dantes

5

Bucataras
senzational

Lupeni

Bucataras din 17.05.2011

RETETE263
PRIETENI358
Retete

Ciorba putin picanta

In Ciorbe la 24 Mar 2021

Ceapa, telina, usturoiul se taie marunt, cartofii se curata si se taie in cubulete, morcovii se taie in rondele. Se pune uleiul la incalzit, se adauga ceapa si se caleste 3-4 minute, amestecand continuu. Se adauga morcovii, cartofii, telina, usturoiul si toate ierburile si condimentele si se...

Gozleme

In Vita la 19 Mar 2021

Pentru coca se amesteca bine faina cu sare si ulei de masline si se framanta, apoi se adauga treptat apa. Dupa ce s-a incorporat toata apa se mai framanta inca 10 minute. Se pune aluatul intr-un vas, se acopera cu o folie transparenta si se lasa sa stea o ora, dupa care se imparte in patru....

Ciorba de gaina si conopida

In Ciorbe la 12 Mar 2021

Pentru aceasta ciorba am ales carnea de gaina de casa, care e deosebit de gustoasa, desi ia mult timp la fierbere. Din acest motiv eu am pus-o la fiert in oala cu presiune circa 30 minute. Am ales bucatile cu os (spate, aripi, gat, putin os de la piept). Cand a fiert avem mare grija cu...

Desert painici cu banane si ciocolata

In Dulciuri la 19 Feb 2021

  In vasul de la mixer punem bananele rupte in bucati, doua oua si laptele, mixam totul foarte bine, apoi adaugam drojdia uscata si zaharul si amestecam totul. In aceasta compozitie adaugam faina alba si uleiul. Framantam totul foarte bine si lasam la dospit o ora.   Cand...

Desert prajitura Cafenuc

In Prajituri la 15 Ian 2021

Se bate albusul spuma, se adauga zaharul treptat, apoi adaugam pe rand galbenusurile, nuca macinata si la final faina si amoniacul, amestecand incet. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna compozitia si se introduce in cuptorul preincalzit 35 minute la 180°C. Pentru crema:...

Dumplings

In Porc la 19 Noi 2020

Se amesteca faina, apa clocotita si sarea si se framanta foarte bine, apoi coca se imparte in doua si se da forma unor colacei, ce se invelesc cu o folie alimentara si se lasa la odihnit 20 minute. Carnea se da prin masina de tocat, se pune intr-un castron mare si se amesteca cu ceapa verde,...

Rulada din pui, la tigaie

In Pui la 5 Noi 2020

Fierbem ouale si le lasam la racit si tocam pieptul de pui cu masina de tocat carne. Tocam marunt patrunjelul verde si il amestecam cu pieptul de pui tocat, pesmetul, usturoiul granulat si condimentam cu sare si piper dupa gust. Se amesteca foarte bine tocatura si se lasa sa se odihneasca...

Dovlecei umpluti

In Mancaruri de legume la 23 Oct 2020

Spalati si taiati dovleceii pe jumatate pe lungime si scobiti interiorul cu o lingura. Taiati pieptul de pui in bucatele mici si prajiti-le intr-o tigaie cu putin ulei. Condimentati cu sare si piper dupa gust. Ciupercile trebuie spalate bine, taiate in bucatele mici, calite in ulei si...

Desert prajitura cu prune

In Prajituri la 17 Oct 2020

Se spala prunele, se rup in doua, se scot samburii. Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza pana cand devin o spuma tare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana cand se obtine o bezea tare....

Ardei grasi umpluti cu varza

In Muraturi la 7 Oct 2020

Se aleg ardei grasi proaspeti si nepatati,li se scoate cotorul si semintele si se spala bine. Se toaca varza marunt,se framanta cu putina sare pana lasa zeama,dupa care varza se stoarce,iar zeama se arunca. Cu acest amestec se umplu ardeii,dupa care se aseaza in borcan alternand cu frunze...

