publicat la 13.02.2015
publicat la 12.02.2015
publicat la 08.02.2015
Noaptea trecută ţi-a adus un motiv de mare bucurie descătuşată. În sfârşit, nu mai trebuie să-ţi ascunzi pasiunea pentru filmele indiene. Pune afişul cu rajcapur deasupra biroului şi dă tare empetreiul cu vagabondu’.
Bucataras.ro
[email protected]
Ciorba de cartofi cu smantana
Curatam, spalam si tocam marunt mixul de legume, apoi il punem la fiert in apa rece. Cand s-au inmuiat legumele, adaugam cartofii taiati cubulete. Intre timp preparam smantana pe care o amestecam cu galbenusul de ou, sare dupa gust si sucul de lamaie. Punem 1-2...
Supa cu galuste si pui
Se pregatesc pulpele si se pun la fiert in apa cu sare. Cand au fiert, se indeparteaza spuma si se adauga legumele tocate. Intre timp se pregatesc galustele : se separa albusurile si se bat cu un praf de sare, apoi se adauga galbenusurile si grisul turnat in ploaie, amestecand usor pana la...
Supa cu galuste din branza - in vas Zepter
Am pus in vasul de 3 l. , apa pana la jumate si legumele tocate marunt, apoi am pus pe aragaz la foc mediu, cu capacul asezat. Cand acul indicatorului a ajuns in zona verde (c.c.a. 10 min.), am pus galustele pregatite astfel : - Am separat galbenusurile, le-am batut si amestecat cu grisul...
Ciorba cu pastai
Se pune apa la fiert cu putin ulei. Se adauga ceapa, morcovul, pastarnacul si ardeiul gras tocate. Intre timp se pregatesc pastaile, se indeparteaza coditele, se spala bine si se rup dupa preferinta, apoi cartoful se taie cubulete. Cand legumele din oala au fiert, se adauga pastaile si...
Ciorba primavaratica
Se toaca marunt ceapa, morcovul si ardeiul gras si se pun la fiert intr-o oala cu apa, cu putina sare si ulei. Separat se opareste salata, stevia si loboda ( 5 min. in apa clacotita ), dupa care se scot, se lasa putin la scurs, se toaca si se pun in oala cu legume. Cand toate...
Ciorba de purcel
Se pune apa la fiert si cand a dat in clocot se adauga ceapa, morcovul, pastarnacul, radacina de patrunjel si jumatatea de ardei gras tocate marunt, apoi putin ulei si sare. Cand zarzavatul a fiert se adauga carnita de purcel taiata cubulete potrivite. Spre final se...
Ciorba de pui
Se pun la fiert 4 litri de apa, cand aceasta a inceput sa fiarba se adauga zarzavatul tocat marunt, putin ulei si sare dupa gust. Cand au fiert, se adauga carnea de pui taiata dupa preferinta. Se adauga taiteii si se lasa sa fiarba. Apoi se pune pasta de tomate, se bate oul si se toarna in...
Ciorba de rosii cu oua intregi
Se spala rosiile si se pun la oparit (pentru o curatare mai usoara a cojii). Intre timp se toaca legumele (ceapa, morcov, pastarnac si ardei) si se pun la fiert, cu putin ulei si sare. Rosiile se decojesc si se toaca marunt sau se dau pe razatoare, se adauga peste legume si se lasa la...
Ciorba de pui cu smantana
Se spala si se toaca legumele marunt (ceapa, morcov, ardei gras, pastarnac) si se pun la fiert intr-o oala cu cca 3-4 l. apa cu putina sare. Cand legumele au fiert se adauga pieptul de pui spalat si taiat fasii si cartofii taiati cubulete. Cand si acestia au fiert, se pun...
Supa cu perisoare de pui
Se pune o oala cu apa la fiert. Se curata si se spala legumele. Se toaca ceapa marunt, morcovul si pastarnacul se dau prin razatoarea mare, iar ardeiul se toaca cubulete. Cand apa a dat in clocot, se pun legumele la fiert impreuna cu putina sare si ulei. Se pune intr-un castron...