legumele-izvor de sanatate 2

Postat de - Andreea - in Legume pe 1 Ian 2013, 16:30

legumele-izvor de sanatate 2

NUCSOARA :este folosita pentru a aroma supa de carne, crema de pui,supa de ciuperci , gnocchi alla romana, supe bolognese, tocane, chiftele, crochete, umpluturi, spanac, conopidă, cartofi piure, sos , sos alb.ca medicament scade senzatia de voma.

OREGANO : este folosit la pizza ,preparate din oua,salata de rosii,preparate cu ceapa.ca medicament e bun la digestie,crampe intestinale.se prepara o infuzie din 2 gr oregano la un pahar cu apa.ptr gura si ptr git se face gargara cu 5 gr oregano la un pahar cu apa lasat la macerat.

PAPRIKA SI ARDEI IUTE : se folosesc la ciorbele de legume,ptr paste,salata de varza,preparate cu brinza,fructe de mare,oua,salse iuti.sunt bogati in Vitamina C si B.un ardei iute consumat inaintea micului dejun ajuta la slabit.

PIPER :se foloseste ptr aromarea mincarurilor.se distinge piperul negru si piperul alb.se foloseste in aproape toate mincarurile...supe,peste,spaghete,carne,etc

PATRUNJEL :se foloseste la supa de legume,dovlecei,omlete,salsa verde,carne fiarta,legume fierte,

CIMBRU :se foloseste la ciorbele de legume,supa de rosii,supa de legume,carne si peste fiert,chiftele,rosii umplute,legume,ciuperci.pentru aparatul respirator are mari beneficii pregatind o infuzie din 1-1,5 gr cimbru la un pahar cu apa.se indulceste cu miere.se pune cimbru in apa fiarta ptr a relaxa fata.

SALVIA : se foloseste ptr a aroma spaghetele cu unt,ficatul,carnea de porc si carnea de miel,umpluturi,varza de Bruxelle.e buna la digestie,impotriva transpiratiei abundente,tuse,astm.se prepara 1 gr foi de salvie la un pahar cu apa.se adauga miere si coaja de lamaie.ptr gingii iritate,git se face gargara cu 4 gr salvie la un pahar cu apa

Comentarii (5)

01.01.2013, 17:24

Ne hrănim şi din cuvintele de folos. Mulţumim Andreea

01.01.2013, 17:32

Cat de adevarat!

01.01.2013, 17:42

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola