botcrina

1

Bucataras
incepator

Beznea (Bihor)

Bucataras din 18.12.2011

RETETE121
PRIETENI137
Retete

Salata de legume cu leurda si pui

In Salate la 14 Apr 2019

Se spală și se curăță legumele, apoi se taie rondele sau cubulete, sau fiecare după preferință. Leurda se spala se stoarce excesul de apă și se taie fideluță. Într-un bol se pun toate legumele împreună cu leurda, se taie si carnea fiartă în prealabil și racită,...

Salam de biscuiţi, reţetă pregatita rulada

In Dulciuri la 13 Sep 2015

Salam de biscuiţi, reţetă pregatita rulada Într-o cratiţă topim untul, adăugăm laptele, zahărul şi cacao. Mestecăm până se topeşte zahărul şi compoziţia este aproape de punctul de fierbere. Zdrobim biscuiţii şi îi amestecăm cu compoziţia lichidă....

Gem de prune roşii

In Dulceata / Gem la 30 Aug 2015

Se spală prunele şi se scot sâmburii. Se stoarce sucul de lămâie peste fructe. Se pun într-o cratiţă la foc potrivit. După ce s-au pătruns fructele şi nu se mai văd bucăţi întregi, se adaugă zahărul. Se amestecă în continuu ca să nu se...

Supă cremă rece

In Supe la 15 Aug 2015

Curăţăm cartofii, îi spălăm apoi îi tăiem cubuleţe. La fel procedăm şi cu legumele. Într-o cratiţă punem legumele cu apă şi sare la fiert. Cele trei felii de pâine le tăiem cubuleţe apoi le aranjăm într-o tavă şi le introducem în cuptor,...

Salată de cartofi cu şuncă afumată

In Salate la 11 Aug 2015

Curăţăm cartofii, îi spălăm şi îi punem la fiert cu apă şi sare. Între timp curăţăm ceapa şi ardeiul, le tăiem cubuleţe şi presărăm sare deasupra, amestecăm bine. Luăm cartofii de pe foc , îi scurgem de apă şi-i lăsăm la răcit. Tăiem...

Vinete cu maioneză şi usturoi

In Aperitive / Garnituri la 6 Aug 2015

Coacem vinetele pe plită, apoi le curăţăm de coajă şi le punem la răcit. Punem la fiert un ou, iar după ce a fiert îl decojim şi punem gălbenuşul într-un bol. Când s-a răcit gălbenuşul, îl zdrobim cu o lingură de lemn, apoi punem câteva picături de...

Vinete pane umplute cu brânză sarată

In Aperitive / Garnituri la 6 Aug 2015

Avem nevoie de o vânătă, pe care o spălăm, apoi o uscăm şi o tăiem rondele. Presărăm sare deasupra şi lăsăm să strea aşa 10 minute. Batem cele două ouă cu sare şi piper după gust. Pe o farfurie punem făina. Luăm câte o felie de vânătă punem...

Ştrudel cu gem de caise/ vişine

In Dulciuri la 28 Iul 2015

Într-un bol  punem făina, facem o adâncitură la mijloc în care punem trei gălbenuşuri, sarea şi amestecăm bine. Încorporăm smântână şi frământăm până obţinem un aluat potrivit. Dacă este nevoie mai adăugăm făină. Topim...

Paste cu pulpe de pui

In Paste la 28 Iul 2015

Curăţăm pulpele, le spălăm bine apoi le tăiem în două. Punem uleiul la încins introducem pulpele în acesta, condimentăm cu un vârf de cuţit de sare, piperul şi boiaua. Adăugăm  bulionul şi apa după care lăsăm la fiert până scade apa....

Dulceaţă de zmeură

In Dulceata / Gem la 22 Iul 2015

Culegem zmeura, apoi o spălăm bine şi o punem într-o strecurătoare să se scurgă. Într-un vas mare punem zmeura şi peste aceasta turnăm zahărul. Cu mâna amestecăm bine ca să zdrobim fructele şi să se topească zahărul, punem salicilul ca să nu fermenteze....

Plăcintă cu brânză dulce

In Dulciuri la 20 Iul 2015

Topim untura la foc mic, apoi o lăsăm de o parte să se răcească. Separăm albuşurile de gălbenuşuri şi folosim doar gălbenuşul. Punem trei gălbenuşuri într-un bol şi le frecăm cu 100 g zahăr până devin spumă. Adăugăm untura topită, smântâna şi...

Aperitive crochete din cartofi şi branza telemea

In Aperitive / Garnituri la 19 Iul 2015

Spălăm cartofii şi îi punem la fiert în apă cu sare. Răzuim brânza pe răzătoarea cea mare. Când au fiert cartofii îi scurgem de apă şi îi lasăm la răcit. Răzuim cartofii de asemenea  pe răzătoarea cea mare, apoi adaugăm...

Tartă aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 19 Iul 2015

Într-un bol cernem făina împreună cu praful de copt, facem o adâncitură, punem gălbenuşurile, smântâna, untura topită şi răcită puţin înainte şi praful de sare. Amestecăm bine îngredientele, apoi răsturnăm aluatul pe masă şi...

Paste cu sos alb

In Paste la 29 Iun 2015

Punem pieptul de pui bine spălat la fiert cu puţină sare. În acelaşi timp fierbem separat ouăle tari. Fierbem pastele aldente, le scurgem de apă şi le trecem pe sub un  jet de apă rece ca să nu se lipească. Tăiem caşcavalul cubuleţe.  Când s-a răcit...

Cartofi cu smântână la cuptor

In Mancaruri cu carne la 21 Iun 2015

Se pun cartofii în coajă la fiert, apoi se storc de apă, se spală cu apă rece şi se curăţă de coajă. Se fierb oăle şi se curăţă de coajă. Se prăjeşte cârnatul tăiat rondele în ulei. Se taie ceapa julien şi se amestecă cu puţină sare, se lasă la o...

Pogăci cu jumări

In Aperitive / Garnituri la 21 Iun 2015

Se încălzeşte laptele puţin apoi se pune drojdia în acesta, amestecând bine, se lasă la crescut 15 minute. Se cerne făina şi se amestecă cu jumările măcinate dinainte, apoi se pun gălbenuşurile, se amestecă toate urmând să se pună laptele cu drojdia...

Spirale cu peşte

In Fusilli la 28 Feb 2015

Curăţăm legumele şi le spălăm. Răzuim morcovul pe răzătoarea mare, apoi îl călim în ulei încins, adăugăm ceapa cubuleţe şi lăsăm până se pătrund bine. Stingem cu pasta de roşii. Curăţăm şi spălăm fileul de pangasius, apoi cu un şerveţel...

Pui cu mamaliguta

In Pui la 30 Ian 2015

Curatam morcovul si ceapa, le spalam apoi le taiem cubulete. Spalam carnea si o taiem in doua sau in trei, depinde de marimea pulpelor. Incingem uleiul intr-o cratita, sotam legumele, adaugam sare, piper dupa gust, 1 lingura boia dulce, apoi carnea, frunzele de dafin si crenguta de cimbru....

Cartofi cu pulpe de pui la cuptor

In Pui la 18 Ian 2015

Se curăţă cartofii, se spală şi se taie în patru pe lungime. Se spală pulpele, se curăţă, apoi se taie în două fiecare. Într-un vas termorezistent se pune ulei, legumele curăţate şi tăiate cubuleţe, cartofii şi carnea, apoi sucul de roşii, sarea, piperul,...

Ştrudel cu gem de mere

In Dulciuri la 4 Ian 2015

Preparăm aluatul din 300 g făină, 3 gălbenuşuri , praful de sare şi smântăna. Frământăm până obţinem un aluat omogen. Împărţim aluatul în 8 părţi egale, pe care le rotunjim frumos. Topim untura şi o amestecăm cu cele 200 g făină ramase....

Ştrudel cu prune

In Dulciuri la 4 Ian 2015

Spălăm prunele şi le curăţăm de codiţe şi sâmburi, punem peste ele zhărul tos, amestecăm bine şi le dăm la o parte. Preparăm aluatul din 300 g făină, 3 gălbenuşuri , praful de sare şi smântăna. Frământăm până obţinem un aluat omogen....