Aperitiv chec din carne, ciuperci si ardei gras

In Aperitive / Garnituri la 1 Oct 2020

Ceafa de porc se toaca cu masina de tocat carne la care am montat sita cu gauri mici. Ardeiul gras si ciupercile Champignon se taie in cubulete mici. Amestecam carnea cu ciupercile, ardeiul gras, pesmetul si oul. Framantam bine compozitia aceasta si o condimentam cu sare si piper dupa gust....

Pui cu lapte de cocos

In Pui la 2 Aug 2020

Condimentele: boiaua, chimion, piper, sare, turmeric, ghimbir se pun intr-o farfurie si se amesteca, se pot ajusta cantitatile in functie de preferinte. Se taie pieptul de pui in fasii si se trec prin farfuria cu mixul de condimente. Se pun fasiile de piept de pui la calit in tigaie cu ulei...

Salata de vinete si ardei kapia

In Salate la 1 Aug 2020

Vinetele si ardeii kapia se coc se curata si se lasa la scurs circa 30 minute. Ceapa,vinetele si ardeii se toaca foarte marunt cu ajutorul unui cutit inoxidabil. Dupa ce am tocat toate se amesteca bine cu ajutorul unei linguri de lemn si se adauga treptat uleiul de masline. Cand...

Salata Argentiniana

In Salate la 30 Iul 2020

Se fierbe oul circa 4 minute pentru a ramane cleios,daca nu este cleios nu este nici o problema. Se raceste ,se decojeste si se taie felii Se pune intr-un bol uleiul de masline.usturoiul se zdrobeste cu presa direct in bolul pentru salata. Se spala bine rosiile si se scurg bine apoi se...

Desert prajitura cu fructe de vara

In Prajituri la 23 Iul 2020

Se spala fructele, se taie caisele si nectarinele in felii si se amesteca cu zahar. Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza pana cand devin o spuma tare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza...

Desert gofre cu fructe de padure

In Dulciuri la 22 Iul 2020

Prima data pregatim sosul de fructe: amestecam murele, zmeura si zaharul si le punem la fiert amestecand in continuu circa 10 minute. Pentru gofre intr-un bol mai mare punem faina,adaugam zaharul,praful de copt si sarea. Amestecam totul foarte bine apoi adaugam galbenusurile untul topit si...

Desert Banana Bread cu nuci si fructe de padure

In Dulciuri la 16 Iul 2020

Se amesteca faina, cacaua, praful de copt si sarea si se lasa deoparte. Se topeste untul si se lasa la racit Se zdrobesc cu furculita bananele, se adauga untul usor racit, uleiul si ouale, amestecand pe rand dupa fiecare. Se adauga zaharul si se amesteca bine. Se adauga ingredientele...

Desert tarta cu cirese si capsuni

In Dulciuri la 12 Iul 2020

  Punem in vasul robotului toate ingredientele pentru blat. Mixati in vasul de la robot ingredientele pentru blat pana obtineti un aluat nelipicios si moale. Inveliti aluatul in folie de plastic si lasati-l la frigider 15 minute. Presarati faina pe blatul de lucru si intindeti...

Salata Italiana

In Salate la 21 Iun 2020

Rosiile se taie in felii. Castravetii se curata de coaja si se taie in felii subtiri. Mozzarela se taie in cubulete. Verdeata preferata se taie marunt. Intr-un vas se amesteca rosiile si castravetii, se sareaza dupa gust, apoi se adauga mozzarella, condimentele, uleiul de masline,...

Desert prajitura cu capsuni

In Prajituri la 18 Iun 2020

Punem in vasul mixerului ouale intregi, adaugam sarea, zaharul si zaharul vanilat si mixam pana isi tripleaza volumul. Adaugam treptat uleiul fara sa ne oprim din mixat, apoi adaugam iaurtul si mixam pana la completa omogenizare. Adaugam faina si praful de copt amestecand cu grija cu...

Noodles cu legume si ciuperci

In Mancaruri de post la 17 Iun 2020

  Puneti taiteii in apa clocotita si fierbeti timp de 3 minute, apoi ii scoateti si ii clatiti cu apa rece si ii lasati sa se scurga intr-o strecuratoare. Curatati si taiati morcovul in forma de betisoare subtiri, ardeii grasi ii taiati fideluta, la fel si ciupercile. Punem uleiul...

