publicat la 08.04.2017
publicat la 08.04.2017
publicat la 08.04.2017
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Pulpe de rata la cuptor
Pulpele de rata le spalam,curam si le prajim in putin ulei cat sa se rumeneasca putin, Pulpele le asezam cu pielea in jos intr-o tava unsa cu ulei,le condimentam cu sare,piper,rozmarin,ustuoiul taiat marunt,stropim carnea cu ulei( in care am prajit)si adaugam vinul,apa cat sa le acopere,...
Pui cu sos de smantana
Intr-o cratita punem carnea(spalat si transat puiul)lasam sa fiarba cca 40 min(depinde de pui eu am folosit de tara) Cand au fiert scoatem carnea si o prajim in putin ulei(eu am folosit doar pieptul si pulpele,din restul am facut ciorba) Dupa ce s-a prajit carnea pe ambele parti,scoatem pe...
Ficatei de pui cu galuste
Ficatul de pui il spalam,curatam de pielita si adaugam intr-o oala cu apa la fiert, Lasam sa clocoteasca cateva clocote,spumand de cate ori este nevoie, Intre timp curatam ceapa si tocam marunt Calim ceapa in uleiul incalzit si cand a devenit transparenta adaugam pasta de...
Snitele de pui
Pieptul de pui il spalam,il taiem felii si il vom bate fiecare felie cu ciocanul de batut snitele Condimentam carnea cu sare si piper, Usturoiul il curatam,pisam,adaugam putin ulei ca la mujdei, In alt vas batem ouale cu putina sare,adaugam laptele,faina,oregano si piper dupa gust,...
Ciulama de pui
Curatam legumele,le spalam bine dupa care le taiem bucati mai mari,ceapa o lasam intreaga, Spalam pulpele (le taiem in 2) si le adaugam in apa cu sare si legumele si punem la fiert, Intr-o tigaie adaugam untul si cand s-a topit adaugam ceapa tocata marunt si lasam sa se caleasca putin,...
Shaorma
Cartofii ii curatam,ii spalam,ii taiem si ii prajim in uleiul incalzit,scoatem pe un servetel absorbant, Pieptul de pui il taiem felii subtire si le condimentam cu condimete pentru pui,acoperim si lasam cca 15 min,dupa care prajim in putin ulei sau intr-o tigaie grill, Scoatem pe un...
Ficat de porc in sos
Ficatul il punem in apa rece si lasam cca 10 min dupa care spalam pana nu mai iese sange,dupa care il punem la scurs. Punem apa intr-o cratita si punem pe foc,cand sa incalzit adaugam bucatile de ficat si lasam sa fiarba cateva colocote(cat sa luam spuma) Intr-o tigaie adaugam uleiul si...
Rulouri de pui cu cascaval
Pieptul de pui il spalam si il taiem felii subtiri, Intr-un vas pisam usturoiul, adaugam condimentele dupa gust si condimentam feliile de snitel. Cascavalul il vom taia in felii. Pe fiecare felie de snitel adaugam 1 bucata de cascaval si rulam,repetam pana terminam. Faina,pesmetul il...
Papricas de porc
Carnea o spalam si o taiem cubulete, Intr-o cratita adaugam ulei si cand s-a incalzit adaugam carnea si o prajim pe toate partile, Tocam ceapa marunt si adaugam peste carne,boiaua de ardei,bulionul si amestecam lasam sa se caleasca impreuna dupa care adaugam apa cat sa acopere, Acoperim...
Dovlecei umpluti
Curatam dovleceii de coaja si ii taiem in doua,scobim miezul intr-o farfurie. Intoarcem dovleceii cu fata in jos ca sa se scurga. Ceapa o tocam marunt si o calim in putin ulei,cand devine transparenta adaugam morcovul dat prin razatoare,lasam sa se caleasca putin impreuna,dupa care...
Tocanita de pui cu ciuperci
Carnea de pui se spala si se prajeste pe ambele parti in putin ulei. Le scoatem intr-o farfurie pe care o acoperim. In uleiul in care am prajit carnea adaugam ceapa si usturoiul tocate,lasam sa se caleaca putin dupa care adaugam morcovul,ardeiul taiate bucati,Adaugam pulpele si putina...
Tocanita de pui
Pulpele de pui se spala si se sterg cu un prosop de bucatarie. In tigaie se adauga ulei si se prajesc putin pulpele pe amblele parti. Se scot intr-un vas si se acopera. In tigaia care am prajit pulpele adaugam ceapa si usturoiul tocat, lasam sa se caleasca putin, dupa care adaugam morcovul dat...
Perisoare in sos de rosii
Perisoarele -carnea o amestecam cuceapa tocata,sare,piper,orez,cimbru,oul si amestecam bine. Cu mana umeda formam perisoarele. Intr-o cratita adaugam apa si sare si punem la fiert,cand este calduta apa adaugam perisoarele si le fierbem pana se ridica la suprafata. Le scoatem cu o paleta...
Snitele de pui in aluat
Pieptul de pui se taie felii pentru snitele, Se pune intr-o folie alimentara si se bate cu ciocanul pentru snitele, Se condimenteaza cu sare si piper, Se bat ouale,se adauga berea,sarea si piper dupa gust dupa care adaugam faina ca sa rezulte un aluat ca pentru clatite, ca o smantana....
Tochitura
Carnea o spalam,o stergem cu un prosop de bucatarie si o taiem bucati mici. Amestecam, punem sare,piper si boia de ardei dupa gust si condimetam carnea. Se pune intr-o tigaie putin ulei si adaugam carnea,cand incepe sa rumenesca adaugam vinul si lasam sa se prajeasca pana scade,la...
