Pasiune pentru bucatarie

1

Bucataras
incepator

bucuresti

Bucataras din 05.06.2009

RETETE517
PRIETENI60
Retete

Peste cu sos de mustar si piure cu ceapa caramelizata

In Pangasius la 5 Noi 2011

Pestele se spala, se usuca cu un prosop absorbant, se condimenteaza si se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute.   Sos:  Intr-o cratita/tigaie se pune untul si se topeste, apoi se adauga faina si se amesteca cu...

Salata de legume cu dressing de iaurt

In Salate la 3 Noi 2011

Jumatate de varza se taie fideluta si se pune intr-un bol. Ceapa rosie se taie inele,apoi pe jumatate. Morcovul se da pe o razatoare sau se taie fasii. Iaurtul se pune intr-un castron si se amesteca,treptat,cu ulei pana se incorporeaza; se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se adauga mararul...

Mere in aluat

In Prajituri la 1 Noi 2011

Ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia, apoi se adauga uleiul, laptele si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne in copmpozitia lichida. Merele se curata de coaja si se scoate casuta semintelor; se stropesc cu zeama de lamaie si se taie felii groase (~1,5 - 2 cm)....

Chec de ciocolata

In Dulciuri la 30 Oct 2011

Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se topeste zaharul,apoi se adauga ciocolata topita si crema de ciocolata; se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se cerne in compozitia umeda. Se omogenizeaza si se toarna intr-o tava de chec unsa cu unt si...

Vinete umplute cu pui si legume

In Pui la 28 Oct 2011

Legumele si pieptul de pui   se taie cubulete mici, in afara de morcov care se da pe razatoare.   Intr-o tigaie incapatoare se pune puiul,usturoiul   si 2 linguri ulei, se caleste putin,apoi se adauga legumele si se tin la foc mic pana se inmoaie putin, apoi se adauga rosiile...

Cupcake cu mure

In Prajituri la 25 Oct 2011

Ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia, apoi se adauga iaurtul si uleiul si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si   se cerne peste compozitia lichida. Se amesteca bine si se repartizeaza in formele de muffins cu hartie speciala sau in forme de silicon.  In fiecare...

Placinta cu mere

In Dulciuri la 23 Oct 2011

Foi: Untul se freaca cu zaharul pana ce acesta incepe sa se topeasca,apoi se adauga galbenusurile,pe rand,mixand dupa fiecare. Se adauga si laptele caldut si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne in compozitia umeda (se schimba paletele pentru aluat). Se formeaza...

Paste cu pui si fasole

In Fusilli la 22 Oct 2011

Pastele se fierb in apa clocotita cu apa pana se inmoaie, apoi se scurg si se trec pe sub un jet de apa rece.  Pieptul de pui se taie cubulete, sunculita felii si se pun intr-o tigaie cu 2 linguri ulei; se rumenesc putin, apoi se adauga ceapa taiata julien, morcovul dat pe razatoare si...

Prajitura cu pere si caramel

In Prajituri la 20 Oct 2011

Perele se curata, dar se pastreaza cozile. Intr-o cratita se pun perele,scortisoara,zaharul si cuisoarele; se acopera cu apa si se fierb 5-10 min,pana se inmoaie putin. Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul,apoi se adauga untul topit si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu...

Chiftelute de peste cu cartofi nature

In Pangasius la 18 Oct 2011

Chiftele Carnea de peste se trece prin masina de tocat sau in robotul de bucatarie si se marunteste. Ceapa si usturoiul se toaca marunt,cartoful se da pe razatoare,painea se inmoaie in apa,apoi se scurge si se faramiteaza. Carnea de peste se amesteca cu restul ingredientelor si se...

Prajitura cu morcovi

In Prajituri la 16 Oct 2011

  Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul,apoi se adauga untul topit,laptele si vanilia. Morcovii se curata si se rad pe razatoarea cu gauri potrivite. Se adauga compozitie lichide si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt,scortisoara si nucsoara . Se adauga...

