Pestele se spala, se usuca cu un prosop absorbant, se condimenteaza si se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute.
Sos:
Intr-o cratita/tigaie se pune untul si se topeste, apoi se adauga faina si se amesteca cu...
Jumatate de varza se taie fideluta si se pune intr-un bol. Ceapa rosie se taie inele,apoi pe jumatate. Morcovul se da pe o razatoare sau se taie fasii.
Iaurtul se pune intr-un castron si se amesteca,treptat,cu ulei pana se incorporeaza; se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se adauga mararul...
Ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia, apoi se adauga uleiul, laptele si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne in copmpozitia lichida.
Merele se curata de coaja si se scoate casuta semintelor; se stropesc cu zeama de lamaie si se taie felii groase (~1,5 - 2 cm)....
Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se topeste zaharul,apoi se adauga ciocolata topita si crema de ciocolata; se omogenizeaza.
Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se cerne in compozitia umeda. Se omogenizeaza si se toarna intr-o tava de chec unsa cu unt si...
Legumele si pieptul de pui se taie cubulete mici, in afara de morcov care se da pe razatoare. Intr-o tigaie incapatoare se pune puiul,usturoiul si 2 linguri ulei, se caleste putin,apoi se adauga legumele si se tin la foc mic pana se inmoaie putin, apoi se adauga rosiile...
Ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia, apoi se adauga iaurtul si uleiul si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste compozitia lichida. Se amesteca bine si se repartizeaza in formele de muffins cu hartie speciala sau in forme de silicon.
In fiecare...
Foi:
Untul se freaca cu zaharul pana ce acesta incepe sa se topeasca,apoi se adauga galbenusurile,pe rand,mixand dupa fiecare. Se adauga si laptele caldut si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne in compozitia umeda (se schimba paletele pentru aluat). Se formeaza...
Pastele se fierb in apa clocotita cu apa pana se inmoaie, apoi se scurg si se trec pe sub un jet de apa rece.
Pieptul de pui se taie cubulete, sunculita felii si se pun intr-o tigaie cu 2 linguri ulei; se rumenesc putin, apoi se adauga ceapa taiata julien, morcovul dat pe razatoare si...
Perele se curata, dar se pastreaza cozile. Intr-o cratita se pun perele,scortisoara,zaharul si cuisoarele; se acopera cu apa si se fierb 5-10 min,pana se inmoaie putin.
Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul,apoi se adauga untul topit si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu...
Chiftele
Carnea de peste se trece prin masina de tocat sau in robotul de bucatarie si se marunteste. Ceapa si usturoiul se toaca marunt,cartoful se da pe razatoare,painea se inmoaie in apa,apoi se scurge si se faramiteaza. Carnea de peste se amesteca cu restul ingredientelor si se...
Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul,apoi se adauga untul topit,laptele si vanilia. Morcovii se curata si se rad pe razatoarea cu gauri potrivite. Se adauga compozitie lichide si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt,scortisoara si nucsoara . Se adauga...
Supa:
Legumele se taie cubulete de ce dimensiune vreti si se pun in oala impreuna cu leiu, se calesc putin,apoi se toarna 1.5,2 l apa, sare si piper si se lasa sa fiarba pana se inmoaie legumele. Cand legumele sunt fierte se pun intr-un blender si se paseaza, se pun inapoi in supa. Rosiile...
Ouale se mixeaza cu zaharul,apoi se adauga laptele,vanilia si untul topit si se omogenizeaza.
Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne in compozitia lichida. Se adauga coacazele (in cazul meu congelate ) si se amesteca.
Se coc waffele in aparatul special. Se servesc simple sau...
Se pregatesc 3 pahare
Apa,zaharul si vanilia se pun pe foc pana se topeste zaharul
Smantana pentru frisca se bate cu zaharul pudra. Murele congelate se pun intr-un blender si se fac pasta,se adauga frisca si se mixeaza impreuna.
In fiecare pahar se pune cate un piscot insiropat si rupt...
Intr-un castron mare se pune faina amestecata cu drojdia si sarea. In mijloc se face o adancitura si se pun lichidele aflate la temperatura camerei. Se incepe amestecarea cu o lingura de lemn cat se poate,apoi se framanta cu mainile pana obtinem un aluat neted si elastic.
Bila de aluat...
Carnea se taie cubulete,se condimenteaza si se pune in ulei incins; se intoarce pe toate partile pana este “alba” sau chiar rumenita. Se scoate pe o farfurie si se pastreaza la cald.
Ceapa se taie marunt, morcovul si ardeiul cubulete, iar ciupercile curatate se taie in felii. In...
