Doralinda

1

Bucataras
incepator

Monte Carlo (+ Grecia)

Bucataras din 13.03.2011

RETETE193
PRIETENI241
Retete / Aperitive / Garnituri

Spanakopita (placinta cu spanac)

In Aperitive / Garnituri la 15 Mai 2014

Spanacul proaspat il spalam bine, rupem cozile groase si il frecam cu sare dupa care il stoarcem de apa. Taiem prazul cu ajutorul mixerului apoi amestecam toate ingredientele (in afara de foile de placinta). Ungem o tava de cuptor cu ulei, apoi punem punem 7 foi de placinta, una cate una, unsa...

Grisine cu branza

In Aperitive / Garnituri la 23 Oct 2013

Batem la o viteza mica cu mixerul, cu paleta ptr aluat, uleiul, vinul, faina, sarea si paprica ptr cca 2-3 min. Cand a devenit omogen aluatul, micsoram inca putin viteza mixerului si adaugam branza continuand sa amestecam inca 1-2 min. Cand aluatul a devenit mai tare si nu se lipeste de...

Aperitive cu jambon

In Aperitive / Garnituri la 25 Sep 2013

Taiem pe orizontal chiflele dar nu de tot, cam 3 sferturi, taiem in 4 feliile de sunca presata (asta in cazul in care sunca e sub forma patrata), incercam sa taiem si foile de salata cam la marimea chiflelor apoi incepem sa umplem chiflele,incepand cu branza de burduf, apoi salata (ptr a se putea...

Choux cu ton

In Aperitive / Garnituri la 25 Sep 2013

Cu un varf de cutit facem cat se poate de mica o gaura in gogosele cat sa putem pune umplutura. Tocam cu cutitul castraveciorii in cubulete mici, iar conserva de ton,aruncam lichidul care se gaseste in interior si faramitam cu o furculita tonul, apoi amestecamtoate  ingredientele si umplem...

Cataif cu branza

In Aperitive / Garnituri la 26 Mai 2013

Bateti usor 3 oua si amestecati cu branzeturile si piperul. Deschideti cataiful cu mana si impartiti in cca 30-40 de portii, apoi acoperiti cu un prosop umed ca sa nu se usuce. In fiecare bucata de cataif, puneti o lingura din compozitia cu branzeturi si faceti forma unei mingiute, dar nu...

Salata de ton

In Aperitive / Garnituri la 26 Mai 2013

Dupa ce ati lasat ceva timp in strecuratoare ardeiul si castravetii, amestecati cu toate ingredientele in afara de maioneza, care o veti adauga la urma. Si tonul ar fi bine sa strecurati de apa in care e in conserva si taiat bucati mici. Daca compozitia e prea tare, atunci mai adaugati putina...

Skordalia

In Aperitive / Garnituri la 26 Mar 2013

Curatam cartofii si ii taiem in bucati mijlocii, si ii fierbem in apa sarata. Felia de paine o trecem peste un jet de apa ca sa se inmoaie, inlaturam coaja si apoi stoarcem de apa bine si punem intr-un vas. Adaugam si cartofii, ii pisam bine, punem putina din apa in care au fiert, pisam si...

Tiropita (placinta cu branza)

In Aperitive / Garnituri la 16 Mar 2013

Intr-un vas bateti ouale, apoi adaugati branza data prin razatoare sau pisata bine cu furculita,pierul, puneti si menta si amestecati bine. Intr-o tava, asezati hartie ptr copt, puneti prima foaie si turnati compozitia si o intindeti ca sa fie uniforma. Asezati deasupra cealalta foaie de placinta...

Chiftelute pe gratar

In Aperitive / Garnituri la 10 Feb 2013

Umezim painea si apoi o stoarcem si o sfaramam, lasand-o intr-un vas unde vom pune carnea si restul de ingrediente. Indicat e, sa lasam utin la frigider ptr a se impregna mai bine carnea cu restul de ingrediente. Intr-o cratita ptr gratar, ungem cu putin ulei si lasam sa se incalzeasca, apoi...

Orez canatonnais

In Aperitive / Garnituri la 10 Feb 2013

Intr-o craticioara, topim untul si punem orezul sa se caleasca putin, apoi adaugam apa calda cat sa acopere orezul si lasam la fiert incet, punand apa din cand in cand pana e gata orezul (indicat e sa lasam orezul pana se evapora apa). Oul il facem omleta. Punem orezul intr-un bol, adaugam oul si...

Orez in lapte de cocos

In Aperitive / Garnituri la 4 Feb 2013

Punem untul intr-o craticioara, apoi cand s-a topit adaugam orezul si lasam putin sa se caleasca. Turnam apa calduta cat sa acopere si lasam sa fiarba pe jumatate orezul la foc mic, cand a ramas aproape fara apa, turnam laptele de cocos si lasam sa fiaba pana scade complet. Cand e gata, stingem...

Cartofi taranesti

In Aperitive / Garnituri la 29 Ian 2013

Spalam bine cartofii, lasand coaja, apoi ii fierbem pe jumatate in vasul cu aburi( eu i-am lasat in jur de 15 minute). Cand sunt gata, ii lasam putin sa se usuce apoi ii punem la prajit in mult ulei( de preferat in friteuza) ptr cca 3 minute. O garnitura minunata ptr carnea pe gratar! Se pune...

