Mai mult albus: Ca sa obtii o cantitate mai mare de albus de ou adauga o lingura de apa atunci cand le bati
Taierea aluaturilor calde: Atunci cand doresti sa tai din chec sau cozonacul cald umezeste lama cutitului cu putina apa calduta iar apoi te apuci sa tai.in acest mod ceea ce vei taia nu se va mai sfarama.
Placinta reusita: daca doresti ca placinta sa nu se mai arda deasupra acopere cu o hartie de copt umezita in prealabil.
Ardei umpluti bine gatiti:Ardeii umpluti nu se vor mai inmuia in timpul fierberii la gatire daca se ung cu putin ulei de masline inainte de a-i pune sa fiarba.
Testarea pestelui: Pentru a verifica prospetimea pestelui se pune intr-un vas cu apa rece, iar daca se duce la fundul apei pestele este proaspat, iar daca se ridica la suprafata este invechit.
Prospetimea cafelei: Cafeaua isi mentine mai bine aroma daca in borcanul de sticla in care se pastreaza se pune un saculet de panza subtire cu sare grunjoasa.
Asa faci mai usor clatite:Pentru a coace mai usor clatitele,aluatul se va turna intr-o sticla de plastic din care se toarna mult mai usor in tigaie, agitandu-se bine inainte.
Mamaliga gustoasa: Cand se fierbe mamaliga n loc de apa se pune lapte ori daca se prefera clasica reteta de malai, apa si sare adauga la final un cubulet de unt.
Gogosi pufoase: Se adauga putina bere in aluat pentru a deveni gogosii pufosi la prajire
Grosimea ideala pentru carnea de gratar: Grosimea de aproximativ un centimetru pentru a obtine o friptura frageda si aromata
Pastrarea mustarului: Se pastreaza proaspat mai mult timp daca dupa fiecare folosire inainte de a inchide capacul se pune deasupra o felie subtirede lamaie.
Pastrarea galbenusurilor: Pentru a le pastra mai multe zile la frigider pune-le intr-un vasde ceramica, poate fi chiar o cana de ceramica si toarna deasupra apa cat sa le acopere.
Banane proaspete mai mult timp: Ele rezista mai mult timp proaspete daca li se infasoara codita in folie de plastic care are rolul de a impiedica eliberarea unui gaz din tulpina iar asa rezista mai mult timp.
Pastrarea cremei de branza: Daca se tine recipientul cu susul in jos astfel creindu-se un vacuum ce indeparteaza formarea de bacterii.
Omleta perfecta: Daca se doreste o omleta pufoasa si moale pune in compozitie putina apa in loc de lapte. Marii bucatari sustin ca laptele intareste omleta.