cristeena20

6

Bucataras
Chef

Oradea

Bucataras din 23.07.2012

RETETE526
PRIETENI285
Retete

Orez integral cu spanac si ton

In Ton la 9 Ian 2019

Prima data trebuie sa gatim orezul integral. E bine sa se puna la inmuiat cu o seara inainte sau il putem fierbe in cucta (oala cu presiune)-la o cana orez integral punem 2 cani de apa, putin ulei de masline  si fierbem cca 30 minute la cucta. Pentru reteta asta am folosit cca 1 cana de orez...

Coaste de porc picante cu cartofi la cuptor

In Porc la 19 Mai 2018

Bucata de carne se spala, se usuca cu un servetel si se tempereaza: ungem cu sos tabasco, pasta de ardei, sosul barbeque si mustarul-ungem peste tot si presaram apoi cu sare, piper, praf de usturoi si putin cimbru uscat. Lasam sa stea asa cateva ore acoperit la frigider.   Incalzim...

Suc verde detox

In Bauturi la 16 Mai 2018

Spalam marul si il taiem in bucati potrivite, inlaturand semintele. Castravetele se lasa cu coaja si il spalam bine. Eu am ales castraveciori mici, dar puteti folosi indiferent de marime. Lamaia o curatam de coaja; spanacul nu se spala daca e din punga. Ghimbirul se curata si el. Pornim...

Paste cu ciuperci shiitake

In Paste la 7 Mai 2018

Reteta asta se face destul de repede, deci trebuie sa ne sincronizam sa terminam de fiert pastele in acelasi timp cu gatitul ciupercilor.  Am pus apa la fiert cu sare; intre timp am spalat ciupercile si le-am taiat bucati potrivite.  Intr-o tigaie am pus la calit ceapa tocata fin...

Porumbei de casa cu orez

In Mancaruri cu carne la 7 Mai 2018

Porumbeii se curata si se portioneaza in sferturi. Sunt pasari mici si e suficient sa ii taiem in 4-sunt similari cu puii doar ca sunt micuti si mai fragezi. Ii presaram cu sare, piper, praf de usturoi si turna vin alb. Lasam la rece, acoperiti pentru circa 2 ore inainte sa ii gatim. Intr-o...

Cartofi taranesti cu carne tocata

In Mancaruri cu carne la 9 Mar 2018

Cartofii se curata si se taie felii subtiri si nu prea mari.  Carnea o calim in alt vas: punem ulei de masline cu ceapa tocata marunt la calit, adaugam usturoiul si apoi carnea-calim bine, amestecand si punem apoi sare, piper, vinul si cand vinul scade, punem 2-3 linguri de pasta de rosii...

Orez integral cu ardei si verdeturi

In Mancaruri de post la 5 Mar 2018

Recomand sa puneti orezul integral la inmuiat cu cateva ore inainte de a-l gati.  Ca sa se fiarba in timp decent :D eu il fac in cucta Am tocat marunt ceapa si am razuit morcovul marunt si le-am calit in cucta (oala cu presiune). Apoi am pus orezzul scurs si dupa ce am calit 1 minut la...

Supa de legume cu doua tipuri de fasole

In Supe la 5 Mar 2018

Pregatim legumele: curatam legumele si le taiem bucati potrivite-cum este supa-crema nu e nevoie sa taiem legumele foarte marunt.  In oala punem ulei de malsine cu cepa si rpazul la calit putin-doar cat sa se inmoaie si sa dea gust , apoi aduagam ardeiul gras, morcovii taiati rondele...

Aperitiv omleta cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 27 Feb 2018

Intr-o tigaie punem ulei de masline cu ceapa, ardeiul si usturoiul tocate marunt. Apoi adaugam ciupercile spalate in prealabil si feliate. Adaugam sare, piper si amestecam pana se inmoaie ciupercile. Dam deoparte. Batem ouale intr-un bol si apoi turnam legumele calite, amestecand usor. ...

Guacamole

In Mancaruri de legume la 27 Feb 2018

Desfacem avocado in doua si scoatem samburele si cu o lingura scoatem miezul. Trebuie sa folositi avocado bine copt. Daca, atunci cand il cumparati, este foarte dur, lasati-l pentru cateva zile la temperatura camerei.  Cu o furculita il pasati si amestecati pana se face o pasta....