Supa de rosii cu galuste

In Supe la 11 Oct 2011

Supa: Legumele se taie cubulete de ce dimensiune vreti si se pun in oala impreuna cu leiu, se calesc putin,apoi se toarna 1.5,2 l apa, sare si piper si se lasa sa fiarba pana se inmoaie legumele. Cand legumele sunt fierte se pun intr-un blender si se paseaza, se pun inapoi in supa. Rosiile...

Waffles cu coacaze rosii si negre

In Dulciuri la 11 Oct 2011

Ouale se mixeaza cu zaharul,apoi se adauga laptele,vanilia si untul topit si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne in compozitia lichida. Se adauga coacazele (in cazul meu congelate ) si se amesteca. Se coc waffele in aparatul special. Se servesc simple sau...

Desert inghetat cu mure si piscoturi

In Dulciuri la 9 Oct 2011

Se pregatesc 3 pahare Apa,zaharul si vanilia se pun pe foc pana se topeste zaharul Smantana pentru frisca se bate cu zaharul pudra. Murele congelate se pun intr-un blender si se fac pasta,se adauga frisca si se mixeaza impreuna. In fiecare pahar se pune cate un piscot insiropat si rupt...

Chifle cu usturoi si patrunjel

In Piine la 9 Oct 2011

Intr-un castron mare se pune faina amestecata cu drojdia si sarea. In mijloc se face o adancitura si se pun lichidele aflate la temperatura camerei. Se incepe amestecarea cu o lingura de lemn cat se poate,apoi   se framanta cu mainile pana obtinem un aluat neted si elastic. Bila de aluat...

Placinta englezeasca de pui cu smantana

In Pui la 5 Oct 2011

Carnea se taie cubulete,se condimenteaza si se pune in ulei incins; se intoarce pe toate partile pana este “alba” sau chiar rumenita. Se scoate pe o farfurie si se pastreaza la cald. Ceapa se taie marunt, morcovul si ardeiul cubulete, iar ciupercile curatate se taie in felii. In...

Turtite cu varza

In Aperitive / Garnituri la 26 Sep 2011

Intr-un bol se amesteca faina,sarea si drojdia. In mijloc se face o adancitura si se pune apa calduta si uleiul si se amesteca cu o lingura cat se poate. Se framanta 5 minute aluatul si se lasa la dospit 1 ora pana isi dubleaza volumul.  Daca aveti masina de paine puneti...

Cosulete cu mure si crema de vanilie

In Prajituri la 20 Sep 2011

Foietajul se decongeleaza, apoi se taie in 10 patrate de dimensiuni egale. Patratele se aseaza in formele pentru muffins formand cosulete. In interior se pun patrate de hartie de copt pentru a nu permite cresterea aluatului. Tava se pune in cuptorul preincalzit pentru 15 minute,la foc iute....

Inghetata de lamaie

In Dulciuri la 18 Sep 2011

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase, apoi se adauga amidonul si laptele caldut si se continua mixarea. Amestecul se pune intr-o cratita si se pune pe foc mediu amestecand incontinuu 5-7 minute pana se ingroase putin compozitia. Se lasa la racit. Cand s-a racit se adauga...

Pilaf cu pui

In Pui la 18 Sep 2011

 Ceapa se taie marunt, morcovul,ardeii si ciupercile se taie cubulete. Pieptul de pui se taie cubulete,se condimenteaza si se pune in putin ulei pana se “albeste”. Se scoate pe o farfurie si se lasa deoparte.  In uleiul ramas se pun legumele si se calesc,apoi se adauga...

Rulouri aperitiv cu sunca si masline

In Aperitive / Garnituri la 10 Sep 2011

  Foietajul se lasa la temperatura camerei pentru decongelare. Crema de branza se mixeaza cu untul,sare si piper. Foaia de aluat se unge cu amestecul obtinut, apoi se presara maslinele apasand usor. Se tapeteaza cu feliile de sunca si se ruleaza cat mai strans.   (Eu am pus pe...

Budinca de paine cu nugat

In Prajituri la 8 Sep 2011

Painea mai veche se taie bucatele si se pune in laptele caldut sa se inmoaie.  Ouale se mixeaza cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga frisca lichida,amidonul si crema de ciocolata. Se omogenizeaza.  Painea inmuiata in lapte se adauga in compozitia lichida si se...

Tocana de iarna cu fasole pastai

In Conserve la 8 Sep 2011

Intr-un ceaun mare se pune uleiul si se incinge bine,apoi se adauga ceapa tocata marunt si morcovii dati pe razatoarea cu gauri mari. Se calesc impreuna 10 minute,apoi se adauga ardeiul tocat cubulete si fasolea. Se pune apa cat sa acopere totul si se lasa la fiert.\ Intr-o oala separata se da...

Frappe pentru Gaby

In Cafea la 6 Sep 2011

Intr-un blender se pun in ordine: apa,laptele si frisca lichida,apoi nesul amestecat cu zaharul. Se porneste blenderul si se amesteca 1-2 minute pana se amesteca totul si se “spumeaza” amestecul Se serveste cu ciocolata rasa si cuburi de gheata alaturi de un trandafir cu petale...

Mini-tarte din foietaj cu nectarine

In Prajituri la 6 Sep 2011

Nectarinele se taie felii. Din apa si zahar se fierbe un sirop(5 minute), apoi se adauga feliile de nectarine si se fierb 5-7 minute. Se opreste focul si se lasa 5 minute in sirop,apoi se scot feliile pe o farfurie.  Aluatul decongelat se intinde(eu am avut intreg,nu foaie) si se...

Galette cu nectarine si coacaze negre

In Prajituri la 3 Sep 2011

  Intr-un bol se pun: untul moale,galbenusurile,smantana,zaharul pudra,un praf de sare si se mixeaza pana la omogenizare. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza treptat in compozitia interioara(intre timp se pun paletele spirala pentru aluat). Trebuie sa obtineti un aluat...

Salata de cartofi cu pui

In Salate la 3 Sep 2011

  Cartofii se taie cubulete, morcovii fasii si se fierb in apa cu sare. Pieptul de pui se taie in fasii si se fierbe in apa cu sare. Ardeiul si castravetii se taie cubulete.  In vasul blenderului vertical se pune uleiul,mustarul si oul. In cupola blenderului se prinde galbenusul...

Chec zebra(din albusuri)

In Prajituri la 2 Sep 2011

Albusurile ( aflate la temperatura camerei) se bat cu un praf de sare, cand incep sa se faca spuma, se adauga treptat zaharul pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Se adauga uleiul si se amesteca bine. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste spuma de albusuri. Se incorporeaza...

Baclava rulouri

In Prajituri la 30 Aug 2011

Nuca macinata se amesteca cu scortisoara si zaharul pudra; se amesteca bine. Foile de placinta se taie pe jumatate(pe latime). Se suprapun 2 foi unse cu ulei pe ambele parti, se presara nuca macinata si se ruleaza strans. In tava aragazului stropita cu apa si tapetata cu hartie de copt se...

Prajitura cu branza si zmeura/Cheesecake cu zmeura

In Prajituri la 28 Aug 2011

Aluat: Se pun toate ingredientele in robotul de bucatarie   si se framanta, apoi se scoate si se formeaza o bila de aluat. Eu nu am avut robot asa ca am pus untul moale si zaharul pudra intr-un castron, am mixat, apoi am incorporat oul. Se adauga faina(schimbati paletele si...

Afisate 31 - 60 din 517 retete    

Postari recente

publicat la 18.02.2012

Somon cu sos de smantana

publicat la 13.02.2012

Retete de la cititori, editia II

publicat la 07.02.2012

Prajitura cu foi de miere

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Tu te gândesti cu nostalgie la perioada anilor ’90, deoarece atunci a fost ultima data când ai umblat dezbracat în public.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]