publicat la 21.12.2012
publicat la 08.12.2012
publicat la 06.12.2012
Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.
Bucataras.ro
[email protected]
Mere in camasa
Merele se scobesc de casuta cu samburi, se cojesc si se taie rondele groase cam de 2.5 cm. Din restul ingredientelor se face un aluat ca de clatite dar mai gros, laptele e bine sa-l adaugati treptat, dupa ochi.Se incinge tava de teflon cu ulei de palmier in strat de 1 cm. si se prajesc...
Sekerpare
Un ou intreg si un albus se bat bine impreuna cu zaharul. Cand s-a format o crema se toarna uleiul amestecand in continuare. Urmeaza grisul si sarea. Cand acestea s-au omogenizat se pune un pic din faina si praful de copt. Odata inglobate adaugam restul de faina si incepem sa framantam coca cu...
Apple Butter
Merele se spala bine si se taie sferturi. Asa, cu tot cu coaja si samburi se pun intr-o cratita incapatoare (ideal ar fi un tuci mare), se stropesc cu otetul si se pun pe aragaz la foc mic sa fiarba pana se inmoaie merele si devin asemenea unui terci. Se amesteca des ca sa nu se prinda....
Bomboane cu Cocos si Ciocolata Alba
Ciocolata si untul se topesc la bain-marie cu atentie ca untul sa nu se lichefieze. Nuca de cocos,zaharul,laptele praf, praful de biscuiti si sarea se amesteca intr-un bol si apoi se toarna crema de ciocolata+ unt . Se framanta cu mana pana se leaga compozitia. Formam bombonele care se pot...
Placinta cu mere in aluat fin
Aluatul: Intr-un castron se amesteca ingredientele turnand apa calda treptat ca sa obtinem o coca elastica si nelipicioasa. Se framanta putin, doar cat este nevoie ca sa se omogenizeze.Aluatul se inveleste in folie de plastic si se da la rece pana este gata umplutura. Merele-bucatelele se...
Prajitura " Desteapta " cu ciocolata si aroma de portocala
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pana la dizolvarea acestuia. Ciocolata se topeste impreuna cu untul si se aduce la temp. camerei. Laptele se combina cu aromele dorite. Se mixeaza crema de ciocolata cu galbenusurile si apoi se toarna faina. Laptele se adauga treptat...
Palmierii lui KAMY
Am urmat metoda lui Kamy: pe foaia unsa cu unt topit am presarat amestecul de zahar. Am inceput sa indoi laturile, am acoperit iar sectiunea "alba" cu zahar, am intins un pic cu sucitorul si tot asa pana am ajuns cu marginile cap-la-cap. Le-am suprapus apasand bine, am taiat felii...
Tiramisu reţeta cu frisca
Tiramisu reţeta cu frisca Se pregateste cafeaua concentrata si se raceste putin. Frisca lichida se bate bine cu 2-3 linguri de zahar. Separat se freaca mascarpone cu galbenusurile , restul de zahar si lichiorul preferat- dupa gust. In loc de lichior se poate adauga numai...
Betty cea Urata da' Desteapta Foc
Galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat se mixeaza pana devin albe si pufoase. Se adauga untul foarte moale si se continua mixarea. Cand s-a incorporat se toarna laptele la temp. camerei si apoi se toarna faina amestecand bine ca sa nu ramana cocoloase. Albusurile se bat cu un praf de sare...
Pernute cu ciocolata si unt de arahide
Aluatul decongelat se taie patrate. Pe jumatate punem umplutura dupa bunul plac si jumatate le ungem cu ou batut. Se suprapun,se lipesc se ung cu ou,se presara cateva alune maruntite si se coc la foc potrivit pe o tava tapetata cu hartie si unsa cu ulei. Se servesc pudrate cu zahar.
Gem de gutui cu trandafiri
Se face un sirop legat din zahar,apa plata si zeama de la lamaie. Gutuile se dau pe razatoarea cu ochiuri mari pana la partea lemnoasa. Indata ce le-am ras se introduc in siropul fierbinte si se lasa sa fiarba pana se leaga ( sau pana se ridica toata cant. de gutuie...
