Ceapa, telina, usturoiul se taie marunt, cartofii se curata si se taie in cubulete, morcovii se taie in rondele.
Se pune uleiul la incalzit, se adauga ceapa si se caleste 3-4 minute, amestecand continuu. Se adauga morcovii, cartofii, telina, usturoiul si toate ierburile si condimentele si se...
Pentru coca se amesteca bine faina cu sare si ulei de masline si se framanta, apoi se adauga treptat apa. Dupa ce s-a incorporat toata apa se mai framanta inca 10 minute.
Se pune aluatul intr-un vas, se acopera cu o folie transparenta si se lasa sa stea o ora, dupa care se imparte in patru....
Pentru aceasta ciorba am ales carnea de gaina de casa, care e deosebit de gustoasa, desi ia mult timp la fierbere. Din acest motiv eu am pus-o la fiert in oala cu presiune circa 30 minute.
Am ales bucatile cu os (spate, aripi, gat, putin os de la piept). Cand a fiert avem mare grija cu...
In vasul de la mixer punem bananele rupte in bucati, doua oua si laptele, mixam totul foarte bine, apoi adaugam drojdia uscata si zaharul si amestecam totul. In aceasta compozitie adaugam faina alba si uleiul. Framantam totul foarte bine si lasam la dospit o ora.
Cand...
Se bate albusul spuma, se adauga zaharul treptat, apoi adaugam pe rand galbenusurile, nuca macinata si la final faina si amoniacul, amestecand incet.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna compozitia si se introduce in cuptorul preincalzit 35 minute la 180°C.
Pentru crema:...
Se amesteca faina, apa clocotita si sarea si se framanta foarte bine, apoi coca se imparte in doua si se da forma unor colacei, ce se invelesc cu o folie alimentara si se lasa la odihnit 20 minute.
Carnea se da prin masina de tocat, se pune intr-un castron mare si se amesteca cu ceapa verde,...
Fierbem ouale si le lasam la racit si tocam pieptul de pui cu masina de tocat carne.
Tocam marunt patrunjelul verde si il amestecam cu pieptul de pui tocat, pesmetul, usturoiul granulat si condimentam cu sare si piper dupa gust.
Se amesteca foarte bine tocatura si se lasa sa se odihneasca...
Spalati si taiati dovleceii pe jumatate pe lungime si scobiti interiorul cu o lingura.
Taiati pieptul de pui in bucatele mici si prajiti-le intr-o tigaie cu putin ulei. Condimentati cu sare si piper dupa gust.
Ciupercile trebuie spalate bine, taiate in bucatele mici, calite in ulei si...
Se spala prunele, se rup in doua, se scot samburii.
Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie.
Albusurile cu un praf de sare se mixeaza pana cand devin o spuma tare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana cand se obtine o bezea tare....
Se aleg ardei grasi proaspeti si nepatati,li se scoate cotorul si semintele si se spala bine.
Se toaca varza marunt,se framanta cu putina sare pana lasa zeama,dupa care varza se stoarce,iar zeama se arunca.
Cu acest amestec se umplu ardeii,dupa care se aseaza in borcan alternand cu frunze...
Ceafa de porc se toaca cu masina de tocat carne la care am montat sita cu gauri mici.
Ardeiul gras si ciupercile Champignon se taie in cubulete mici.
Amestecam carnea cu ciupercile, ardeiul gras, pesmetul si oul. Framantam bine compozitia aceasta si o condimentam cu sare si piper dupa gust....
Condimentele: boiaua, chimion, piper, sare, turmeric, ghimbir se pun intr-o farfurie si se amesteca, se pot ajusta cantitatile in functie de preferinte.
Se taie pieptul de pui in fasii si se trec prin farfuria cu mixul de condimente.
Se pun fasiile de piept de pui la calit in tigaie cu ulei...
Vinetele si ardeii kapia se coc se curata si se lasa la scurs circa 30 minute.
Ceapa,vinetele si ardeii se toaca foarte marunt cu ajutorul unui cutit inoxidabil.
