Juriul concursului Reteta Anului 2017

Postat de Bucataras in Concurs pe 27 Feb 2018, 11:40

Articol pe placul a 24 bucatarasi
comenteaza

Dragii mei,

Va felicit pe toti cei care ati avut curaj sa va inscrieti retetele la cea de-a 9 - a editie a celui mai important concurs al anului de pe Bucataras.ro, Reteta Anului 2017 si va multumesc tuturor celor care ati acordat voturile voastre retetelor preferate!

Alegem impreuna cele mai bune retete pe care harnicii bucatarasi le-au inscris pe site in cursul anului 2017 dintre retetele inscrise in concurs de bucatarasi.

Am aflat care sunt premiile, regulamentul, am aflat si care sunt retetele participante, iar votarea retetelor inscrise tocmai s-a incheiat.


Faza finala a concursului, jurizarea, incepe astazi, asadar este timpul sa va dezvalui si componenta juriului de care ne bucuram in acest an.

Avem un juriu la fel de numeros ca si cel de anul trecut, dar ne bucuram si anul acesta de prezenta a doi invitati-surpriza: un jurnalist pasionat de istoria gastronomiei si un membru al comunitatii Bucataras.ro foarte, foarte indragit.

Iata componenta juriului:

Invitat special, pentru prima data in juriul Reteta Anului:

Cosmin Dragomir - jurnalist, pasionat de istoria gastronomiei, autorul unui proiect unic in Romania, GastroArt.

GastroArt este prima revista on-line dedicata istoriei gastronomiei si a ospitalitatii romanesti (cu articole de istorie gastronomica universala si din domenii conexe). Platforma conține o baza de date digitalizata ce cuprinde sute de retete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelica si din comunism).

***

Oana Tepelin - Autoarea unor retete minunate, care ne incanta aratandu-ne tot ce gateste bun pentru cei dragi

***

 Chef Alex "The Teacher" Cirtu - Bucatar desavarsit, neobosit in a gasi variante de gatit surprinzatoare, care ne transmite nu numai inspiratie, ci si bucuria pasiunii lui

***

Gaby Duceag (Gabita noastra), blogger culinar si membru de seama al comunitatii Bucataras, care ne incanta cu retete ei pe blogul sau retetepapabun.ro

***

Miha Simiuc   (suprema de care ne este dor), maestra a prajiturilor, cu al sau blog foarte apreciat dulciurifeldefel.ro

***

Adina Ciocalau - (binecunoscuta Adina San), specialista in preparate asiatice, dar nu numai, care ne bucura cu retetele sale deosebite pe blogul sau culinar cartederetete.ro

***

Al doilea invitat surpriza:

Continuam traditia inceputa anul trecut de a invita in juriu unul dintre membrii indragiti ai comunitatii. Anul acesta, avem deosebita onoare de a il avea printre membrii juriului pe dragul nostru Padre, care va fi reprezentantul bucatarasilor in acest an.

***

Va reamintesc ca numarul mare de membri ai juriului, cu viziune diferita, va asigura obiectivitatea cat mai mare a rezultatelor. Jurizarea se va realiza individual de fiecare membru al juriului, iar castigatorii vor fi desemnati prin realizarea mediei clasamentelor.

Sper ca va place componenta din acest an, care are toate ingredientele unui juriu simpatic si bun. Spor la votare si mult succes in concurs!

Criteriile jurizarii (note de la 1-10) per reteta:

- calitatea fotografiei
- complexitatea retetei
- claritatea descrierii modului de preparare
- originalitate

Faza jurizarii, stabilirea castigatorilor: 27-28.02.2018

Jurizarea va fi efectuata de un juriu format din sapte membri. Fiecare membru al juriului va face un top 10 al sau pentru fiecare categorie de concurs. Retetele din fiecare top 10 al juriului vor primi puncte astfel:

Locul 1 – 10 puncte

Locul 2 – 9 puncte

Locul 3 – 8 puncte

Locul 4 – 7 puncte

Locul 5 – 6 puncte

Locul 6 – 5 puncte

Locul 7 – 4 puncte

Locul 8 – 3 puncte

Locul 9 – 2 puncte

Locul 10 – 1 punct

Pe fiecare categorie si pe fiecare reteta se vor aduna punctele obtinute de la membrii juriului si se vor face clasamentele in functie de aceste puncte. Reteta cu cel mai mare numar de puncte va fi desemnata castigatoarea categoriei.

La egalitate de puncte, va castiga reteta cu numar mai mare de voturi obtinute in faza de votare.

Marele premiu si incoronarea cu titlul de Reteta anului 2017 vor fi acordate retetei cu cele mai multe puncte din cele 4 clasamente. Premiul de pe categoria acesteia va reveni celei de-a doua clasate in top 10 al categoriei.

Retetele castigatoare la fiecaredintre cele patru categorii de concurs, precum si reteta castigatoare a titlului "Reteta Anului 2017" vor fi anuntate pe 1 martie.

Detallii aici

 

Comentarii (22)

28.02.2018, 08:10

ce surprize faine!

28.02.2018, 08:12

merisor ))))))))))))))))))))))))))))

28.02.2018, 13:13

Frumos juriu . Unul si unul !!!!! Succes la deliberari

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs