Primul meu cooking session

Postat de alice_ciobanu in Cu de toate pe 18 Apr 2011, 11:30

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

 

Am fost cooptată de cei de la Electrolux şi GolinHarris să particip la acest eveniment culinar, în calitate de Chef. Aşa că tot weekendul timp de câteva ore pe zi (14-18) mi-am exersat talentul şi abilităţile de bucătar, cofetar mai bine spus, pregătind brioşe pentru cei care s-au aflat în trecere sau la cumpărături în MediaGalaxy din Felcia Iaşi.

   Brioşele au fost pregătite după două reţete prestabilite de cei de la Electrolux, astfel că am început prin a face brioşe cu ciocolată şi brioşe pentru mic dejun cu banane şi seminţe şi apoi am continuat prin a combina cele două reţete, aşa pentru diversitate şi divertisment culinar.  Aşa că am făcut brioşe cu ciocolată şi stafide, cu ciocolată şi seminţe de in, cu banane garnisite cu stafide şi seminţe de floarea soarelui.... Pot spune că brioşele se duceau repede, repede, cât încă erau calde, tocmai scoase din cuptor...aşa încăt cred că m-am descurcat foarte bine preparându-le.

   Am avut plăcerea de a lucra cu oameni drăguţi şi binevoitori, care m-au ajutat cu tot ce am avut nevoie, dar mai ales au avut abilitatea de a se purta cât mai natural astfel încât să-mi înlăture marile emoţii pe care le-am avut iniţial. Era prima dată când trebuia să fac brioşe, dar era pentru prima dată când participam activ, ca chef la un asemenea eveniment (gătind în loc public, de faţă cu atâţia ochi străini...)...aşa că emoţiile au fost pe măsură, dar s-au dovedit a fi construcitve, până la urmă.

   Un rol important în procesul de gătire l-au avut şi sculele profesionale cu care am lucrat, scule marca Electrolux (evident!). Evenimentul în sine a avut ca şi scop promovarea de către cei de la Electrolux a unui cuptor ultra-deştept...şi anume cuptorul CombiSteam. Un cuptor care găteşte ecologic, cu funcţie de aer cald dar şi cu funcţie de aburi, având aproape 74 de reţete prestabilite, numai bun pentru a-ţi lăsa timp şi pentru gătit dar şi pentru tine. Am mai avut la dispoziţie şi o plită cu inducţie cu suprafaţă vitroceramică, care încălzea foarte repede şi mai ales nu ai cum să te frigi, arzi, chiar dacă plita este deschisă şi funcţională. Este o plită excelentă pentru situaţia în care mai ai şi nişte mici neastâmpăraţi prin casă.

  Nu ştiu ce altceva v-aş mai putea povesti...decât că atmosfera a fost prietenoasă, oamenii drăguţi, brioşe calde, cuptor profesional...altfel spus..o sesiune de cooking adevărată.

  Mulţumesc Roxanei, cea care mi-a descoperit blogul şi m-a contactat pentru acest cooking session, şi lui Ionuţ, băiatul care a promovat cuptorul şi care s-a ocupat şi de treburile "administrative".

  Să nu uit a mai spune doar că Electrolux organizează un nou cooking session pe 20-21 aprilie, tot în MediaGalaxy din Felicia Iaşi. Din motive foarte obiective nu pot participa la acest eveniment, dar o puteţi găsi acolo pe  Florina pe care le-am recomandat-o cu mare drag.

 

Comentarii (10)

29.04.2011, 18:03

supeer ,felicitari

15.05.2011, 02:04

felicitariii! ...daca stiam faceam si eu o vizita in Felicia

Lau

Lau
23.05.2011, 20:02

felicitari

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]