publicat la 09.10.2016
publicat la 02.10.2016
publicat la 02.06.2014
Marea ta dilema de azi o constituie imposibilitatea de a sterge toate petele de pe gresie. in final, o sa declari enervat/a ca petele simetrice pe care le freci sunt pe partea cealalta, fara a mai lua in considerare faptul ca majoritatea placilor au model.
Bucataras.ro
[email protected]
Chiftelute in sos rosu (Souzoukakia)
Amestecam ingredientele ptr chiftelute, inmuiem painea in apa apoi o stoarcem si o punem in carne, amestecam bine ptr a fi omogen. Incalzim uleiul ptr prajit bine, apoi formam chiftelutele, le dam prin putina faina si le punem la prajit cateva min pe fiecare parte, dupa care le scoatem pe o...
Pui cu lamaie la cuptor
Spalati puiul (sau pulpele), scurgeti de apa si puneti intr-un vas ptr cuptor (eu am folosit vas roman). Turnati peste pui jumatate din cantitatea de zeama de lamaie, sare si piper. Puneti in jurulul puiului cartofii si turnati restul de zeama de lamaie, amestecati putin, dupa care puneti uleiul,...
Rulou de carne cu glazura dulce acrisoara
Preparam intai glazura prin punerea ingredientelor intr-o craticioara si lasam la foc mediu cateva minute pana se face o compozitie mai groasa. Intr-un vas, punem carnea tocata si restul de ingrediente, potrivim de sare si piper, amestecam bine, apoi formam un rulou cu diametru de cca 7-8 cm, il...
Pastourmadopita (placinta cu pastrama)
Feliile de pastrama le taiem in bucati medii, rosiile le taiati felii si le lasati putin in strecuratoare ptr a se scurge apa. Intr-o forma, puneti hartie de copt, apoi prima foaie de placinta, apoi presarati gruyere, apoi pastrama, apoi rosiile si la urma branza kaseri. Acoperiti cu cealalta...
Tarta cu spetsofai
Incepem intai prin taierea carnaciorilor si ii calim in putin ulei, punem si ceapa taiata marunt si usturoiul, chimen si amestecam putin. Intre timp taiem ardeii si vinetele in cubulete mici dupa care adaugam la carnaciori, daca e nevoie, mai punem putin ulei. Adaugam ardeii iuti taiati bucati...
Piept de pui pane
Amestecam pesmetul cu gris si lasam deoparte, apoi taiem pieptul de pui in felii subtiri, le saram si punem putin piper, le dam prin faina, apoi prin ouale batute si la urma prin pesmet. Le prajim la foc intens cateva minute pana vedem ca a prins o culoare aramie. Le scoatem pe o farfurie...
Sarmale in foi de varza
Amestecam carnea cu toate ingredientele, (exceptie varza) apoi impachetam in foile de varza si punem la fiert, la foc mic cca 1 ora, acoperit!
Tocanita de ceapa cu pui
Intai fierbem carnea cu putina sare, apoi o lasam deoparte in zeama care a fiert. Taiem ceapa in felii si o calim in putin ulei. Cand e gata, punem bulionul de rosii, mai lasam putin si apoi punem restul de mirodenii, asezonand dupa gust cu sare si piper. Punem si carnea si adaugam din zeama in...
Ardei umpluti
Curatam cei 10 ardei grasi si ii intepam putin in varf ptr a putea fierbe mai bine si in interior. Vanata, ardeiul rosu, dovlecelul si ceapa, le dam prin mixer. Intr-o cratita, punem uleiul si calim legumele mixate pana nu mai ramane apa, apoi adaugam carnea si amestecam ca sa nu ramana...
Souvlaki( frigarui )
Daca folosim carne de vita, de preferat este sa o lasam la macerat pe timpul noptii, va fi mai frageda. Taiem carnea in patratele cat o nuca, punem intr-un castronel si sezonam cu sare, piper, oregon si ulei. Legumele le taiem patratele de aceiasi marime ca si carnea, si punem pe betisoarele...
Muschiulet de porc marinat la gratar
Am lasat muschiuletul de porc la macerat ptr cca o ora (daca lasati mai mult, va fi mai gustos) in ingredientele enumerate, apoi am incins gratarul (eu am un fel de cratita, dar e special tefal ptr frigere, are forma unui gratar), apoi am micsorat focul si am pus muschiuletele la fript, nu e...
Tash-kebab
Taiem carnea bucatele marimea unei nuci, taiem si ceapa foarte marunt si punem la calit cu untul la foc iute pana se rumeneste, apoi stingem cu vinul si lasam sa fiarba cca 2 min. Adaugam bulionul de rosii, sarea si piperul, si putina apa cat sa acopere carnea, apoi lasam acoperit sa fiarba la...
Pulpa de porc baclava
Cel mai bine se gateste in vas acoperit din lut (cu capacul lui) dar daca nu aveti, puteti sa acoperiti vasul cu foaie de aluminiu. Intepam in cateva locuri cu varful cutitului si punem bucatele de usturoi mici si cuisoare, apoi ungem carnea pe toate partile cu mustar, punem sare si piper, apoi...
Sarmalute in foi de vita
Intr-un bol punem toate ingredientele (in afara de foile de vita!) si amestecam bine. Fara sa calim sau sa fierbem nimic in prealabil. Bineinteles, exceptie face daca folosim foi de vita verzi, care trebuie fierte intai ( banuiesc, nu am incercat niciodata). Apoi formam sarmalutele si le...
Sos bolognese
Calim putin ceapa, apoi adaugam carnea si mai lasam sa se caleasca putin amestecand mereu ptr a nu ramane bucati de carne prin fierbere. Apoi adaugam toate ingredientele si putina apa cat sa acopere carnea si o lasam la foc mic. E indicat sa acoperiti oala cu un capac. Lasati sa fiarba si mai...
Kritharaki
Intr-o oala sub presiune, se caleste putin ceapa apoi se pune carnea taiata bucati mai mari si se mai lasa putin pana se rumeneste pe toate partile. Se adauga apoi toate ingredientele ( in afara de paste) si se putine si apa cat sa acopere carnea cu vreo 2 degete, dupa care se inchide oala sub...
Chiftelute cu cartofi la cuptor
Taiem cartofii in 4-6 bucatii, ii spalam si ii punem intr-o tava in care adaugam sare, piper, oregano , putin ulei masline ,putin apa si 1-2 linguri sucul de la o lamaie. Lasam la cuptor la 200 C acoperiti cu o folie de aluminiu ptr 1 ora. Intre timp amestecam ceapa cu carnea tocata, oregano,...
Fajitas
Taiem pe lung ardeii si carnea (felii subtiri), si ceapa o taiem felii; intr-o cratita (cum sunt cele ptr gratar) punem putin ulei si ingredientele de mai sus pana se rumenesc bine si iese apa din ele, cca 15 minute, apoi turnam condimentele speciale si lasam la foc moale in jur de 10 min....
Chiftelute....rapide si mai sanatoase!
Amestecam toate ingredientele in afara de unt si sucul de lamaie. Lasam putin la frigider, apoi intr-o cratita (tefal de preferinta ca sa nu se lipeasca), formati cheftelute mici ca niste mingiute si le asezati cat cuprinde; acoperiti cu capac si lasati la foc moale pana se umple de zeama (e apa...
Moussaka
Taiem cartofii rondele cca 1cm grosime, dovleceii ii taiem pe lung, la fel 1cm, si taiem si vinetele rondele la fel 1 cm, dupa care vinetele le punem intr-un bol cu apa si multa sare ca sa iasa gustul amar. Prajim intai cartofii ( in friteuza la 190C ptr 3-4 min) apoi ii scoatem si ii asezam pe o...