- Andreea -

7

Bucataras
Top-Chef

Galati

Bucataras din 09.11.2011

RETETE703
PRIETENI387
Retete

Tortellini in suc de rosii

In Tortellini la 8 Ian 2013

Intr-o tigaie punem uleiul de masline si adaugam usturoiul. Cand acesta a prins culoare, il scoatem din tigaie si adaugam ceapa tocata foarte fin, sucul de rosii si restul de condimente. Daca sosul este prea acrisor adaugam putin zahar. Lasam sa fiarba pana devine un sos dens. Separat punem...

Cottage pie

In Vita la 8 Ian 2013

Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare. Curatam ceapa si morcovul si le tocam marunt.Intr-o tigaie punem putin ulei si calim ceapa si morcovul.Apoi adaugam carnea si lasam la calit pina isi schimba culoarea.Adaugam supa,pasta de tomate,sare si piper.Se lasa pe foc pina...

Orez in 3 culori

In Aperitive / Garnituri la 7 Ian 2013

Orezul il spalam si il punem la fiert. La 1 cana de orez punem 3 de apa. Cand orez e fiert il impartim in trei parti egale. Prima parte o amestecam cu parmezan. A doua parte o amestecam cu sucul de rosii, iar a treia parte o amestecam cu spanacul fiert si calit in putin ulei. Suprapunem...

Krem a la krem (reteta nr 100 !!! )

In Prajituri la 7 Ian 2013

BLAT :   separam galbenusurile de albus.batem albusurile spuma ,adaugind pe rind cite o lingura zahar batind dupa fiecare . punem apoi galbenusurile unul cite unul.se adauga plicul cu crema si se omogenizeaza. punem compozitia intr-o tava (20/25 cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina si...

iaurt cu cereale

In Mancare copii la 7 Ian 2013

intr-un pahar punem un prim strat de iaurt.apoi un strat subtire de dulceata de trandafiri,un strat cereale . repetam cu un strat iaurt,dulceata trandafiri si cereale. incheiem cu un strat de iaurt.

Ciocolata calda de casa

In Bauturi la 6 Ian 2013

Zaharul il amestecam cu faina apoi adaugam cacaua. Amestecam bine totul. Turnam putin cite putin laptele si amestecam continuu. Punem totul intr-un ibric si il punem la foc mic amestecind mereu.

Calzone(reteta de baza)

In Pizza la 6 Ian 2013

Faina se pune intr-un bol sau direct pe planul de lucru.se varsa in centru drojdia diluata in apa calduta. Se incepe framintatul adaugind putin cite putin uleiul pina obtinem un aluat moale si elastic. Se pune la dospit,acoperit cu un prosop pentru cel putin 4 ore. Dupa ce a dospit,il...

Ou fiert in cirnati

In Aperitive / Garnituri la 5 Ian 2013

Se fierb patru oua,apoi se decojesc si se dau prin faina. Cirnatii se desfac si compozitia se amesteca cu busuiocul si patrunjelul tocate marunt. Se imparte in 4 parti egale si imbracam fiecare ou. Se da iar prin faina,apoi prin ou batut cu putina apa,apoi prin pesmet. Dupa un sfert...

Sarmale

In Mancaruri cu carne la 4 Ian 2013

Intr-o tigaie punem la calit ceapa tocata foarte marunt. Peste aceasta punem orezul si lasam citeva minute. inchidem focul, lasam la racit si adaugam carnea. Amestecam bine si adaugam condimentele. Separat dam intr-un clocot foile de vita. In fiecare foaie punem compozitie si o rulam...

briose si chec aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2013

Batem ouale impreuna cu sarea, adaugam apoi smantana, salamul taiat fasii, ardeiul tocat marunt, maslinele si ele tocate marunt, faina amestecata cu praful de copt si castravetii taiati cuburi mici, piper. Amestecam bine. Turnam apoi laptele si amestecam totul. Intr-o tava de chec,...