Saganaki ( branza prajita)

In Aperitive / Garnituri la 22 Ian 2013

Se taie in 2 felii groase de cca 1-1,5 cm, apoi oul se amesteca cu o lingura de faina, punem si putina sare. Inainte de a pune branza in compozitie, e indicat sa se treaca sub un jet de apa rece, asa se va "lipi" mai bine compozitia de braza. Intr-o cratita ( de preferat tefal ptr ca nu...

Tiropitakia (Placintele cu branza)

In Aperitive / Garnituri la 15 Ian 2013

Eu am avut foi de placinta taiate in forma triunghilura, dar puteti folosi orice forma doriti! Amestecam toate ingredientele si cu o lingura, punem in foile de placinta. Apasati cu o furculita la capete ptr a nu se scurge compozitia in afara! Intepam putin cu furculita placintelele, le...

Creveti la gratar

In Aperitive / Garnituri la 6 Ian 2013

Daca crevetii sunt congelati, ii lasam sa se decongeleze, apoi ii curatam de bucatelele de carapace(nu stiu exactcum sa numesc aceasta parte!) si lasam doar capul si coada apoi ii punem intr-o strecuratoare si ii lasam se se scurga putin. Intr-o tigaie speciala ptr gratar, punem foarte putin ulei...

Gustari rapide festive(pasta de masline)

In Aperitive / Garnituri la 6 Ian 2013

Ptr pasta de masline: scoatem samburii apoi le clatim putin in apa ca sa dispara putin gustul prea sarat, le punem la mixer impreuna cu uleiul si apa pana cand vedeti ca a devenit pasta. Foarte rapid.  Ornam bucatile de paine unele cu solomon si punem putina pasta de masline...

Cartofii matusii Carmen

In Aperitive / Garnituri la 6 Ian 2013

Curatam cartofii si ii taiem felii nu prea groase, presaram putina sare si ii prajim in foarte mult si fierbinte ulei. Cand sunt pe jumatate prajiti, adaugam usturoiul taiat in felii subtiri si mai prajim pana devin aurii. Ii scoatem si asezam intr-un recipient de lut(sau in pirex). Taiem baconul...

Cataif cu branza

In Aperitive / Garnituri la 2 Ian 2013

Dam prin razatoarea mare branza si lasam deoparte. Amestecam 3 oua usor apoi adaunga branza, asezonam dupa gust cu sare si piper. Daca cataiful e congelat, il lasam cca 20 min sa se decongeleze singur, apoi il desfacem si il lasam pe un prosop. Ungem o tava cu unt apoi punem jumatate din...

Salata bœuf

In Aperitive / Garnituri la 22 Dec 2012

Fierbem carnea cu morcovii si cartofii( eu am pus si o ceapa taiata in patru ptr a avea un gust mai placut,si am pus si putina sare la fierbere). Intre timp, taiem cubulete mici gogosarii si castraveciorii si lasam intr-o strecuratoare sa se scurga lichidul, otr ca altfel va avea lichid prea mult...

Dakos

In Aperitive / Garnituri la 24 Noi 2012

Inmuiem painea in putina apa apoi o facem bucati mici si o punem intr-un bol, apoi taiem feta si rosiile in cuburi mici si le adaugam la paine. Punem si ceapa si restul de ingrediente (dupa gust)si amestecam. O putem servi imediat sau o putem lasa putin timp la frigider.

Kolokithopita (placinta cu dovlecei si feta)

In Aperitive / Garnituri la 11 Noi 2012

Dovleceii sa dau prin razatoare si se amesteca cu putina sare, ii punem intr-o strecuratoare si lasam la scurs (daca ne grabim, putem sa frecam noi cu mana ca sa se scurga mai repede). Intr-un bol, amestecam toate ingredientele, apoi turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si presarata cu...

Fava

In Aperitive / Garnituri la 25 Oct 2012

Se spala intai fava in mai multe ape, apoi se pune la fiert impreuna cu ceapa taiata in patru la foc moale pana vedeti ca e fiarta bine, daca e nevoie mai adaugati apa cate putin. In timp ce fierbe, adunam spuma care se face si amestacam des ca sa nu se prinda. Cand e gata, o dam prin...

Guacamole

In Aperitive / Garnituri la 21 Oct 2012

Decupam in doua pe lung avocado si punem intr-un bol dupa care pisam cu furculita cat sa fie tocat mic, sa nu devina crema totusi; apoi turnam sucul de lamaie peste, ptr a nu se inegri avocado! Taiem in bucaltele rosiile si  le punem peste avocado, dam ceapa prin razatoare...

Tabouleh

In Aperitive / Garnituri la 19 Oct 2012

Punem intr-un bol cuscusul, apoi taiem cubulete mici rosiile si le punem in bol peste cuscus, apoi taiem si patrunjelul marunt; punem sare, ulei si suc de lamai dupa preferinta. Amestecam bine, dupa care e indicat de lasat la figider cam 30 min ptr ca sa se inmoaie cuscusul.

Afisate 1 - 24 din 24 retete    

Postari recente

publicat la 02.10.2016

Tort Marin

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Marea ta dilema de azi o constituie imposibilitatea de a sterge toate petele de pe gresie. in final, o sa declari enervat/a ca petele simetrice pe care le freci sunt pe partea cealalta, fara a mai lua in considerare faptul ca majoritatea placilor au model.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]