Reţeta Nr.100- Ruladă cu măr

In Prajituri la 3 Ian 2015

Curăţăm merele şi le răzuim , după care le amestecăm cu 150 g zahăr şi le dăm la o parte. Separăm ouăle. Frecăm gălbenuşurile cu 4 linguri zahăr, până se dublează cantitatea apoi batem albuşurile cu praful de sare până obţinem o spumă tare....

Salată în straturi cu legume şi peşte

In Salate la 3 Ian 2015

Curăţăm peştele, îl spălăm bine, apoi îl stropim cu suc de lămâie şi-l dăm la cuptor. Tăiem ceapa julien şi punem peste aceasta sare şi puţin oţet. Firbem cartofii în coajă împreună cu morcovi, după care îi lăsăm la răcit ....

Varză călită cu tocăniţă de porc şi găluşte

In Porc la 26 Oct 2014

Pentru tocăniţă tăiem legumele în cubuleţe mici. Încingem uleiul, sotăm legumele, apoi tăiem carnea cubuleţe şi o punem la sotat alături de legume, încorporăm boiaua şi stigem cu apă călduţă cât să se acopere toate ingredienele. Cu ajutorul unui cuţit...

Paprikaş cu carne de porc cartofi şi găluşte

In Porc la 26 Oct 2014

Tăiem toate legumele cubuleţe, lăsăm de o parte doar ardeii iuţi. Într-o oală punem uleiul la încins, sotăm legumele în acesta, adăugăm paprika şi stingem cu apă caldă. Lăsăm să fiarbă puţin apoi adăugăm carnea tăiată cubuleţe. Potrivim de sare şi...

Îngheţată cu fructe de pădure

In Dulciuri la 29 Aug 2014

Frecăm gălbenuşurile cu zahărul până îşi dublează cantitatea. Adăugăm laptele apoi amestecăm. Punem compoziţia la foc mestecând continuu şi lăsăm să se încălzească până aproape dă în clocot. Luăm de pe foc şi lăsăm la răcit 2 ore....

Tartă cu piersici şi zmeură

In Prajituri la 17 Aug 2014

Mixăm untul până devine moale. Separat frecăm gălbenuşurile spumă cu 4 linguri de zahăr. Când acestea şi-au dublat volumul se amestecă cu untul şi făina amestecată în prealabil cu praful de copt. Frământăm până obţinem un aluat potrivit....

Chifteluţe Dukan

In Pui la 17 Aug 2014

Dezosăm pulpele, după care le dăm prin maşina de tocat carne. Într-un bol amestecăm carnea cu brânza, tărâţa de ovăz  şi oul bătut, condimentăm cu sare şi piper după gust. Omogenizăm totul. Într-o tavă aranjăm o bucată de hârtie de copt...

Tort jucăuş

In Torturi la 27 Iul 2014

Într-un bol separăm albuşurile de gălbenuşuri, apoi peste gălbenuşuri punem praful de copt stins cu câteva picături de oţet şi mestecăm bine, după care le dăm la o parte. Batem albuşurile spumă tare, adăugăm sarea şi zahărul în ploaie, apoi ...

Gustare Dukan

In Cook and smile la 27 Iul 2014

Într-un pahar înalt (cupă) aşezăm în straturi toate ingredientele în ordinea următoare: prima dată punem o lingură de tărâţe de ovăz, apoi zemeura şi iaurtul. Repetăm aceeaşi operaţiune până la umplerea paharului. Deasupra ornăm cu fructe....

Afisate 1 - 30 din 121 retete    

Postari recente

publicat la 14.04.2019

Salata de legume cu leurda si pui

publicat la 30.08.2015

Gem de prune roşii

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Noaptea trecută ţi-a adus un motiv de mare bucurie descătuşată. În sfârşit, nu mai trebuie să-ţi ascunzi pasiunea pentru filmele indiene. Pune afişul cu rajcapur deasupra biroului şi dă tare empetreiul cu vagabondu’.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]