Supa-crema de mazare

In Supe la 17 Dec 2017

Intr-o oala punem ceapa taiata marunt impreuna cu usturoiul si putin ulei de masline la calit-doar cat sa devina sticloasa-adaugam mazarea congelata si apoi dovlecelul curatat si taiat in cuburi. Turnam supa de pui si putina apa cat sa acopere putin legumele din oala.  Adaugam sare dupa...

Smoothie de piersici

In Love Smoothies la 2 Sep 2017

Acest smoothie a fost ´inventat´din ingredientele pe care le aveam la indemana. In primul rand trebuie sa aveti un blender-aparat pentru facut smoothie-uri. In sticla acestuia punem piersicile spalate bine si taiate cubulete mici (eu le-am lasat cu coaja cu tot) . Pentur a iesi un...

Orez cu peste si fructe de mare

In Peste la 2 Sep 2017

-Intr-o oala punem pestele congelat sa fiarba in apa rece cu sare , putin ulei de masline si 2-3 crengute de coriandru. Eu am folosit red fish congelat dar e bun si alt gen de peste-de preferinta fara oase si nu unul care se inmoaie prea tare. Dupa ce a fiert cca 15 minute il scoatem si strecuram...

Piept de pui cu legume si sos de soia

In Mancaruri cu carne la 2 Sep 2017

  Taiem pieptul de pui in fasii mici  si il temperam cu sare,piper, usturoi, ulei de masline si putin vin alb. Se lasa cateva ore sa se marineze si sa se intrepatrunda aromele . Intr-o tigaie punem putin ulei de malsine si prajim carnea la foc mediu cat sa prinda...

Aperol Spritz

In Cocktail la 4 Iun 2017

Pentru a prepara aceasta bautura, am folosit aceeasi unitate de masura pentru a masura ingredientele-un paharel de cca 50 ml. Deci unei doze, ii corespunde 50 ml de lichid.  Intr-un pahar de vin mai mare, am pus gheata, am turnat aperolul si am pus felia de portocala. Apoi am turnat...

Risotto cu ciuperci si carnati proaspeti

In Mancaruri cu carne la 5 Oct 2016

Cand pregatim risotto trebuie sa amestecam mereu  pana e fiert si cremos si adaugam treptat supa pe masura ce seaca lichidul . Initial tocma ceapa marunt si ocalim cu un catel de ustutoi  si ulei de masline. Cand capata culoare aduagam carnatul proaspat taiat bucati mici si curatat...

Salata cu ton si naut

In Salate la 5 Oct 2016

Pregatim ingredientele in prealabil si montam salata in farfuria de servit. Fierbem oul tare, spalam salata verde (avem nevoie de 4-5 frunze) si o uscam de apa -se rupe in bucati potrivite. Ceapa se taie fasii; rosia felii ; scurgem nautul si maslinele; fierbem pastele in apa cu sare si le...

Caldeirada de peste cod (bacalhau)

In Peste la 30 Iun 2016

Felul acesta de mancare se face inainte de a fi servit cu o ora. Pestele trebuie sa fie deja inmuiat in apa si desarat.  Cartofii ii curatam si ii taiem rondele mai groase. Sunt de preferat cartofii rosii. Ardeii se taie felii potrivite, ceapa se taie julien, rosiile la fel,  felii...

Salata cu naut, ton si orez

In Salate la 30 Iun 2016

- Orezul se fierbe si trebuie sa fie rece cand preparam salata. EU am avut in frigider  gata facut si am pus intr-un bol incapator. Adaugam nautul scurs din apa, tonul si el scurs putin. Salata o spalam bine si o uscam intr-un castron special cu centrifuga. aduagam apoi rosiile taiate in...

Tortelini cu branza si sos pesto

In Paste la 28 Iun 2016

-Punem apa la fiert si cand da in clocot punem sare si pastele praspete . Dupa 3-5 minute stingem si le scurgem.  - In prealabil am facut sosul pesto: Intr-un vas punem frunzele de busuioc, uleiul de masline, samburii de pin, putina sare, piper alb, usturoi, parmezan ras-toate cantitati...