Intr-un bol se amesteca faina,sarea si drojdia. In mijloc se face o adancitura si se pune apa calduta si uleiul si se amesteca cu o lingura cat se poate. Se framanta 5 minute aluatul si se lasa la dospit 1 ora pana isi dubleaza volumul.
Daca aveti masina de paine puneti...
Foietajul se decongeleaza, apoi se taie in 10 patrate de dimensiuni egale. Patratele se aseaza in formele pentru muffins formand cosulete. In interior se pun patrate de hartie de copt pentru a nu permite cresterea aluatului. Tava se pune in cuptorul preincalzit pentru 15 minute,la foc iute....
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase, apoi se adauga amidonul si laptele caldut si se continua mixarea. Amestecul se pune intr-o cratita si se pune pe foc mediu amestecand incontinuu 5-7 minute pana se ingroase putin compozitia. Se lasa la racit. Cand s-a racit se adauga...
Ceapa se taie marunt, morcovul,ardeii si ciupercile se taie cubulete. Pieptul de pui se taie cubulete,se condimenteaza si se pune in putin ulei pana se “albeste”. Se scoate pe o farfurie si se lasa deoparte.
In uleiul ramas se pun legumele si se calesc,apoi se adauga...
Foietajul se lasa la temperatura camerei pentru decongelare. Crema de branza se mixeaza cu untul,sare si piper. Foaia de aluat se unge cu amestecul obtinut, apoi se presara maslinele apasand usor. Se tapeteaza cu feliile de sunca si se ruleaza cat mai strans.
(Eu am pus pe...
Painea mai veche se taie bucatele si se pune in laptele caldut sa se inmoaie.
Ouale se mixeaza cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga frisca lichida,amidonul si crema de ciocolata. Se omogenizeaza.
Painea inmuiata in lapte se adauga in compozitia lichida si se...
Intr-un ceaun mare se pune uleiul si se incinge bine,apoi se adauga ceapa tocata marunt si morcovii dati pe razatoarea cu gauri mari. Se calesc impreuna 10 minute,apoi se adauga ardeiul tocat cubulete si fasolea. Se pune apa cat sa acopere totul si se lasa la fiert.\
Intr-o oala separata se da...
Intr-un blender se pun in ordine: apa,laptele si frisca lichida,apoi nesul amestecat cu zaharul. Se porneste blenderul si se amesteca 1-2 minute pana se amesteca totul si se “spumeaza” amestecul
Se serveste cu ciocolata rasa si cuburi de gheata alaturi de un trandafir cu petale...
Nectarinele se taie felii. Din apa si zahar se fierbe un sirop(5 minute), apoi se adauga feliile de nectarine si se fierb 5-7 minute. Se opreste focul si se lasa 5 minute in sirop,apoi se scot feliile pe o farfurie.
Aluatul decongelat se intinde(eu am avut intreg,nu foaie) si se...
Intr-un bol se pun: untul moale,galbenusurile,smantana,zaharul pudra,un praf de sare si se mixeaza pana la omogenizare. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza treptat in compozitia interioara(intre timp se pun paletele spirala pentru aluat). Trebuie sa obtineti un aluat...
Cartofii se taie cubulete, morcovii fasii si se fierb in apa cu sare. Pieptul de pui se taie in fasii si se fierbe in apa cu sare. Ardeiul si castravetii se taie cubulete.
In vasul blenderului vertical se pune uleiul,mustarul si oul. In cupola blenderului se prinde galbenusul...
Albusurile ( aflate la temperatura camerei) se bat cu un praf de sare, cand incep sa se faca spuma, se adauga treptat zaharul pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Se adauga uleiul si se amesteca bine.
Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste spuma de albusuri. Se incorporeaza...
Nuca macinata se amesteca cu scortisoara si zaharul pudra; se amesteca bine.
Foile de placinta se taie pe jumatate(pe latime). Se suprapun 2 foi unse cu ulei pe ambele parti, se presara nuca macinata si se ruleaza strans. In tava aragazului stropita cu apa si tapetata cu hartie de copt se...
Aluat:
Se pun toate ingredientele in robotul de bucatarie si se framanta, apoi se scoate si se formeaza o bila de aluat.
Eu nu am avut robot asa ca am pus untul moale si zaharul pudra intr-un castron, am mixat, apoi am incorporat oul. Se adauga faina(schimbati paletele si...
Peste cu sos de mustar si piure cu ceapa caramelizata
Pestele se spala, se usuca cu un prosop absorbant, se condimenteaza si se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute. Sos: Intr-o cratita/tigaie se pune untul si se topeste, apoi se adauga faina si se amesteca cu...
Salata de legume cu dressing de iaurt
Jumatate de varza se taie fideluta si se pune intr-un bol. Ceapa rosie se taie inele,apoi pe jumatate. Morcovul se da pe o razatoare sau se taie fasii. Iaurtul se pune intr-un castron si se amesteca,treptat,cu ulei pana se incorporeaza; se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se adauga mararul...