Fusilli cu vitel

In Fusilli la 16 Iun 2020

Puneti la fiert pastele in apa clocotita cu sare, respectand timpul inscris pe ambalaj. Scurgeti pastele, punand deoparte circa 100 ml din apa in care au fiert. Taiem cubulete ceapa, morcovul, ardeiul gras si carnea de vitel. Calim in ulei circa 2 minute ceapa, morcovul, ardeiul gras si...

Pate vegetal

In Mancaruri de post la 16 Apr 2020

Ceapa se taie julienne si se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se adauga sarea, usturoiul si se mai caleste putin, fara a se rumeni.  Ciupercile proaspete se taie in felii groase si se adauga peste ceapa si se sareaza si pipereaza dupa gust. Se amesteca bine si se gatesc la foc...

Tarta cu spanac si trei branzeturi

In Mancaruri de legume la 14 Mar 2020

Punem faina intr-un vas. O amestecam cu drojdie si sare. Facem o adancitura pe mijloc, turnam uleiul si laptele caldut, framantam totul bine si lasam la dospit 30 de minute. Oparim spanacul, il scurgem bine si il tocam. Taiem ceapa si...

Maios

In Mezel de casa la 15 Ian 2020

Ficatul de porc se curata si se lasa in apa rece circa o ora.Gusa de porc trebuie sa fie cat mai grasa, se taie in bucati mari si se pune la fiert intr-o oala cat mai mare. Cand gusa este aproape fiarta, se pune la fiert si ficatul de porc.  Ficatul l-am lasat pe foc cam 20-30 de...

Irish coffee

In Cocktail la 2 Ian 2020

  Intr-un pahar mediu, amestecați o măsură de Irish whiskey, un cub de zahăr brun și 3 măsuri de cafea fierbinte neagră. Apoi adăugați o linguriță sau două de frișcă rece deasupra și lăsați-o să se dizolve încet, fără să amestecați.  

Legume la tava

In Mancaruri de post la 19 Dec 2019

Se spala si se curata legumele. Cartofii se taie in feli groase de circa 0,5 cm,brocolii se rup in buchetele mici,morcovii se taie pe lung in doua si la sparanghel se rupe partea lemnoasa. Se pun toate legumele in tava se stropesc cu ulei,se adauga condimentele si se amesteca toate cu mana....

Rulada de pui cu ardei kapia si cascaval

In Pui la 25 Noi 2019

Ardeiul kapia se coace si se curata de seminte si cotor. Pieptul de pui se bate (nu foarte tare), cu ciocanul de snitele si se condimenteaza dupa gust. Cascavalul se da pe razatoarea mare si se amesteca cu mararul tocat marunt, apoi se umple ardeiul kapia copt. Ardeiul se asaza pe...

Desert inghetata cu caise

In Dulciuri la 16 Noi 2019

Se pun la foc mic caisele confiate taiate, impreuna cu sucul de lamaie. Se lasa sa fiarba putin, sa se hidrateze caisele. Se fac pasta cu blenderul si se lasa sa se raceasca. Se obtine un pireu de caise acrisor. Se rup bucati mici biscuitii. Se amesteca cu mixerul branza dulce pana devine...

Compot de mure

In Sirop / Compot la 20 Sep 2019

Se spala bine murele, apa se pune la fiert impreuna cu zaharul pana se dizolva, apoi se toarna peste mure. Pune compotul fierbinte in borcane sterilizate, inchide-le bine cu capace si acopera-le cu o patura sa se raceasca treptat. Compotul se pastreaza la rece, se serveste rece ca atare sau se...

Afisate 31 - 60 din 263 retete    

Postari recente

publicat la 22.10.2022

Reteta de zacusca de hribi

Horosmopul tau de astazi:

Rac

In capul tau e un talmes-balmes ca la nasu’! Norocul tau ca e bine insurubat pe gat, altfel cine stie pe unde l-ai pierde.

 
 
 
Retete preferate
''Taci si-nghite''

Voturi:47

Desert galatopita

Voturi:40

Salata de creier

Voturi:11

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 22

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]