Cartofi crocanti

In Mancaruri de post la 4 Ian 2013

se incalzeste cuptorul la 200 grade. se taie cartofii pe care ii amestecam cu uleiul,cubul knorr,pesmetul,sarea si praful de usturou.se amesteca bine totul. se pun cartofii intr-o tava pentru cuptor si se lasa circa 40 minute.

Pui cu conopida si ardei

In Pui la 4 Ian 2013

Conopida se imparte in buchetele si se pune la fiert in apa cu sare ptr citeva minute, apoi o scurgem de apa. Ardeii ii spalam, ii curatam de seminte si ii taiem cuburi. Pulpele le spalam, le curatam de pielita si le taiem in doua. Crestam pe fiecare si le prajim in putin ulei. Cand acestea...

Irish coffee (cafea irlandeza)

In Cafea la 3 Ian 2013

punem apa in ibric,adaugam cafeaua, zaharul si un virf de scortisoara si lasam sa fiarba. cind e gata o dam de pe foc si o strecuram .adaugam whiskey si turnam in pahare. ornam cu frisca si scortisoara.

Orez cu legume

In Mancaruri de post la 3 Ian 2013

legumele se taie cuburi,patrunjelul se toaca marunt.se pun la calit intr-o tigaie cu putin ulei.daca e necesar aaugam putina apa si lasam sa scada bine.punem sare si piper. intr-o alta tigaie punem putin ulei si adaugam orezul.il lasam un minut amestecind in continuu apoi adaugam apa.cind sa...

Paste cu sos de masline

In Paste la 3 Ian 2013

Intr-o oala punem apa la fiert. Cind aceasta fierbe,punem sare si apoi pastele. Le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj. Cind sunt fierte la scurgem de apa. Intre timp intr-o tigaie cu putin ulei punem la calit ceapa tocata marunt,ardeiul tocat si el. Lasam sa se caleasca si...

Bulz ardelenesc

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2013

se pune un prim strat de mamaliga intr-un vas uns cu unt ,apoi se imparte peste acesta 2/3 din cantitatea de brinza . cirnatii se prajesc impreuna cu kaizerul si se taie feliute.jumatate din acestea se pun peste brinza.apoi se acopera cu mamaliga ramasa ,se pun cirnatii si kaizerul ramas peste...

Mini-pizza

In Pizza la 2 Ian 2013

1.drojdia se dizolva in laptele caldut dupa care o amesteca cu faina,sarea si uleiul.se aesteca totul bine si se framinta. 2.NU NECESITA TIMP DE DOSPIRE  3.se intinde aluatul.se unge cu sos de rosii si presaram kaizerul si mozzarella taiate bastonase. 4.rulam aluatul si il taiem...

Cartofi cu mozzarella la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 2 Ian 2013

1.cartofii ii curatam de coaja ,ii spalam si ii taiem felii. Ii prajim in ulei incins si ii scoatem pe un servet de hartie ptr a elimina uleiul in exces. 2.intr-un platou bun ptr cuptor asezam un strat cartofi, apoi un strat felii mozzarella. Punem sare, piper si continuam cu un strat cartofi...

Nori pufosi

In Dulciuri la 2 Ian 2013

1.punem oul intr-un bol si il batem bine amestecandu-l apoi cu zaharul tos, zaharul pudra, coaja de lamaie si iaurtul. Amestecam bine pana ce zaharul este topit. 2.adaugam faina amestecata cu praful de copt ,amestecam bine pana obtinem o compozitie de consistenta smantanei. 3.punem ulei in...

Paste cu smantana si marar

In Paste la 2 Ian 2013

Kaizerul il taiem bastonase si il calim in putin ulei. Cand acesta este gata adaugam smantana si subtiem sosul cu putin lapte. Lasam sa fiarba pana ce scade sosul. Separat punem o oala cu apa la fiert. Cand apa fierbe adaugam sare, apoi punem pastele si le fierbem conform indicatiilor de pe...

