea cu găuri mici. Usturoiul se curăță și se toacă mărunt. Călim prazul cu ghimbir și usturoi în uleiul de măsline pentru 30 secunde. Adăugăm curry și amestecăm bine până la...

Linte cu ciuperci

In Mancaruri de post la 16 Mar 2014

Curățăm și tocăm mărunt ceapa și usturoiul. Călim ceapa și usturoiul  în uleiul de măsline, apoi adăugăm lintea curățată de eventuale impurități și 500 ml apă. Pentru cei care nu preferă prăjeala se adaugă apa de la început. Se aduce la fierbere, se reduce...

Salată de fenicul

In Mancaruri de post la 10 Mar 2014

Curățăm morcovul și ceapa. Spălăm toate legumele. Înlăturăm partea verde a feniculului, păstrăm doar partea albă. Tăiem juliene legumele cu ce vă este la îndemână, manual, un robot de bucătărie sau cu o răzătoare Borner. Stropim imediat mărul cu zeama de...

Dovleac copt

In Mancaruri de post la 8 Mar 2014

Încălzim cuptorul la 220 grade C. Dovleacul se curăță de coajă și se taie felii în de aprox. 2 cm grosime. Punem feliile de dovleac într-o tavă tapetată cu hârtie pergament. Stropim cu ulei de măsline dovleacul pe ambele părți. Condimentăm cu sare,...

Cartofi dulci cu rozmarin si nucsoara

In Mancaruri de post la 3 Feb 2014

Încălzim cuptorul la 180 grade C. Umplem o oală cu apă și o punem la fiert. Adăugăm și o linguriță de sare. Între timp spălăm cartofii. Când apa începe să fiarbă adăugăm cartofii și fierbem pentru 10 minute. Se scot, se clătesc cu apă rece, se...

Burger de năut

In Mancaruri de post la 25 Ian 2014

În caz că folosiți năut uscat, acesta se pune la înmuiat cu o seară înainte. A doua zi se scurge de apă, se toarnă apă fierbinte peste el și se fierbe 2-3 minute. Se scurge și se repetă operațiunea încă 2 ori. A treia oară se lasă la fiert pentru 15-20...

Linte verde - Yeşil Mercimek

In Mancaruri de post la 25 Ian 2014

Lintea verde se alege de eventualele impurități și se spală în 2-3 ape reci. Turnăm peste ea aprox. 500 ml apă clocotită și punem la fiert. Adăugăm ceapa tocată mărunt și morcovul curățat, spălat și tăiat cubulețe. Adăugăm uleiul și lăsăm să fiarbă la foc potrivit...

Pârjoale de cartofi cu verdeață - rețetă de post

In Mancaruri de post la 13 Dec 2013

Se spală cartofii bine de pământ și se pun la fiert într-o cratiță cu apă și puțină sare. Se las la fiert pentru minim 15 minute de când clocotește apa. După ce au fiert se curăță de coajă, se zdrobesc și se amestecă cu verdeața și ceapa tocată mărunt....

Conopidă rumenită la cuptor

In Mancaruri de post la 19 Noi 2013

Încălzim cuptorul la 200 grade C. Conopida se taie în bucățele mici. Tapetăm o tavă cu hârtie pergament. Aranjăm bucățelele de conopidă în tavă. Într-un castron amestecăm muștarul cu uleiul de măsline și oțetul balsamic. Presărăm sarea și...

Salata de vinete cu ardei copti

In Mancaruri de post la 13 Aug 2013

Vinetele cele mai potrivite sunt cele lungi și subțirele, pentru că acest soi nu au multe semințe. Așa se spune, până la proba contrarie, pentru că ale mele au avut ceva semințe ;) Au fost ani când am găsit în piață numai vinete groase, dolofane și fără semințe,...

Spaghete cu ciuperci și roșii cherry - rețetă de post

In Mancaruri de post la 9 Aug 2013

Se pune apă într-o cratiță cu capac. Adăugăm un praf de sare.  Aducem apa de fierbere, punem spaghetele în apă și fierbem conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp ne ocupăm de roșii. Le spălăm și le punem într-o altă crăticioară cu apă...

Mancare de conopida si legume reteta delicioasa de post

In Mancaruri de post la 4 Aug 2013

Cum se prepara Mancare de conopida si legume reteta delicioasa de post Conopida o vom desface în bucățele potrivite și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare. Se fierbe ~ 7 minute de când începe apa să clocotească. Când este gata se scoate și...

Tăiței de orez cu legume chinezești

In Mancaruri de post la 13 Mai 2013

Punem apă la fiert cu un praf de sare. Când începe să clocotească, oprim focul și punem tăițeii în apă. Se lasă pentru 5 minute, după care se scot, se clătesc cu apă rece și se stropesc cu puțin ulei de măsline. În cazul în care folosiți...

Falafel cu sos picant de roșii

In Mancaruri de post la 1 Mai 2013

Punem năutul într-un castron mare, acoperim cu apă, apa să depășească cu 3 cm năutul.  Se lasă la înmuiat peste noapte. A doua zi dimineața boabele de năut vor fi umflate. Se pun la scurs. Punem într-un mixer (tocător sau chiar mașina de tocat) toate...

Mâncare de ștevie cu orez

In Mancaruri de post la 29 Apr 2013

Ștevia se spală frunză cu frunză, după care se curăță de nervurile de pe mijlocul frunzelor. Ceapa se curăță și se toacă mărunt. Se pune la călit într-o cană de apă (200 ml) și este la opțiunea voastră dacă puneți și 1-2 linguri ulei. După ce am călit ceapa vreo 10...

Iahnie de fasole

In Mancaruri de post la 16 Apr 2013

Fasolea se pune de cu seară în apă rece. A doua zi se fierbe până se inmoaie. Călim ceapa tocată mărunt până devine aurie, apoi adăugăm făina, mălaiul și boiaua. Se adaugă fasolea și apa în care a fiert. Adăugăm bulionul diluat în puțină apă. Se...

Afisate 31 - 60 din 72 retete    

Postari recente

publicat la 22.03.2020

Salata de andive

publicat la 13.05.2019

Supa minestrone

publicat la 14.03.2019

Ratatouille

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]