Postat de Mihaela11_jo in Bucataras hai hui pe 15 Aug 2011 | 3952 vizualizari
ce galerie de poze asa mai invat si eu de ramadan, eu tin minte ca nici guma nu aveam voie cand ieseam afara. Dar mai gaseam un magazin ocazional unde ne dadeau voie sa bem un suc, oricum strainilor le sunt permise unele greseli. In Iran se face o budinca de orez cu sofran,sholezard,si o supa groasa,ashe reshte...si acuma imi aduc aminte de gustul acestei supe servite afara,multa lume in jur...timpuri vechi. Ai cumva o retete pe aici pentru sarmale,daca tot am vazut in poza a treia? Am niste frunze de vita si n-am facut sarmale niciodata si mi-am zis ca daca tot fac o data atunci sa fac din cele arabesti.
Multumesc Adina pentru completari; spiritul Ramadanului este peste tot la fel, dar obiceiurile culinare sunt diferite.
Am postat 2 variante de sarmalute in foi de vita; prima cu carne de oaie
http://www.bucataras.ro/retete/sarmalute-in-foi-de-vita-cu-carne-de-oaie-20534.html
care se consuma ca fel principal;
si a doua de post( sau Yalangi cum se numesc aici)
http://www.bucataras.ro/retete/sarmalute-in-foi-de-vita-de-post-13625.html
Aceste sarmalute in foi de vita fara carne se servesc reci ca antreuri la toate restaurantele cu profil arab.
Bafta la gatit!
Esti o adevarat enciclopedie Mihaela...multumesc pentru informatii si fotografii...cu adevarat o galerie de poze deosebite...cu siguranta mie imi place mult bucataria orientala...iar traditiile ma fascineaza pur si simplu
Ruxy
Sufletista
Kul'am wa intum elf b'her!!!!!
Azuz
ce frumos te-ai adaptat Mihaela macar ca mie mi se pare complicat,dar pana la urma nimic nu-i peste putinta noastra
sa fim sanatosi si generosi cu cei mai putin "alintati" de viata
Am ramas muta de uimire. O multime de mancaruri iar pozele, o minunatie. Traditiile sunt pastrate cu sfintenie la voi si oricum eu sunt fascinata de cultura si bcataria orientala.
Superbbbbbbb, ca de obicei un articol fantastic si fotografii pe masura, o adevarata profesionista, felicitari draga Miha.
Cu mare drag,
Dia multumesc pentru aprecieri; viata este o aventura
Alexander Lebed spunea:
"He who doesn’t risk never gets to drink champagne "
Trebuie sa traim cu alegerile noastre, fie ele bune sau rele
O seara buna!
Carmen
Imi amintesc de copilarie cand cartea mea preferata a fost"1001 de nopti";sa mergi la suk, sa alegi din multitudinea de condimente pentru mancaruri, sa te targuiesti in bazar...
Multumesc Nico
O mica experienta de 29 de ani
Frumos si interesant articol...................
Vai, draga mea, ce frumoase platouri! Când ai timp să pregăteşti atât?! Este un adevărat festin ca în poveştile Şeherezadei!
Mulţumim de articolul extraordinar de interesant. Eşti o adevărată ambasadoare!
Medi
Ade
Minunat arata toate preparatele tale. Supa de linte am facut si e grozava merita incercata, cu multa lamaie si menta.
Susu
e adevarat ca ramadanul este important in religia musulmana .....am stat aproape 6 ani printre ei ....am vazut foarte multe si gatesc bine ,nu mananca carne de porc si nu servesc bauturi alcolice, dar uneori alaturi de noi, mai serveau un pahar de sampanie sau bere, vin etc . cateodata .... au o cultura( mai deosebita),nu sant persoane (rele la suflet) si adevarul m am inteles f bine cu ei.....mancarurile sant gustoase si lejere ...complimente, ai scris un articol interesant