Va prezentam o reteta gustoasa de Pizza Tonno Ciuff cu vin.
Vinul, pe langa faptul ca poate fi baut, poate fi folosit si la gatit, in compozitia anumitor feluri de mancare. Indiferent ca este gatita acasa, servita la restaurant sau chiar daca sunteti adeptii comenzilor de pizza la domiciliu, aceasta reteta de pizza nu trebuie ratata sub nici o forma.
Ingrediente necesare:
- faina
- ulei
- 1 ou
- drojdie
- lapte
- branza rasa
- 1 conserva ton in ulei
- 1 ceapa marisoara
- pasta de rosii
- sare, curry, piper
- masline
- zeama lamaie
- putin vin alb
Mod de preparare: Se face aluatul din faina, o canita lapte, ou, 2 linguri de ulei, drojdie, sare, putin zahar, la care se adauga 3 linguri mari de branza uscata sarata si rasa. Se framanta bine, dupa care se lasa la crescut 30 minute. In acest timp se toaca ceapa si se prajeste in uleiul conservei de ton pana ce devine cristalina. Se adauga un praf de curry apoi pasta de tomate, aproximativ 5 linguri. Daca e prea seaca compozitia, se mai adauga apa, dar nu prea multa. Se da astfel un clocot si se toarna tonul din conserva si un pahar de vin alb. Se mai da un clocot, dupa care compozitiia se pune pe aluatul intins si se lasa la cuptor 40 minute.