BLAT : Galbenusurile se amesteca cu uleiul turnat cate putin, ca pentru maioneza. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Cand zaharul s-a topit, se adauga crema de galbenusuri, se amesteca bine, apoi se toarna faina (in ploaie) amestecata cu praful de copt....
Se separa albusurle de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se adauga zaharul si zaharul vanilat amestecand bine pana se topeste. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si praful de copt stins in zeama de lamaie (sau otet), apoi se incorporeaza in spuma de...
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusul se bate spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat, mixand in continuare pana acesta se topeste.
Peste galbenus se toarna uleiul si se amesteca bine, apoi se adauga peste spuma de albus impreuna cu...
Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si se amesteca bine. Se mixeaza galbenusurile cu uleiul si esenta de rom, apoi se incorporeaza in spuma de albusuri, amestecand usor. Se amesteca faina cu cacaoa si praful de copt, dupa care se presara usor in...
Se spala si se portioneaza puiul, apoi se condimenteaza cu sare si piper.
Intr-o tava se pune putin ulei si apa si se aseaza bucatile de carne, dupa care se baga in cuptorul preincalzit.
Se tine la foc mediu, iar cand devine rumen deasupra, se intoarce pe partea...
Se pregateste puiul, se curata, se spala bine si se unge cu un amestec de unt cu sare si piper.
Intr-o sticla se pune apa pana la jumatate si se aseaza puiul pe ea.
Sticla cu puiul se pune in tava umpluta cu apa (tot pana la jumatate), se adauga putin usturoi feliat si foi...
Se curata cartofii si se spala.
Daca sunt cartofi mici, se lasa intregi, iar daca sunt ceva mai mari se pot taia in jumatati sau mai mici.
Intr-un tuci se pune la topit untura, atat cat este necesar sa acopere bine cartofii la prajit.
Cartofii se condimenteaza dupa gust si se pun...
Se sparg ouale intr-un bol si se bat bine, dupa care se adauga sarea dupa gust.
Se unge tigaia cu unt si se pun ouale.
Dupa ce s-a rumenit pe o parte, se intoarce cu grija si pe cealalta parte.
Pofta buna !
Se toaca marunt ceapa, morcovul si ardeiul gras si se pun la fiert intr-o oala cu apa, cu putina sare si ulei.
Separat se opareste salata, stevia si loboda ( 5 min. in apa clacotita ), dupa care se scot, se lasa putin la scurs, se toaca si se pun in oala cu legume.
Cand toate...
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja.
Cand au fiert, se scurg de apa, se lasa la racit si se decojesc.
Ouala se fierb, se taie in cubulete potrivite si se amesteca intr-un bol cu gogosarii taiati fasii, cartofii cubulete, ceapa tocata, maslinele, uleiul, zeama de lamaie si se...
Se pune apa la fiert si cand a dat in clocot se adauga ceapa, morcovul, pastarnacul, radacina de patrunjel si jumatatea de ardei gras tocate marunt, apoi putin ulei si sare.
Cand zarzavatul a fiert se adauga carnita de purcel taiata cubulete potrivite.
Spre final se...
Se pun la fiert 4 litri de apa, cand aceasta a inceput sa fiarba se adauga zarzavatul tocat marunt, putin ulei si sare dupa gust.
Cand au fiert, se adauga carnea de pui taiata dupa preferinta.
Se adauga taiteii si se lasa sa fiarba. Apoi se pune pasta de tomate, se bate oul si se toarna in...
Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul turnat cate putin (ca la maioneza), apoi se adauga praful de copt stins in zeama de lamaie.
Albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se pun in compozitia de galbenusuri, se adauga coaja de lamaie...
Se pune faina intr-un castron iar in mijloc se face o gropita in care se adauga drojdia frecata cu sarea si zaharul.
Se adauga oul batut si laptele caldut si se framanta bine cu uleiul.
Se lasa la dospit, la loc calduros, pana isi dubleaza volumul.
Pe masa de lucru presarata cu...
Blat:
Separam alburile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, dupa care se adauga cate un galbenus amestecand bine. Apoi se adauga pudra Creme Ole de ciocolata si se omogenizeaza bine.
Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 20-25 min....
Cum se prepara Spaghete cu branza - Reteta gustoasa la cuptor
Se fierb spaghetele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se trec printr-un jet de apa rece.
Se da branza prin razatoare si se amesteca cu smantana si ouale batute.
Aceasta compozitie se amesteca...
Se zdrobeste branza si se amesteca cu un galbenus de ou si coaja de lamaie. Aceasta umplutura se intinde pe toata suprafata foii de aluat (dupa ce acesta a fost decongelat la temperatura camerei) se ruleaza, se lipesc capetele si se preseaza usor.
Se unge cu un galbenus de ou si se...
Margarina la temperatura camerei se freaca ca zaharul si ouale.
Se adauga faina, pana devine o compozitie de consistenta smantanei, apoi se pun stafidele, esenta si la final ciocolata taiata cubulete mici.
Se aseaza cate o lingurita de compozitie in tava tapetata cu hartie de copt....
Se pun la calit ceapa, morcovul si ardeiul gras, tocate.
Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete, dupa care se pun peste legumele calite si se adauga apa cat sa-i acopere.
Pieptul de pui taiat cubulete, se caleste in putin ulei si se adauga in cratita dupa ce cartofii au fiert, tot...
Salam de biscuiti reteta
Stafidele se pun la hidratat in esenta de rom si putina apa, atat cat sa le acopere.
Se sfarama biscuitii, cam de marimea unei alune (si mai mici), iar nucile se pun intr-o tava in cuptorul incins (5-10 min) dupa care se sfarama si acestea.
Rahatul se taie...
Intr-un castron se amesteca carnea cu ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, oul, felia de paine inmuiata in putina apa, verdeata tocata marunt si sarea dupa gust.
Se formeaza chiftelutele la dimensiunea dorita, se dau prin faina si se prajesc in tigaia cu ulei incins.
Se servesc dupa...
Se pune la calit ceapa taiata solzisori si morcovul dat pe razatoarea mare, in tuciul cu ulei incins.
Cand sunt gata se adauga si carnaciorii taiati rondele si se lasa la prajit.
Se adauga fasolea si pasta de tomate indoita cu apa cat sa acopere putin boabele.
La final se...
Se spala rosiile si se pun la oparit (pentru o curatare mai usoara a cojii).
Intre timp se toaca legumele (ceapa, morcov, pastarnac si ardei) si se pun la fiert, cu putin ulei si sare.
Rosiile se decojesc si se toaca marunt sau se dau pe razatoare, se adauga peste legume si se lasa la...
Se spala bine prunele, se scot samburii si se aseaza intr-un tuci impreuna cu zaharul, un strat de prune, unul de zahar s.a.m.d.
Se pune peste noapte la frigider sa-si lase zeama, iar a doua zi se pun pe aragaz la foc mediu, pana incepe sa fiarba, apoi se lasa...
Se coc vinetele.
Cand sunt gata, se indeparteaza coaja si se lasa la scurs pe un tocator sau intr-o strecuratoare.
Odata ce s-au racit, se toaca bine cu ajutorul unei linguri de lemn sau cu blenderul, se adauga ceapa tocata marunt sau data pe razatoarea mica, uleiul si sarea dupa gust, se...
Se curata si spala ardeii grasi, apoi ii oparim pentru a scapa de gustul ceva mai amar si pentru a se aseza mai bine si usor in cratita.
Intre timp se prepara si umplutura : Se pune la calit in putin ulei, ceapa tocata marunt, morcovul dat prin razatoarea mica, o lingura de pasta de tomate si...
Se pune faina in castron, se bat cele doua oua si se adauga peste faina, impreuna cu laptele amestecat cu zaharul si sarea. Se adauga apa minerala atat cat este necesar, sa rezulte o compozitie ceva mai moale decat smanatana, si se bate bine cu telul. Se incinge tigaia pe aragaz, se unge cu ulei...
Se spala si se toaca legumele marunt (ceapa, morcov, ardei gras, pastarnac) si se pun la fiert intr-o oala cu cca 3-4 l. apa cu putina sare.
Cand legumele au fiert se adauga pieptul de pui spalat si taiat fasii si cartofii taiati cubulete. Cand si acestia au fiert, se pun...
Se framanta aluatul pentru pizza :
se cerne faina intr-un castron, separat se amesteca cubul de drojdie cu sarea si putin zahar si se adauga peste faina.
Se adauga apa calduta si se framanta bine impreuna cu uleiul, dupa care se da la frigider pentru 20-30 min.
Intre timp se...
Intr-o cratita mai inalta (c.c.a. 3 l.) care merge bagata la cuptor, se pun lingurile de zahar pentru caramel. Se pune pe foc si se mesteca continuu pana se formeaza caramelul pe care il vom intinde uniform pe peretii si fundul cratitei, prin miscari circulare, si se lasa la racit pana ce acesta...
Tort Alba ca Zapada
BLAT : Galbenusurile se amesteca cu uleiul turnat cate putin, ca pentru maioneza. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Cand zaharul s-a topit, se adauga crema de galbenusuri, se amesteca bine, apoi se toarna faina (in ploaie) amestecata cu praful de copt....
Prajitura cu capsune
Se separa albusurle de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se adauga zaharul si zaharul vanilat amestecand bine pana se topeste. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si praful de copt stins in zeama de lamaie (sau otet), apoi se incorporeaza in spuma de...
Tarta cu cirese
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusul se bate spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat, mixand in continuare pana acesta se topeste. Peste galbenus se toarna uleiul si se amesteca bine, apoi se adauga peste spuma de albus impreuna cu...
Prajitura cu cirese
Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si se amesteca bine. Se mixeaza galbenusurile cu uleiul si esenta de rom, apoi se incorporeaza in spuma de albusuri, amestecand usor. Se amesteca faina cu cacaoa si praful de copt, dupa care se presara usor in...
Pui la tava cu pilaf
Se spala si se portioneaza puiul, apoi se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o tava se pune putin ulei si apa si se aseaza bucatile de carne, dupa care se baga in cuptorul preincalzit. Se tine la foc mediu, iar cand devine rumen deasupra, se intoarce pe partea...
Pui pe sticla
Se pregateste puiul, se curata, se spala bine si se unge cu un amestec de unt cu sare si piper. Intr-o sticla se pune apa pana la jumatate si se aseaza puiul pe ea. Sticla cu puiul se pune in tava umpluta cu apa (tot pana la jumatate), se adauga putin usturoi feliat si foi...
Cartofi noi in untura (cu snitel de pui)
Se curata cartofii si se spala. Daca sunt cartofi mici, se lasa intregi, iar daca sunt ceva mai mari se pot taia in jumatati sau mai mici. Intr-un tuci se pune la topit untura, atat cat este necesar sa acopere bine cartofii la prajit. Cartofii se condimenteaza dupa gust si se pun...
Omleta
Se sparg ouale intr-un bol si se bat bine, dupa care se adauga sarea dupa gust. Se unge tigaia cu unt si se pun ouale. Dupa ce s-a rumenit pe o parte, se intoarce cu grija si pe cealalta parte. Pofta buna !
Ciorba primavaratica
Se toaca marunt ceapa, morcovul si ardeiul gras si se pun la fiert intr-o oala cu apa, cu putina sare si ulei. Separat se opareste salata, stevia si loboda ( 5 min. in apa clacotita ), dupa care se scot, se lasa putin la scurs, se toaca si se pun in oala cu legume. Cand toate...
Salata orientala cu ou
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Cand au fiert, se scurg de apa, se lasa la racit si se decojesc. Ouala se fierb, se taie in cubulete potrivite si se amesteca intr-un bol cu gogosarii taiati fasii, cartofii cubulete, ceapa tocata, maslinele, uleiul, zeama de lamaie si se...
Ciorba de purcel
Se pune apa la fiert si cand a dat in clocot se adauga ceapa, morcovul, pastarnacul, radacina de patrunjel si jumatatea de ardei gras tocate marunt, apoi putin ulei si sare. Cand zarzavatul a fiert se adauga carnita de purcel taiata cubulete potrivite. Spre final se...
Ciorba de pui
Se pun la fiert 4 litri de apa, cand aceasta a inceput sa fiarba se adauga zarzavatul tocat marunt, putin ulei si sare dupa gust. Cand au fiert, se adauga carnea de pui taiata dupa preferinta. Se adauga taiteii si se lasa sa fiarba. Apoi se pune pasta de tomate, se bate oul si se toarna in...
Chec cu visine
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu uleiul turnat cate putin (ca la maioneza), apoi se adauga praful de copt stins in zeama de lamaie. Albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se pun in compozitia de galbenusuri, se adauga coaja de lamaie...
Carnaciori in aluat
Se pune faina intr-un castron iar in mijloc se face o gropita in care se adauga drojdia frecata cu sarea si zaharul. Se adauga oul batut si laptele caldut si se framanta bine cu uleiul. Se lasa la dospit, la loc calduros, pana isi dubleaza volumul. Pe masa de lucru presarata cu...
Creme a la Creme
Blat: Separam alburile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, dupa care se adauga cate un galbenus amestecand bine. Apoi se adauga pudra Creme Ole de ciocolata si se omogenizeaza bine. Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 20-25 min....
Spaghete cu branza - Reteta gustoasa la cuptor
Cum se prepara Spaghete cu branza - Reteta gustoasa la cuptor Se fierb spaghetele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se trec printr-un jet de apa rece. Se da branza prin razatoare si se amesteca cu smantana si ouale batute. Aceasta compozitie se amesteca...
Minipateuri cu branza
Se zdrobeste branza si se amesteca cu un galbenus de ou si coaja de lamaie. Aceasta umplutura se intinde pe toata suprafata foii de aluat (dupa ce acesta a fost decongelat la temperatura camerei) se ruleaza, se lipesc capetele si se preseaza usor. Se unge cu un galbenus de ou si se...
Fursecuri cu stafide si ciocolata
Margarina la temperatura camerei se freaca ca zaharul si ouale. Se adauga faina, pana devine o compozitie de consistenta smantanei, apoi se pun stafidele, esenta si la final ciocolata taiata cubulete mici. Se aseaza cate o lingurita de compozitie in tava tapetata cu hartie de copt....
Tocanita de cartofi cu pui si masline
Se pun la calit ceapa, morcovul si ardeiul gras, tocate. Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete, dupa care se pun peste legumele calite si se adauga apa cat sa-i acopere. Pieptul de pui taiat cubulete, se caleste in putin ulei si se adauga in cratita dupa ce cartofii au fiert, tot...
Salam de biscuiti reteta
Salam de biscuiti reteta Stafidele se pun la hidratat in esenta de rom si putina apa, atat cat sa le acopere. Se sfarama biscuitii, cam de marimea unei alune (si mai mici), iar nucile se pun intr-o tava in cuptorul incins (5-10 min) dupa care se sfarama si acestea. Rahatul se taie...
Chiftele de pui, prajite
Intr-un castron se amesteca carnea cu ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, oul, felia de paine inmuiata in putina apa, verdeata tocata marunt si sarea dupa gust. Se formeaza chiftelutele la dimensiunea dorita, se dau prin faina si se prajesc in tigaia cu ulei incins. Se servesc dupa...
Iahnie de fasole cu carnaciori
Se pune la calit ceapa taiata solzisori si morcovul dat pe razatoarea mare, in tuciul cu ulei incins. Cand sunt gata se adauga si carnaciorii taiati rondele si se lasa la prajit. Se adauga fasolea si pasta de tomate indoita cu apa cat sa acopere putin boabele. La final se...
Ciorba de rosii cu oua intregi
Se spala rosiile si se pun la oparit (pentru o curatare mai usoara a cojii). Intre timp se toaca legumele (ceapa, morcov, pastarnac si ardei) si se pun la fiert, cu putin ulei si sare. Rosiile se decojesc si se toaca marunt sau se dau pe razatoare, se adauga peste legume si se lasa la...
Gem de prune
Se spala bine prunele, se scot samburii si se aseaza intr-un tuci impreuna cu zaharul, un strat de prune, unul de zahar s.a.m.d. Se pune peste noapte la frigider sa-si lase zeama, iar a doua zi se pun pe aragaz la foc mediu, pana incepe sa fiarba, apoi se lasa...
Salata de vinete
Se coc vinetele. Cand sunt gata, se indeparteaza coaja si se lasa la scurs pe un tocator sau intr-o strecuratoare. Odata ce s-au racit, se toaca bine cu ajutorul unei linguri de lemn sau cu blenderul, se adauga ceapa tocata marunt sau data pe razatoarea mica, uleiul si sarea dupa gust, se...
Ardei umpluti
Se curata si spala ardeii grasi, apoi ii oparim pentru a scapa de gustul ceva mai amar si pentru a se aseza mai bine si usor in cratita. Intre timp se prepara si umplutura : Se pune la calit in putin ulei, ceapa tocata marunt, morcovul dat prin razatoarea mica, o lingura de pasta de tomate si...
Clatite cu gem
Se pune faina in castron, se bat cele doua oua si se adauga peste faina, impreuna cu laptele amestecat cu zaharul si sarea. Se adauga apa minerala atat cat este necesar, sa rezulte o compozitie ceva mai moale decat smanatana, si se bate bine cu telul. Se incinge tigaia pe aragaz, se unge cu ulei...
Ciorba de pui cu smantana
Se spala si se toaca legumele marunt (ceapa, morcov, ardei gras, pastarnac) si se pun la fiert intr-o oala cu cca 3-4 l. apa cu putina sare. Cand legumele au fiert se adauga pieptul de pui spalat si taiat fasii si cartofii taiati cubulete. Cand si acestia au fiert, se pun...
Pizza
Se framanta aluatul pentru pizza : se cerne faina intr-un castron, separat se amesteca cubul de drojdie cu sarea si putin zahar si se adauga peste faina. Se adauga apa calduta si se framanta bine impreuna cu uleiul, dupa care se da la frigider pentru 20-30 min. Intre timp se...
Crema de zahar ars
Intr-o cratita mai inalta (c.c.a. 3 l.) care merge bagata la cuptor, se pun lingurile de zahar pentru caramel. Se pune pe foc si se mesteca continuu pana se formeaza caramelul pe care il vom intinde uniform pe peretii si fundul cratitei, prin miscari circulare, si se lasa la racit pana ce acesta...