Mere in aluat
Ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia, apoi se adauga uleiul, laptele si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne in copmpozitia lichida. Merele se curata de coaja si se scoate casuta semintelor; se stropesc cu zeama de lamaie si se taie felii groase (~1,5 - 2 cm)....
Chec de ciocolata
Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se topeste zaharul,apoi se adauga ciocolata topita si crema de ciocolata; se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se cerne in compozitia umeda. Se omogenizeaza si se toarna intr-o tava de chec unsa cu unt si...
Vinete umplute cu pui si legume
Legumele si pieptul de pui se taie cubulete mici, in afara de morcov care se da pe razatoare. Intr-o tigaie incapatoare se pune puiul,usturoiul si 2 linguri ulei, se caleste putin,apoi se adauga legumele si se tin la foc mic pana se inmoaie putin, apoi se adauga rosiile...
Cupcake cu mure
Ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia, apoi se adauga iaurtul si uleiul si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste compozitia lichida. Se amesteca bine si se repartizeaza in formele de muffins cu hartie speciala sau in forme de silicon. In fiecare...
Placinta cu mere
Foi: Untul se freaca cu zaharul pana ce acesta incepe sa se topeasca,apoi se adauga galbenusurile,pe rand,mixand dupa fiecare. Se adauga si laptele caldut si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne in compozitia umeda (se schimba paletele pentru aluat). Se formeaza...
Paste cu pui si fasole
Pastele se fierb in apa clocotita cu apa pana se inmoaie, apoi se scurg si se trec pe sub un jet de apa rece. Pieptul de pui se taie cubulete, sunculita felii si se pun intr-o tigaie cu 2 linguri ulei; se rumenesc putin, apoi se adauga ceapa taiata julien, morcovul dat pe razatoare si...
Prajitura cu pere si caramel
Perele se curata, dar se pastreaza cozile. Intr-o cratita se pun perele,scortisoara,zaharul si cuisoarele; se acopera cu apa si se fierb 5-10 min,pana se inmoaie putin. Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul,apoi se adauga untul topit si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu...
Chiftelute de peste cu cartofi nature
Chiftele Carnea de peste se trece prin masina de tocat sau in robotul de bucatarie si se marunteste. Ceapa si usturoiul se toaca marunt,cartoful se da pe razatoare,painea se inmoaie in apa,apoi se scurge si se faramiteaza. Carnea de peste se amesteca cu restul ingredientelor si se...
Prajitura cu morcovi
Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul,apoi se adauga untul topit,laptele si vanilia. Morcovii se curata si se rad pe razatoarea cu gauri potrivite. Se adauga compozitie lichide si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt,scortisoara si nucsoara . Se adauga...
Supa de rosii cu galuste
Supa: Legumele se taie cubulete de ce dimensiune vreti si se pun in oala impreuna cu leiu, se calesc putin,apoi se toarna 1.5,2 l apa, sare si piper si se lasa sa fiarba pana se inmoaie legumele. Cand legumele sunt fierte se pun intr-un blender si se paseaza, se pun inapoi in supa. Rosiile...
Waffles cu coacaze rosii si negre
Ouale se mixeaza cu zaharul,apoi se adauga laptele,vanilia si untul topit si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne in compozitia lichida. Se adauga coacazele (in cazul meu congelate ) si se amesteca. Se coc waffele in aparatul special. Se servesc simple sau...
Desert inghetat cu mure si piscoturi
Se pregatesc 3 pahare Apa,zaharul si vanilia se pun pe foc pana se topeste zaharul Smantana pentru frisca se bate cu zaharul pudra. Murele congelate se pun intr-un blender si se fac pasta,se adauga frisca si se mixeaza impreuna. In fiecare pahar se pune cate un piscot insiropat si rupt...
Chifle cu usturoi si patrunjel
Intr-un castron mare se pune faina amestecata cu drojdia si sarea. In mijloc se face o adancitura si se pun lichidele aflate la temperatura camerei. Se incepe amestecarea cu o lingura de lemn cat se poate,apoi se framanta cu mainile pana obtinem un aluat neted si elastic. Bila de aluat...
Placinta englezeasca de pui cu smantana
Carnea se taie cubulete,se condimenteaza si se pune in ulei incins; se intoarce pe toate partile pana este “alba” sau chiar rumenita. Se scoate pe o farfurie si se pastreaza la cald. Ceapa se taie marunt, morcovul si ardeiul cubulete, iar ciupercile curatate se taie in felii. In...