Dulceata de prune cu scortisoara
Prunele se spala,se taie in jumatati si se scot samburii. Intr-o cratita cu fund gros se astern straturi de prune cu zahar si se lasa minimum 8 ore (sau peste noapte) sa lase sirop.Inainte de fierbere se pune scortisoara. Se pune pe foc potrivit si se spumeaza bine.Apoi, cratita se introduce...
Placinta rustica cu morcov
Se face un aluat elastic si se lasa deoparte pana este gata umplutura.Nu se framanta prea mult. Morcovii si merele curatate se rad pe razatoare si se amesteca intr-un castron cu restul de ingrediente. Apoi se pun intr-o craticioara cu capac sa se inmoaie.Amestecam din cand in cand. Se...
Creme Caramel
Intr-o craticioara punem apa si apoi turnam zaharul pt. sos in centru ca sa nu atinga peretii vasului. La foc moderat se lasa sa se caramelizeze fara a amesteca. Este bine sa supraveghem aceasta etapa ca zaharul sa nu se arda peste masura caci poate deveni amar. Trebuie sa capete o culoare...
Fantezie cu piersici
Piersicile se cojesc si se taie felii. Intr-o craticioara se topeste untul si se pun feliile de piersica si zaharul brun. Se amesteca usor cu spatula de lemn. Cand incep sa se inmoaie se toarna vermutul si se mareste focul pentru 2 minute. Se ia de pe foc. Crema se pregateste conform...
Inghetata de afine (delicioasa)
Afinele congelate se pun in blender cu laptele si zaharul pana devin o pasta. Din zahar cu apa se fierbe un sirop,cam 5 minute la foc iute. Se lasa la racit complet. Daca aveti timp, pregatiti siropul cu o seara inainte si tineti-l la frigider. Combinati afinele cu siropul, adaugati frisca...
Desert racoros cu afine/fructe de padure
Intr-un vas de yenna inalt se aseaza un strat de piscoturi inmuiate f. scurt in laptele rece indulcit. Gelatina se inmoaie in 200 ml. apa rece, se tine cam 10 minute apoi se da 45-60 secunde la microunde. Se amesteca bine si se pune la racit intr-un vas cu apa rece. Iaurtul se amesteca cu...
Prajitura rapida cu fibre
Untul moale se freaca cu zahar,cocos si galbenusuri.Faina se cerne impreuna cu praful de copt si sarea si se incorporeaza, se adauga muesli-ul. Albusurile se bat usor si se amesteca in compozitie dupa care turnam laptele in 2-3 reprize amestecand tot timpul.Adaugam vanilia. Tava...
Dulceata de afine cu arome
Afinele se pun in cratita emailata impreuna cu zaharul ca sa lase suc cateva ore.Se pune cratita pe foc moderat si amestecand se aduce la punctul de fierbere. Cand incepe sa se umfle si sa faca spuma procedam ca la orice alta dulceata.Se potriveste focul si amestecand destul de des se lasa sa...
Tort-sarlota de iaurt cu caise
Checul se taie felii potrivite care se aseaza pe tava rotunda pentru servit pe care am pregatit un inel de la forma cu fund detasabil. Gelatina se dizolva in 200 ml.apa rece si se lasa cam 15 minute. Apoi se da la microunde pentru un minut -in functie de cuptor-atat cat sa se incalzeasca...
Tarta cu mere si stafide
Untul se freaca cu zaharul pudra si apoi se incorporeaza faina,praful de sare si coaja de lamaie. Trebuie sa rezulte un aluat fraged care se da cam 15-20 minute la frigider. In acest timp merele curatate se taie felii subtiri. Se intinde 3/4 din aluat intr-o foaie subtire care se aseaza pe o...
Coronita cu iaurt si banana
Cele trei galbenusuri se freaca spuma cu zaharul.Se adauga banana taiata bucatele si untul mixand energic. Apoi adaugam iaurtul, aroma preferata,bicarbonatul de sodiu si faina in doua reprize. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si cele doua compozitii se amesteca usor cu spatula....
"Visinoaice"
Aluatul Se face o maia din drojdia desfacuta in putin lapte cald,2 lingurite zahar,1/2 lingurita sare si putina faina ca sa rezulte o pasta. Se lase sa creasca. Intr-un vas mai mare se pune faina cu zaharul si un varf de sare,se face clasicul crater si se pune maiaua crescuta.Apoi se...