Dupa ce am tocat toate se amesteca bine cu ajutorul unei linguri de lemn si se adauga treptat uleiul de masline.
Cand...
Se fierbe oul circa 4 minute pentru a ramane cleios,daca nu este cleios nu este nici o problema. Se raceste ,se decojeste si se taie felii
Se pune intr-un bol uleiul de masline.usturoiul se zdrobeste cu presa direct in bolul pentru salata.
Se spala bine rosiile si se scurg bine apoi se...
Se spala fructele, se taie caisele si nectarinele in felii si se amesteca cu zahar.
Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie.
Albusurile cu un praf de sare se mixeaza pana cand devin o spuma tare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza...
Prima data pregatim sosul de fructe: amestecam murele, zmeura si zaharul si le punem la fiert amestecand in continuu circa 10 minute.
Pentru gofre intr-un bol mai mare punem faina,adaugam zaharul,praful de copt si sarea.
Amestecam totul foarte bine apoi adaugam galbenusurile untul topit si...
Se amesteca faina, cacaua, praful de copt si sarea si se lasa deoparte.
Se topeste untul si se lasa la racit
Se zdrobesc cu furculita bananele, se adauga untul usor racit, uleiul si ouale, amestecand pe rand dupa fiecare. Se adauga zaharul si se amesteca bine.
Se adauga ingredientele...
Punem in vasul robotului toate ingredientele pentru blat.
Mixati in vasul de la robot ingredientele pentru blat pana obtineti un aluat nelipicios si moale.
Inveliti aluatul in folie de plastic si lasati-l la frigider 15 minute.
Presarati faina pe blatul de lucru si intindeti...
Rosiile se taie in felii. Castravetii se curata de coaja si se taie in felii subtiri. Mozzarela se taie in cubulete. Verdeata preferata se taie marunt.
Intr-un vas se amesteca rosiile si castravetii, se sareaza dupa gust, apoi se adauga mozzarella, condimentele, uleiul de masline,...
Punem in vasul mixerului ouale intregi, adaugam sarea, zaharul si zaharul vanilat si mixam pana isi tripleaza volumul.
Adaugam treptat uleiul fara sa ne oprim din mixat, apoi adaugam iaurtul si mixam pana la completa omogenizare.
Adaugam faina si praful de copt amestecand cu grija cu...
Puneti taiteii in apa clocotita si fierbeti timp de 3 minute, apoi ii scoateti si ii clatiti cu apa rece si ii lasati sa se scurga intr-o strecuratoare.
Curatati si taiati morcovul in forma de betisoare subtiri, ardeii grasi ii taiati fideluta, la fel si ciupercile.
Punem uleiul...
Puneti la fiert pastele in apa clocotita cu sare, respectand timpul inscris pe ambalaj.
Scurgeti pastele, punand deoparte circa 100 ml din apa in care au fiert.
Taiem cubulete ceapa, morcovul, ardeiul gras si carnea de vitel.
Calim in ulei circa 2 minute ceapa, morcovul, ardeiul gras si...
Ceapa se taie julienne si se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se adauga sarea, usturoiul si se mai caleste putin, fara a se rumeni.
Ciupercile proaspete se taie in felii groase si se adauga peste ceapa si se sareaza si pipereaza dupa gust.
Se amesteca bine si se gatesc la foc...
Punem faina intr-un vas. O amestecam cu drojdie si sare.
Facem o adancitura pe mijloc, turnam uleiul si laptele caldut, framantam totul bine si lasam la dospit 30 de minute.
Oparim spanacul, il scurgem bine si il tocam.
Taiem ceapa si...
Ficatul de porc se curata si se lasa in apa rece circa o ora.Gusa de porc trebuie sa fie cat mai grasa, se taie in bucati mari si se pune la fiert intr-o oala cat mai mare.
Cand gusa este aproape fiarta, se pune la fiert si ficatul de porc.
Ficatul l-am lasat pe foc cam 20-30 de...
