Sarbatoarea Floriilor

Postat de carmenvlad in Cu de toate pe 16 Apr 2011, 23:13

Sarbatoarea intrarii lui Hristos in Ierusalim pe un asin si inconjurat de cei 12 Apostoli, este cunoscuta in popor sub denumirea de Florii. Oamenii l-au intampinat cu ramuri de maslin, cu frunze de palmier si cu multa bucurie in suflete. Biserica Ortodoxa celebreaza aceasta zi prin impartirea catre credinciosi a ramurilor de salcie sfintite si binecuvantate. Ramurile de salcie amintesc de primirea lui Hristos in Ierusalim cu ramuri de maslin si ele simbolizeaza biruinta vietii  in fata mortii. Cu ramurile de salcie sfintite, oamenii merg acasa si impodobesc icoanele, portile, usile, ferestrele si grajdurile animalelor. In credinta populara se spune ca ramurile de salcie sfintite protejeaza casa, familia, ogorul si animalele de rele si sunt aducatoare de spor si bunastare.

In  Duminica Floriilor Biserica Ortodoxa a dat  dezlegare la peste.

In seara din Duminica Floriilor  incep Deniile si se fac pregatirile pentru Saptamana Mare sau a Patimilor, cum mai este cunoscuta.

Comentarii (6)

Ina

Ina
19.04.2011, 21:49

poarta din " Mana Maicii Domnului" e superba

19.04.2011, 22:45

Va multumesc Sufletista, Mihaelar si Rocsi.

19.04.2011, 22:47

Asa este Ina, de primavara, pana toamna tarziu este inflorita si mireasma este imbatatoare. Este o floare minunata.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]