Pasiune pentru bucatarie

1

Bucataras
incepator

bucuresti

Bucataras din 05.06.2009

RETETE517
PRIETENI60
Retete

Papricas de pui cu galuste

In Pui la 28 Aug 2011

Galuste: Intr-o oala se pun 500-1000 ml apa si o lingurita delicat si se pune la fiert. Ouale se bat cu un praf de sare,apoi se adauga uleiul si se omogenizeaza. Grisul se adauga treptat pana obtinem o compozitie potrivit de tare.   Se da focul mic si cu ajutorul unei linguri trecuta...

Rulada de ciocolata

In Dulciuri la 27 Aug 2011

Ouale se mixeaza cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt si se incorporeaza in amestecul lichid. Tava mare a aragazului se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se introduce in cuptorul...

"Pancakes" cu cartofi

In Aperitive / Garnituri la 25 Aug 2011

Cartofii curatati si spalati se dau pe razatoare si se scurg bine de lichid. Ceapa se toaca marunt si se pune peste cartofii storsi. Se adauga galbenusul,uleiul si condimentele si se omogenizeaza. Se incorporeaza si smantana. Faina se amesteca cu praful de copt si se amesteca in compozitia...

Inghetata de banane si miere

In Dulciuri la 25 Aug 2011

Galbenusurile se mixeaza cu 3 linguri de zahar pana se transforma intr-o compozitie cremoasa; se lasa deoparte.   Intr-o cratita se pune mirea,zaharul si apa si se fierbe timp de 5 minute pana se obtine un sirop   gros. Acest   sirop fierbine se toarna peste galbenusuri in timp...

Prajitura cu branza si prune

In Prajituri la 15 Aug 2011

Preparare prajitura cu branza si prune Prunele se taie pe jumatate si se scot samburii. Se presara cu zahar si scortisoara. Blat: Ouale se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi se adauga untul si laptele si se mixeaza. Faina se amesteca cu garantul pt aluat si se...

Clatite umplute cu pui si ciuperci,la cuptor

In Pui la 15 Aug 2011

Clatite umplute cu pui si ciuperci la cuptor: Clatite: Oul se bate cu un praf de sare,apoi se adauga apa si uleiul si se omoegenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia lichida. Trebuie sa obtinem o compozitie potrivit de groasa,ca pentru...

Negresa cu crema ganache

In Prajituri la 13 Aug 2011

Blat negresa cu crema ganache Ciocolata rupta bucati se topeste impreuna cu untul. Ouale se mixeaza cu zaharul pana se topeste, apoi se adauga amestecul de ciocolata si unt; se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste compozitia umeda. O tava patrata(24x24 cm) se...

File de porc cu smantana

In Porc la 13 Aug 2011

File-ul de porc se bate bine(puneti o punga sau folie deasupra pentru a nu se rupe). Se condimenteaza cu sare,piper si chili iute. Se trece prin faina si se prajeste in ulei incins. Se scoate pe o farfurie si se lasa deoparte. Ceapa si   usturoiul se toaca marunt si se calesc impreuna...

Inghetata cu rom si stafide

In Dulciuri la 11 Aug 2011

Inghetata cu rom si stafide este atat de buna incat merita sa petrecem cateva minute in bucatarie, atat cat dureaza prepararea ei. Stafidele se pun la inmuiat in apa calda pentru 15-20 minute,apoi se scurg si se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase, apoi...

Salata de vinete cu maioneza

In Salate la 9 Aug 2011

Cum se face salata de vinete cu maioneza : Vinetele se coc pe flacara sau in cuptor(in tava) itorcandu-se din cand in cand pe ambele parti. Cand sunt coapte pe toate partile se lasa sa se raceasca,apoi se curata si se pun intr-o strecuratoare; se presara putina sare si se lasa sa se scurga....

Prajitura cu fructe

In Prajituri la 6 Aug 2011

  Ouale se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie,apoi se adauga untul topit si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt   si se cerne in compozitia lichida.  Bananele se taoe felii, merele se taoe bucatele si se stropesc cu zeama de lamaie, prunele se taie in 4...

Fursecuri fragede cu scortisoara si nucsoara

In Dulciuri la 4 Aug 2011

Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra,apoi se adauga oul si se mixeaza pana este incorporat. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia de unt. La sfarsit se adauga scortisoara,nucsoara rasa si vanilie. Trebuie sa obtinem un aluat care poate fi moderat. Se lasa 10-15...

Piept de pui gratinat cu mozzarella

In Pui la 4 Aug 2011

Cartofii se curata,se spala,se taie in felii(nu pana jos,eu le-am pus in cupa unei linguri si am taiat felii) si se pun intr-o cratita cu apa si sare; se fierb 10 minute sau pana se inmoaie foarte putin. Pieptul de pui se taie pe jumatate(pe lungime) apoi fiecare bucata in doua fasii. Se...

Penne cu bacon, la cuptor

In Pui la 1 Aug 2011

  Se pune pe foc o oala cu apa si sare; in momentul in care da in clocot se adauga pastele si se fierb 10 minute. Dupa acest timp se pun la scurs intr-o strecuratoare si se trec pe sub un jet de apa rece. Intr-o tigaie cu putin ulei se rumeneste baconul taiat fasii. Legumele tocate...

Pancakes cu mac si lamaie

In Dulciuri la 1 Aug 2011

Ouale se separa; albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbanusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga crema de branza si laptele; se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in aluat. Se adauga si vanilia si se amesteca bine. La sfarsit se...

Ciorba de crenvursti

In Ciorbe la 30 Iul 2011

Ceapa se toaca marunt,morcovul si ardeiul cubulete si se calesc in putin ulei,apoi se adauga 1-1.5 l apa. Se fierbe 20 minute la foc mediu. Dupa acest timp se adauga cartofii si dovlecelul taiate cubulete si se mai fierb 10 minute. Crenvurstii se fierb in apa, 5-7 minute,la foc mediu,apoi...

Orez prajit cu oua si legume

In Aperitive / Garnituri la 30 Iul 2011

Orezul se pune impreuna cu apa si sarea intr-o oala/tigaie in care sa nu se prinda si se fierbe pana scade apa. Se lasa sa se raceasca.  Ceapa se toaca marunt,morcovul si ardeii cubulete,mazarea se scurge si se calesc in putin ulei,apoi se adauga 50 ml apa si se fierb pana scade apa....

Tocanita de pui cu ceapa

In Pui la 28 Iul 2011

Puiul se proportioneaza si se condimenteaza. Se prajeste in ulei incins,pe ambele parti,apoi se scot si se pastreaza la cald. Ceapa se toaca potrivit,morcovul si ardeiul cubulete. Se calesc impreuna cu usturoiul pisat   in ulei pana cand ceapa devine translucida (amestecati des). Cand...

Parfait de zmeura cu alune

In Dulciuri la 28 Iul 2011

Intr-un blender se pune zmeura si se paseaza, apoi se adauga iaurtul si laptele si se continuua amestecarea. Amestecul obtinut se trece printr-o sita deasa pentru a inlatura semintele. In amestecul de zmeura cu iaurt se pune zaharul si se amesteca cu un tel pana se topeste. Frisca se bate...

Reteta de preparare a papanasilor prajiti cu smantana si sos de visine

In Dulciuri la 26 Iul 2011

Reteta de preparare a papanasilor Ouale se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi se adauga branza si se omogenizeaza.   Praful de copt si bicarbonatul se sting cu zeama de lamaie si se pun in amestecul anterior; se amesteca bine. Faina se cerne in compozitie, se mixeaza la...

Rulada cu sunca si crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 26 Iul 2011

Crema de branza se condimenteaza si se mixeaza impreuna cu untul. Se asezoneaza cu marar. Feliile de paine "se intind" cu sucitorul pana devin subtiri se se aseaza una langa alta pe o bucata de hartie de aluminiu. Peste feliile de paine se intinde crema de branza,feliile de sunca...