Turtite cu varza
Intr-un bol se amesteca faina,sarea si drojdia. In mijloc se face o adancitura si se pune apa calduta si uleiul si se amesteca cu o lingura cat se poate. Se framanta 5 minute aluatul si se lasa la dospit 1 ora pana isi dubleaza volumul. Daca aveti masina de paine puneti...
Cosulete cu mure si crema de vanilie
Foietajul se decongeleaza, apoi se taie in 10 patrate de dimensiuni egale. Patratele se aseaza in formele pentru muffins formand cosulete. In interior se pun patrate de hartie de copt pentru a nu permite cresterea aluatului. Tava se pune in cuptorul preincalzit pentru 15 minute,la foc iute....
Inghetata de lamaie
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase, apoi se adauga amidonul si laptele caldut si se continua mixarea. Amestecul se pune intr-o cratita si se pune pe foc mediu amestecand incontinuu 5-7 minute pana se ingroase putin compozitia. Se lasa la racit. Cand s-a racit se adauga...
Pilaf cu pui
Ceapa se taie marunt, morcovul,ardeii si ciupercile se taie cubulete. Pieptul de pui se taie cubulete,se condimenteaza si se pune in putin ulei pana se “albeste”. Se scoate pe o farfurie si se lasa deoparte. In uleiul ramas se pun legumele si se calesc,apoi se adauga...
Rulouri aperitiv cu sunca si masline
Foietajul se lasa la temperatura camerei pentru decongelare. Crema de branza se mixeaza cu untul,sare si piper. Foaia de aluat se unge cu amestecul obtinut, apoi se presara maslinele apasand usor. Se tapeteaza cu feliile de sunca si se ruleaza cat mai strans. (Eu am pus pe...
Budinca de paine cu nugat
Painea mai veche se taie bucatele si se pune in laptele caldut sa se inmoaie. Ouale se mixeaza cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga frisca lichida,amidonul si crema de ciocolata. Se omogenizeaza. Painea inmuiata in lapte se adauga in compozitia lichida si se...
Tocana de iarna cu fasole pastai
Intr-un ceaun mare se pune uleiul si se incinge bine,apoi se adauga ceapa tocata marunt si morcovii dati pe razatoarea cu gauri mari. Se calesc impreuna 10 minute,apoi se adauga ardeiul tocat cubulete si fasolea. Se pune apa cat sa acopere totul si se lasa la fiert.\ Intr-o oala separata se da...
Frappe pentru Gaby
Intr-un blender se pun in ordine: apa,laptele si frisca lichida,apoi nesul amestecat cu zaharul. Se porneste blenderul si se amesteca 1-2 minute pana se amesteca totul si se “spumeaza” amestecul Se serveste cu ciocolata rasa si cuburi de gheata alaturi de un trandafir cu petale...
Mini-tarte din foietaj cu nectarine
Nectarinele se taie felii. Din apa si zahar se fierbe un sirop(5 minute), apoi se adauga feliile de nectarine si se fierb 5-7 minute. Se opreste focul si se lasa 5 minute in sirop,apoi se scot feliile pe o farfurie. Aluatul decongelat se intinde(eu am avut intreg,nu foaie) si se...
Galette cu nectarine si coacaze negre
Intr-un bol se pun: untul moale,galbenusurile,smantana,zaharul pudra,un praf de sare si se mixeaza pana la omogenizare. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza treptat in compozitia interioara(intre timp se pun paletele spirala pentru aluat). Trebuie sa obtineti un aluat...
Salata de cartofi cu pui
Cartofii se taie cubulete, morcovii fasii si se fierb in apa cu sare. Pieptul de pui se taie in fasii si se fierbe in apa cu sare. Ardeiul si castravetii se taie cubulete. In vasul blenderului vertical se pune uleiul,mustarul si oul. In cupola blenderului se prinde galbenusul...
Chec zebra(din albusuri)
Albusurile ( aflate la temperatura camerei) se bat cu un praf de sare, cand incep sa se faca spuma, se adauga treptat zaharul pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Se adauga uleiul si se amesteca bine. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste spuma de albusuri. Se incorporeaza...
Baclava rulouri
Nuca macinata se amesteca cu scortisoara si zaharul pudra; se amesteca bine. Foile de placinta se taie pe jumatate(pe latime). Se suprapun 2 foi unse cu ulei pe ambele parti, se presara nuca macinata si se ruleaza strans. In tava aragazului stropita cu apa si tapetata cu hartie de copt se...
Prajitura cu branza si zmeura/Cheesecake cu zmeura
Aluat: Se pun toate ingredientele in robotul de bucatarie si se framanta, apoi se scoate si se formeaza o bila de aluat. Eu nu am avut robot asa ca am pus untul moale si zaharul pudra intr-un castron, am mixat, apoi am incorporat oul. Se adauga faina(schimbati paletele si...