Cheesecake American

In Dulciuri la 28 Iun 2016

Biscuitii se zdrobesc cu un sucitor sau se pot pune in robot (eu am ales a doua varianta) si adaugam untul topit peste, amestacand bine pentru a se omogeniza. Intr-o forma rotunda cu fundul detasabil si unsa cu unt punem amestecul de biscuiti si il batucim cu mana sa formam baza...

Vinete umplute cu piept de pui si ciuperci

In Mancaruri cu carne la 28 Iun 2016

Vinetele le spalam si le uscam cu un prosop curat. Le taiem in jumate pe lungime si cu ajutorul unei linguri le scobim cu grija.Partile goale le presaram cu putina sare si le punem deoparte , miezul il tocam marunt.  Pentru umplutura tocam marunt ceapa si punem in tigaie la calit cu ulei...

Legume sotate cu varza portugheza si sos de soia

In Mancaruri de legume la 28 Iun 2016

  Mai intai ne ocupam de varza. O rupem cu mana bucati mici, lasand mijlocul frunzei deoparte. Spalam bine si apoi punem la fiert in apa clocotita cu sare pt cca 10-15  minute. Tipul asta de varza e mai tare, de aceea cand gatim e bine sa o fierbem bine. Dupa ce am fiert bine o...

Lemon Curd

In Dulciuri la 28 Iun 2016

Spalam bine lamaile si le stergem cu un prosop . Razuim coaja pe razatoarea mica si apoi stoarcem sucul de la cele 6 lamai. Intr-un ibric punem sucul, coaja de lamaie, untul  si zaharul si dam la foc mediu pana se dizolva bine ingredientele.  Separat batem ouale intregi cu un tel...

Paste alla Puttanesca

In Paste la 8 Apr 2016

- Punem pastele la fiert in apa cu sare. - intre timp preparam sosul alla puttanesca: intr-o tigaie am pus ulei de malsine cu usturoi la incalzit si adaugam fileurile de anchova-lasam 2 minute sa se prajeasca la foc mic sia daugam apoi maslinele-lasma inca putin. Adaugam rosiile tocate...

Papricas de cartofi cu carne de vaca

In Supe/Ciorbe la 8 Apr 2016

- Eu am folosit o oala cu presiune (cucta) deoarece am redus timpul de fierbere al carnii-dar e foarte buna facuta si simplu-doar ca fierbem mult mai mult. Carnea trebuie sa fie foarte bine fiarta ca sa fie mai bun papricasul. - In oala am pus la clait ceapa cu ulei de masline si putin usturoi...

Salata de ton cu fasole boabe

In Salate la 8 Apr 2016

Aceasta reteta e foarte simplu de facut si se poate pastra la frigider pe timpul zilei de preparare. Desfacem conserva de ton si lasam putin din uleiul in care e. Adaugam ceapa tocata fin (eu am folosit ceapa alba, dar e foarte buna cu rosie). Tocam cubulete ardeiul rosu si il aduagam la ton....

Salata de ton cu paste si sos tahini

In Salate la 29 Mar 2016

-Fierbem oul si pastele. Eu am folosit fundite (farfale). - salata o spalam( eu am folosit din punga mix medir«teraneaan ) -intr-un vas punem pastele fierte, salata, oul maruntit, rosia taiata cuburi, ceapa tocata marunt, maslinele si tonul, cu putin din uleiul in care e tonul....

Cod bacalhau cu cartofi si ardei copti

In Peste la 26 Mar 2016

Alegem doua bucati groase de cod bacalhau (codul care a fost sarat si uscat, apoi inmuiat in apa rece pentru 2-3 zile, schimband mereu apa). Eu am avut gata inmuiate in apa si congelate, deci le-am decongelat si le-am uscat cu un servetel. Le stropim cu ulei de masline si le ungem cu putin mujdei...

Ciuperci umplute

In Aperitive / Garnituri la 25 Mar 2016

Ciupercile le alegem medii, nu foarte mici, dar nici prea mari. Eu am luat ciuperci maronii dar sunt foarte bune si cele champignon. Le spalam si le uscam bine cu un servet de hartie. Le scoatem piciorusele :D si le punem deoparte, deoarece le vom folosi la umplutura. Pentru umplutura am pus...

Afisate 91 - 120 din 526 retete    

Postari recente

publicat la 20.03.2024

Reteta de supa de gulii

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

A gresi este omeneste…totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]