Postat de violeta30 in Cu de toate pe 4 Feb 2015 | 2418 vizualizari
si eu il am
Sunt de acord ca trebuie sa cunoastem semnificatia termenilor culinari ce-i folosim . Avem o scuza , suntem amatori . Cel mai mult imi place cum crestem impreuna . Invatam unii de la altii . Am vazut de cand sunt aici Bucatarase ce au inceput timid dar perseverand au crescut foarte frumos chiar daca la inceput erau mai putin pricepute .
Mda,nu avem pretentia de a fi bucatari profesionisti ori de a avea cunostintele aferente.
Uneori venim pe site pentru ca ne simtim bine impreuna si impartasim multe alte lucruri,nu toate tinand de domeniul culinar.
Si zau daca nu pot sa gatesc fara sa otravesc pe nimeni daca nu stiu ca un Clapon este un Cocos castrat.
Iar dictionarul acesta are multe definitii care nu sunt ceea ce ar trebui.
Dar cred ca fiecare se straduieste sa evolueze in ce priveste bucatareala,important este sa ne acceptam asa cum suntem,sa ne ajutam reciproc si sa ramanem prieteni adevarati.
Nici nu suntem bucatari profesionisti, dar notiuni elementare trebuie sa avem... gatim pentru a manca din munca noastra, nu de la restaurant sau fast-food, dar poate sunt eu prea pretentioasa ! Ma simt extraordinar cand fac ceva si se mananca cu placere. Reciunosc ca nu prea le am cu tehnica aranjatului. Cand eram copil, mama mea nu ma lasa sa fac ceva in bucatarie ca stric ingredientele degeaba. Cand pleca de acasa si ramaneam singure (eu si sora mea) incepeam aventura. Aveam carti de bucate (inclusiv pe cea din poza, dar si a celebrei Silvia Jurcovan, care era ca o biblie pentru noi) si ne inspiram. Cand venea mama acasa o surprindeam mereu si cu ce era pe masa, dar si la galeata de porci. Erau momente in care ne spunea daca am mai facut si noi ceva dulce si incepeam sa radem si sa-i facem reprosuri (nu mai facem nimic ca iti stricam ingredientele !). Asta inseamna sa-ti placa sa gatesti pentru cei dragi, indiferent ca, poate e un fiasco... data viitoare nimeresti sigur reteta. Am incercat o data sa fac cozonac, dar daca nu mi-a explicat nimeni cum e treaba cu dospitul si cu framantatul... era beton, iar daca intrai in casa mirosea divin (pusesem toate ingredientele, dar rezultatul era dezastruos). Ne placea sa gatim cu tata, ne facea mereu bezele, dar si niste supe fantastice Mama mereu ne zicea ca nu ne mai gateste ca ne place mai mult ce ne face tata Acum, la randul meu imi las copilul sa pregateasca, de ex micul dejun - are tehnica de aranjare Desi are 9 ani isi face singura oua prajite, isi incalzeste mancarea... incerc sa nu fac ceea ce a facut mama mea e bine sa lasi copilul in bucatarie, astfel ii ascuti inteligenta, bunul simt, creativitatea si responsabilitatea. Trebuie sa invatam din greseli ! Intradevar nimeni nu s-a nascut invatat... daca nu cunosc un termen intru pe internet... asa sunt eu... imi place sa imi cultiv cunostintele in permanenta... poate nu sunt pe placul tuturor, dar nici nu-mi place sa periez, spun lucrurilor pe nume si asta deranjeaza de multe ori ! Nu e cu rautate, ci spre indreptarea greselilor
Intr-adevar! Doar te-ai "amuzat usor" pe seama unei "greseli flagrante"! Eu spun sa o aducem sa raspunda in fata juriului, eventual sa ii aplicam o "condamnare". Pai cum isi permite asa greseli?!
Dya draga, au mai fost situatii in care bucatarasii s-au amuzat pe tema oualor scotiene ale lui Merisor, dar nu a fost nimeni asa acid ca tine ! Da, m-am amuzat pentru ca ori a spus-o in spirit de gluma, ori poate... nu stiu ca nu gasesc nici o explicatie ! Chiar nu imi explic sarcasmul tau ! Cred ca fiecare are dreptul sa-si spuna parerea ! Din punctul meu de vedere, mai ales cand postezi si retete nu ai cum sa incurci lucruri elementare. Acesta este ultimul comentariu pe care il fac la comentariul tau ! Toate cele bune si sper sa ai o seara cat mai placuta !
Nu a fost nimeni atat de ironic, cu un aer superior si cu replici atat de arogante, la o greseala a unui bucataras incepator! Probabil te referi la sarcasmul din comentariile tale, caci in ale mele nu este nici urma de asa ceva! Doar te-am citat! Seara buna!