Intr-un pahar mediu, amestecați o măsură de Irish whiskey, un cub de zahăr brun și 3 măsuri de cafea fierbinte neagră. Apoi adăugați o linguriță sau două de frișcă rece deasupra și lăsați-o să se dizolve încet, fără să amestecați.
Se spala si se curata legumele.
Cartofii se taie in feli groase de circa 0,5 cm,brocolii se rup in buchetele mici,morcovii se taie pe lung in doua si la sparanghel se rupe partea lemnoasa.
Se pun toate legumele in tava se stropesc cu ulei,se adauga condimentele si se amesteca toate cu mana....
Ardeiul kapia se coace si se curata de seminte si cotor.
Pieptul de pui se bate (nu foarte tare), cu ciocanul de snitele si se condimenteaza dupa gust.
Cascavalul se da pe razatoarea mare si se amesteca cu mararul tocat marunt, apoi se umple ardeiul kapia copt.
Ardeiul se asaza pe...
Se pun la foc mic caisele confiate taiate, impreuna cu sucul de lamaie. Se lasa sa fiarba putin, sa se hidrateze caisele. Se fac pasta cu blenderul si se lasa sa se raceasca. Se obtine un pireu de caise acrisor. Se rup bucati mici biscuitii. Se amesteca cu mixerul branza dulce pana devine...
Se spala bine murele, apa se pune la fiert impreuna cu zaharul pana se dizolva, apoi se toarna peste mure. Pune compotul fierbinte in borcane sterilizate, inchide-le bine cu capace si acopera-le cu o patura sa se raceasca treptat.
Compotul se pastreaza la rece, se serveste rece ca atare sau se...
Ciorba putin picanta
Ceapa, telina, usturoiul se taie marunt, cartofii se curata si se taie in cubulete, morcovii se taie in rondele. Se pune uleiul la incalzit, se adauga ceapa si se caleste 3-4 minute, amestecand continuu. Se adauga morcovii, cartofii, telina, usturoiul si toate ierburile si condimentele si se...
Gozleme
Pentru coca se amesteca bine faina cu sare si ulei de masline si se framanta, apoi se adauga treptat apa. Dupa ce s-a incorporat toata apa se mai framanta inca 10 minute. Se pune aluatul intr-un vas, se acopera cu o folie transparenta si se lasa sa stea o ora, dupa care se imparte in patru....
Ciorba de gaina si conopida
Pentru aceasta ciorba am ales carnea de gaina de casa, care e deosebit de gustoasa, desi ia mult timp la fierbere. Din acest motiv eu am pus-o la fiert in oala cu presiune circa 30 minute. Am ales bucatile cu os (spate, aripi, gat, putin os de la piept). Cand a fiert avem mare grija cu...
Desert painici cu banane si ciocolata
In vasul de la mixer punem bananele rupte in bucati, doua oua si laptele, mixam totul foarte bine, apoi adaugam drojdia uscata si zaharul si amestecam totul. In aceasta compozitie adaugam faina alba si uleiul. Framantam totul foarte bine si lasam la dospit o ora. Cand...
Desert prajitura Cafenuc
Se bate albusul spuma, se adauga zaharul treptat, apoi adaugam pe rand galbenusurile, nuca macinata si la final faina si amoniacul, amestecand incet. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna compozitia si se introduce in cuptorul preincalzit 35 minute la 180°C. Pentru crema:...
Dumplings
Se amesteca faina, apa clocotita si sarea si se framanta foarte bine, apoi coca se imparte in doua si se da forma unor colacei, ce se invelesc cu o folie alimentara si se lasa la odihnit 20 minute. Carnea se da prin masina de tocat, se pune intr-un castron mare si se amesteca cu ceapa verde,...
Rulada din pui, la tigaie
Fierbem ouale si le lasam la racit si tocam pieptul de pui cu masina de tocat carne. Tocam marunt patrunjelul verde si il amestecam cu pieptul de pui tocat, pesmetul, usturoiul granulat si condimentam cu sare si piper dupa gust. Se amesteca foarte bine tocatura si se lasa sa se odihneasca...
