Stiati ca

Postat de trifadalia in Condimente pe 23 Mai 2018, 09:42

Cimbrul isi are originea  pe malul Marii Mediteraneene?Creste pe dealurile aride ale Mediteranei. Are funzele mici, verzi - cenusiisi margini curbate in interior. Din mai până în august apar conuri de flori mici, albe sau rozalii. Gustul cald şi înţepător şi aroma bogată a frunzelor fac din cimbru un condiment popular pentru o mulţime de preparate culinare. Este deosebit de apreciat inca din Evul Mediu mai ales in bucatariile de pe langa asezamintele monahale, puternic aromat si folosit la dieferite preparate.  cuminare pe baza de legume uscate ca fasolea si lintea sau varza si cartofii. Nu trebuie sa uitam nici de saramura sau de marinada, se imbina bine si cu carnea de peste dar mai ales cu carnea de porc. Este o sursa excelenta de vitamine, fibre si calciu cu magneziu, isi are locul sau consacrat in medicina naturista. Antiseptic intestinal, stomahic, carminativ, coleretic, colagog, expectorant; calmant al tusei, diuretic, analgezic, tonic capilar, vermifug.Tonic si revigorant cu faima straveche cimbrul este bogat in substante care ii confera o remarcabila valoare terapeutica.

Exista aproximativ 350 de specii de cimbru.

Comentarii (2)

23.05.2018, 10:23

Interesant!

23.05.2018, 15:21

Foarte bun, cimbrul! Un gust aparte...Bine-ai făcut că ne-ai atenționat!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu oreo

de Rocsi 9

ieri la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

ieri la 11:51

Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasă

ieri la 10:32

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]