Laptele-un aliment complet

Postat de SanatateAcasa in Alimente pe 8 Feb 2012, 22:33

Articol pe placul a 3 bucatarasi
comenteaza
Laptele-un aliment complet

Evident, daca nu stim ce este mai bun pentru sanatatea noastra, putem cadea in plasa intinsa de comercianti, care isi vand produsele frumos ambalate, la promotii, preturile scad cu interesul de a face marfa sa fie vanduta, si nicidecum ca fiecare sa isi ia portia zilnica de nutrienti. Pana la urma, daca vrem sa fim sanatosi, trebuie sa alegem alimentele cele mai bune. Si-atunci, care lapte ar putea fi cel mai bun? Care lapte ne-ar aduce beneficii sanatatii, fara sa ne imbolnaveasca cu tot felul de substante chimice, care lapte nu ar putea fi criticat de nutritionisti? Analizand in detaliu beneficiile si lista de compusi, cel mai bun lapte este laptele praf degresat. Evident, si lapte degresat, fara sa se prezent sub forma de pulbere, este si el bun. Totusi, daca se prepara lapte din mai multa pulbere, se asimileaza o cantitate mai mare de proteine, de vitamine si minerale, in plus iese cremos.

De nelipsit din dieta

Laptele este realmente un aliment complet, gratie faptului ca include toti nutrientii de care avem nevoie, respectiv-glucide (lactoza), proteine si grasimi. Daca se alege un lapte degresat, riscul de imbolnavire de inima, din pricina grasimilor saturate scade. Caci, grasimile saturate sunt acele lipide care blocheaza fluxul sangvin, ducand la depunerea de grasimi pe peretii vaselor de sange, deci fluxul sangvin este ingreunat, apar cheagurile de sange-de aici se poate instala ateroscleroza.

Ceea ce laptele sa fie inclus pe lista alimentelor benefice in dieta de slabire, este continut scazut de grasimi, cand vorbim de laptele praf degresat sau doar degresat. Beneficiile exista realmente. Au fost intreprinse mai multe studii, in urma carora s-a aratat ca lactatele sarace in grasimi conduc la slabire. Evident, este vorba de un aport ceva mai mare, deci de o dieta pe baza de proteine de calitate. Exista si riscuri, de exemplu agravarea unor simptome de boala la rinichi-la cei care sufera deja.

De asemenea, s-a observat ca femeile care au consumat iaurt degresat de-a lungul unei perioade au slabit, asa ca laptele este de ajutor, atunci cand exista un surplus de kilograme.

 

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia