Spirulina - un aliment minune

Postat de Corinuta in Alimente pe 15 Aug 2013, 17:58

Articol pe placul a 16 bucatarasi
comenteaza
Spirulina - un aliment minune

Algele albastru-verzi, cunoscute in mod obisnuit ca spirulina sunt un grup de organisme gasite pe fundul oceanului si uneori in lacurile cu apa dulce. Sunt printre cele mai nutritive organisme vegetale cunoscute oamenilor, asa ca daca apare pe radar malnutritia, atunci gandeste “spirulina”, deoarece concentratia de micronutrienti din acest “aliment magic” plin de energie este de neintrecut.

Spirulina are cea mai inalta concentratie de proteina vegetala digerabila cu o combinatie perfect echilibrata de aminoacizi esentiali. Una dintre cele mai comune deficiente de vitamine gasite intr-o dieta vegana sau vegetariana, cea de B12, poate usor sa fie rezolvata cu spirulina. Acest aliment minune aparut natural (care de asemenea poate fi cultivat) este destul de bogat in proteine (65-70% proteina completa) aparent facand chiar si carnea de vaca sa o invidieze, si este remarcabil de bine inzestrata cu betacaroten, fier si minerale in concentratii mici, si rarul, dar esentialul acid gras esential GLA.  

Calitatile spirulinei, de sporire fara precedent a imunitatii sunt de necontestat. Spirulina lupta impotriva infectiilor, intensifica functionarea celulara, si chiar de tine cancerul la distanta. Culoarea verde inchis a spirulinei este o masura a bogatiei ei in clorofila, care la randul ei este un excelent agent detoxifiant, ajutand corpul sa se curete de poluanti atmosferici si de alte naturi. Patrunde adanc in corp pana la nivelul ADN-ului si ofera o reglare optima a parametrilor celulari sau o regenerare, prin aceasta imbunatatind enorm comunicarea si bunastarea celulara. Exista destule cercetari si dovezi stiintifice pentru a valida calitatile de intensificare a functiei imunitare ale spirulinei si consumatorii acesteia au raportat nivele sporite de energie, aducand marturie acestui fapt.

Lista de maladii si afectiuni cunoscute ca dand inapoi in fata tratamentului cu spirulina este destul de lunga, dintre care doar cateva sunt: lupta impotriva infectiilor virale, sporirea acuitatii mentale, amplificarea abilitatii corpului de a genera noi celule sanguine. Totusi produsele din alge albastru-verzi trebuie sa fie fara chimicale toxice si substante daunatoare ficatului, asa ca ar fi intelept sa vedeti de unde provine produsul. Algele albastru-verzi contaminate sunt incredibil de toxice pentru organismul uman si pot cauza o gama de noi probleme de sanatate precum dureri stomacale, greata, voma si soc. Datorita putinelor cunostinte despre consumul de spirulina in timpul sarcinii si alaptarii, este mai bine sa se evite in aceste perioade spirulina.

La fel de important este de verificat dozajul zilnic recomandat, care ar putea variat de la 1 la 8 grame, depinzand de diversi factori precum constitutia fizica si calitatea produsului, inainte de a lua spirulina ca supliment alimentar zilnic.

Desi spirulina nu este deloc un tratament sau un inlocuitor al altor tipuri de terapii, cu siguranta are toate semnele unui aliment genial cu proprietati vindecatoare, si pare demna de investigat in aceasta privinta, in special intrucat promite alinare pentru oboseala cronica, depresie, obezitate si poate chiar pierderea memoriei.

Eu folosesc cel mai mult spirulina in sucuri. Odata, neavand esenta de menta, am folosit chiar ca sa colorez spuma la o prajitura. Nu a avut gust si nici miros puternic, nu a stiut nimeni ce am pus. Asa ca putem sa o folosim si la prajituri.

Sursa acestui articol: http://viataverdeviu.ro/spirulina-aliment-minune-bogat-in-proteine-care-amplifica-imunitatea-si-sporeste-buna-dispozitie/

Comentarii (6)

15.08.2013, 22:07

Daa stiu de spirulina de mult timp

19.08.2013, 21:20

19.08.2013, 22:33

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola