Specialitatea bucatariei orientale, tofu, este inclusa tot mai frecvent in meniurile romanilor. Iata beneficiile acesteia.
In combinatie cu diferite mirodenii, tofu se poate folosi la pizza, sandvisuri, in omlete sau paste, inlocuind perfect carnea si branza in dieta vegetarienilor.
Tofu reprezinta, practic, o pasta preparata din lapte de soia, fiert si imbogatit cu un coagulant – se poate folosi lamaie sau otet -, presata in diverse forme, avand un aspect de branza telemea.
Tofu (branza de soia) se gaseste sub forma mai multor sortimente: natur, in ulei, sarat, afumat, cu condimente (marar, ardei sau chimen).
Consistenta sa moale si gustul ei delicat o transforma intr-o mancare extrem de agreata. Bogata in proteine, branza tofu se foloseste ca inlocuitor de carne in preparatele vegetale.
Tofu este o sursa importanta de proteine atat pentru varstnici, cat si pentru copii, putand fi consumata in amestec cu fructe sau legume.
Folosita ca materie prima in bucatarie, branza tofu este ca un burete care absoarbe orice aroma: inmuiata in sos chilli, va avea gust de chilli, amestecata cu cacao si indulcitor, se transforma intr-o crema cu aroma de ciocolata etc.
Calciul existent in tofu este un tonic al oaselor, mentinand tensiunea arteriala in limita normala si prevenind aparitia unor forme de cancer.
Soia din care se prepara tofu contine o substanta care impiedica tumorile sa absoarba substantele din organism.
Tofu este si un aliment indicat bolnavilor de diabet. Cei care se confrunta cu un nivel crescut al colesterolului trebuie sa consume zilnic 60 de grame de tofu.
Clujenii pot gasi o multime de feluri sanatoase de mancare cu diferite branzeturi si alteingrediente deosebit de gustoase si de sanatoase prin multitudinea de pizzerii Cluj.