Cus cus cu pulpe de pui
Amestecam mustarul cu condimetele si berea dupa care adaugam pulpele de pui spalate,acoperim si dam la frigider 30 min. Asezam pulpe intr-o tava,adaugam siropul in care am tinut pulpele si 1 lingura de unt. Dam la cuptor pana se rumesc frumos. Cus cus il fierbem in apa cu sare,dupa care...
Chiftele de pui
Se curata morcovul si cartoful si se dau prin razatoare si se scurg bine de zeama. Amestecam carnea cu condimente dupa gust si restul de ingrediente(usturoiul il pisam si patrunjelul,mararul il vom toca) si amestecam bine. Cu mana umeda formam chiftele pe care le vom trece prin pesmet si le...
Coaste de porc la cuptor
Coastele de porc le spalam, le stergem si le condimetam cu sare, piper, boia de ardei si usturoiul taiat felii. Dupa care le asezam in tava si adaugam berea deasupra, rozmarinul si acoperim tava cu folie aluminiu si dam la cuptor cca 1 ora. Amestecam mierea cu sucul de rosii si turnam...
Mazare cu costita afumata
Mazarea o scurgem de zeama si o clatim. Punem mazarea la fiert cu apa si sare,lasam sa fiarba cca 3 min dupa care scurgem de apa. In tigaie calim putin ceapa tocata,adaugam morcovul dat prin razatoare si bulionul,lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam mazarea,costita afumata si apa...
pulpe de pui marinate la cupor
Carnea o spalam bine,o stergem cu un prosop de bucatarie, Amestecam busuiocul,oregano,rozmarin,usturoiul pisat,foile de dafin rupte bucati, Mustarul il amestecam prima data cu uleiul(ca la maioneza)adaugam vinul si restul de ingrediente,amestecam si ungem pulpele de pui Le asezam...
Tocanita de pipote cu inimi
Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in putin ulei incalzit. Cand a devenit transparenta se adauga pasta de tomate si apa. Se adauga pipotele, inimile curatate si spalate bine (eu le-am taiat in bucati). Se lasa sa fiarba cca 15 minute, dupa care se adauga vinul si carnatii de casa, se...
Tocanita cu carne de porc
Carnea o condimentam si o calim in putin ulei. Adaugam ceapa taiata feliuta si o calim putin, adaugam morcovul taiat felii sau cubulete, ardeiul si dovlecelul curatat si taiat cubulete. Amestecam si lasam sa se caleasca putin impreuna. Adaugam cartofii taiati, apa cat sa acopere, acoperim si...
Piure cu carne la cuptor
Cartofii ii curatam, ii taiem cubulete si ii fierbem in apa cu sare Cand au fiert ii scurgem de apa, ii pisam si adaugam condimentele, untul, ouale, branza si amestecam bine Ceapa o calim putin, adaugam pasta de tomate, 1 cana de apa si amestecam. Lasam sa fiarba 1 minut dupa care...
Piure cu spanac si Miez de lapte Delaco
Cartofii si morcovii ii curatam si taiem felii, apoi ii punem la fiert. Spanacul il spalam bine, il oparim cca 5 minute in apa fiarta cu sare, scurgem spanacul bine de apa si il tocam putin. Dupa ce au fiert cartofii si morcovii, scurgem de apa si adaugam untul, spanacul si pisam cu blenderul,...
Pulpe cu ou la cuptor
Pulpele le condimentam dupa gust, oule le batem bine cu sare, adaugam pesmet. Cascavalul il dam prin razatoarea cu ochiuri mari. Fiecare bucata o trecem prin oul cu pesmet si o trecem si prin cascaval. Asezam fiecare bucata in tava tapetata cu hartia de copt si o dam la cuptor pana se rumenesc
Sarmale cu carne de vita
Orezul il spalam bine si il lasam sa se scurga de apa, ceapa o curatam si o tocam marunt, morcovi ii dam prin razatoare. Amestecam carnea cu orezul, jumarile pisate cu blenderul, ceapa, morcovi, patrunjelul tocat marunt, cimbrul si pasta de tomate. Amestecam bine. Varza murata o spalam bine...
Ficatei in sos
Spalam ficatul bine, il scurgem bine de apa si il punem in lapte cu boabele de piper cca 1 ora. Punem ficatul sa fiarba in compozitia in care a stat, cand a fiert il scurgem Calim ceapa, adaugam pasta de tomate, vinul si ficatul. Lasam sa fiarba la foc mic, iar la final adugam usturoiul...
Rulada din carne de porc
Feliile de snitele se bat, se condimeteaza cu sare, piper, rozmarin si oregano Se taie carnatii in 2, se ia o bucata se aseaza pe felia de carne si se ruleaza. Se prinde cu scobitori si se aseaza intr-o tava. Se repeta pana terminam carnea. Se desface pasta de tomate cu apa, se adauga sare,...
Pui cu smantana
Carnea se spala si se taie bucati, se pune intr-o oala cu apa si sare Se curata legumele si se pun la fiert cu carnea, se adauga foaia de dafin,usturoiul Cand a fiert carnea se scoate, se scot si legumele. Se adauga orezul spalat, smantana amestecata cu faina si se adauga in apa in care...
Ficatei la gratar
Se spala ficateii bine,se curata de pielita Se condimenteaza dupa gust si se pun in lapte 20 minute Se pun intr-o oala cu putina apa cu sare sa fiarba 2 clocote Se scot si se lasa sa se scurga bine Se pun pe tigaia grill si se intorc pe ambele parti