Crema de branza cu marar si ardei

In Aperitive / Garnituri la 26 Iul 2011

Crema de branza se pune intr-un castron impreuna cu mararul tocat,sare si piper; se mixeaza bine,apoi se adauga untul moale si se continua mixarea.Se adauga ardeiul tocat foarte marunt si se omogenizeaza. Crema obtinuta se pune in castronele si se serveste pe paine,presarata cu boia de ardei...

Inghetata de ciocolata

In Dulciuri la 26 Iul 2011

Ouale se mixeaza cu zaharul pana se topeste, apoi se adauga laptele caldut si faina; se omogenizeaza. Amestecul se pune intr-o cratita,la foc mediu, amestecand incontinuu pana se incalzeste,apoi se adauga ciocolata rupta si se tine pe foc pana se ingroasa putin. Se lasa deoparte pana la racire...

Spaghete cu sos de smantana si kaizer

In Spaghete la 21 Iul 2011

Spaghetele se pun la fiert in apa cu sare pentru 10 minute. Dupa ce au fiert se pun intr-o strecuratoare si se trec pe sub un jet de apa Kaizerul se taie bucatele si se   rumeneste in foarte putin ulei. Galbenusurile se amesteca cu smantana,laptele,cascavalul   si condimentele ....

Inghetata in straturi cu vanilie si fructe

In Dulciuri la 21 Iul 2011

Stratul 1: Fructele (eu le-am avut inghetate) se fierb in apa cu zahar pana se ingroase putin siropul,dar fructele raman intregi (visinile si coaczele), iar capsunile bucati. Se pregatesc formele individuale (de 8 aveti nevoie), ale mele au fost de savarine,puteti folosii de silicon sau nu,...

Chec cu banane si ciocolata

In Prajituri la 21 Iul 2011

Untul/margaria moale se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste, apoi se adauga ouale,pe rand,mixand dupa fiecare pana la incorporare.   Se adauga laptele si piureul de banane si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt   si se cerne peste copmpozitia lichida...

Ciuperci la gratar cu aripioare si sos de rosii

In Pui la 21 Iul 2011

Ciupercile se spala si se curata de pielite. Se condimenteaza si se stropesc cu otet balsamic. Gratarul se incinge si se aseaza ciupercile Se intorc pe ambele parti,iar cand sunt gata se aseaza pe o farfurie. Un catel de usturoi se zdrobeste si se amesteca cu 1 lingura ulei. Ciupercile se...

Tort cu inghetata de piersici si ciocolata

In Torturi la 19 Iul 2011

Blat: Ouale se bat cu zaharul pana se topeste. Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt  si se inglobeaza in compozitia umeda. Aluatul se toarna intr-o tava(22 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace 10-15 minute. Inghetata: Ouale  se mixeaza cu zaharul pana se...

Profiterol cu inghetata de cirese

In Prajituri la 19 Iul 2011

Cojile:  Apa se amesteca cu uleiul si praful de sare si se pune pe foc pana dau in clocot.Cand apa si uleiul fierbe se adauga faina in bloc(toata deodata) si se amesteca energic pana se formeaza o bila de aluat.Se lasa la racit.Cand este complet rece se adauga ouale pe rand(nu se...

Tort de bezea cu fructe

In Torturi la 15 Iul 2011

Foi bezea: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,apoi se adauga treptat zaharul si se continuua mixarea pana ce acesta se topeste si obtinem o spuma densa si lucioasa. Se adauga zeama de lamaie si vaniliea si se omogenizeaza. Cacaua se amesteca cu amidonul si se cerne in spuma; se...

Afisate 61 - 90 din 517 retete    

Postari recente

publicat la 18.02.2012

Somon cu sos de smantana

publicat la 13.02.2012

Retete de la cititori, editia II

publicat la 07.02.2012

Prajitura cu foi de miere

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Tu eşti pe jumătate german şi pe jumătate român,vrei să faci totul perfect dar laşi pe mâine…

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]