Dovlecei umpluti
Spalati si taiati dovleceii pe jumatate pe lungime si scobiti interiorul cu o lingura. Taiati pieptul de pui in bucatele mici si prajiti-le intr-o tigaie cu putin ulei. Condimentati cu sare si piper dupa gust. Ciupercile trebuie spalate bine, taiate in bucatele mici, calite in ulei si...
Desert prajitura cu prune
Se spala prunele, se rup in doua, se scot samburii. Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza pana cand devin o spuma tare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana cand se obtine o bezea tare....
Ardei grasi umpluti cu varza
Se aleg ardei grasi proaspeti si nepatati,li se scoate cotorul si semintele si se spala bine. Se toaca varza marunt,se framanta cu putina sare pana lasa zeama,dupa care varza se stoarce,iar zeama se arunca. Cu acest amestec se umplu ardeii,dupa care se aseaza in borcan alternand cu frunze...
Aperitiv chec din carne, ciuperci si ardei gras
Ceafa de porc se toaca cu masina de tocat carne la care am montat sita cu gauri mici. Ardeiul gras si ciupercile Champignon se taie in cubulete mici. Amestecam carnea cu ciupercile, ardeiul gras, pesmetul si oul. Framantam bine compozitia aceasta si o condimentam cu sare si piper dupa gust....
Pui cu lapte de cocos
Condimentele: boiaua, chimion, piper, sare, turmeric, ghimbir se pun intr-o farfurie si se amesteca, se pot ajusta cantitatile in functie de preferinte. Se taie pieptul de pui in fasii si se trec prin farfuria cu mixul de condimente. Se pun fasiile de piept de pui la calit in tigaie cu ulei...
Salata de vinete si ardei kapia
Vinetele si ardeii kapia se coc se curata si se lasa la scurs circa 30 minute. Ceapa,vinetele si ardeii se toaca foarte marunt cu ajutorul unui cutit inoxidabil. Dupa ce am tocat toate se amesteca bine cu ajutorul unei linguri de lemn si se adauga treptat uleiul de masline. Cand...
Salata Argentiniana
Se fierbe oul circa 4 minute pentru a ramane cleios,daca nu este cleios nu este nici o problema. Se raceste ,se decojeste si se taie felii Se pune intr-un bol uleiul de masline.usturoiul se zdrobeste cu presa direct in bolul pentru salata. Se spala bine rosiile si se scurg bine apoi se...
Desert prajitura cu fructe de vara
Se spala fructele, se taie caisele si nectarinele in felii si se amesteca cu zahar. Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza pana cand devin o spuma tare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza...
Desert gofre cu fructe de padure
Prima data pregatim sosul de fructe: amestecam murele, zmeura si zaharul si le punem la fiert amestecand in continuu circa 10 minute. Pentru gofre intr-un bol mai mare punem faina,adaugam zaharul,praful de copt si sarea. Amestecam totul foarte bine apoi adaugam galbenusurile untul topit si...
Desert Banana Bread cu nuci si fructe de padure
Se amesteca faina, cacaua, praful de copt si sarea si se lasa deoparte. Se topeste untul si se lasa la racit Se zdrobesc cu furculita bananele, se adauga untul usor racit, uleiul si ouale, amestecand pe rand dupa fiecare. Se adauga zaharul si se amesteca bine. Se adauga ingredientele...
Desert tarta cu cirese si capsuni
Punem in vasul robotului toate ingredientele pentru blat. Mixati in vasul de la robot ingredientele pentru blat pana obtineti un aluat nelipicios si moale. Inveliti aluatul in folie de plastic si lasati-l la frigider 15 minute. Presarati faina pe blatul de lucru si intindeti...
Salata Italiana
Rosiile se taie in felii. Castravetii se curata de coaja si se taie in felii subtiri. Mozzarela se taie in cubulete. Verdeata preferata se taie marunt. Intr-un vas se amesteca rosiile si castravetii, se sareaza dupa gust, apoi se adauga mozzarella, condimentele, uleiul de masline,...