Crostoli

In Dulciuri la 1 Ian 2013

Faina se amesteca cu frisca si se framanta pana devine un aluat usor de intins. Se intinde o foaie de aluat si taiem forme pe care le vom praji in uleiul incins . Se scot pe un servet de hartie sa eliminam uleiul in exces . Pudram daca dorim cu zahar pudra

Supa rustica

In Supe la 1 Ian 2013

Se curata ceapa de coaja si se toaca cat mai marunt. La fel procedam si cu pancetta. Intr-o tigaie cu putin ulei punem la calit ceapa cu pancetta si o lingura de apa, apoi adaugam porumbul bine scurs de apa din conserva. Dupa cateva minute se adauga litrul de apa in care am adaugat knorr...

Sandvis copii

In Sandvisuri la 1 Ian 2013

pentru primul sandvis : punem pe o felie de paine o felie de brinza topita.apoi cu masline taiate in jumatate pe lung facem forma unui strugure.cu ajutorul patrunjelului facem codita de la strugure. pentru al doilea sandvis: pe o felie de paine asezam o felie de brinza topita.dintr-o...

Spuma de ton

In Ton la 1 Ian 2013

Intr-un bol punem untul la temperatura camerei si il amestecam cu tonul scurs de ulei,bucatile de ansoa,citeva capere. Se amesteca totul cu o lingura de lemn ,pina devine o compozitie cremoasa. Se adauga apoi sucul de la jumatate de lamaie si amesteca. Se orneaza dupa placere. Eu am...

Ou in ardei gras

In Aperitive / Garnituri la 31 Dec 2012

Feliile de ardei se spala . Intr-o tigaie unsa cu ulei se pun feliile de ardei. Se lasa in jur de un minut. Se pune in centrul fiecaruia cite un ou.Se lasa sa se inchege oul si se intoarce pe partea cealalta. Se presara sare si patrunjel tocat. Se servesc cu paine prajita.

Banane umplute

In Dulciuri la 31 Dec 2012

Bananele se curata de coaja . Se taie capetele,se scobesc in interior . Se umple cu budinca de vanilie. Se dau jumatate prin ciocolata topita si apoi prin migdale macinate.

Mini rulade din cozonac

In Dulciuri la 29 Dec 2012

Luam felia de cozonac si o punem intre doua folii (folie alimentara). O intindem cu grija cu ajutorul sucitorului Dam la o parte folia de deasupra si ungem felia de cozonac cu crema de ciocolata si apoi cu frisca. Rulam cozonacul ,il ''imbracam'' in folie de plastic si il dam la frigider...

Oua fidea

In Aperitive / Garnituri la 25 Dec 2012

Intr-o tigaie cu 20 gr unt si 4 linguri de ulei se pun rosiile tocate sau cele din cutie, se adauga jumatate de ceapa tocata foarte marunt si se lasa la foc iute adaugand putina sare, apoi se da focul la mic. Se acopera tigaia si se lasa pana scade sosul. Ouale se bat ca pentru omleta. Se...

Paste Philadelphia

In Paste la 14 Dec 2012

Punem pastele la fiert conform indicatiilor de pe pachet. Separat, intr-o tigaie punem putin ulei de masline si adaugam pancetta. Lasam pina se prajeste bine, adaugam brinza si amestecam usor. Diluam cu putin lapte si punem sare dupa gust. Cind pastele au fiert, le scurgem de apa si le...

Ciokkostek

In Dulciuri la 11 Dec 2012

Se rupe ciocolata si se pune intr-o tigaie. Se adauga untul si se topesc impreuna la bainmarie, apoi se lasa sa se raceasca. Biscuitii se zdrobesc foarte fin si se pun intr-un bol. Se adauga amestecul de ciocolata si unt, se amesteca totul foarte bine. Din compozitie se formeaza bilute. La...

Afisate 601 - 630 din 703 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Doctorul iti va spune sa stai departe de bautura. Nu-i bai, poti bea cu paiul.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]