Desert prajitura cu capsuni
Punem in vasul mixerului ouale intregi, adaugam sarea, zaharul si zaharul vanilat si mixam pana isi tripleaza volumul. Adaugam treptat uleiul fara sa ne oprim din mixat, apoi adaugam iaurtul si mixam pana la completa omogenizare. Adaugam faina si praful de copt amestecand cu grija cu...
Noodles cu legume si ciuperci
Puneti taiteii in apa clocotita si fierbeti timp de 3 minute, apoi ii scoateti si ii clatiti cu apa rece si ii lasati sa se scurga intr-o strecuratoare. Curatati si taiati morcovul in forma de betisoare subtiri, ardeii grasi ii taiati fideluta, la fel si ciupercile. Punem uleiul...
Fusilli cu vitel
Puneti la fiert pastele in apa clocotita cu sare, respectand timpul inscris pe ambalaj. Scurgeti pastele, punand deoparte circa 100 ml din apa in care au fiert. Taiem cubulete ceapa, morcovul, ardeiul gras si carnea de vitel. Calim in ulei circa 2 minute ceapa, morcovul, ardeiul gras si...
Pate vegetal
Ceapa se taie julienne si se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se adauga sarea, usturoiul si se mai caleste putin, fara a se rumeni. Ciupercile proaspete se taie in felii groase si se adauga peste ceapa si se sareaza si pipereaza dupa gust. Se amesteca bine si se gatesc la foc...
Tarta cu spanac si trei branzeturi
Punem faina intr-un vas. O amestecam cu drojdie si sare. Facem o adancitura pe mijloc, turnam uleiul si laptele caldut, framantam totul bine si lasam la dospit 30 de minute. Oparim spanacul, il scurgem bine si il tocam. Taiem ceapa si...
Maios
Ficatul de porc se curata si se lasa in apa rece circa o ora.Gusa de porc trebuie sa fie cat mai grasa, se taie in bucati mari si se pune la fiert intr-o oala cat mai mare. Cand gusa este aproape fiarta, se pune la fiert si ficatul de porc. Ficatul l-am lasat pe foc cam 20-30 de...
Irish coffee
Intr-un pahar mediu, amestecați o măsură de Irish whiskey, un cub de zahăr brun și 3 măsuri de cafea fierbinte neagră. Apoi adăugați o linguriță sau două de frișcă rece deasupra și lăsați-o să se dizolve încet, fără să amestecați.
Legume la tava
Se spala si se curata legumele. Cartofii se taie in feli groase de circa 0,5 cm,brocolii se rup in buchetele mici,morcovii se taie pe lung in doua si la sparanghel se rupe partea lemnoasa. Se pun toate legumele in tava se stropesc cu ulei,se adauga condimentele si se amesteca toate cu mana....
Rulada de pui cu ardei kapia si cascaval
Ardeiul kapia se coace si se curata de seminte si cotor. Pieptul de pui se bate (nu foarte tare), cu ciocanul de snitele si se condimenteaza dupa gust. Cascavalul se da pe razatoarea mare si se amesteca cu mararul tocat marunt, apoi se umple ardeiul kapia copt. Ardeiul se asaza pe...
Desert inghetata cu caise
Se pun la foc mic caisele confiate taiate, impreuna cu sucul de lamaie. Se lasa sa fiarba putin, sa se hidrateze caisele. Se fac pasta cu blenderul si se lasa sa se raceasca. Se obtine un pireu de caise acrisor. Se rup bucati mici biscuitii. Se amesteca cu mixerul branza dulce pana devine...
Compot de mure
Se spala bine murele, apa se pune la fiert impreuna cu zaharul pana se dizolva, apoi se toarna peste mure. Pune compotul fierbinte in borcane sterilizate, inchide-le bine cu capace si acopera-le cu o patura sa se raceasca treptat. Compotul se pastreaza la rece, se serveste rece ca atare sau se...